Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.160.909
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S6-Rasprava

Samsung S3 je i uz custom sammy ROM bio spor da nemre bit sporiji.

Za S5 ne znam, ali stvar je morala, zdravog razuma, pristojnosti da proizvodjac ponudi korisnicima koji su iskesirali par soma kn za mob da mobitel radi kak spada. Ne mogu svi znat mijenjat ROM na mobitelima, ne mogu svi biti vodoinstalateri, ne mogu svi znat radit web stranice niti biti vrhunski kemicari i biolozi.

Ajde da se proizvodjacu dogodi da se malo zeznuo oko softvera, ali Samsungu se to vec dogadja par godina na gotovo svakom modelu kojeg izbaci, ne znam jel meni fali daska, al to mi nije normalno niti mislim kupit mob od takvih.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 15:23 (Edge).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
overhaul kaže...

Ajd da malo skrenem temu sa uobičajenog offtopic prepucavanja o rootanju/jailbrejkanju...
Fotkao sam na edgeu ekran 1:1 sa kamerom GalaxyS6. tako da odmah vidite i kakva je razlučivost
kamere (tekst na desno nije smanjivan samo croppan) i razlučivost ekrana na s6(edge, iako je naravno ista i na s6).
s obzirom na noćnu svjetiljku malo je žućkasto mimo ekrana, ali mislim da što se noisea tiče, stvarno impresivno.
A jel ovo na ekranu 775dpi ili ne prosudite sami; ali ja i na ovako nevidljivo sitnim slovima ne vidim piksele.

Pa kad je iznad 350 dpi ne moguce vidjeti piksele.

Oni koji vide razliku izmedu 440 i 550 ppi su budale

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
13 godina

Ja vidim razliku. I između 350 i 450 i između 450 i 550.

Pogotovo na ovako većim ekranima, na forumima i stranicama gdje ima teksta. Više čitljivog sadržaja stane na ekran sa većim ppijem. Nije dealbreaker ako ima 441 ppi kao fhd ekrani danas, ali vidi se. Također vidi se između ip 6 i recimo m8 razlika u ppi ofc više nego  fhd na Qhd.

Konkretno za s6/s6 edge, mislim da bi ja kao korisnik bio sretniji da su stavili ekran kao u s5, malo poboljšali brightness i to je to. Imao bih bolju bateriju i gaming performance, te mi se ne bi toliko grijao. Qhd na 5.1 je overkill, ali pomaže u marketingu ohoho! Dok recimo danas ispod Qhd na flagshipu od 5.5 inča ne bi htio vidjeti. Note 4 ekran je prekrasan, ženio bih ga

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

ne znam koji to mobitel postoji a da nema problema u radu nakon odredjenog vremena

svi oni pocnu zaostajati nakon par updejta..

rijesenje:

instalacija AOSP roma

a i onda se treba paziti i maziti jer ce opet doci do laga, samo ne tako brzo

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 16:41 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
MARKOZD15 kaže...
ukay1000 kaže...
Pa radi normalno. Ja nemam pobleme, a i one koje sam imal, otklonil sam u kratkom vremenu. Ti koji seru ne zele resavat probleme vec zele druge da to ucine umjesto njih. Znam cak i ljude koji furaju top smartfonove i zovu servis jer ne znaju ustelat alarm da im zvoni, promenit mod na kameri ili cak instalirat neku aplikaciju s play store. Greska proizvodjaca? Ne. Ali mob je sranje jer na statoj Nokiji je bilo lakse. Custom rom je samo prednost. Sto uciniti kada ti iphone 4/4s pocne stekat ko nenormalan zbog novog osa? Prodat ili bacit. Sto sa samsung galaxy s2? Instalirat custom rom i produzit trajanje. Npr. Ofc.

Sve stoji, tko zna nabacit će custom ROM, tko ne zna *ebat će majku Samsungu i pričat naokolo da je smeće od moba. Koliko ih znam koji imaju S5 da ih je nadogradnja na LP ubila, pa i uz factory reset radi probleme. Na Kitkatu radi solidno ako ništa.. ali smo u off topicu lagano

Moraš shvatiti da postoji puno tatinih sinova koji dobiju mobitel, a čuli samo za Jabuku i Samsung, a kad im spomeneš custom ROM, gledaju te k'o tele u šarena vrata

Zasto tatinih sinova? kad kupim nesto ocekujem da radi kad ga izvadim iz kutije da radi a ne da ja to moram prebrikavat. 

Ja osobno nemam pojma kak stavit te romove na mobitel. Npr cura mi ima s4 vec dvije godine od dana kad je dosao u hr i sad je dobila lolipop mob je neupotrebljiv al stvarno koma nis ne radi i zato ako ima neka dobra dusa nek mi se javi u inbox da mi pomogne kak da sredim taj s4 da stavim taj neki rom ili nesto jer sam totalni njub u vezi toga osobno koristim iphone od ip3 i nisam nikada po tome prckao. Znam da je off topic ali ponavljam ako netko ima volje pomoci nek minse javi. Mob se zmrzava konstantno i ima jos par problmea. Jos jednom sorry na off topicu

13 godina

chekiraj http://forum.xda-developers.com/galaxy-s4

udji u podforum tvog modela, vjerojatno ima neki tool koji automatski roota i postavlja recovery + custom rom

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Radije napravi factory reset prvojer je meni S4 na Lollipopu bolji neg na Kitkatu

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Fanu kaže...

ne znam koji to mobitel postoji a da nema problema u radu nakon odredjenog vremena

rijesenje:

instalacija AOSP roma

Nexus 5, nije napravljen factory reset od 4. mjeseca prosle godine, svaki put na najnovijem softveru, imam preko 100 aplikacija i nikad problema.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
15 godina
odjavljen
Fanu kaže...

rijesenje:

instalacija AOSP roma

Jel trebam ponavljati? Xperia Z, kupljena prije više od godinu dana, napravljen factory reset prije godinu dana, dan danas radi perfektno.

omomomomoomm kaže...

Zasto tatinih sinova? kad kupim nesto ocekujem da radi kad ga izvadim iz kutije da radi a ne da ja to moram prebrikavat. 

Ja osobno nemam pojma kak stavit te romove na mobitel. Npr cura mi ima s4 vec dvije godine od dana kad je dosao u hr i sad je dobila lolipop mob je neupotrebljiv al stvarno koma nis ne radi i zato ako ima neka dobra dusa nek mi se javi u inbox da mi pomogne kak da sredim taj s4 da stavim taj neki rom ili nesto jer sam totalni njub u vezi toga osobno koristim iphone od ip3 i nisam nikada po tome prckao. Znam da je off topic ali ponavljam ako netko ima volje pomoci nek minse javi. Mob se zmrzava konstantno i ima jos par problmea. Jos jednom sorry na off topicu

Ne kažem da su svi takvi, ali ih ima.. I to je u redu, nemoraš ti to niti znati, dns na većini flagshipova su Custom ROM-ovi nepotrebni za svakodnevno korištenje.

Ponavljam još jednom, korisnik kada kupi takav proizvod, može od njega očekivati da radi bezprijekorno. Neka firma da shebe mobitel radi nadogradnje ili bloatware-a je očajno.. 

10 godina
neaktivan
Fanu kaže...

rijesenje:

instalacija AOSP roma

Neznam kakva ti to imaš očekivanja ako kupiš mob od 6000 kn i pomiriš se s tim da će štekati za 2 mjeseca. Da svi mobiteli štekaju bi razumio, ali taj pojam bi već odavno trebao biti iskorjenjen jer je sve u softveru, što je dokazao HTC sa M7 koji radi kako spada na S600

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 18:44 (markom63).
13 godina
Edge kaže...
Fanu kaže...

rijesenje:

instalacija AOSP roma

Nexus 5, nije napravljen factory reset od 4. mjeseca prosle godine, svaki put na najnovijem softveru, imam preko 100 aplikacija i nikad problema.

aha, i battery life ti je na lollipopu isto super i u rangu kitkata? nemas problema koje svi prijavljuju s tim mobitelom i lollipopom?

mislim nebitno

moja poanta je da koliko para toliko muzike odavno ne vrijedi vise kad je rijec o danasnjoj tehnologiji posto se sve pravi s ciljem da se zamjeni nakon par godina (tj po isteku garancije) 

ako ne mogu sjebati hardverski onda ce softverski..

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 19:17 (Fanu).
15 godina
odjavljen

Sad ionako svi nagađamo, treba još vidjeti kako će se S6 ponašati nakon nekog vremena korištenja. Nije isključena opcija da je Samsung napokon riješio probleme sa Touchwizz-om. Bilo bi mi drago, jer mi se S6 Edge opako sviđa

2 0 hvala 0
14 godina

Meni Edge jednostavno ne paše u ruci. Rubovi su oštri i to dosta, kao da mu strši metalni rub previše, ne znam, teško za opisati...

Običan S6 mi je puno bolji za "hendlanje". Poigrao se malo s oba uređaja u T-centru ove subote, bez riječi sam uglavnom što se tiče ekrana, perfomansi i sveopći dojam je više nego jako dobar.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
1samek kaže...

Meni Edge jednostavno ne paše u ruci. Rubovi su oštri i to dosta, kao da mu strši metalni rub previše, ne znam, teško za opisati...

Običan S6 mi je puno bolji za "hendlanje". Poigrao se malo s oba uređaja u T-centru ove subote, bez riječi sam uglavnom što se tiče ekrana, perfomansi i sveopći dojam je više nego jako dobar.

To je individualno, mnogima tu po firmi je to spljošnjavanje po rubovima savršeno u ruci, naravno dosta igra i novelty psihologija, ali slažem se da je S6 "normalniji" izbor:
ako ništa, eventualni (ned'o bog) servis screen/toucha trebao bi biti normalnije cijene i nabavke. I to sve pod uvjetom da su S6 i S6 edge iste cijene. A kako je razlika poprilična, mislim da je izbor još lakši.  

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
10 godina
neaktivan

Nije baš lagan izbor, običan S6 je ipak Samsung kao i prije- samo što ima alu okvir i staklenu pozadinu. Edge je ipak nešto posebno

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pripazite s Njuškalom - ima uređaja za ~5k, što je nerealno, jer najjeftiniji SIM-free koštaju 850-880 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

...jer najjeftiniji SIM-free koštaju 850-880 eura.

Jel bar postoji neki Samsung lag-free? lol,ne.

17 godina
odjavljen
Edge kaže...
Tonči kaže...

...jer najjeftiniji SIM-free koštaju 850-880 eura.

Jel bar postoji neki Samsung lag-free? lol,ne.

Edge ima lag? Ne znam osobno, kutija mi stoji već 10 dana u sobi ne stignem ga testirati... :S Ali mogu probati večeras naći vremena.

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Edge ima lag? Ne znam osobno, kutija mi stoji već 10 dana u sobi ne stignem ga testirati... :S Ali mogu probati večeras naći vremena.

Nisam imo priliku isprobati pa ne znam, ali znam da se govorilo od S3 pa do S5 da nema lagga, i u startu ga mozda ni nije bilo nesto puno, ali nakon par update-ova i gomilanja aplikacija lag je izaso na vidjelo.

Iskreno sumnjam da je to Samsung sredio, ali tko zna.

14 godina
neaktivan

Frend kupio S6 edge u Tele2. Poslao mi je slike koje je uslikao s fotičem...ali Messenger sjebe slike pa ispadnu tako tako. Pitao sam ga za lag i on se zajebava i kaže " Što je to lag"!!! Znači radi kao vurica...

Na antutu mu vrti 69179., i dobio je odmah update od 300mb.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
R36 kaže...

Frend kupio S6 edge u Tele2. Poslao mi je slike koje je uslikao s fotičem...ali Messenger sjebe slike pa ispadnu tako tako. Pitao sam ga za lag i on se zajebava i kaže " Što je to lag"!!! Znači radi kao vurica...

Zasada najbolji model ove godine.. treba vidjeti kako će raditi nakon nekoliko vremena korištenja.. meni se Edge nekako više sviđa :)

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
R36 kaže...

Zasada najbolji model ove godine.. treba vidjeti kako će raditi nakon nekoliko vremena korištenja.. meni se Edge nekako više sviđa :)

Dobio ga je s 800mb used space., i kad je nadogradio sve aplikacije došao je do 2.11gb used space. Ram mu se kreće od 1300mb do 400mb free. SoT mu je oko 4 i pol sata...tek ga ima 3 dana tako da to još nije relevantno...

Danas su me zvali iz t-coma i kad su mi ponudili tarifu za S6 rekao sam da su na drogama...

17 godina

budale pogle cijenu na t mobile njemachka

bdw edge i obichan 7keka u svijetu medie! 32gb...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 22:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

Vidim - 200 eura edge jednokratno i tarifa 62 eura...kad znaš njihov standard onda je jebeno jeftno.

Valjda naš T-mobile sufinancira njihove mobitele s našim ovim cijenama 

17 godina
odjavljen
R36 kaže...

Dobio ga je s 800mb used space., i kad je nadogradio sve aplikacije došao je do 2.11gb used space. Ram mu se kreće od 1300mb do 400mb free. SoT mu je oko 4 i pol sata...tek ga ima 3 dana tako da to još nije relevantno...

Danas su me zvali iz t-coma i kad su mi ponudili tarifu za S6 rekao sam da su na drogama...

S obzirom da je cijena uređaja oko 7000 HRK vani, a T-Mobile ga nudi za 3xxx uz 200 kn pretplate, nije uopće puno.

17 godina
odjavljen
R36 kaže...
4mal kaže...

Vidim - 200 eura edge jednokratno i tarifa 62 eura...kad znaš njihov standard onda je jebeno jeftno.

Valjda naš T-mobile sufinancira njihove mobitele s našim ovim cijenama 

Ako su im takve cijene, jest, da.

No. Ako je 24x 100kn - i 2900 hrk, to je 5300 - manje od službene cijene od 6400.

10 godina
neaktivan

Da, samo kaj još moraš davati 200 kn mjesečno za tarifu, i onda te mobitel ukupno ispadne 10k

1 0 hvala 0
17 godina
Najbolje da kupis mob od 6500 hiljada i svaka 3 mjeseca bon od 50kn.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
17 godina
odjavljen
markom63 kaže...

Da, samo kaj još moraš davati 200 kn mjesečno za tarifu, i onda te mobitel ukupno ispadne 10k

Pa to je tarifa ako ti takva treba. Nećeš takvu uzeti ako je ne trebaš. 

Što je niža tarifa, veća je cijena uređaja.  Evo gledam cijene i u drugim tarifama je uređaj opet jeftiniji od onog u trgovini otključanog. 

10 godina
neaktivan

Pa ja tako radim, kupim top model na Njušci za 3500-4000 kn čim izađe, i potrošim 60-ak kuna mjesečno bonova, dio otpada na opciju a dio na uspostavu poziva. I nakon dvije godine me mob izađe oko 5000 (parking ne brojim). Zašto bi davao duplo više ako mi je ovo sasvim dovoljno? Nikad ne pazim na potrošnju a uvijek mi na kraju mjeseca ostane i interneta i poziva i SMS-a. Kaj sam ja sad manje vrijedan zato što ne potrošim mjesečno 200 za tarifu nego 60? 

A ove jeftinije tarife na pretplatu su očaj, nude manje nego neke opcije na bonove koje dođu 40 kn mjesečno.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice