Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.163.928
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina

Imam 5.1.1 verziju androida i na antutu mi je 50 000 bodova, dali je to ok? pošto vidjeh da je na 5.0.2 recenziji na mob.hr-u kreši ispalo 65 000 bodova. Zar nije logično da noviji spftver daje više bodova? Koliko vi imate na 5.1.1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo o ovome pricam

ili ovaj video,ovome je engleski bolji..  :)

Prvi video je prije mjesec dana a drugi prije dva mjeseca..

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 17:45 (manipulator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
LG G2 kaže...
Rasho kaže...

kako provjerite to?

Evo link kako da se proveri

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/general/camera-sensors-isocell-vs-imx240-t3097817

Sve pet ali izgleda da nakon updatea nemozes tako. Preko AIDA64 sam uspio vidjeti.

[M|C] pleXx
12 godina
janiq kaže...
LG G2 kaže...
Rasho kaže...

kako provjerite to?

Evo link kako da se proveri

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/general/camera-sensors-isocell-vs-imx240-t3097817

Sve pet ali izgleda da nakon updatea nemozes tako. Preko AIDA64 sam uspio vidjeti.

Da, nakon updatea ne postoji ta opcija.

Ja sam isto preko AIDA64 uspio pronaci.

Sony IMX240 :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 22:26 (Dario7).
15 godina
manipulator kaže...

Trenutno imam Lg G3 3/32 GB verziju i jako sam zadovoljan sa njime,ali mi je nekako postao prevelik pogotovo sad kad je ljeto doslo pa se nose kratke i imam dobru ponnudu za njega 2300kn pa bih ga prodao.

Samsung S6 obicni (edge mi se nesvidja) mi se čini nekako najbolji od svih ovih izaslih flagshipova sto se tice i brzine,izrade  i kamer, pa me zanima vase misljenje jer tko uzimao mobitel preko e-kupi.hr i dal su pouzdani sto se tice garancije itd i sta ako mi se nedaj boze desi neki kvar ili bude tvornicka greska,jel onda vracam njima ili saljem u ovlasteni samsung servis?

Trenunto mu je cijena 4300kuna samo??

http://www.ekupi.hr/Samsung-Galaxy-S6-G920F-32GBcrni-535071.aspx

Zanima me  dal je zadnji updejt popravio memory leak i bateriju,mislim meni je dovoljno 4 SOT da budem iskren i vidim da vecina korisnika uspijeva toliko nagurati bez problema a neki i vise..

Ajd malo me savjetujte posto bih ga mozda veceras kupio preko e-kupi.

Hvala unaprijed!

Inace prošli tjedan je još bila akcija na ekupi, kao za 3860kn preko american express katrice. 

10 godina
Gunner11 kaže...
manipulator kaže...

Trenutno imam Lg G3 3/32 GB verziju i jako sam zadovoljan sa njime,ali mi je nekako postao prevelik pogotovo sad kad je ljeto doslo pa se nose kratke i imam dobru ponnudu za njega 2300kn pa bih ga prodao.

Samsung S6 obicni (edge mi se nesvidja) mi se čini nekako najbolji od svih ovih izaslih flagshipova sto se tice i brzine,izrade  i kamer, pa me zanima vase misljenje jer tko uzimao mobitel preko e-kupi.hr i dal su pouzdani sto se tice garancije itd i sta ako mi se nedaj boze desi neki kvar ili bude tvornicka greska,jel onda vracam njima ili saljem u ovlasteni samsung servis?

Zanima me  dal je zadnji updejt popravio memory leak i bateriju,mislim meni je dovoljno 4 SOT da budem iskren i vidim da vecina korisnika uspijeva toliko nagurati bez problema a neki i vise..

Hvala unaprijed!

Inace prošli tjedan je još bila akcija na ekupi, kao za 3860kn preko american express katrice. 

Fora je u tome što je ta akcija isključivo s6 u crnoj boji te u simpa paketu, tako da 12mj nemaš pravo na besplatno otključavanje...

12 godina
matrix777 kaže...
Gunner11 kaže...
manipulator kaže...

Hvala unaprijed!

Fora je u tome što je ta akcija isključivo s6 u crnoj boji te u simpa paketu, tako da 12mj nemaš pravo na besplatno otključavanje...

Nisi u pravu.

mobitel dolazi otkljucan.

14 godina
neaktivan
manipulator kaže...

Hvala unaprijed!

S6 ti je odličan mob. Nema trenutno boljeg od toga.

Memory leak je riješen., iako nisam s tim ni na 5.0.2. imao problema...

Sot ti je bez problema oko 4h.

zvonac kaže...
manipulator kaže...

Hvala unaprijed!

Na 5.1.1, sobodno rama mi je ostalo blizu 1gb, oko 890mb..

Al na netu ima par rješenja za memory leak al je potreban root, za kojeg na 5.1.1 a bez okidanja KNOXa ne postoji, zasad..

4SOTa se dobije, bar dok sam ga imao...

Lag se osjeti na S6 5.1.1! Čak je uočljiviji neg na G4..

Al pošto je to sve rješivo, tak da nema problema..

Ak ćeš nabavljat, gledaj da dolazi sa sonyevim senzorom a ne isocell, potonji daje loše rezultate u low light uvjetima, i to mi je ujedno došlo ko šaka u oko!

Generalno jako dobar mob, al ne mogu ga nikak svrstat iznad ostalih (G4), ak imaš novce, kupuj..

Evo ja još uvijek lag nisam otkrio...

Garantiram da LG na G4 neće riješti lag...G3 još dan danas ima lag.

MARKOZD15 kaže...

I kod mene Isocell senzor, slike loše indoor i low light.. ni po danu nisu kao na IMX240

I ja imam Isocell senzor i naprotiv bolje on nego IMX240. Nekako mi Isocell daje bolje slike. Moje osobno mišljenje.

http://www.sammobile.com/2015/05/05/heres-the-difference-between-samsung-and-sony-camera-sensors-on-the-galaxy-s6-and-s6-edge/

U nočnim uvjetima su mi slike odlične. Odlično je na S6 složena kordinacija autofokusa, blica i kamere. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 10:57 (R36).
16 godina

Zanimljivo, kažeš da G3 još i dan danas ima lag i da navedeni na G4 neće nikad bit otklonjen.
Ti si ista ona osoba R36 koja se kunila u fluidnost na G3 ?

Btw. tko god više tvoje postove uzima kao smjernicu u kupovini nečega, taj je zrel za nekakvu ustanovu.

Ne znam zašto se uopće više trudiš išta pisat, s obzirom koliko se se dosada namuljao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 11:32 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Zanimljivo, kažeš da G3 još i dan danas ima lag i da navedeni na G4 neće nikad bit otklonjen.
Ti si ista ona osoba R36 koja se kunila u fluidnost na G3 ?

Btw. tko god više tvoje postove uzima kao smjernicu u kupovini nečega, taj je zrel za nekakvu ustanovu.

Ne znam zašto se uopće više trudiš išta pisat, s obzirom koliko se se dosada namuljao.

Tko si ti???

15 godina
odjavljen

@R36

Meni S6 ima lagga, u imeniku i multitaskingu, nisam jedini koji je to potvrdio. 

Isocell slike po mraku su mi nažalost loše, na IMX240 su mi bile puno bolje. Još niko nije dorastao Sony-u što se izrade senzora za kameru tiče.

0 0 hvala 0
17 godina

Lag se (zahvaljujući TW) osjeti na S6, kamera sa isocell senzorom je loša u low light uvjetima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

@R36

Isocell slike po mraku su mi nažalost loše, na IMX240 su mi bile puno bolje. Još niko nije dorastao Sony-u što se izrade senzora za kameru tiče.

Ok sve 5...

Ja osobno ne nalazim lag...ne znam šta trebam radit s mobitelom da osjetim taj lag. Valjda divljat u smislu stiskanja svega i svačega kako bi negdje zablokirao...

Ako ti se javlja lag vrati se na 5.0.2...

Dosta nas koristi mob na različite načine i čini mi se da doslovno tražimo manu...

Ako sam preživio s G3 pa preživit ću i s S6.

Slažem se da Sony radi odlične kamere ali Samsung je imao uvjek najbolji software za slike tako da jebeš kameru bez kvalitetnog software-a. 

Evo ja mogu slobodno reći da sam zadovoljan s S6 kao i prvog dana.

15 godina
odjavljen

Sve 5, svatko nešto drugo smatra kao lagg tj ne smatra.. 

Samsung nije imao dobre algoritme za kameru do S6, na S5 je bilo prilično agresivno sa oversharpeningom. iPhone ima definitivno najusklađeniji algoritam za obradu slike.

0 0 hvala 0
12 godina
R36 kaže...
MARKOZD15 kaže...

@R36

Ok sve 5...

Ja osobno ne nalazim lag...ne znam šta trebam radit s mobitelom da osjetim taj lag. Valjda divljat u smislu stiskanja svega i svačega kako bi negdje zablokirao...

Dosta nas koristi mob na različite načine i čini mi se da doslovno tražimo manu...

Slažem se da Sony radi odlične kamere ali Samsung je imao uvjek najbolji software za slike tako da jebeš kameru bez kvalitetnog software-a. 

slažem se i ja sam prezadovoljan od prvog dana sa svime na mobitelu.

Ne nosim maskice niti zaštitna stakla i nema niti jedne ogrebotine do sad.

Nakon disableanih aplikacija mob radi super brzo.

Baterija mi uvijek izdrži cijeli dan sa svime upaljenim i naravno quick charger fenomenalna stvar. (dok pojedem i operem zube napuni se 50%)

Kamera je izvrsna u bilo to po noći ili danu.

Zvučnik super glasan.

Dizajn prekrasan.

što se tiče mene meni je mob brutala (došao sa N5,M8,Z3)

Ali normalno da nam svima ne odgovaraju iste stvari, zato i imamo toliku ponudu pa si čovjek izabere što mu valja.

Ja iskreno ne idem na teme G4 ili M9 i ne pišem loše stvari o njima jer me to ne interesira. Imam S6 i pišem svoje osobno mišljenje o tom uređaju. 

12 godina
R36 kaže...
MARKOZD15 kaže...

@R36

Ok sve 5...

....

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 12:18 (Dario7).
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Sve 5, svatko nešto drugo smatra kao lagg tj ne smatra.. 

Samsung nije imao dobre algoritme za kameru do S6, na S5 je bilo prilično agresivno sa oversharpeningom. iPhone ima definitivno najusklađeniji algoritam za obradu slike.

Slažem se...

Ja sam primjetio da S6 ima dosta šuma prilikom slikanja u nočnim uvjetima., više i od G3., ali kad uslikaš slike ispadnu odlične., a to mi je na kraju i najbitnije.

G3 mi je imao super taj laser fokus ali u nočnim uvjetima mu je previše vremena trebalo dok on to sve pohvata.,dosta dugo je znao blic bit upaljen pa ekipa več izgubi vid dok ih uslikam s G3.Na S6 sve to brže radi...

Dario7 kaže...

slažem se i ja sam prezadovoljan od prvog dana sa svime na mobitelu.

Ne nosim maskice niti zaštitna stakla i nema niti jedne ogrebotine do sad.

Nakon disableanih aplikacija mob radi super brzo.

Baterija mi uvijek izdrži cijeli dan sa svime upaljenim i naravno quick charger fenomenalna stvar. (dok pojedem i operem zube napuni se 50%)

Kamera je izvrsna u bilo to po noći ili danu.

Zvučnik super glasan.

Dizajn prekrasan.

što se tiče mene meni je mob brutala (došao sa N5,M8,Z3)

Ali normalno da nam svima ne odgovaraju iste stvari, zato i imamo toliku ponudu pa si čovjek izabere što mu valja.

Ja iskreno ne idem na teme G4 ili M9 i ne pišem loše stvari o njima jer me to ne interesira. Imam S6 i pišem svoje osobno mišljenje o tom uređaju. 

Ja imam jako dobru tanku zaštitnu masku i nillkin staklo. U tom paketu "nillkin staklo" sam dobio staklo i za leču od kamere. Odlična stvar. Nisam siguran kakvu zaštitu ima leča pa sam ovako mirniji a nema razlike prilikom slikanja.

I ja sam ugasio par aplikacija, a danas ću si kupit onu aplikaciju koja gasi večinu nepotrebnih aplikacija...

Kamer mi je odlična. Nemam prigovora. 

Baterija također odlična. Sot-a 4h bez beda. Također jako malo mob troši baterije prilikom mobilnog surfanja pogotovo kad nekog čekaš ili negdje čekaš pa ubijaš vrijeme. Evo preko vikenda manje razgovora, više surfanja, whats app-a, slušanja muzike i imao sam Sot-a 4:05min i ostalo mi je oko 20% baterije.

Dizajn za 5. Taman veličina.

E da - ekran (AUTO postavka) na suncu brutalan. Znači napokon vidim što je na ekranu kada mi sunce direktno udara...To je jedini mob na kojem ne stavljam ruku da bi vidio što piše kada je jako sunce.

Šogorica koja ima Iphone 5s mi je rekla da je ovo prvi mob koji joj se sviđa a da nije Iphone. Ps. sav ženski rod kod mene ima Apple uređaje...

14 godina
neaktivan

Evo baš kupio aplikaciju Package Disabler Pro i maknuo sam 84 bloatware.

Nabrzaka - primjetio sam da imam više slobodnih rama. Umjesto oko 800mb sad imam 1.2GB.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 13:16 (R36).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Samo da javim da je Agram potvrdio da se S6 koji sam imao pregrijavao.

3 0 hvala 0
15 godina
R36 kaže... 

Ja imam jako dobru tanku zaštitnu masku i nillkin staklo. U tom paketu "nillkin staklo" sam dobio staklo i za leču od kamere. Odlična stvar. Nisam siguran kakvu zaštitu ima leča pa sam ovako mirniji a nema razlike prilikom slikanja.

Koju? Thx

Staklo od kamere barem ima za kupit zamjensko, ja sam uspio malo zagrebati staklo od senzora... zamjensko nema nigdje. Nije strasno vidi se samo pod kutem ali svejedno.

[M|C] pleXx
17 godina
neaktivan

Pozdrav, evo nakon mjesec i pol dana korištenja S6 naišao sam na dvije mane barem što se tiče mog primjerka pa me zanima kako je kod ostalih?

Ljubičaste točkice se pojavljuju prilikom slikanja prednjom kamerom u slabijim uvjetima osvjetljenja.

4 Rasklimana home tipka
0 Ljubičaste točkice
1 Oboje
8 Ništa od navedenog
Pauk
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 8:08 (Pauk).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

ja sam imo prvo bijeli, pa crni pa zlatni S6, svi su imali katastrofalno rasklimanu home tipku, kvaliteta izrade tipke = 0. Nemojte misliti da sam Apple fan ili slično, naprotiv ne volim ih. Ali home tipka na iP6 kojeg trenutno imam je vrhunski izrađena.

0 0 hvala 0
12 godina

I kakvi su dojmovi izmedu ta dva?

0 0 hvala 0
16 godina
omomomomoomm kaže...

Nikakvi, tema je o samsung galaxy s6 i s6e!!

hugopod
15 godina
odjavljen

Dok se ne trolla i ne spama, uvijek se mogu dojmovi pisati i uspoređivati dva uređaja. Djeca će se svađati, normalni ljudi imati raspravu pa sad birajte. Dojmove ću kroz koji dan

3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vidim da si krenuo koristiti i ip6 pa de pukni neku usporedbu sa ovim :D

17 godina
odjavljen

Najveće prednosti iPhonea do sad su bile ekran, kamera, kvaliteta izrade i kvaliteta OS-a i aplikacija na njemu. Trenutno nema više najbolju kameru i ekran SGS6 je jako dobar i bolji zbog rezolucije, ali i dalje stoji da je to jedan od ako ne i najkvalitetnije izrađen uređaj na tržištu. OS je i dalje na vrhu pa se to neće promijeniti tako skoro, nažalost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
hugopod kaže...
omomomomoomm kaže...

Nikakvi, tema je o samsung galaxy s6 i s6e!!

Zasto nebi usporedio ljudi mogu imati samo koristi od toga. Bolje da on veli par recenica nego da serucka netko tko nije koristio oboje i pise napamet te se radi pametan. 

12 godina
neaktivan

Evo da se i ja pohvalim postao sam vlasnik novoga Samsung S6 balck Saphire 32 GB. Moj prethodni uredjaj je bio LG G3 3/32 GB ,dao sam njega i nadoplatio 1500 kn za Samsunga.

Ne znam kojim rijecima da opisem koliko sam sretan sto sam to napravio,prijelaz sa plastike na metal i staklo,razlika u ruci nebo i zemlja.

Da se razumijemo, moj prethodni LG G3 je stvarno bio savrsen mobitel i baterija mu je trajala sa mojim heavy usageom i do 4:30 SOT,ali sad imam mobitel koji je manji,brzi,duplo bolja kamera,ekran bolji kao i prikaz boja,otkljucavanje na otisak prsta koji radi savrseno...

Sto se tice izrade mobitela i dizajna,kao da je stvoren velicinom za moju ruku,stvarno idealno,jer da je veci ne bi valjalo a zato sam i mijenjao LG G3 (jedan od 2 razloga,drugi je kamera),a da je manji opet ne bi valjalo.

Posebno sam impresioniran baterijom,tj trajanjem jer sam ja stvarno heavy user. Iako mu je baterija manjeg kapaciteta tj. 2550 Mah sa usporedbi LG G3 koji je imao 3000 Mah isto traje,sto je stvarno impresivno,tj oko 4-4:30 SOT.

Presudila je cinjenica da koristenjem web browsera,tj surfanjem,a ja to stalno radim kad na poslu nema stranaka, samsung S6 po testovim je najbolji i trosi najmanje od svih novih smartphonea,osim naravno Iphonea 6+ koji je phablet,i stvarno ta cinjenica je tocna.

Facebook,Whats up,viber,2 gmail acc,2 yahoo mail acc,messenger i konstantno surfanje dok ne crkne baterija tj do 1%,dobijem lagano 4 SOT sto je meni dovoljno jer cinjenica da ovaj mobitel ima i brzi punjac je samo jos jedan veliki plus.

Jucer sam nesto prckao i nesto sam napravio da mi sad facebook aplikacija sama radi i mogu preko nje slati poruke, tj ne treba mi vise messenger koji mi je najvise budio mobitel i najvise od svih aplikacija trosio bateriju.

Mislim da sam otisao pod aplikacije i napravio unistall updates od messengera i nisam ga vise instalirao i sad kad kliknem na ikonu messengera pojavi mi se samo download a nije mi instaliran, e sad jel to neki bug ili je bio neki novi update update aplikacije facebook stvarno ne znam uglavnom sama radi bez messengera,tj saljem i primam poruke bez njega.

Sto se tice pregrijavanja to mi se ne desava, samo kad ga punim i kad mi javi da je puna baterija i kad ga uzmem bude malo vruc a ovako dok znam surfati i do 2 i pol sata u komadu samo mrvicu,dosta manje nego G3 koji se znao uzariti u ruci.

Od maski sam uzeo onu prozirnu 0,3 mm i za prednje staklo tempered glass-kaljeno staklo sa njuskala za 60 kuna koji jos nisam stavio jer sam ga maloprije dobio a i mobitel je malo musav i treba ga dobro ocisitit prije nego ga stavim

Naravno da sam odmah kupio i onu aplikaciju na google storeu sto uklanja  bloatware na samsungu za 1.50 dolar i mogu samo reci da se isplati kupiti je jer onda po meni nije potreban root niti neki custom rom.

Evo,ovo je bio moj mali iskreni review i mogu samo reci da sam prezadovoljani da ako ga imate priliku kupiti,kupite ga bez razmisljanja.

Moj PC  
2 0 hvala 2
10 godina

Koju masku ili cover mi preporučate za S6, moj je blue topaz boja... Isplati li se uzeti clear wiev cover za 360kn? Novac nije problem, samo da valja... Ima i ona neka za 189kn samo nema u plavoj boji, ne znam koja bi mi pasala boja uz mog plavog s6?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice