Pomoć pri odabiru "outdoor" kabla

poruka: 8
|
čitano: 1.242
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam jedan problem, pa bih trebao vašu pomoć

Znaci od kuće mi je garaža udaljena nekih 15m max 20m. Napravio sam bio iznad garaže kao mali stan i sada bih htio provesti mrežni kabel do tamo. Wifi mi nije rješenje jer garaža ima debele zidove, kuća ima debele, pa je sada s onim ruterom ZTE od tcoma signal jadan, tipa 1 crtica.

Pa sam sada ja mislio jednostavno provesti mrežni do tamo, kupiti neki router i tako bi i garaža imala net. 

Sada imam dvije mogućnosti, prvo je da od balkona kuće bacim kabel do "balkona" garaže, ali mislim da mi i to nije najpametnije, jer radi sunca i kise ne znam dal bi neki kabel to preživio, ako bi super :)

Druga mogucnost je da zakopam kabel pod zemlju i dovedem ga do garaže, jedino estestki mi je malo problem kada ce mi po zidu kuce ici kabel.

Sada koja bi bila vaša preporuka što bi bila najbolja opcija u mojem slučaju te naravno može neka preporuka kabla, gledam po ebayu ima i svakakvih a nije da se bas razumijem u razliku :D

Nažalost nemam bas neki budžet za to, nekih 300kn bi mi bilo max

Unaprijed se zahvaljujem na pomoći :)   

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ne želim glumiti eksperta,ali najbolje rješenje ti je definitivno ispod zemlje ukopati puno deblji bužir i LAN kabel u njega i izbušit rupu malo iznad zemlje u garažu.

LAN kabel od 25 m kupi za siću od nekoga tko ima Max TV ili tak nekaj a da mu ne treba,a bužir nije skup,uzmeš u pevcu ili tak negdje.

Estetski lijepo i jeftino.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Uzet cu gore navedenog kabla 30m, u pon idem po njega, a i vjerojatno cu i uzeti pehd cijevi koje preporucuje sam proizvodac ako ide pod zemlju.

Hvala na pomoći, ja mislio narucivati kabel iz eng preko ebay stora, a vidim da na kraju je jeftiniji cak kod nas :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Samo pogledaj koja je cijena phd-a.

Ja sam stavio običnu okitenku za vodu.... 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima vec od 3kn metar koliko vidim po netu, tako da nije preskupo, a onaj kabel cu uzeti u h2 shopu, imaju ga na skl i 4,43 kn je po metru

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Zapravo,ja sam glup,to je isti tip cijevi....

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

E da,i odmah im daj da ti krimpaju konektore na kabel ako nemaš alat doma.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice