WI-FI sa naplatom prometa

poruka: 6
|
čitano: 3.884
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Želim ponuditi WI-FI Internet svojim gostima, da imam mogućnost kreiranja bandwith paketa, ( npr.1, 5 gb)

Na više upita kod domaćih firmi koji nude to cijena je iznad 4000 kn.

Hotspot engine i Antamedia traže stalno upaljen komp da bi nadzirali promet i korisnike, ima koji router 

koji nudi isto: kreiranje korisnika itd. bez potrebe da komp bude stalno upaljen. Nešto slično kao ovo.

Riječ je o obiteljskoj kući, trenutno imam d-link router DIR-655 sa 5 DB antenama.

Hvala na savjetu :-)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: WI-FI sa naplatom prometa
sinjal kaže...

Želim ponuditi WI-FI Internet svojim gostima, da imam mogućnost kreiranja bandwith paketa, ( npr.1, 5 gb)

Hotspot engine i Antamedia traže stalno upaljen komp da bi nadzirali promet i korisnike, ima koji router 

koji nudi isto: kreiranje korisnika itd. bez potrebe da komp bude stalno upaljen. Nešto slično kao ovo.

Riječ je o obiteljskoj kući, trenutno imam d-link router DIR-655 sa 5 DB antenama.

nemaš izbora ili komp koji će kontrolirati mrežu ili pro rješenje

Osim toga zašto je 4000 kn problem ako je to dugoročno rješenje?

kaj se tiće amortizacije, pa ukalkuliraj je u cijenu usluge i ako imaš dovoljan broj gostiju to ti se može amortizirati za 1 god.

Osim cijene tu je i prestiž na koji mislim da ti posebno ciljaš, dakle nemoj šparati nisi dovoljno bogat da kupuješ jeftino (za pro stvari uvijek uzmi pro rješenja)

Ako to već ideš raditi napravi to kako treba

14 godina
neaktivan
sinjal kaže...

Ovaj treci link je nista drugo nego do RB750.Samo ne znam gdje napuca oviliku cijenu {#}.

Ja bi ti ipak preporucio RB 433,jest da je 2-3.5 puta skuplji zavisno od modela koji uzimas ali znaj da ces da uzmes stroj koji grize malu djecu.{#}

15 godina
neaktivan

Cijena je od jedne hr firme, pošaljem upit na email, dobijem na mob 4000 kn + pdv, printer za tickete uključen...

Posla sam danas par upita, uzeti ću PRO riješenje, ključ u ruke, samo ove naše hr firme su neozbiljne,

na email rijetko tko odgovori, kad ih nazovem i tražim više informacija o rješenjima za navedeno, tehničke detalje skrivaju ko zmija noge:

Vi samo uplatite, šaljemo dostavom...

Nije problem cijena,  ja sam vizualan tip, volim vidjeti što kupujem :-), možda dobijem odgovor na današnje poslane upite...

Ako imate koji dobar link, samo ga ubacite, hvala,

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 11:27 (sinjal).
15 godina
neaktivan

Mikrotik Hrvatska , routeri, RouterOS, antene...  javim se i njima :-)

0 0 hvala 0
17 godina
sone_87 kaže...
sinjal kaže...

Ovaj treci link je nista drugo nego do RB750.Samo ne znam gdje napuca oviliku cijenu {#}.

Ja bi ti ipak preporucio RB 433,jest da je 2-3.5 puta skuplji zavisno od modela koji uzimas ali znaj da ces da uzmes stroj koji grize malu djecu.{#}

750(G) mu sluzi kao user manager. Ovo drugo mu je TP link koji mu sluzi kao IP.

RB433 - moze biti super, a moze biti i overkill. AKo misli stavit samo jednu karticu i antenu moze slobodno uzeti 411AR ili 411U. Ako misli pokrit nesto vece podrucje, onda svakako preporucam 433 sa panelicama 

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice