Ovako,susjed mi je dopustio korištenje interneta(wlan) ali signal mi je pre slab.Mislio sam uzeti simens sx763 da bude acess point i da se ja na njega sa pc-om spojim kabelom.Je li to ikako moguce i ako jest kako da to napravim?
Hvala!
Ovako,susjed mi je dopustio korištenje interneta(wlan) ali signal mi je pre slab.Mislio sam uzeti simens sx763 da bude acess point i da se ja na njega sa pc-om spojim kabelom.Je li to ikako moguce i ako jest kako da to napravim?
Hvala!
bump
Vjerojatno možeš, možeš ih spojiti u bridge ili koristiti WDS, Googlaj to.
To bi trebalo raditi. Ukoliko sam shvatio ti želiš spojiti računalo sa svojim Seiemens SX763 Wlan modemom koji bi preko wlan veze bio povezan sa susjedovim wlan modemom kao ap.
Slažem se da ti je možda najbolje koristiti Wireless Distribution System kao što ti je kolega gore već naveo.
U samom SX-u 763 imaš pod Advanced Settings - Wireless network - WDS. Jedna mala napomena samo, da bi WDS radio i ti i susjed morate ili imati ugašenu wlan enkripciju ili imati podešeno WEP enkripciju (što je bolji slučaj pošto bi sa ugešenom enkripcijom se njemu bili tko mogao spojiti). Sa WPA-PSK ili WPA-PSK2, WDS neće raditi.
Sad ce te tnakir demantovati ;)
Zavisi od uredjaja ;)
Dobro ima par novih koji rade i sa WPA-PSK ali uglavnom uz update firmwarea i to su zbilja rijetki primjerci. A i u drugu ruku čak i da njgov radi WDS preko WPA-PSK ne mora značiti da i susjedov to podržava i obratno.
Samo cu napomenuti da ne moze svaki wireless router raditi kao AP.
Naravno, ali Siemens SX763 za kojega je pitao, može.
Hvala svima na odgovorima sve sam napravio i radi
Da se nadovežem s još gadnijom kombinacijom:
Doma imam dva broja, na svakome po sx 763 i maxtv, a samo na jednom internet. Mogu li dobit na drugoga internet preko wirelessa jer mi treba za spojit se kabelom na tv. Znači nešto kao ovaj prvi slučaj, samo me zanima hoće li mi sjebat maxtv.