HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 200.133
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: HTC M9 - Rasprava
SimeKZ kaže...
markom63 kaže...

Reci mi jednu jedinu stvar koja je na M9 bolja nego na M8. I nemoj sad cjepidlačiti sa "više rama, bolji proc", nego reci nekakvu bitnu stvar, ako postoji.

Da stavljaju QHD pogrijesili bi jer je nepotreban takav ekran. Promijeniti dizajn? Mozda bezele smanjit... to da. Sta je to S6 bolji od S5 osim sta je oblozen ultra super staklom. Isto ima jaci proc i ostalo. Napredak je jedino onaj Edge u dizajnu... nista vise.

Naravno nisam mislio na neku veliku promjenu dizajna, nego samo smanjiti bezele, recimo kao na onim renderima koji su izašli malo prije službenog. Internet je poludio na to. Specifikacije su mogle biti iste kao i sad, ali ljudi bi htjeli mob radi izgleda, a dobili su isti M8. Naravno, M8 je bio vrh ali prije godinu dana. Android tržište divlja i nemogu se izbacivati isti modeli i očekivati veliki profit, konkurencija je prejaka.

13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Da su poboljšali ultrapixel kameru (recimo 8 UP) te smanjili bezele/okvire oko moba to bi bio hit godine. Ovako traže ~ 750 eura za mobitel koji je u najboljem slučaju sidegrade u odnosu na m8 kojeg sad možeš nać skoro upola cijene m9

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
markom63 kaže...

Reci mi jednu jedinu stvar koja je na M9 bolja nego na M8. I nemoj sad cjepidlačiti sa "više rama, bolji proc", nego reci nekakvu bitnu stvar, ako postoji.

Bolji materijali u izradi, bolja glavna kamera, bolja front kamera, bolji zvuk, veća autonomija....

17 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Zvucnik je posto samo patnja HTC-u, uvijek doda vise mesa na prednjoj strani no sto je potrebno, a ne znam tko na mobitelu hoda po gradu i pusta pjesme.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Opet je bolje tehničko rješenje od konkurencije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
markom63 kaže...

Bolji materijali u izradi, bolja glavna kamera, bolja front kamera, bolji zvuk, veća autonomija....

Bolji materijali? Pa i M8 je čudo što se tiče kvalitete.

Što se tiče zadnje kamere, zadovoljan sam sa UP, a i prednja nije loša. Makar mi prednja ni nije bitna nešto posebno.

Zvuk koliko znam je ostao praktički isti, a baterija dulje traje na M8 (po svim testovima).

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ne diraj u zvučnike. Alarm nikad nisam prespavo, poziv nisam propustio, a tek mjuzu malo poslušat. Milina. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Što se tiče zvuka, M8 nema premca, kako zvučnici tako i izlaz za sluške, definitivno sam oduševljen sa M8, jedino me kamera razočarala, al hebiga i drugi mobiteli su me u nečemu razočarali. 

1 0 hvala 0
16 godina
Edge kaže...

Zvucnik je posto samo patnja HTC-u, uvijek doda vise mesa na prednjoj strani no sto je potrebno, a ne znam tko na mobitelu hoda po gradu i pusta pjesme.

Patanja??? A to o više mesa je relativno i govorimo o 1-2% razlike u odnosu na recimo S5/6 ili Z2/3, a benefit je ogroman. Kvaliteta zvuka i na zvučnicima i na headsetu je neusporedivo bolja na M9 od prethodnika, a o konkurenciji da ne govorim.

phoenix2003 kaže...

Opet je bolje tehničko rješenje od konkurencije.

Pogotovo od MONO speakera na dnu telefona, koji zvuči jako jako loše.

markom63 kaže...
phoenix2003 kaže...
markom63 kaže...

Što se tiče zadnje kamere, zadovoljan sam sa UP, a i prednja nije loša. Makar mi prednja ni nije bitna nešto posebno.

Zvuk koliko znam je ostao praktički isti, a baterija dulje traje na M8 (po svim testovima).

Prednja kamera je sada VRH. Na M8 mi je prednja katastrofa i neupotrebljiva u večini situacija, kao i na ostalim telefonima u lošijem osvjetljenju. Sada je u odnosu na konkurenciju tri koplja ispred. Zvuk nije ostao isti, ne znam po kojim testovim to vidiš?? Svi koji su M9 uzeli ili probali u ruci, kažu da je znatno bolji osjećaj u ruci i ergonomski i po kvaliteti izrade.

kenan.M kaže...
sardax kaže...

Ne može ni biti revolucija dok je ovaj dizajn. 

M7 je bio revolucija.

M8 je bio značajan upgrade u svakom smislu.

M9 je unaprijeđeni M8.

Samsung promjeni back cover i to je veliki pomak u dizajnu? Nakon 5 godina, aj, recimo da je :) Z4 je isto šta i Z1, G4 kao i G3/2, pa opet, samo je HTC na tapeti kao "loš". 

Šta je to u m9 unaprijeđeno u odnosu na m8? Pročitaj review od ananadtecha (pa i sve druge ako želiš ali od anandtech je detaljno testiro display/bateriju itd), telefon je u najboljem slučaju sidegrade.

Već je odgovoreno. Kvalitetnija izrada i način izrade, zvučnici, side power tipka, manji/uži/lakši, smanjeni ti prokleti bezeli gdje svi plaču, povećana baterija skoro 10%, usb 3.0, SoC, NAND, interna min 32 GB.

Pročitao sam sve reviewe, a Anandov je daleko najbolji u poglavlju tehničkih stvari i slažem se da 810 nije donio revoluciju, dapače, donio je određene probleme, ali ti se problemi sa SW mogu rješiti i rješavaju se, kao i kod kamere uz koju HTC nudi daleko najviše opcija da je sam podesiš i slike uopće nisu lošije od konkurencije tko zna koristiti. Vjerujem da će i HTC kada se malo "upozna" s kamerom i senzorom dosta toga promijeniti u AUTO postavkama. O tome sam već pisao i stavio linkove. 

Ekran je doživio neke promjene, ali i dalje je vrhunski, od novog polarizirajućeg filtera koji smanjuje refleksiju, boljim kontrastom i boljom crnom. Odziv je i dalje bolji od konkurencije, tako je fluidnost dodatno izražena. 

markom63 kaže...

Eto, gore sam naveo.

MARKOZD15 kaže...

Meni se M9 nimalo ne sviđa, imam M8 i on mi je bolji, kratko i jasno. Prvo na M9 mi se ne sviđa kamera, kako ona izbočina, tako i kockasti dizajn, M8 mi je ljepši u svakom smislu (Gunmetal M8 je za prste lizati). Kamera je li-la, po meni su trebali staviti 8-13MP ali sa većim fizičkim pikselima (Ultrapixel je dobra ideja, ali loše realizirana). A Snap 810 SOC je po svemu viđenom promašaj.. hoće li update išta riješiti? Živi bili pa vidjeli..

Nije SoC toliki promašaj. Može se to dovest u red i od strane Qualcomma i od strane HTC-a. GPU je zvjer, treba samo malo poradit na CPU dijelu. 

Za kameru se slažem, ja ako uzmem M9, neću je sigurno koristiti u 20 MPx verziji već u 8 ili 12, što daje dosta prednosti, a to se isto vidi na linkovima. Bio bih najsretniji da je bio UP od 6/8 UPx, no to 99% kupaca ne razumi i zato je HTC išao na BROJKE. 20 MPx je bolje od 4 MPx i tako to. Ja sam sa UPx super super zadovoljan i na M7 i na M8. Slike koje sam napravio i razvio izgledaju savršeno. CROP-anje me apsolutno ne zanima i nema nikakvu svrhu. Ne razvijam postere od 2m2.

ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
HTC M9 - Rasprava
Ti sve kontra tjeraš. M9 je flop, i to žešći.
I ne znam kako ti misliš da bi 8mpx slikom dobio bolju kvalitetu...
Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina

@zuper, ništa ja ne tjeram. Jesam li napisao što netočno? A ako ti nije jasno zašto ja smatram da je meni bolje imat 8/12 MPx nego 20 MPx, što da ti rečem :) Tebi je ogled kvalitete količina detalja kod zumanja i kropanja, što mene uopće ne zanima! 

14 godina
HTC M9 - Rasprava
Ekran je lošiji od m8, baterija veća, ali kraća autonomija, kamera ispod prosjeka, 810 su već mnogo osakatili sofrwareom i snaga nakon tog downclockanja nije mnogo veća od 801.
Sve je to nedopustivo za jedan flagship, pogotovo nakon odličnog m8
Moj PC  
7 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Nitko nije ni rekao da je M9 loš mobitel. Dobar je, ali ništa posebno, ipak smo očekivali puno više od kompanije koja je izbacila M7 i M8 koji su stvarno bili vrh. Prošle, odnosno prije dvije godine uopće nisam ni morao razmišljati koji mob bi uzeo jer su mi M7/M8 bili najbolji po svemu, a sad to više nije tako. Zašto? Zato što čak ni ja, koji gledam u "unutrašnjost" uređaja, ne vidim niti jedan bitni napredak u odnosu na M8. Kad ih pogledam od naprijed-isti su. Kad ih pogledam od iza- M8 je ljepši. Pogledam softver- isti je kao i prije godinu dana, a Sense je fluidan i na S600 tako da je razlika S801/S810 nebitna. Kužiš, u tom je problem, kad pogledaš M8 i M9 su isti. Logično je da je M9 bolji, ali pitanje je da li je dovoljno staviti malo jači hardver u potpuno isti uređaj i očekivati dobre prodajne rezultate? Mogli su napraviti minimalne promjene, tek toliko da ih ljudi razlikuju, ili dodati neku pogodnost što M8 nema, ali nisu... Napravili su isti mobitel.

3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
markom63 kaže...
phoenix2003 kaže...
markom63 kaže...

Tražio si jednu jedinu a sam ti nabrojao pet činjenica koje su na M9 bolje nego na M8 i sad opet sereš kako si zadovoljan sa svim ovim nabrojanim na M8.

Elem, kada netko bude kupio i u svakodnevno koristio M9 volio bih da napiše svoje utiske o uređaju. Ovako na pamet pljuvati po kameri, bateriji i svemu ostalom stvarno nije objektivno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 10:29 (phoenix2003).
10 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
markom63 kaže...
phoenix2003 kaže...
markom63 kaže...

Tražio si jednu jedinu a sam ti nabrojao pet činjenica koje su na M9 bolje nego na M8 i sad opet sereš kako si zadovoljan sa svim ovim nabrojanim na M8.

Elem, kada netko bude kupio i u svakodnevno koristio M9 volio bih da napiše svoje utiske o uređaju. Ovako na pamet pljuvati po kameri, bateriji i svemu ostalom stvarno nije objektivno.

Pa zato što su svi navedeni razlozi cjepidlačenje. Volim HTC ali znam da su mogli i bolje. Zašto bi veličao M9 ako ne vidim konkretnu razliku u odnosu na M8?

16 godina

@markom63, u pravu si, nije revolucija kao M7/8, ali sigurno nije FLOP. Idu na prodaju dizajna i premium feela i crpe ovu godinu još uspješan dizajn. Ostali proizvođači godinama crpe LOŠ dizajn i eto. Sve skupa kada se pogledaju Android flagshipa, ova godina u niti jednom neće donijeti revoluciju. HTC jedini ima muda mijenjati bitno stvari i zato se i očekuje kod M10 novi "design language", no budemo vidili što će se nudit od tehnologija dogodine. 

HTC je prošlu godinu dosta potrošio na Vive i Re, te podebljanje ponude entry i mid segmenta gdje su ostvarili odlične rezultate. Oni su ipak tvrtka koja nema veliki tržišni udio i ne mogu se oslanjat na custom rješenja za njih, već isključivo na gotova rješenja na tržištu, bilo da je rječ o SoC-u, kameri, memoriji, ... 

S M9 ciljaju na US/UAE i bolja tržišta u EU, ostatak ... :) Ja ću odlučit nakon što ga vidim u živo i testiram. Kao što sam S6 i S6E vidio u živo i ni u ludilu ga ne bih uzeo.

15 godina
neaktivan
markom63 kaže...

Pa zato što su svi navedeni razlozi cjepidlačenje. Volim HTC ali znam da su mogli i bolje. Zašto bi veličao M9 ako ne vidim konkretnu razliku u odnosu na M8?

Šta ti smatraš činjenicom a da nije cjepidlačenje? Hajde ti nam svima za primjer bar predloži koji bi senzor glavne kamere ugradio? Ne znam šta želiš da čuješ od nas?

10 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
markom63 kaže...

Šta ti smatraš činjenicom a da nije cjepidlačenje? Hajde ti nam svima za primjer bar predloži koji bi senzor glavne kamere ugradio? Ne znam šta želiš da čuješ od nas?

Senzor je dobar, ali problem je očito softverske prirode. U svim reviewima je kamera lošija nego kod konkurencije. 

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Kamera na m9 je bezveze totalno, battery life kraći od m8, ekran lošiji i low light katastrofa, uza sve to se još i pregrijava i navodno ima tiše zvučnike. Nema isusa da dam 2k više za m9 nego m8 koji je BOLJI od m9 u nekim situacijama.

Što je na m9 bolje hmm... Daylight kamera (koja je i dalje loša usporedivši s ostalima), jači procesor? I što još?

Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina

Hajde @maks0806 kako je to lošiji ekran i baterija? Baterija je alpar kao na M8. 10% povećani kapacitet je kompenzirao probleme oko SoC-a. Lollipop ima svojih mana, ali to će se ispeglat. NE PREGRIJAVA se, odakle to više vadite?? U full full loadu ne prelazi 45C. Zvučnici su znatno bolji i glasniji. Ljudi koji imaju M9 i kraj sebe M8 su potvrdili, tako ... 

Kamera kod HTC-a ima više opcija nego kod drugih Android smartphona, od uvijek! Svi su kukali kako iP ne dozvoljava ništa u camera app i da je zato bolji Android, no sada nekako, ipak je mjerilo samo što se s kamerom može pod AUTO?? M7 su bashali jer nema SD, sad je to OK? Manjak izmjenjive baterije isto nije valjalo, ali sada je OK. 

Kad ste toliko naspram HTC-a negativni, super, zašto je kod drugih OK? Ako govorimo o kameri, maxISO postavke nemaju drugi, HTC ima. Kod drugih možeš odabrat recimo ISO400, ali ne možeš maxISO400, a razlika je ogromna. Ekspoziciju ne možeš dirat, ne možeš mijenjat ni sharpness, ... Hoće li HTC modificirati AUTO algoritam, budemo vidili, ali to je SW dio. HW je senzor odličan, samo da ga HTC SW iskoristi koliko može. 

Niti jedan review ne gleda FFC, što je katastrofa. Nekome ne znači FFC, meni znači i to mi je na M8 najveća mana. Ja imam dnevno 1-1.5 sati razgovora preko radnog tjedna, katkada i 3-4h, tako meni ergonomija telefona i zvučnici itekako puno znače, a tu je isto M9 ispred ostalih. 

Procesor, po meni je mogao ostati i S801, sasvim je dovoljan za sve što treba, čaki downclocan 50% u power saver modu, gdje se i dalje sve odvija više nego glatko, dok kod drugih ipak ne. 

GS4 i Saphire staklo na stražnjoj kameri. Protruzija minimalna (nervira me, ali je minimalna). Tanji je na rubovima od ostalih, što pridodaje ergonomiji. Zato smatram da je M9 sasvim uredan upgrade od M8. 

13 godina
HTC M9 - Rasprava

sviđa mi se kako su jedino kod HTCa bitni zvučnici i prednja kamera

realno prednja kamera je potrebna samo ženama koje se furaju na selfie -  totalni idiotizam

za skype je dovoljna prednja kamera od 2mpx,cisto da bude HD

zvučnici se koriste možda u 5% situacija (btw još nisam doživio da sam imao mobitel i da nisam čuo alarm ujutro) i za glazbu su slušalice 16x superiornije a ako vam je baš do puštatanja glazbe u društvu,  onda ćeš ili koristiti vanjski Bluetooth zvučnik ili ćeš puštati glazbu preko dediciranog planera kod kojeg se ne moraš u tolikoj mjeri brinut oko trajanja baterije.. 

M9 ima lošiju bateriju od M8 - softverski su vjerojatno već napravili sve što su mogli po tom pitanju (već je značajno throttlan procesor) tako da ne znam šta očekujete još od HTCa i qualcomma

qualcomm će to vjerojatno riješiti tako da će izbaciti hardverske revizije S810 (samo S800 ih je imao 3) i one se neće naći u budućim inačicama M9

veličinom nije značajno napredovao u odnosu na M8 -  cak mi to ne bi ni bio neki problem s tim zvučnicima naprijed da nema te crne trake oko ekrana koja mi kvari doživljaj (usporedite sa S6 ili G3 gdje je taj crni okvir oko ekrana gotovo neprimjetan i ima se dojam da se ekran štapa sa samim okvirom

kamera je loša i ne vidim koliko tu softverske nadogradnje mogu pomoći posto je riječ o toshibinom senzoru koji nije na glasu kao neki high end + HTC nikad nije bio na glasu kao proizvođač sa kvalitetnim kamerama i po tom pitanju je uvijek kaskao za konkurencijom 

kontam da M9 neće imati solidne prodajne rezultate kao M8 (sve recenzije dosad su bile razocaravajuce) i morat će izbaciti M9+ ako uopće žele opstati u utrci za high end

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

@sardax, a gle ja viđeno temeljim na bazi 6 reviewova što sam pročito. Za zvučnike govorim videći gsmarenin test za glasnoću

Svi revieweri govore kako je baterija slabija na m8, a ekran je slabijeg osvjetljenja i ima plavi hue. Ništa posebno, ali mrvicu lošiji od prethodnika

A za pregrijavanje, svaki reviewer je rekao da m9 ima svaku manu s810 soca koja postoji,i da postane unpleasantly hot. Da s updateom mu treba malo dulje da se zagrije ali i dalje bude neugodan za držati

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 11:51 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
HTC M9 - Rasprava

A kako to kod S6, koji nikakvu promjenu nema u odnosu na S3/4/5 s prednje strane je sve OK, a još su makli izmjenjivu bateriju, SD, usb 3.0, pa opet, to je navodno čudo koliko je inovativno?? Stavili su straga staklo? Eto revolucije u dizajnu majketi. Uvažavam fingerprint sensor jedino, no mislim da primjena neće biti ni blizu Appleovoj, što radi iOS-a, Apple Paya i slično. 

Po tebi @Fanu, najvažnije je u svakom smartphoneu Kamera i SoC! Eto... Koliko vremena u % koristiš kameru, a koliko zvučnike ili audio output? Jeli bitnija kamera od dizajna i ergonomije? QHD je sada na razini FHD-a po količini RGB piksela, slažem se da je samsungov QHD puno bolji od LG-ovog, no jeli potreban? 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
maks0806 kaže...

@sardax, a gle ja viđeno temeljim na bazi 6 reviewova što sam pročito. Za zvučnike govorim videći gsmarenin test za glasnoću

Svi revieweri govore kako je baterija slabija na m8, a ekran je slabijeg osvjetljenja i ima plavi hue. Ništa posebno, ali mrvicu lošiji od prethodnika

A za pregrijavanje, svaki reviewer je rekao da m9 ima svaku manu s810 soca koja postoji,i da postane unpleasantly hot. Da s updateom mu treba malo dulje da se zagrije ali i dalje bude neugodan za držati

Ali to jednostavno nije istina hebemu. Plavi hue je usljed ljepila i nakon dana korištenja ga više nema. Brightness je bolji na M9 kao i kontrast, što na jakom svjetlu dalje bolje rezultate i dodan je novi polar filter radi refleksija. Unpleasantly hot se ne dogadja više ni pod kojim opterećenjima, a i dalje pod svim throtlanjima stoji u avg 26 FPS. Ostali padaju ispod 20, što je za igranje osjetna razlika. 

Vezano za glasnoću, pa i iP6 ima glasan zvučnik. Točka. Kvaliteta tog zvuka, eee... A S6 ima još gori od iP6.

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Kažem, ne znam. Ali ako 6 profi review siteova nakon 2 tjedna korištenja gotovo unanimously kažu što sam gore naveo, htjeo ja ili ne vjerovat ću, i do daljnjega bazirati svoja mišljenja na tome. A sve usporedivši sa m8, ne ip6 ili s6

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
HTC M9 - Rasprava
Ono što je prednost m9 je audio kvaliteta, iz zvučnika i headphone jacka. Ima najbolji audio output od svih smartphonea i uz proširivu memoriju je najbolji izbor za audiofile
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

SOC je itekako promašaj @sardax, ako svi mobiteli zasada imaju problema s njim (čitaj LG G Flex 2) onda je to jako loša situacija za HTC, M9 je ipak bolji od F2 u tom slučaju radi metala, no treba malo pričekati, možda nije sve tako crno (nadam se update-u)

@sardax - to nije plavi hue nego radi temperature samog ekrana i izobličenosti od reference, 6500-7000K je referenca, M9 koliko znam ima do 8000K, viša temperatura - hladniji ton boja, o bijeloj da ne govorim

@zuper - hoćeš reći da se kvaliteta kamere mjeri u MP? Ne kažem da po tome M8 ima prednost, ali gomilanje megapiksela na malom senzoru nema koristi, više megapiksela je više obrade (veća kompresija), zašto Lumia sa 41MP senzorom daje takve slike? Jer na većoj površini ima više megapiksela + downsampling na manju rezoluciju, plus Carl Zeiss + pureview. Nokia je i dalje nepobjediva (ali nije bez mane, spora je + mala udaljenost fokusa za makro), najbolji balans kamere ima iPhone 5s/6, zašto? Ima 8MP, ali ne treba mu više, odličan senzor, veći pixeli nego na Z3/S5 i što dobiješ, moguće najbolje balansiranu kameru na mobitelu :) megapikseli ne znače ama baš ništa

1 0 hvala 0
16 godina
HTC M9 - Rasprava

Katastrofa za M9.. ima i test baterije.

Što se kamere tiče, neće nikakav update to riješit, ko što nisu riješili dinamički raspon za M8 i M7 u 2 godine.

Po meni su im senzori ok al definitivno nekog drugog trebaju zaposlit za software kamere, sama aplikacija je po meni fenomenalna ali kvaliteta slika može bit puno bolja sa tim hardware-om.

Dream big, do nothing.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Kamera na m9 je bezveze totalno, battery life kraći od m8, ekran lošiji i low light katastrofa, uza sve to se još i pregrijava i navodno ima tiše zvučnike. Nema isusa da dam 2k više za m9 nego m8 koji je BOLJI od m9 u nekim situacijama.

Što je na m9 bolje hmm... Daylight kamera (koja je i dalje loša usporedivši s ostalima), jači procesor? I što još?

Nemoj dalje da lupaš. Tvoje viđenje bih poredio ovako: "Gledao sam pornić. Nitko drugi ne zna da jebe do tog glumca!"

14 godina
HTC M9 - Rasprava
Ne kažem da mpx utječu na kvalitetu, nego ako je on mislio sa 8 mpx dobiti nešto slično kao nokia sa 5mpx pureview, to jednostavno nije isto
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice