Novi monitor - nejednako osvjetljenje . .

poruka: 15
|
čitano: 3.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav =]

Prije 2 dana sam kupio samsung 2233SN, nepitajte zasto bas SN, nije bilo izbora . . :( ciljao sam na bw ili sw . ..

Uglavnom,

gornja polovica ekrana je malo tamnija, dok je donja svijetlija, nekako blijedu boju prikazuje . .

Dal postoji neki nacin da se to popravi, ili da nosim gdje sam kupio?

MOLIM vas, odgovorite . .

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na savjetima (K)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Novi monitor - nejednako osvjetljenje . .
Ocito nitko ne zna... =( Ja osobno mislim da je do hardware-a, te da bi trebao zatraziti da ti zamjene monitor, ili ga vrati, kupi drugi, sta god mozes... sretno =)
[url=http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1247167] [img]http://bularca.ro/erep_tools/signature/1247167.png[/img] [/url]
16 godina
odjavljen

to ti samo pozadinsko svjetlo izbija,to ti je "normalno" na nekim monitorima! nazalost

JESUS SAVES!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ima li ikakvog nacina da podesim gornje ili donje , ,

da jedno smanjim ili pojacam?

17 godina
neaktivan
rulF kaže...

Pozdrav =]

Prije 2 dana sam kupio samsung 2233SN, nepitajte zasto bas SN, nije bilo izbora . . :( ciljao sam na bw ili sw . ..

Uglavnom,

gornja polovica ekrana je malo tamnija, dok je donja svijetlija, nekako blijedu boju prikazuje . .

MOLIM vas, odgovorite . .

Ja imam SM2220LM i isto mi je tako gore tamnije, a gore svjetilje. To je normalno.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan

Problem je sto mi to dosta smeta u radu da slikama, cesto koristim photoshop i to zna izludit:/

Dal postoji ono bas bilo kakav nacin, da se to barem malo ujednaci . .

16 godina
odjavljen

mislim da ne,to ti je hardverski "problem''!

JESUS SAVES!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako je previše izraženo, probaj reklamirati!

A lesson is learned but the damage is irreversible.

0 0 hvala 0
16 godina

Ma to odmah vrati u ducan gdje si ga i kupio, uredaj nemora biti neispravan svaka roba se moze vratiti u roku od tijedan dana,spakiraj ga u kutiju prilozi im racun i reci da nisi zadovoljan s uredajem i to ti je to,tako je bar moj frend vratio laptop nakon 5 dana rekao je da nije zadovoljan i bez rijeci su mu vratili novac

martin
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 23:32 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
rulF kaže...

Uglavnom,

Mozes to poslikat? Ili malo bolje objasnit? Ako se ne varam, to je monitor najnize klase i ima vrlo slab kut vidljivosti slike - ne znam kakav je konkretno tvoj monitor, no vidio sam ekrane s toliko losim kutem vidljivosti da je ista nijansa sive pri vrhu ekrana izgledala skoro bijela, a pri dnu ekrana tamnije siva. I to nije hardverska greska, to ne znaci da je monitor pokvaren - to jednostavno jest takav monitor.

A sad - ako je razlika u svjetlini uzrokovana probijanjem pozadinskog osvjetljenja, onda bi ga mozda i mogao reklamirati. Naravno, ako to nije situacija s cijelom serijom.

Marti kaže...

Ma to odmah vrati u ducan gdje si ga i kupio, uredaj nemora biti neispravan svaka roba se moze vratiti u roku od tijedan dana,spakiraj ga u kutiju prilozi im racun i reci da nisi zadovoljan s uredajem i to ti je to,tako je bar moj frend vratio laptop nakon 5 dana rekao je da nije zadovoljan i bez rijeci su mu vratili novac

Argument "tako je bar moj frend vratio" tu ne vrijedi, jer ne postoji zakonska obveza - prodavatelj mora uzeti robu natrag samo ako je kupljena "na daljinu". U drugim slucajevima ovisi ili o njegovoj dobroj volji, ili ima politiku vracanja u odredjenom periodu, sto je istaknuto na racunu. Ako nije nista istaknuto, moze probati vratiti, ako mu ne uvaze - nema se pravo zaliti (citaj: tko mu je kriv sto ne poznaje zakon i sto se prije kupovine nije raspitao o mogucnosti vracanja ispravnog uredjaja ako je nezadovoljan).

16 godina
neaktivan

Ah, mali problemcic, kutija i sve sto je doslo sa njom je tu, slozeno . .

Al sam onaj stiropor bacio . . :/ Sto je bio na njemu . .

// obrisao sam suvisan citat (mbaksa)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 15:45 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Pa ako ti to već toliko smeta probaj namjestiti postavke monitora ,pa vidi  šta ti se nudi ,ali ja ipak mislim da je to do hardwera a ne do postavki ali eto probaj....

RIDER
16 godina
neaktivan

Dobra stvar je to da sam nasao nesto malo mrtvih pixela u kutu, pise na garanciji cini mi se 3-5 mrtvih = zamjena monitora :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
rulF kaže...

Al sam onaj stiropor bacio . . :/ Sto je bio na njemu . .

Ovo neka ti bude skola za ubuduce. Namigiva Cuvaj svu ambalazu dok ti traje garancijski period. Moguce je da ti to pise i na racunu. Al ako ces ga reklamirati zbog mrtvih piksela, vjerojatno neces imat problema zbog toga.

rulF kaže...

Dobra stvar je to da sam nasao nesto malo mrtvih pixela u kutu, pise na garanciji cini mi se 3-5 mrtvih = zamjena monitora :D

Garanciji od monitora ili garanciji od firme koja ti je prodala monitor? Ovo mi se cini nekako jako liberalno za proizvodjaca monitora - obicno se trazi minimalno nekih 5 mrtvih piksela, nekad uvjetovano i da je blizu sredine. Konkretno, na Samsungovom web-siteu pise:

Dead Pixel warranty is only applicable to TFT-LCD Monitors. The dead pixel warranty applies when your TFT-LCD Monitor contains more than 7 dead pixels within the standard warranty period of your TFT-LCD Monitor which SAMSUNG will exchange the LCD panel/module, provided that the defective unit is returned to SAMSUNG complete with full accessories and original packaging.

Zero Bright Defect (ZBD) only applies when it occurs within 7 working days from purchased date, regardless of dot quantity, the defective LCD panel/module shall be replace by SAMSUNG.

Bright Dot Defect occurs when pixels are always lit or "ON". Black Dot Defect occurs when pixels are always dark or "OFF".

Nista, provjeri jos jednom sto pise u garanciji i pazljivo prebroji piksele.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice