Galaxy S2 vs HTC One X vs Iphone 4s vs LG Opt.2X

poruka: 40
|
čitano: 5.162
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav nakon dugog izbivanja,posto je moj mob krepao,pokusati cu ga sa JIG-om popraviti,rodjendan uskoro pa ce nekakvi novci uletiti,htjedoh si novi mobitel uzeti.
Nakon dugo surfanja i pretrazivanja izbor je pao na ova 4,ako vi imate nekog kandidata slobodno ga ubacite.
E,sada LG Optimus 2X nikako ne spada u ovu kategoriju,ali zbog relativno jeftine cijene za novi ( 1.000KN ) i dobrih komponenata ( dual core,8mpx kamera,8 gb storage,meni dovoljno velik ekran jedino me muci 512 mb rama ).

Po svemu ovdje je HTC One X pobjednik,ali muci me kod njega samo 12gb storage ako idem na 16gb verziju dok je 32gb ( 26 gb user available ) pa jos full HD snimanje da ce se brzo popuniti.
Galaxy S2 je stariji,ali "old but gold" kako kazu,ima pristojne komponente i ekran i prosiriv je SD karticama pa mi i on dosao u obzir.

E,sada sa Iphoneom se nikad nisam susretao da sam ga imao duze od 10 minuta u rukama,citao sam da je iOS brz,fluidan i da zna iskoristiti hardver do maksimuma i da Iphone ima najbolju kameru kao i da snima sa najvecim bitrate-om.
Opet velika mana manji ekran i nemogucnost prosirivanja sd karticama kao i kod HOX i ne moze se baterija promijeniti ?

Na sto biste vi isli od ovog svega ? HTC One X mi je najprimamljivi ( njega sa garancijom novog,neotvorenog frend mi nabavlja za 2.000 KN ),Iphone 4s me takodjer privlaci i tu je cijenom ( 100-tinjak kuna razlike ),Galaxy S2 je takodjer zvijer i cijenom tu dok mi je Optimus 2x najprivlacniji zbog dosta dobrog hardvera i cijene.

Max sto bi dao je 2000-2200 kuna.
Svi mobiteli manje vise ulaze pa ako imate jos koji ubacite ga.

evo linkovi na specifikacije da se ne morate traziti
LG
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_2x-3598.php

HOX
http://www.gsmarena.com/htc_one_x-4320.php

Galaxy S2

http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_galaxy_s_ii-3621.php

Iphone 4S
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4s-4212.php

Slobodno se raspisite,komentirajte,mobitel bi sto prije uzeo.{#} 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 13:29 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

vidim da nisi novi , ali postoji vec  tema, pomoc pri odabiru mobitela. 

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/pomoc-odabiru-mobitela/101079.aspx?page=206 

inace, one x +1

XS LT26i
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 14:03 (g3arv8).

0 0 hvala 1
16 godina

Uff ispricavam se moderatorima odmah,da nisam novi,nisam trazio temu,neka prebace prvom prilikom. {#}

nego,hoce li biti dosta 12 gb na HTC One X kad nema microSD utor ? malo HD snimanja,slika,igara,appova,filmova...cisto me strah

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ovisi koliko koristis sta, najveca igra je oko 2 GB , hd snimanje dosta pojede,  pa mozda bi i moglo biti , da backupas na PC  i onda brises :D

XS LT26i

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Galaxy S2 vs HTC One X vs Iphone 4s vs LG Opt.
doky01akablava kaže...

Uff ispricavam se moderatorima odmah,da nisam novi,nisam trazio temu,neka prebace prvom prilikom. {#}

nego,hoce li biti dosta 12 gb na HTC One X kad nema microSD utor ? malo HD snimanja,slika,igara,appova,filmova...cisto me strah

ja imam model od 32 gb i meni je malo sad ovisi kolko mislis imat igrica i tog 

p.s evo sad gledam i ovako 

1 minutni full hd video zauzima cca. 13.2 mb

Slika na najvecoj rezoluciji 1.91 mb

HDR slika 1.69 mb 

inace ako te jos sta zanima slobdno pitaj ovdje 

e da uz one x dobijes i 32 gb(2 god) na dropboxu pa ti se tamo sve sprema pa si izbrises sa moba a imaš tamo

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 14:13 (zelenbic).
14 godina
neaktivan

Dosta je nego šta. Bez razmišljanja između ovoga idi na HOX, nećeš ni sekunde požalit.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

tako je 2X i 4s su na izmaku, necu reci da su losi , okej su , ali ako imas za one x bez razmisljanja ga uzmi

XS LT26i

0 0 hvala 0
16 godina

Hvala ekipa,HOX znaci definitivno.
Gledam sada i naisao na LG Optimus 4x HD P880.
Ima komponente kao HTC One X,samo sto je prosiriv SD karticama,quad core 1.5 ghz,1gb ram,4.7" ekran,garancija 24 mjeseca.
2.000 kn sto mislite ?

http://www.gsmarena.com/lg_optimus_4x_hd_p880-4563.php 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

isto okej , samo neznam , najavili su jelly bean i otkljucavanje bootloadera svima , no jos nista od toga, u biti kazu da je 4x malo jaci nego hox , jedino mu je to mana sto je na 4.0.3 i sto se nezna kada ce jelly bean i open bootloader

XS LT26i

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Hvala ekipa,HOX znaci definitivno.
Gledam sada i naisao na LG Optimus 4x HD P880.
Ima komponente kao HTC One X,samo sto je prosiriv SD karticama,quad core 1.5 ghz,1gb ram,4.7" ekran,garancija 24 mjeseca.
2.000 kn sto mislite ?

http://www.gsmarena.com/lg_optimus_4x_hd_p880-4563.php 

Bolja kamera kod HOX-a, jelly bean, lijepši dizajn. Kod LG-a veća baterija dosta i micro sd. LG se loše prodaje jer je htc ipak veći brand u ovoj industriji. 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
protjeran

lg il ip4s ne pomisljaj na to

2 3 hvala 0
16 godina
Prelose kaže...

zasto ? imao sam dva lc "kolacica" i nikad problema...

jos jamstvo 24 mjeseca,svejedno ne pomisljam prodavati mobitel nego cu ga proslijediti nakon godine-dvije sestri...

tako da me potencijalno prodavanje i zainteresiranost kupaca ne brine...

a sta nema custom ROM-ova,tipa Cyanogen mod da stavim gore ili nesto unofficial kao madteam-ovi ROM-ovi itd. ?

mislim privlaci me zbog mogucnosti prosirenja microSD karticama i baterija ( ja mislim da se moze promijeniti ) za razliku od HOX ? 

13 godina
protjeran
doky01akablava kaže...
Prelose kaže...

zasto ? imao sam dva lc "kolacica" i nikad problema...

jos jamstvo 24 mjeseca,svejedno ne pomisljam prodavati mobitel nego cu ga proslijediti nakon godine-dvije sestri...

tako da me potencijalno prodavanje i zainteresiranost kupaca ne brine...

a sta nema custom ROM-ova,tipa Cyanogen mod da stavim gore ili nesto unofficial kao madteam-ovi ROM-ovi itd. ?

mislim privlaci me zbog mogucnosti prosirenja microSD karticama i baterija ( ja mislim da se moze promijeniti ) za razliku od HOX ? 

oprosti ali bolje da kazem ne ip4s jer imam s2 i razlika izmedu 2 dva moba nebo zemlja pa zato kazem posto ti je i taj mob u obziru da uzmes. (isprobano)

16 godina

Sve pet,cijenim svacije misljenje i tek sam sad skuzio da Iphone 4 ima mizerno mal ekran sto meni koji imam prste vecih gabarita definitivno odbija.

Zasto da LG prekrizim ? Dobijem garanciju godinu dana,par dana koristen,a moze se prosiriti sto ce meni zar par tjedan predstavljati problem memorija na HOX.
Jel ima taj Optimus 4X kakvih problema,SDS sindrom kao S3 ili Note 2,nekih mana itd. ?

evo usporedba

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4563&idPhone2=4320

kakav je ekran na 4x naspram HOX ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nema nekih mana poznatijih zbog kojih bi odustao od kupnje, jedino ces morat strpit se za jelly bean. http://www.expertreviews.co.uk/smartphones/1294645/lg-optimus-4x-hd ili http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/lg-optimus-4x-hd-1088582/review

16 godina

Ma ne igra mi to ulogu,nakon puno vremena provedenog na Gingbreadu,biti cu zadovoljan sa ICS-om ili koji vec ima.
Tek cu pare imati iduci ponedjeljak pa uzeti i ako netko jos ima preporuku neka da.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
One X svakako.Neko je gore napisao da minuta 1080p videa zauzima 13.2 mb što je premalo.Meni na Evu 3D zauzima 130mb i to u 720p sa JB camera+. 12gb je taman dosta a da nije premalo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne znam vise se gubim,te slatke muke kad biras mobitel hehe.

Na forum.hr gro ekip veli da kamera uopce nije losa na LG,da je cistoca razgovora u rangu puno skupljeg S3,i da je ekran puno kvalitetniji.
Ne vjerujem da ce mi biti dosta 12 gb,ja planiram jos stavljati folder sa 10-20 tak HD rip filmova,puno pjesama,igara ( GTA Vice City itd. ) pa cisto sumnjam.

Da netko ne pomisli da ja sam sebe savjetujem da uzmem LG,jel ima jos kakva preporuka moba u tom rangu ?
Sony Xperia P usporedujuci sa HTC One X i LG Optimus 4X P880 ? 
S3 i Note2 pobjeduju u sintetici s tim da S3 za par posto dok Note 2 sa 10-15 % sto mislim da je prihvatljivo da je od oba jeftiniji barem za 1.500kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Moje mišljenje:

OneX > SII > i4S > 2X

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.

6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Moje mišljenje:

OneX > SII > i4S > 2X

Slažem se oko svega oko osim oko i4S vs lg optimus 2X. Hardverski podjednaki, kamera blago na strani apple-a, al ode dobiješ micro sd mogućnost, veći ekran i otvoreniji sustav tako da se možeš igrat na xda. Za mene bi optimus 2X bio bolji izbor, makar je za nekoga kome je dijagonala 3.5" idealna, iphone bolji izbor.

16 godina
neaktivan

LG je previše puta razočarao sa supportom, tako da osobno ih više nikada ne bih uzeo. ICS ti je fora, sve dok ne vidiš JB, a pitanje je da li će LG ikada ugledat JB. 

Ukoliko su ti baterija i support bitni onda Galaxy S2/plus . Ako pak voliš lijep UI i relativno brz mobitel onda HOX, s tim da bih ti možda čak više preporučio One XL zato što dolazi sa 32gb, 4G,  te ima Dual-core 1.5 GHz Krait koji ne cucla bateriju koliko Tegra 3. Brzinom su tu negdje. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 18:10 (Leglo).
16 godina
Kordy kaže...

Moje mišljenje:

OneX > SII > i4S > 2X

Nisi uvrstio 4X HD P880.Za njega sam kasnije saznao pa ne mogu dodati u naslov teme.

Kao sto rekoh 3.5" mi je premalo,nisam upoznat sa iOS i jailbreakanjem.

Bojim se da ce mi sto ce i biti slucaj biti premalo 12gb na HOX...

LG 4X vs HTC HOX vs Sony Xperia P ? 

14 godina
i Optimus 4X je dobar izbor s obzirom da košta oko 2.tisuće kn.Hardwer je kao što ima i One X a dizajn je vrhunski.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
ZdravkoZ kaže...
i Optimus 4X je dobar izbor s obzirom da košta oko 2.tisuće kn.Hardwer je kao što ima i One X a dizajn je vrhunski.

To pitam,hvala da mi se da usporedba LG Optimusa 4X sa HTC HOX.

Znaci da idem na LG-a jer jer prosiriv microSD karticama,kamera mi ne igra toliku ulogu koliko kvaliteta ekrana i dizajn.
Iskreno,vise mi se svidja dizajn LG i nekako je manje glomazniji,robusniji.

2000 kn je HOX i LG,ali LG ima 16 mjeseci vise garancije.

Sto mislis o Sony Xperiji P u usporedbi sa ovima ? 

14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

To pitam,hvala da mi se da usporedba LG Optimusa 4X sa HTC HOX.

Sto mislis o Sony Xperiji P u usporedbi sa ovima ? 

Xperia P je mid range. Ovo je high end. Ovi su veći, HD, 4 jezgre itd..

16 godina

Aha i nisam gledao,nema isto microSD utor...

nabacite favorita svatko da mi pomogne pri odabiru  {#}

5 Samsung Galaxy S2
9 HTC One X
3 LG Optimus 4X HD P880
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 18:22 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zašto bi itko pobogu klika galaxy s2 pored ova dva. S2 ljudi ne S3 -.- . Počele su se štancat i samsung ovce pored apple ovaca, koje skaču na sve gdje piše samsung ili galaxy.

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
cecenac kaže...

Zašto bi itko pobogu klika galaxy s2 pored ova dva. S2 ljudi ne S3 -.- . Počele su se štancat i samsung ovce pored apple ovaca, koje skaču na sve gdje piše samsung ili galaxy.

Možda je i sam autor kliknuo na SII. Ipak cijelo vrijeme govori kako mu treba SD slot. Pretjeruješ malo...

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
16 godina
cecenac kaže...

Zato sto mi je S3 izvan cjenovnog ranga barem 800 kn da je neki ocuvan sa garancijom,a S2 sam stavio jer je u tom cjenovnom rangu i samo ima 2 jezgre manjka.

14 godina
Xperia P je solidna,recimo to tako može sve što i OneX i 4X,ali ova dvojica imaju 4 cpu jezgre,720p ekrane i veći su.
Sad ako kupis Xperiu P,možda ćeš ubrzo poželjeti nešto jači i noviji telefon,tako da ako planiraš utrošiti 2.tisuće kn onda odmah uzmi LG 4X(sad kad je i on u igri,biram njega) pa si miran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice