Imam blackberry 8900 s wlanom i nisam siguran da li mi se spaja na kućni adsl. Dolaze mi veliki računi koji govore da skidam velikie količine podataka s t-mobile mreže a ja sam bio uvjeren da sam spojen na kućni net. Da li netko ima iskustva sa blackberryma, odnosno da li zna kako da provjerim da li sam sigurno spojen na kućni internet. Moguće je da nisam dobro podesio postavke na mobitelu a moguće je i da mobitel nije ispravan...pomagajte molim VAS
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa naj sigurniji si kad ides surfati iskljucis u konekcijama mobile network a ostavis upaljen samo wifi... Ja imam bold i uvijek sam se pitao kako su ti obije konekcije upaljene preko cega surfam sto mi je posebno vazno kad sam u inozemstvu... preko cega surfas? blackberry browsera ili opere mini?
Mislim da BlackBerry Browser UVIJEK troši mobilnu vezu, bez obzira šta si na WI-FIju, odatle ti veliki račun. Jedan od većih zajeba sa BBom.
Skini Operu Mini pa probaj tako.
imam operu mini! ali da li moram i u njoj što podesit! a kada isključim t-mobile mrežu neće da mi se spoji na net iako je spojen na kućni wireless?!?!! imam bb 8900
mnogi ljudi ne kuže ovo pa evo i pojašnjenja (za 8900, a vjerojatno je isto i za ostale modele):
u browseru -> options -> General properties -> pod Default browser izabrati vrstu browsera koji se želi koristiti (EDGE ili WiFi).
Vip i T-mobile imaju različite nazive za EDGE i WiFi browsere.
Ja imam T-mobile i kod njih je ovako:
- EDGE browser se zove t-zones
- WiFi browser je Hotspot Browser.
prilikom surfanja u gornjem desnom kutu piše koja se veza koristi.
Ili piše EDGE ili stoji oznaka za WiFi, nema zabune.
ej kompa, evo napravio sam ovo što si rekao (promjenio sam sa t-zones na Hotspot Browser) i sad mi kod surfanja u desnom gornjem kutu mi je znak wifija siv...bili su mi rekli da on mora pobjelit?! da li to ima veze s ičim!?! a i zanima me ako si skinem onaj program za gmail da li će mi on skidati lovu samo kada sam na wifiu ili će on konstantno vući podatke s neta bio ja na nekom wirelessu ili ne!?