Pozdrav...
Mislim da pitam glupost al ajde...
Može li se na neki mobitel koji ima neki bezvezni os, npr samsungov, ili lg, instalirati windows mobile, android ili tako nešto, ust. razmišljam si ako to tvornica radi možda bi moglo i ovako nekako?
Pozdrav...
Može li se na neki mobitel koji ima neki bezvezni os, npr samsungov, ili lg, instalirati windows mobile, android ili tako nešto, ust. razmišljam si ako to tvornica radi možda bi moglo i ovako nekako?
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
Pozdrav...
Ne!
Možda nisi znao ali nisu svi mob-ovi jednaki, naime ima onih s jačim i slabijim hardverom, tako da ti ova ne baš pametna izjava s tvornicom pada u vodu.
Naime proizvođači rade mob-ove prema specifikacijama izdavača OS, pa tako svi mobiteli s WP7 moraju imati 1Ghz proc., 800*486 rezoluciju ekrana...
Pa samo se sjeti što bi se dogodilo da Win 7 pokušaš instalirati na neki stari komp koji s uključenim Turbom ima 133 Mhz????
Postoji jedan primjer za koji ja znam(vjerojatno ih ima puno više) instalacije nekog drugog OS-a na mob., naime radi se mobitelu Nokia n95 i na njega se može instalirati Win 95, samo n95 nije glupavi telefon kako si ti precizirao.
Točnije mene zanima bi li na samsung monte išao android, rujem sad po googlu i piše da je moguće da postoji rom android za monte, no nigdje konkretno kako to uradit?
Točnije mene zanima bi li na samsung monte išao android, rujem sad po googlu i piše da je moguće da postoji rom android za monte, no nigdje konkretno kako to uradit?
To ili znaš ili ne znaš 
hahahh, ma ajde ako netko zna bilo bi fora da se nešto iskemija i upogoni android na monteu...
hahahh, ma ajde ako netko zna bilo bi fora da se nešto iskemija i upogoni android na monteu...
Vjerovatno može, ali nije za svakoga. To bi bio teži hakeraj i sigurno to nemože izvest netko tko se nije jaaako dugo bavio s time ;)
pa el nebi u osnovi npr radio android od lg optimusa, ? hmm, i el nebi bilo u osnovi, u memoriju telefona ruknit druge fajlove? neznam lupa možda gluposti al tako mi se čini
pa el nebi u osnovi npr radio android od lg optimusa, ? hmm, i el nebi bilo u osnovi, u memoriju telefona ruknit druge fajlove? neznam lupa možda gluposti al tako mi se čini
Jesi svjestan da moraš isponova napisat sve hardverske drajvere za taj mobitel? Nije tako trivijalno...
UUU, a nekoristi li nešto što koriste i drugi mobiteli koji imaju android?
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
Stvar je malo komplikovanija. Jeste da se u ogromnom broju telefona nalaze srodno komponente, ARM procesor, PowerVR grafika itd, ali ipak nisu iste, a zbog ograničenosti resursa, proizvođač tweakuje OS za svaki model telefona zasebno, tako da je krajnji rezultat mnogo manje fleksibilan od npr Windowsa gde možeš da prebaciš hard sa postojećom instalacijom iz jednog kompa u drugi i da očekuješ da će da se podigne i čak prilično normalno radi, dok kod telefona možeš imati i dva modela koji zvanično koriste istu verziju Androida, ali im ROM-ovi neće biti međusobno izmenljivi.
Ako si negde pročitao da ima ROM za tvoj telefon, raspitaj se tamo gde, šta i kako, ili guglaj dalje, a neka prosta varijanta koju sam lako možeš da napraviš sa ROM-om drugog telefona ne postoji.
Bootaj OS na mobitel preko CD/DVD-a 
Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Dalje bi slijedilo ritualno bacanje kroz prozor i trk u trgovinu po novi ;)
Radi to i na drugim smartphoneovima a ne samo na HD2.