Losa kvaliteta slike putem Gradienta...

poruka: 6
|
čitano: 2.950
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kada u Photoshopu na sliku stavljam Gradient Map s odredjenim bojama i poslije kada je zelim objaviti na web (facebook i sl), kvaliteta slike postaje jako losa, s naboranim linijama, totalno se pokvari. Kako mogu sacuvati sliku sa efektima Gradient Map u visokoj kvaliteti?

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Spremi sliku kao JPEG najveće kvalitete.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Losa kvaliteta slike putem Gradienta...

naravno da to uradim :) bez obzira na to, kad je objavim na web potpuno se promjeni kvaliteta

16 godina
neaktivan

Eventualno probaj PNG. Meni je najkvalitetniji JPEG rješio takav problem.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
moke kaže...

naravno da to uradim :) bez obzira na to, kad je objavim na web potpuno se promjeni kvaliteta

pa očito je web (facebook) sreže, ako nema opcija da zadrži HQ sliku, onda se đžaba trudiš...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 12:10 (Maximus).
17 godina
moderator
moke kaže...

Kada u Photoshopu na sliku stavljam Gradient Map s odredjenim bojama i poslije kada je zelim objaviti na web (facebook i sl), kvaliteta slike postaje jako losa, s naboranim linijama, totalno se pokvari. Kako mogu sacuvati sliku sa efektima Gradient Map u visokoj kvaliteti?

Uključi Dither kod Gradient Mapa, a ako nije dovoljno, ručno dodaj (monokromatski) šum (Noise). Malo vidljivog šuma spriječit će ili onemogućiti pojavu bandinga ("naboranih linija"), osim kod ekstremnije JPEG i ine kompresije.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice