Pitanje o AirLive WL1700 USB Adapteru

poruka: 23
|
čitano: 3.382
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AirLive WL1700

Pozdrav ekipa

Pošto mi se pokvario stari USB adapter krenuo sam u potragu za novim i još boljim i za oko mi upadne navedeni model. Čitam da ga svi hvale ali svejedno imam pitanje. Udaljenost od PC-a do routera u stanu je jedno 10tak metara a prepreke su dva pregradna zida. Hoću li dobivati konstantan snažan signal pošto mi je to jako bitno? Isto tako ako ima netko možda neki bolji prijedlog molio bih da napiše.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: AirLive WL1700

Raditi će kao i stari, snaga je 100mW ( do 20dBm) standardno kao i većini a možda je antena malo bolja, svakako pomicanjem pozicije pronađi najbolji signal.

14 godina
neaktivan

Odlican adapter, hvata oko 100m oko moje kuce za standardnom omnicom 5dbi. Sa usmjerenom panelkom 8dbi hvata preko 1km

Never let a computer know you're in a hurry.

0 0 hvala 1
12 godina

Evo kupio sam ovaj adapter i imam problem, naime prije instalacije nisam deinstalirao projašnji software od Cisca za spajanje na internet i sada AirLiveov software uopće nemogu pokrenuti niti ga deinstalirati jer ga uopće nema na popisu u Control Panelu za deinstalaciju, također mi neda da izbrišem sve datoteke ručno jer piše da je program već otvoren te da ga trebam zatvoriti prije brisanja. Ja imam vjerujem sve datoteke instalirane i shortcut na desktopu ali kada kliknem na shortcut samo uđe u program i izađe. Neznam kako riješiti ovaj problem.

BF4: hRci_HR
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 13:35 (Hrci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nikakav software od airlivea netrebas. Samo ukljucis adapter u usb port i windows sam automatski pronađe drivere, naravno ako imas automatic updates ukljucen i vec imas vezu na internet.

0 0 hvala 0
12 godina

Nemam vezu na internet, pišem s mobitela. Očito se radi o nepravilnoj instalaciji čim ga nemogu deinstalirati. Uključio sam adapter u usb portove i ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pitanje o AirLive WL1700 USB Adapteru
Hrci kaže...

Nemam vezu na internet, pišem s mobitela. Očito se radi o nepravilnoj instalaciji čim ga nemogu deinstalirati. Uključio sam adapter u usb portove i ništa.

Koji mob imas? Mozes spojiti mob na usb i preko moba imati vezu na internet na racunalu. Mozes li viditi adapter u Upravljačka ploča\Mreža i internet\Mrežne veze?

12 godina

Ne vidim adapter među mrežnim vezama. Mobitel mi je Xperia S. Nego primjetio sam kad držim miš preko ikone u taskbaru piše "noRTL8187", znači li to išta?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Onda uradi ovako

-spoji mob i pc sa kabelom

-na mobu imas opciju usb djeljenje veze

-kada se pc spoji na internet ukljuci adapter

-windows ce sam skinuti i instalirati drivere koji su potrebni

0 0 hvala 0
12 godina

Ne razumijem se baš u mobitele pa bi mi trebala pomoć. Trebao bih uključiti USB Tethering ali problem je što ja to nemam, u postavkama vidim samo mobilnu pristupnu točku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neznam tocno kako je na tvom mobitelu pokusaj googlati. Da trebas to upaliti.

Ako se mozes kablom povezati do routera kojeg imas doma i to je ok. Treba ti veza na internet. kako si prije bio povezan?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 14:28 (IVOX).

0 0 hvala 0
12 godina

Žično sam bio povezan ali to sada nije više moguće. Što se tiče tetheringa sve sam pretražio i nigdje odgovora zašto ne vidim tu postavku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mogao bi iz device managera pokusat deinstalirati driver i onda ponovno instalirati.

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

baš danas instaliravao drivere za ovaj adapter... ako imaš win8 onda možda i imaš problem da drajveri jednostavno ne rade a ako je tako onda slijedi upute sa ovog linka http://fs.airlive.com/faq/How%20to%20install%20WL-1700USB%20driver%20on%20Win8.pdf.

meni je pomoglo...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Imam Win 8.1, izgleda da je u tome onda problem samo nemam pristup internetu pa nemogu skinuti tu datoteku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

skini je mobitelom... mala je cca 17mb

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina

Evo ti fajl  http://www.speedyshare.com/55R7c/RTL8187L-AutoInstallPackage-Beta.zip , kao sto je kolega rekao skini preko moba ,prebaci na comp i instaliraj

0 0 hvala 1
12 godina

Evo probao sam skinuti sa mobom i neće. Kliknem download i odvede me ponovno na realtekovu stranicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kliknuo sam na taj link, skinuo mi je neki Tiny Download Manager. Može li netko uploadati na mediafire npr.?

Hvala vam na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Stisni na ime Download: RTL8187L AutoInstallPackage(Beta).zip   reklama ce biti samo zatvori tab dok ne pocne skidat , mora poceti skidati

0 0 hvala 1
12 godina
g3arv8 kaže...

Stisni na ime Download: RTL8187L AutoInstallPackage(Beta).zip   reklama ce biti samo zatvori tab dok ne pocne skidat , mora poceti skidati

Uspio sam se povezat na net preko mobitela. Ovu desnu datoteku dobijem nakon pokretanja tog skinutog programa i nakon toga dobijem ovu lijevu ikonu i kad kliknem na nju dobijem ovu desnu sliku:

16 godina
odjavljen

ne pokreći ga nego slijedi upute sa onog PDF-a.. doslovce

12 godina

Rješeno je,hvala vam svima na pomoći {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 16:44 (Hrci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice