Dell 2312hm - kako ga kalibrirati?

poruka: 63
|
čitano: 16.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
ja korisitm U2410 Del, i problem je previse naglasena zelena boja. (za moj ukus) Dali netko ima navedni moitor i postavke pa da probam malo korigirati ?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Dell 2312hm - kako ga kalibrirati?
MegaTheJohny kaže...
ja korisitm U2410 Del, i problem je previse naglasena zelena boja. (za moj ukus) Dali netko ima navedni moitor i postavke pa da probam malo korigirati ?

Zar ti monitor nema presetove? Probaj prebaciti na neki drugi preset pa vidi kakva ti je onda situacija. Ako ti i dalje ne odgovara, zaviri malo u monitorov izbornik - sigurno imaš opciju za podešavanje pojedinačne RGB komponente. Znači, potraži gdje ti piše RGB i onda smanji G.

13 godina

Koristim postavke s neta,prezadovoljan sam dobivenim rezultatom.Puno bolje od tvornickih postavki.

Brightness 40

Contrast    80

R:92   G:88  B:98

EDIT: R:91  Zaboravih prijavit....  Ako je neko mozda prepisao ove postavke,a i za ostale,kad se R  komponenta boje smanji samo za  jedan podiok,dakle na 91 dobije se osjetno bolji rezultat,pogotovo prikaz bijele.Poslje gomile isprobanih,sto se mene tice,to su te postavke.Prikaz slike je predobar,i svaki dan vise uvidjam koliko je ovaj monitor bolji od Samsunga T220,koji je bio i skuplji od ovoga DELL-a nekih 500 kn krajem 2008. kad je kupljen

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 0:53 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice