LCD Monitor 60 Hz ili 75 Hz? zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 12.065
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
LCD Monitor 60 Hz ili 75 Hz ?

Kakva je razlika između 60 i 75 Hz na Lcd monitorima, na crt monitorima je bila velika, zbog tipa na koji crt monitori iscrtavaju sliku, ali ne razumijem kakva bi bila na lcd monitorima, jer oni koliko znam ne iscrtavaju sliku liniju po liniju nego svaki pixel zasebno, stoga nema titranja slike.

I da li se skračuje vijek trajanja monitora ako se povečava osvježavanje slike. (da li više pati lampa ili možda neki drugi djelovi u monitoru).

I da li je uputno preko noći sasvim isključivati lcd na power on/off tipku ili ga ostaviti na stand by (vijek monitora duži ili kraći).

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: LCD Monitor 60 Hz ili 75 Hz ?
Baotica kaže...

Kakva je razlika između 60 i 75 Hz na Lcd monitorima, na crt monitorima je bila velika, zbog tipa na koji crt monitori iscrtavaju sliku, ali ne razumijem kakva bi bila na lcd monitorima, jer oni koliko znam ne iscrtavaju sliku liniju po liniju nego svaki pixel zasebno, stoga nema titranja slike.

I da li se skračuje vijek trajanja monitora ako se povečava osvježavanje slike. (da li više pati lampa ili možda neki drugi djelovi u monitoru).

I da li je uputno preko noći sasvim isključivati lcd na power on/off tipku ili ga ostaviti na stand by (vijek monitora duži ili kraći).

E ja ga iskljucujem kad nisam na kompu
Samo pretisnem onu plavu tipku koja svijetli(SM206BW)
Ako ti se svidja moj avatar,kopiraj si ovo u potpis: Ja volim Natanov avatar. :D :D :P lol
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...

3

Stand by mode troši struju ali minimalno. No zbog ekoloških razloga bilo bi dobro gasiti ga kada se ne koristi i to u potpunosti.
Ne skračuje se vijek monitora jer matrica nije upaljena tj osvjetljenja ili kako god je tehnički ispravno reći.
ASUS G1S C2D T7500@2.2; 2GB 667; 8600M GT; Vista Home Premium 32
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Alo. Smiri se malo. Nabiti ce ti LOCK ak budes ovo radio! Viče

AMD Phenom II X4 940 ASUS M3A79-T DELUXE CORSAIR HX Series CMPSU-1000HXEU 1000.0 GB SAMSUNG COOLERMASTER HAF 932 Logitech RTL Cordless MX Revolution Laser G11 Samsung T260

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sorry ljudi, izgleda ko flood, ali nije namjeran, složio sam si voice funkcju koja sama dvoklikne na novu poruku, a potom počnem pisat, no nekaj je zaštekalo kad sam otišo na ručak, tak da se ponavljalo dok se nisam vratio.

Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...

sorry ljudi, izgleda ko flood, ali nije namjeran, složio sam si voice funkcju koja sama dvoklikne na novu poruku, a potom počnem pisat, no nekaj je zaštekalo kad sam otišo na ručak, tak da se ponavljalo dok se nisam vratio.

OK.. savjetujem te za tvoje dobro. Namigiva
AMD Phenom II X4 940 ASUS M3A79-T DELUXE CORSAIR HX Series CMPSU-1000HXEU 1000.0 GB SAMSUNG COOLERMASTER HAF 932 Logitech RTL Cordless MX Revolution Laser G11 Samsung T260
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...

A kralja kako nabi 10tak postova... svaka čast, lukavo nema šta!! heheSmijeh
Nijedno pravilo bez iznimke!!
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...

koja prića za malu djecu
dominator
17 godina

Da i računalo je samo pisalo...lolčina...

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice