TP-link W8951ND (modem) + Asus RT-AC66U (router) ?

poruka: 1
|
čitano: 2.764
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
TP-link W8951ND (modem) + Asus RT-AC66U (router) ?

Imam Optima ADSL i želim njihov router koristiti isključivo kao modem, a kao router koristiti svoj router.

Zanima me kako ovo spojiti da ispravno radi.

Tj. kako iskonfigurirati, spojeno je:

ADSL linija u TP-link TD-W8951ND (port line/DSL)

UTP kabel u TP-link TD-W8951ND (port LAN1) pa iz njega na Asus RT-AC66U (WAN port), dalje naravno sve odlazi sa LAN portova iz Asusa prema switchevima pa računalima u mreži...

I to bi sve trebalo bit ok po pitanju kabela...

no nikako da skužim kako bi trebao postaviti IP adrese routera ?

oba routera imaju adresu 192.168.1.1 pa mi je logično da ih treba izmjeniti tj. da jedan router treba imati jednu IP adresu a drugi modem/router drugu IP adresu, znam kako promijeniti adresu no ne znam koje adrese staviti na koji router ? 

A i ne kužim kako postaviti ostalo da se TP-link koristi isključivo kao modem (dakle da ne zeza sa portforwardom, DHCP-om i.t.d.) a da sve ostalo radi Asus...

Imam još i D-Link DSL-264OR i to trenutno radi u kombinaciji sa Asusom, no ne baš do kraja kak se spada.

više ne pamtim koja konfiguracija je na tom D-linku niti koji mu je adresa, no prije sam imao drugi router u seriji s tim modemom i to je povremeno zahebavalo isto kao i sada...

Sad sam nabavio Asusa (na njemu je adresa 192.168.1.1) i on je automatski odradio spajanje kroz wizard, tražio me user i pass za DSL a ostalo je postavio sam...(ovo ne šljaka sa TP-linkom i nikako da se s njim spoji na isti način)

no i s tim D-linkom mi se dešavaju nekakve gluposti:

Jučer sve ok, IP adresa u meniu Asusa stvarna i otvoreni portovi kroz portforward na Asusu (testirao sam i sve je bilo ok)

No jutros neki vrag ne štima.

trenutno imam IP adresu (stvarnu) koja je : 185.18.xxx.xxx no na Asusu se istovremeno pokazuje IP adresa 100.72.xxx.xxx koja nema veze sa stvarnim IP-em, ne razumijem zbog čega ovo ?

Portovi su uredno i dalje otvoreni u meniu Asusa, no nisu otvoreni i nemoguće im je pristupiti iz vana...

Čini mi se da se ovo desilo kod reseta IP adrese u ponoć, no ne kužim zbog čega i koji vrag zeza.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2014 8:27 (ZvonacIG).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice