Slike formata 240x320 za mobitele

poruka: 8
|
čitano: 5.439
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, imam dva pitanja:

1. Pravim temu za Sony Ericsson mobitele i zanima me ima li ijedan program koji bi sliku formata npr. 500x400 preoblikovao u format 320x240 pritom da se ne rastegne ili ne zbije?

2. Ima li ijedan program na kojem bi mogao namjestiti format slike npr. 240x320 (da mi bude praznina unutar tog formata) i onda crtati unutar tog formata...a ne da pocnem crtati nesto i da se mislim kolki je otprilike format 240x320?

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 10:49 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1. pitanje: To možeš sa bilo kojim programom za uređivanje slika, jedino što ćeš morati ostaviti praznine da ti se slike ne poremete.

2. pitanje baš i nisam skužio pa ako ga možeš objasniti bit će lakše dati i odgovor

Probaj radit sa GIMP-om, besplatan je a super

90% forumaša ima potpis. Ako si među onih 10% koji nemaju, prepiši ovo u potpis. 1% forumaša ima ovaj potpis. Ako si među onih 99% koji nemaju prepiši si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 11:05 (Šef).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

evo ovako:

2. Znači, kad pođem crtati neki crtež npr. u Paintu, ne znam koliki će biti format crteža, i sad me zanima da li postoji program u kojem bih mogao označiti koliki ću crtež nacrtati i da mi taj prostor bude prazan i da u njega mogu crtati itd... sad skuzio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

2. Programom kao što je photoscape jednostavno ideš na New image, ukucaš ručno željene dimenzije i stvaraš sličicu! Ništa lakše!

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
2 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

ja za oboje koristim Photoshop, boljeg ne nađeš sigurno možeš nać neku alternativu jedino.

budimo realni ovo drugo možeš i sa paintom, ali šta će ti praznina kad možeš gotov teks staviti čak i s Photoscape-om

C'est la vie
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 11:11 (leo_819).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

a kak cu ovo prvo sredit? to se moze s GIMP-om?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 11:13 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1. 500x400 možeš pretvoriti u 320x256, bez promjene formata. Naravno, potrebno ju je malo odrezati - ako to ne želiš, postoji postupak zvan Seam Carving. Imaš ga u Photoshopu (CS3 i CS4, čini mi se), te kao Liquid Rescale plugin za GIMP.

2. Bilo koji program za crtanje - pa čak i Paint (meni Image -> Attributes, ili kratica Ctrl-E).

Najbolje je da uzmeš GIMP+Liquid Rescale, ima sve što ti treba za crtanje/obradu slika, a besplatan je.

EDIT: Ispod je slika koja prikazuje dijalog za stvaranje nove slike u GIMPu. Za 240x320, u Width upiši 240, a u Height 320.

New image u GIMPu New image u GIMPu
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 11:34 (hrx).

1 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

Ne komplicirajte.

U sklopu Photoshopa je Device Central sa svim SE telefonima. On-line nadogradnjom obuhvaceni su svi SE modeli. Naravno nije samo SE, tu su i Nokia,Motorola...

Device central izmedu ostalog zna i "emulirati" odsjaj displaya,noc i dan. Osim toga unutar njega mozes isprobavati i swf fileove,odnosno flash.,pozadinsko osvetljivanje i tako...

Slika treba biti (pozeljno je) PNG. Kada je vec jednom stvoris u Photoshopu sa dimenzijama 240x320 klikni na Save for web and devices i gledaj velicinu. Iskljuci da ne "embeda" profile. Ovde vazi pravilo sto manje to bolje.

I sve ovo uz suradnju sa SE themes creator. Preuzmi ga sa SE strane

Tutorijal Adapting images for Sony Ericsson phones (433 KB)

Themes Creator

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long

0 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice