HTC Desire HD vs iphone 4 vs samsung galaxy s vs X

poruka: 28
|
čitano: 8.353
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HTC Desire HD vs iphone 4 vs samsung galaxy s
HTC Desire HD vs iphone 4 vs samsung galaxy s vs xperia x 10 i ostali vasa preporuka

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HTC Desire HD vs iphone 4 vs samsung galaxy s

htc desire HD

17 godina
neaktivan

Iphone 4

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina

HTC DHD ima moj glas, a detaljnije pročitaj moj post na forumu HTC Desire HD. Onog trenutka kada vrlo prvi puta upališ, pa jaaaaaaako dugo si offonline. JEDAN veeliki savjet, navodno na uputama piše kako se treba odmah po uključenju staviti puniti DHD, osobno upalim i praznim do kraja krajeva ( to podrazumijeva pališ ga dok ga više ne možeš upaliti, ide jedno 4-5 puta, tek onda stavljam puniti), 1 punjenje isključen na struju 12 sati minimalno a nakon toga 6 sati via USB preko kompa, 2 punjenje ponovi radnju iz 1 kommpletnu, 3 punjenje ugašen preko USb-a na kompu, uglavnom jedno 10 ciklusa punjenja i sigurno ćeš imati bakteriju koja će uz relno korištenje i pozivanja, interneta preko WiFi-a, i ostalih zabava na njemu trajati najmanje 40 sati samo više. problemi nekome s ekranom na suncu ili glasnoćom zvučnika, prijatelju kupiš li taj mob, dobro ga prouči, imaš što i ne padaj pod utjecaj onih koji nemaju taj ili onaj mob.  

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samsung galaxy s {#}

2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Desire HD,iphone mu nije ni do koljena,pa HD rasturi iphone kolko je brz mobitel.

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

desire hd definitivno

pa iphone 4 niti ne podržava flash player -.-

moj frend si ga je kupio par mjeseca kasnije je reko da mu je zao sto nije kupio htc

jedinu stvar koju iphone 4 ima a desire hd ne je prednja kamera koju niko ne koristi i siću veču rezoluciju koji je neprimjetna dok htc desire hd dere iphone po svemu ostalome ali bas po svemu

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marko2407 kaže...
HTC Desire HD vs iphone 4 vs samsung galaxy s vs xperia x 10 i ostali vasa preporuka

A da napišeš za što bi ti služio mobitel i barem nekoliko stvari koje su ti bitne jer ovako izgleda kao da si bezveze napravio topic da se ljudi poubijaju.

15 godina

Samo bih dodao kao jednu činjenicu, HTC radi za MUKTE sa Office dokumentima, pa i 2007 i 2010, provjerite u Documents To Go aplikaciji, dok Iphone ima SAMO svoj Office a i on košta $, neka je dobar ali nije mukte, a Android je pojam za Appstore po meni i što mi treba!!!!

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Desire HD.. {#}

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dom031 kaže...
marko2407 kaže...

A da napišeš za što bi ti služio mobitel i barem nekoliko stvari koje su ti bitne jer ovako izgleda kao da si bezveze napravio topic da se ljudi poubijaju.

{#}

16 godina
neaktivan
kach kaže...
Dom031 kaže...
marko2407 kaže...

{#}

Vec ih vidim,sad ce doc horda zombi iphone usera branit svoj dildo tj. iphone 4 hahaha.

EDIT:Dupli post sorry :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 23:42 (kach).
15 godina

Slažem se kach, ali smatram kako si OK te se ne treba zamarati s takvim nebulozama. Ja razgovaram samo o onom što rabim ili o čemu nekaj znam, a svaki cigo svoga konja fali. BTW, ja svog Desirea HD ne bi dao za 4 crna i 2 bijela Iphone-a 4. Toliko od mene!!!!

18 godina
kach kaže...

Vec ih vidim,sad ce doc horda zombi iphone usera branit svoj dildo tj. iphone 4 hahaha.

Ali su i ovaj puta Android zombiji bili brzi, i odmah dosli branit svoju svevisnju kompaniju HTC... {#}

Think locally, act globally...
16 godina

Poz.

Ja sam imao HTC Desire obicni ne HD, a sad imam Iphone 4.

Moje misljenje je ovakvo, Android je neopisivo bolji od Iphone OS, HTC Desire ima puno lošiji ekran od iphonea 4, Iphone mi je nekako brzi mobitel i kvalitetniji.

Moj zakljucak je onda ovakav, ako su na HTC Desire HD ispravili te male pograskice kao sto su kvalitetniji ekran, bolje kuciste onda je on jedno 10 puta bolji od Iphonea.

HTC u kombinaciji s Androidom je pravi kompijuter u odnosu na Iphonea.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jomi kaže...

Poz.

Ja sam imao HTC Desire obicni ne HD, a sad imam Iphone 4.

Moje misljenje je ovakvo, Android je neopisivo bolji od Iphone OS, HTC Desire ima puno lošiji ekran od iphonea 4, Iphone mi je nekako brzi mobitel i kvalitetniji.

Moj zakljucak je onda ovakav, ako su na HTC Desire HD ispravili te male pograskice kao sto su kvalitetniji ekran, bolje kuciste onda je on jedno 10 puta bolji od Iphonea.

HTC u kombinaciji s Androidom je pravi kompijuter u odnosu na Iphonea.

Pa i jesu da,kaj se brzine tice,mobitel je skroz fluidan ,sve se instant otvara.Ekran nije ko na iphonu ali nije ni loš nevide se nikakvi pikseli.A kaj se kucista tice,neznam bas kolko je na iphonu kvalitetno jer sma citao da se dosta ljudi zalilo na to staklo,jer full lako puca.

Moj savjet ti je da prodas taj iphone i uzmes si ljepo HD i nebus požalio sigurno.

15 godina
neaktivan

Ne znam zašto toliko hvalite Desire HD?

Naime bivši sam vlasnik jednog sa kojim uopće nisam bio zadovoljan!

Ajmo redom:

1. plastika na stražnjoj strani uopće nije bila dobro fiksirana (imala je "lockera")

2. Zvuk u slušalici očajno tih i izobličen

3. Glasnoća zvona...ne znam uopće što su mislili pod opcijom glasnijeg zvona dok je telefon u džepu ili tako nešto.

4. Ekran - je's da je velik,ali ništa više od toga,čak mu se matrica može vidjeti.

5. Osjetljivost ekrana na dodir - ponekad sam trebao po 3-4 puta dotaknuti ekran da skuži.

6. HD video - još veća smijurija (mogu na Youtube radi usporedbe staviti DHD,Galaxy S i iPhone4 snimke)

7. Skype - nemoguća misija,počne dobro,a onda slijedi rezuckanje zvuka

Istina,telefon radi izuzetno brzo,ali ništa brže od iPhone 4 ili Samsung Galaxy S-a.

Quadrant Standard score je bio cca 1900,ne sjećam se točno.

Zaista sam razočaran tim HTC-ovim telefonom,ali da ne ostane samo na tome,budući sam još uvijek i vlasnik

Samsung Galaxy S,kao i iPhone 4 telefona i njih ću malo prokomentirati.

Pa ajmo:

Samsung Galaxy S

1. Kućište od plastike (zaista očajno za ovakav telefon),škripi,a metalni rub (lim) također ima lockera (diše) na pojednim mjestima,

naročito oko utora za punjenje.

2. Ako želite da telefon radi kako treba,odnosno da bude brz,morate instalirati lag fix - osobno još uvijek koristim Eclair 2.1,sa One Click Lag Fix sa marketa

3. Nema blic,ali to ne uzimam kao veliku zamjerku

4. Skype ne radi ako nemate Froyo 2.2.

Neke druge zamjerke nemam,odnosno nisam je primjetio,tako da bi to bilo to.

Ekran - izuzetan

Osjetljivost - izvrsna

Quadrant Standard sa Lag Fixom ccca 2100

iPhone 4

Ovo mi je uopće prvi uređaj od Apple-a, pa da vidimo...

1. Kvaliteta izrade je izvrsna.

2. Software radi izuzetno brzo.

3. Ekran izvrstan,izvrsno reagira.

4. Problem sa antenom nisam primjetio koliko god se trudio.

Kao eventualne mane mogu navesti slijedeće:

1. baterija se može mijenjati jedino u servisu.

2. Bluetooth služi samo za ukras

3. iTunes kao glavni i odgovorni za razmjenu sadržaja (glazba i video)

4. Ne mogu se instalirati aplikacije koje nisu na App Store-u (osim ako nije Jailbreak-an)

5. MicroSIM

6. Problem sa alarmom

Ovo bi bio kratki osvrt iz prve ruke.

Iskreno,smatram da su svi Smartphone uređaji koji postoje na tržištu precijenjeni, i da ih nisam imao

priliku kupiti u VIP tarifama,vjerojatno nikada ne bih iskeširao 4k kuna za takav uređaj(e).

Toliko od mene,nadam se da su ostali korisnici zadovoljniji sa svojim DHD-ima,Samsung ili iPhone telefonima.

Pozdrav svima!

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 21:31 (Spiky).

2 0 hvala 5
15 godina
Re: HTC Desire HD vs iphone 4 vs samsung galaxy s
Spiky, moram ti odgovoriti ali samo za HTC DHD iz tazloga što nisi u redu sa recenzijom, a baziram na slijedjećim činjenicama;
1 puno ljudi priča kako 2.2.1 Froyo ima neki bug kod SMS-a, moram priznati ja ga nisam primjetio, možda ga ja ne doživljavam kao bug, ali to sam elaborirao sa drugim korisnicima na HTC DHD temi, tako da to ne stoji
2 kažeš plastika, oprosti ali treba ponekada i malo pragmatičnosti, nije sve ispravno kako navode u uputama, kod otvaranja poklopca mislim. Što se tiče poklpca SIM i SD kartice, on se najlakše i najbolje otvara tako da mob držiš okrenut naopako s lijevom rukom a poklopac uhvatiš s palcem i kažiprstom, malo jače pritisneš i povučeš. Priznajem pojavljuje se loker ali ovom plastikom koja je fino gumirana to možeš lagano pritiskom kada je skinuta reducirati u staru formu. Poklopac od baterije je nespretno riješen, ali njega i ne otvaraš svaki trenutak ili dan,
3 zvuk u slušalici je slab ali samo ako ne namjestiš zvučnik točno na slušni kanal, na HTC DHD-u zvučnik je duguljaste forme ali to ne znači da je zvučnik i cijelom dužinom,
4 glasnoća se rješava podešavanjem na Dolby Surround ili SRS postavci, isto tako i opcija postupnog pojačavanja snage zvuka kojeg po stvari trebaš držati dalje od sebe, recimo u pederuši, osobno tako držim i stvar odlično funkcionira,
5 oko ekrana neću trošiti riječi, samo ću primjetiti kako ti imaš očigledno mikroskopski vid, ma daj nemoj pričati takve nebuloze, bez uvreda ali to nije nikako točno, uz home screen koji Iphone BTW nema,
6 osjetljivost takvih ekrana nažalost opada neznatno ali opada s hladnoćom u zraku, dakle telefona mehanički i tvojih prstiju fizički. Osobno sam prije HTC DHD-a imao Iphone 3GS, i pogodi i na njemu sam imao takvih problema, to je samo jedna mala po meni tehnička nedovršenost takvih ekrana uoće na bilo kojem smartphone-u,
7za HD video ne mogu ništa reći jer nisam ništa niti snimao, ali obzirom sam na temama i kroz razne postove pročitane istodobno primjetio kako ljudi imaju razne verzije Froya i sličnih under ili over OS-a, imaju jako puno različiti kernela, vjerojatno je u tom zecu grm,
8 skype, ponavljao bih se kada bih sve iz prijašnjeg reda prepisao, tako da neću ali ipak ću reći kako treba paziti kada se igra s OS-om i raznim mogućnostima rootanja, na kraju se samo sebi učini šteta ako se nešto učini a nisi na ti s temom ili problemom, ja se držim onog što sam zatekao na mobu i točka, funkcionira za 5,
8 moja iskustva s HTC DHD-om su izvrsna, između ostalog feeling hladnod alu kućišta, istina ja imam malo poveću ručicu ali da ne bude zabune, moj prijatelj koji je oko 1,60 m visine i ima pa jako malu ruku, on se ne žali koliko mu je velika ruka već hvali koliko je mob funkcionalan,

O Samsungu neću trošiti previše riječi, sam si naveo ako želite da radi kako treba trebaš instalirati nešto, na HTC DHD-u imam samo ono što je original od bitnog softwarea gore na njemu, ono što sam skinuo samo fino polira njegove mogućnosti i sposobnosti, plastično kućište, po meni je za curice, pardon userima ali ovo je moj osobno dojam,

Iphone kažeš kvaliteta izrade izvrsna, kada je tako, kako bi Iphone 4 izgledao kada bi imao poklopac za bateriju samo, ili i za bateriju i za kartice odvojeno. Tada baš dizajn i nebi bio baš tako uspješan ili nisam u pravu. One tri stavke (2-4), koje si naveo, imam dojam kako si lagano Iphone fan, u redu ali ne moraš tako očito. Gdje je recimo iOS bio do prije nekog vremena dok nije funkcionirao u RH, problem s alarmom, ovo je bio dobar bug , bluetooth i njegova uporaba, antena je samo dječija bolest nekako i nije big deal, Na kraju posta feeling staklo je OK priznajem ali kada padne na beton ako nije u futroli by by ili ekran ili strana kamere, jedino dobro u politici Apple-a je ako je tehnički kvar u pitanju oni ga ne popravljaju već ti davaju novog.

Suma sumarum, imao sam Iphone, moglo je i puno bolje, sada sm na HTC-u i stvarno imam samo pozitivna iskustva. Još kada mi spuste Gingerbread 2.3, imam dojam da će cijela priča sličiti na bajku, barem po postovima koji su upgread-ali svoje mobove.

Toliko od mene, nema ljutnje, samo zdrava konkurencija i konstruktivni dijalog i razmjena iskustava i dojmova!

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan

bump. moze bit zanimljivo

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

.{#}

15 HTC Desire HD
8 iPhone 4
7 Samsung Galaxy S
1 SE Xperia X10
Mrzim rasizam i crnce! /// ANDROID FTW!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Elem, moja iskustva su takva.

Da napomenem: DHD nije rootan,nije instalirano ništa što nije došlo sa marketa.

Na njemu je je tvornički bio instaliran Froyo 2.2. (ne 2.2.1.)

Za poklopac od baterije i SIM-a nisam rekao ništa,normalna stvar,nije trajno fiksiran,ali plastika oko kamere koja "škljoca" na blagi pritisak prsta nije nikako ok.

SRS Dolby sam uključio kada sam htio čuti zvuk,npr recimo sa videa,ali nisam ga mogao uključiti za zvonjavu telefona (Dolby SRS za zvono telefona,vau).

Matrica se vidi,ne treba mikroskopski vid ili nabuloze,dovoljno je sa ekranom u stand-by modu na dnevnom svjetlu pogledati ima li ogrebotina i matrica se lijepo vidi,izgleda kao dipol antena - mislim da su 4 "dipolića" u 1 redu.

Što se tiče osjetljivosti ekrana i onog 3-4 puta,to je uredno obavljeno u stanu na laganih 22-23 stupnja,ako mu je to problem,kako će biti na 0 stupnjeva?

Sa skypom sam imao problema isto kao i hrpa drugih korisnika tog telefona,dovoljno je malo prosurfati na tu temu i ustanoviti da lijeka nema,mozda na 2.2.1 radi uredno,ali telefon veli  da nema update za 2.2.1

(period od 30.01 do 25.02.2011)

Prije nego zaključim,zaboravio sam spomenuti da imam i HTC Legend - sa kojim sam izuzetno zadovoljan (Froyo 2.2.),nadao sam se da će tako biti i sa DHD-om,ali sam se grdno prevario.

I za kraj malo zabave: http://gadgetstress.com/

Dečki koji zaista dobro znaj testirati telefone!

Pozdrav svima!

0 0 hvala 1
15 godina
Spiky, želim ti dobar dan i svim HTC i HTC DHD-e userima uopće.
Drago mi je pročitat tvoj post i odgovoriti na njega sa zadovoljstvom. Moram priznati kako me upravo zaprepastilo to što si naveo kako plastika oko kamere škljoca na blagi dodir prsta, probam na svom, nula bodova od škljocanja. Mora da je do verzije u proizvodnom procesu, stvarno ne vidim druge mogućnosti u koju bih realno posumnjao.
Što se tiče zvuka muzike u dolaznom pozivu, pa ne bih se baš složio s tobom, čisto iz razloga što su neki moji prijašnji mobovi imali opciju 3D muzike baš za dolazne pozive na mob, ne znam ali moj dojam je da se čovjek može pomoći.
Mogu ti kazati kako bih sebi ruku odsijekao kada bi mi nešto zagreblo po površini stakla moba, na to sam alergičan do bola i trudim se paziti i čuvati ga kompletno-
skype ne koristim baš previše smoba, tako da nekog posebnog iskustva nemam i bilo što da kažem lagao bih samog sebe.
Za kraj, ja sam dobio serijski 2.2.1 i sve funkcionira za sada za 10, nadam se da do 2.3 ili većeg neće nešto zaštekat.

Ja sam kupio mob 02. 02. 2011, u TELE2 i fala im na mobu kao takvom, moj prijatelj koji je kupio 05. 02. 2011. isto u TELE2, njemu je štekalo s prepoznavanjem SD kartice, zamjenjen mu je u roku od 8 dana za novi sa 2.2 OS-om. Gdje je nestao 2.2.1 kod njeda ne bih znao kazati vam:
ATJ Lučko
15 godina

od ponuđenih bih dvojio između samsunga ili HTC-a, ajfon mi ne igra nikakvu ulogu ovdje, kao ni x10 koji displayom debelo zaostaje za ponuđenim. na tvom mjestu bih se strpio još malo i čekao da izađu xperia arc ili galaxy 9100 ll koji će biti vrhunac ponude.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e da kad ovi novi mobiteli trebaju doci u hrv???

0 0 hvala 0
15 godina

xperia arc je najavljena sredinom 3. mjeseca a samsung galaxy i9100 31.3 ... govorimo za UK tržište, znaći možda 4. mjesec kod nas, a možda tek tamo na ljeto, vidjet ćemo....

15 godina
neaktivan

ko ceka taj doceka ;) ma dok oni dodu ja cu jos bar 5mob promjeniti..

0 0 hvala 0
15 godina
goodgirl kaže...

ko ceka taj doceka ;) ma dok oni dodu ja cu jos bar 5mob promjeniti..

Ako mene pitate, ja samo mogu mijenjati svoj HTC DHd za HTC DHD2, samo jedan podatak; ista dijagonala a barem 15% veća rezolucija 540x960 pixela S-LCD ekran, ili 8 GB interne memorije,...

Što se tiče ljubitelja Iphone 4 i 5, jedna pa tako tako tužna vijest. U Appleu imaju problem iz drugog pravca, oni moraju/imaju ozbiljnu namjeru povećavati ekran/dijagonalu ekrana, u svakom slučaju ako kane pratiti konkurenciju, main problem će im biti grafika ikona u odnosu sa rezolucijom, odnosno više neće moći imati tako drastičan SHARP display, osim ako ne izmisle retina 2 display.

Kako se meni čini, čaka nas vruće proljće, ljezo i jesen jedina briga je što nećemo imati nofce za sve pokupovat, tako da pamet u glavu i samo naj bitnije/najbolje

Samsung GS/GS2 i SE X10 i ostali, dok su plastični, ja ih ne ablam, ipak kvaliteta ima svoju težinu1 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan

Kako je krenulo pametni telefončići će uskoro zamijeniti netbookove i prijenosnike ili ti laptope - čitam što je TI integrirao

u OMAP5 platformu (http://www.ti.com/ww/en/omap/omap5/omap5-OMAP5432.html),

a i Nvidia se sa Tegrom 3 opasno prijeti (4-jezgreni procesor u telefonu), pitam se gdje je tome kraj?

Nvidia Tegra 3 podržava HD video do rezolucije 2560 × 1600 pixela.

Motorola Atrix je u džepu telefon, a u docking stationu... (http://www.motorola.com/Consumers/US-EN/Consumer-Product-and-Services/WEBTOP/Meet-WEBTOP)

Dakle ne samo da nas čeka vruće proljeće,ljeto i jesen - i zima će biti užarena!

Sa druge strane Apple,čini mi se ima još briga - o Steve Jobsu nitko više ništa ne piše,da li će njegovim odlaskom Apple napraviti zaokret u poslovnoj politici ili će (neko vrijeme) živjeti na staroj slavi?

Moje je mišljenje  da ova cijela priča sa pametnim telefonima ide previše brzo,previše novih modela,ne stignu ih ni testirati,a već izdaju novi model - neki proizvođači baš i

ne doživljavaju kupce (npr. Samsung proda 10 milijuna Galaxy S telefona i onda nisu u stanju ponuditi update na Froyo 2.2.1 - strašno!!!)

Tko se još sjeća Ericssona GF768? (http://www.gsmarena.com/ericsson_gf_768-107.php)

E to su bili dani...i u školu se išlo...

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice