Brzina protoka podataka 128 kbps

poruka: 5
|
čitano: 8.825
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Brzina protoka podataka 128 kbps

Pozdrav svima, novi sam ovdje a trebala bi mi vaša pomoć oko sljedećeg jer se ja ni pod razno ne razumijem u ove stvari.

Može li mi neko objasniti ovu brzinu protoka podataka od 128 kbps odnosno može li se s njom da kažem "normalno" surfati?

Hvala i LP

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Brzina protoka podataka 128 kbps

Brzina prijenosa 128 Kbps znači da ti ISP (Internet Service Provider, T-com ili slična gamad) omogućuje prijenos podataka makisimalnom brzinom od 128 Kbps. 128 Kbps (kilobits per second, kilo bita po sekundi) znači da u sekundi možeš preuzeti 128 000 bita podataka, 1 bajt = 8 bitova, odnosno 128000/8 = 16 kilo bajta po sekundi. Ako uzmeš u obzir da je prosiječna veličina web stranice 1246 KB ( link) za otvaranje jedne stranice trebati će ti oko 1246 KB/ 16 KB/s = 77 sekundi. Prosiječna veličina pet minutnog youtube videa 360p kvalitete je cca. 10 MB = 10 000 KB, za potpuno otvaranje vide bi ti u teoriji trebalo 625 sekundi (10 minuta).

EDIT: Gdje si našao takvu brzinu? Danas velika većina pružatelja usluga pristupa internetu svoje pakete brzina izražuju u megabitima po sekundi. Osima ako nisi mislio na 128 KBps, onda je to malo drugačija priča.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 15:08 (3ler).
11 godina
neaktivan

Hvala ti puno na odgovoru vidim da što bi se reklo "razvaljuješ" ovu materiju! Ovako ja sam iz BiH i radi se o ovome  http://www.mtel.ba/mnet-tarife/ i http://www.bhtelecom.ba/5545.html odnosno 128 kbps je brzina interneta kad iskoristim dopušteni promet. LP {#}

15 godina
neaktivan

Aha, i mislio sam da je riječ o nekom paketu mobilnog interneta. Svi ovi paketi ti mogu pružiti dovoljno internetskog prometa (osim možda ovog prvoga, 1 GB prometa nije baš dovoljno ako misliš pregledavati neke podatkovno zahtijevnije sadržaje, video i slično). Samo se mani preuzimanja većih datoteka, torrenata i slično.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2013 1:22 (3ler).
11 godina
neaktivan

Skonto sam sve, i hvala ti još jednom na odgovoru! {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice