Internet s iPhone-om

poruka: 25
|
čitano: 7.798
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Internet na iPhone-u

Da li se može normalno koristiti Safari, odnosno internet s iPhoneom u Hrvatskoj? Isto tako i različiti programi, kao vremenska prognoza, google maps, dionice.

Koliko to košta otprilike, odnosno da li t-com nudi neki paket kao adsl npr za mobitele?

Core 2 Duo 6750 3.2GHz
4GB ddr2 800 MHz
GeForce 8800GT 512 MB
Gigabyte P35-DS3L
Vista Ultimate
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet s iPhone-om

Da i mene to zanima. I jel to onda vrijedi i za iPod Touch?

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Internet na iPhone-u
MiH kaže...

Da li se može normalno koristiti Safari, odnosno internet s iPhoneom u Hrvatskoj? Isto tako i različiti programi, kao vremenska prognoza, google maps, dionice.

Koliko to košta otprilike, odnosno da li t-com nudi neki paket kao adsl npr za mobitele?

E sad, neznam dali sam te OK skužijo ali:
Ovako iPhone sam po sebi ima instaliran google map, kojeg možeš normalno koristiti.
A što se tiće nekog paketnog prijenosa podataka, imaš od T-mobile-a w n w uslugu od 1GB prometa i još jedan, neznam koji paket. 

hcsc
17 godina
neaktivan
Internet s iPhone-om

hvala. u međuvremenu sam saznao za w n w, ima 2 paketa jedan je 150 MB za 50 kn, a drugi je za 25 kn čini mi se 50MB. paket od 1 GB više ne postoji, tj. više se ne može aktivirati. Mislim da iPhone radi s internetom isto kao bilo koji noviji mobitel, i koristi se w n w paket u t-comu, da se ne plaća 100kb promet 5 kn.

Core 2 Duo 6750 3.2GHz
4GB ddr2 800 MHz
GeForce 8800GT 512 MB
Gigabyte P35-DS3L
Vista Ultimate
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet s iPhone-om

Sve to stoji, možete uzeti web n walk tarifu, ali kolko ja znam to je onda samo za internet, tj. ne možete iphone koristit kao mobitel (znači za razgovor) već samo kao web preglednik.

Altenativa vam je sjest u birc spojit se na gazdin privatni wireless (šala naravno:)), zanači spajajte se samo na vlastiti wireless ili na wireless nekoga tko vam dozvoljava da se spajate, pogledat šta vam treba i to je to!!!

Kada se tako spajate safari radi savršeno, nudi vam opciju spajanja na željenu stranicu prilagođenu iphone-u ili normalno, i to je to!!!!

Google maps također se učitavaju momentalno, sve radi savršeno!!!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Internet s iPhone-om

Što se tiče opcije web n walk i to da se onda mobitel ne može koristiti za glasovnu i SMS komunikaciju nije točno. Imao sam web n walk prošle godine i koristio ga naravni sve preko jedne te iste SIM kartice i razgovarao i sorfao.

hcsc
17 godina
neaktivan
Internet s iPhone-om

OK ispričavam se, možda sam se ja malo zaletio što se tiče glasovne komunikacije, jer sam se ja raspitivao nedavno o web  n walk tarifi i lik iz t centra mi je rekao da tu karticu mogu koristiti na laptopu ili blackberryu ili iphoneu ali, kad sam ga pitao da li  to znači da mogu laptop koristiti kao mobitel, znači da mogu uspostaviti poziv s njega, ali ne preko skype-a ili srodnog programa lik mi je rekao da je to nemoguće jer ta kartica ne podržava glasovnu niti sms komunikaciju!!!!

Tko je sad u tom razgovoru ostao glup, lik iz t centra ili ja, ne znam, ali...

Jedino ako ste mislili da bi se preko simpa kartice koju sad koristim  za razgovor aktivirala web n walk tarifa, to neznam da li se to može, jer me do sad još nitko nije uputio na to.

Ako netko zna nešto konkretnije o toj opciji neka definitivno objasni malo o tome, jer bi mi to dobro došlo!!!

0 0 hvala 0
17 godina
D3nnis kaže...

Jedino ako ste mislili da bi se preko simpa kartice koju sad koristim  za razgovor aktivirala web n walk tarifa, to neznam da li se to može, jer me do sad još nitko nije uputio na to.

Upravo to, aktiviraj si na postoječoj SIM kartici uslugu  web n walk.
A što se tiče priče oko laptopa, neznam za T-mobile ali znam da VIP ima posebne SIM kartice za prijenos podataka. A i usput, laptop ti nema GSM sklop tako da ti nije moguće vršiti glasaovnu komuinikaciju, naravno preko SIM karetice.

hcsc
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2008 16:11 (HCSC).
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...
... usput, laptop ti nema GSM sklop tako da ti nije moguće vršiti glasaovnu komuinikaciju, naravno preko SIM karetice.

Mislio sam da kad sim card staviš u pcmcia ili pci utor pomoću kartice koju dobiješ kad potpisuješ ugovor, ili ako ne potpisuješ ona dođe nekih soma i po znači za web n walk uz neki program laptop koristiš kao mobitel.
Znači laptop ima mikrofon, program koji će se omogućiti da se nazove i to je to... ali to ne šljaka...(ne postoji)
Isto tako mi je rekao da glasovna komunikacija  neće biti moguće niti na mobitelu sa tom karticom.... znači da, to je posebna sim kartica SAMO za prijenos podataka.
Znaš li možda nešto više o aktivaciji te tarife kod t-mobile-a, konkretno kako se aktivira, kolike su cijene...?
17 godina
Internet s iPhone-om

Predpostavljam da imaš T-mobile SIM karticu i da si Simpa korisnik. Nazoveš službu za korisnike i kažeš im da ti za ovaj broj s kojeg zoveš aktiviraju uslugu WnW. Mislim da možeš i sam to tako da pošalješ SMS na neki broj neznam koji, pogledaj si malo na njihovim stranicama. http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-41-00.asp

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Predpostavljam da imaš T-mobile SIM karticu i da si Simpa korisnik. Nazoveš službu za korisnike i kažeš im da ti za ovaj broj s kojeg zoveš aktiviraju uslugu WnW. Mislim da možeš i sam to tako da pošalješ SMS na neki broj neznam koji, pogledaj si malo na njihovim stranicama. http://www.t-mobile.hr/1/10-10-10-41-00.asp

OK. Hvala stari na informaciji, za to nisam znao.
Doduše, nebi škodilo da povećaju malo podatkovni paket.
17 godina
neaktivan
Internet s iPhone-om

Znaci ako ta opcija nije aktivirana nemogu na net?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ige kaže...

Pa uvijek se mozes spojiti preko Wi-Fi-a.

Bolje ispast budala nego iz aviona!
17 godina
neaktivan

I meni normalno je radio na wireless-u tak da....

d@le
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
Ige kaže...

Pa uvijek se mozes spojiti preko Wi-Fi-a.

Ma nije u tome stvar, nego kad nema WiFi-a...
Prek kartice...
Pise nesto sa EDGE-om...
Pa pitam jel moram njega aktivirat ili ??
17 godina
Internet s iPhone-om

Moro biš moći na net i ako ti nije aktivirana WnW usluga, samo biš morao imati GPRS postavke dobro postavljene. Samo što ti na takav način više pije luvu s računa.

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Moro biš moći na net i ako ti nije aktivirana WnW usluga, samo biš morao imati GPRS postavke dobro postavljene. Samo što ti na takav način više pije luvu s računa.

E pa to pitam...
Kak da postavim GPRS postavke da mogu na net?
17 godina
Internet s iPhone-om

Probaj ovako:

pod APN napiši web.htgprs to je za inetrnet (mislim da bi ti trebalo onda raditi)

ili za WAP pod APN stavi www.htgprs.hr

ili si malo pogledaj ovu stranicu i vidi što te pita iPhone te podraži postavke na datoj stranici ili ako se ne snalaziš nazovi službu za korisnike i pitaj ih sve što ti nije jasno kod postavki za konekciju za iPhone. Samo imaj na umu da iPhone još nijeslužbeno u Hrvatskoj pa da ti ne mogu poslati nikakvu automatsku konfiguraciju za dotični model. Moraš sve ručno sam slagati/upisivati.

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Probaj ovako:

pod APN napiši web.htgprs to je za inetrnet (mislim da bi ti trebalo onda raditi)

ili za WAP pod APN stavi www.htgprs.hr

ili si malo pogledaj ovu stranicu i vidi što te pita iPhone te podraži postavke na datoj stranici ili ako se ne snalaziš nazovi službu za korisnike i pitaj ih sve što ti nije jasno kod postavki za konekciju za iPhone. Samo imaj na umu da iPhone još nijeslužbeno u Hrvatskoj pa da ti ne mogu poslati nikakvu automatsku konfiguraciju za dotični model. Moraš sve ručno sam slagati/upisivati.

Pod APN sam napiso web.htgprs i sad radi...
Puno hvala!
17 godina
neaktivan
Internet s iPhone-om

Čekaj malo...

Traži me APN, username i password!!!!

Kakav su to username i password?!?!?!?

Od kud da njih saznam?

PLZ. help me!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
Internet s iPhone-om

Ja ti nemem iPhone tako da ti neznam sad te sitnice, ali mislim da ti username i password nije potrebno definirati, samo stisni OK ili preskoči odnosno next.

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
D3nnis kaže...

Čekaj malo...

Traži me APN, username i password!!!!

Kakav su to username i password?!?!?!?

Od kud da njih saznam?

PLZ. help me!!!!

Ja imam iPhone i ne treba ti username i password...
Samo APN...

17 godina
neaktivan
Internet s iPhone-om

E a zanima ma me samo kako da meknem slike kad idem na net da mi manje skida...??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet s iPhone-om

Dajte ljudi...

To me stvarno zanima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet s iPhone-om