Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 4.070.673
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
Kako sam stavio prije par dana CM11 sve se promjenilo. Nema čekanja Dialera, otvara odnah. Baterija duže traje. I još dosta sitnica ali najveća od svih je da nema onog smeća(aplikacija) od Samsunga.
http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
18 godina
odjavljen

Samsung je sluzbeno dokazo da je definitivno u vrhu kada je u pitanju lose prilagodjavanje softvera, S3 se gusi, gusio se S4, a vjerovatno i S5 u nekoj manjoj mjeri. Plus sto im najnoviji flagship S5 ima dizajn iz 2007. godine.

Bogu hvala ima dobre konkurencije. LG sa Nexus i G serijom trenutno, Microsoft sa Lumia serijom, HTC sa One, te odlican Sony.

http://isvijet.com.hr

4 0 hvala 0
16 godina

moze pomoc?

kad idem instalirat  I9300XXEMJ2_NeatROM_Lite_v4.8 dodje mi instalarion aborted!

preko CWM recoverya radim..neznam u cemu je problem..probao sam stavit zip i u telefon i na SD card..svaki put isto  

TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tionio kaže...

moze pomoc?

kad idem instalirat  I9300XXEMJ2_NeatROM_Lite_v4.8 dodje mi instalarion aborted!

preko CWM recoverya radim..neznam u cemu je problem..probao sam stavit zip i u telefon i na SD card..svaki put isto  

Star je recovery. Instaliraj jedan od ovih zip fajlova sa eksterne pa probaj opet. A mozes i md5 preko Odina, kako god

http://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Advanced_Edition/i9300

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 17:39 (salesale).
18 godina
@Deny. Snapshot ti je stabilna verzija. Nightly je experimentalna i izlazi skoro svaki dan. Uvijek instaliras stabilnu, ako nema onda rc, ako nema onda snapshot, na kraju nightly ako zelis odmah sve najnovije ali postoji sansa probleme. Uglavnom, kaj god instaliral cm ima svoj updater ugradjen u rom i mozes ga nastelat da te obavijesti kad odredjena verzija izadje i napravi update. Jako zgodno, lako i bez ikakve muke.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
13 godina
ukay1000 kaže...
@Deny. Snapshot ti je stabilna verzija. Nightly je experimentalna i izlazi skoro svaki dan. Uvijek instaliras stabilnu, ako nema onda rc, ako nema onda snapshot, na kraju nightly ako zelis odmah sve najnovije ali postoji sansa probleme. Uglavnom, kaj god instaliral cm ima svoj updater ugradjen u rom i mozes ga nastelat da te obavijesti kad odredjena verzija izadje i napravi update. Jako zgodno, lako i bez ikakve muke.

skinuo sam cm11 snapshot, ali nemam trg i google stvari, moze link molim te od zadnje verzije tih dodataka (gapps)

15 godina
odjavljen
SIII Deny kaže...

skinuo sam cm11 snapshot, ali nemam trg i google stvari, moze link molim te od zadnje verzije tih dodataka (gapps)

http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps

*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
neaktivan
mersimh kaže...

sad cu dobit aBd 

Šta je to? 

13 godina

instalirao sam cm11 i stvarno preporod 
stavio sam ART i odusevljen sam, samo imam pitanje, instalirao sam i sve aplikacije koje koristim ali titanium nemogu, zasto? 

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moguce zbog arta..jos uvijek sve aplikacije nisu kompatibilne sa artom...moj ti je savjet da vratis na obican Dalvik cache dati sve uredno radi
juka
15 godina

Da se još malo nadovežemo na problematiku prekida tj. prestanka odluke za update na KitKat... Samsung mora izdati aktualne verzije androida za uređaje starosti do 18 mj. ali...

1 0 hvala 1
13 godina
Juka_91 kaže...
Moguce zbog arta..jos uvijek sve aplikacije nisu kompatibilne sa artom...moj ti je savjet da vratis na obican Dalvik cache dati sve uredno radi

da se jos malo nadovezem u vezi cm11 snapshot
onaj tko koristi taj rom dali koristi njegov kernel, ili neki drugi koji daje jos bolju anatomiju 

kakva su vasa iskustva

i jeli na ovaj zadnji cm11 snap ubacena ona google poboljsana kamera ili je od nekale moram skinuti? hvala na odgovorima unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 11:16 (SIII Deny).
15 godina
neaktivan

Imao sam paranoid beta i imao stalno can't connect to camera error i danas ja stavim cm11 i ista stvar. Jel zna neko di je problem?

01001101 01111001 00100000 01101110 01100001 01101101 01100101 00100000 01101001 01110011 00100000 01001101 01100001 01110100 01100101 01101111

0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
lilwrba kaže...

Imao sam paranoid beta i imao stalno can't connect to camera error i danas ja stavim cm11 i ista stvar. Jel zna neko di je problem?

Da.

Kad ides stavljat novi softver u recovery-u zadnji korak koji moras napravit prije instalacije mora biti "clean to install new ROM" (mislim da tak ide), ako nakon "clean to install new ROM" ides opet radit wipe cache, wipe dalvik, onda ce se javljati ta greska.

To se i meni prije dogadjalo dok nisam skuzio ovo iznad.

http://isvijet.com.hr
16 godina

Pozz ljudi. slucajno sam naisao na cyanogenmod installer. Je li moguće da je sad to tako JEDNOSTAVNO? Imam S3 i vec mi je puna kapa sporog paljenja ekrana, cekanja ucitavanja popisa poziva, restartanja mobitela prilikom slusanja glazbe itd. Što je sa garancijom na uređaj nakon instalacije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Idealist kaže...

Pozz ljudi. slucajno sam naisao na cyanogenmod installer. Je li moguće da je sad to tako JEDNOSTAVNO? Imam S3 i vec mi je puna kapa sporog paljenja ekrana, cekanja ucitavanja popisa poziva, restartanja mobitela prilikom slusanja glazbe itd. Što je sa garancijom na uređaj nakon instalacije?

Pa je, poprilično je jednostavno preko installera.. 

Garanciju gubiš, al je jednostavno vratit nazad sve na tvornički 

*Sony Xperia Z1 Compact*
18 godina
Idealist kaže...

Ha gle, da se ne lazemo, garanciju gubis, ali ponekad to ovisi od servisa do servisa. Neki kazu da nisu bili odbijeni unatoc rootanju, custom recoveryu i romu. Inace, nikad nisam cuo da je netko uspio brickat mob ako se drzao pravila (pravilo broj 1. - uvijek se drzila pravila/koraka).

Takodjer, neke uvjete moras ispuniti. Jos uvijek nije to bas jako lagano, ali nije ni tesko kao nekad. Kaj se tice CM na Samsungove modele - kamilica. Laganica ko da ides instalirati na Nexus modele, naravno, bez preskakanja koraka i bez stava "ma kaj bum ja delal backup sada, koji ce mi to k? Meni se nemre nis desit". Rizik je tu. Treba biti spreman na njega ali takodjer treba napomenuti da je vrlo mala sansa da se mobitel unisti (ali opet - POSTOJI).

CM kao i jos neki jako dobro ustelani romovi podizu S3 na jednu novu razinu, valjda na onu koji Samsung moze samo sanjati. Ili mozda i ne zele da im rom bude takav jer im onda nitko nebi uzeo novi model :)

Isprobaj, radi po koracima, citaj, ne preskaci nista, pogledaj na vise mjesta kak se to radi i sve ce proci u najboljem redu. :)) Produzit ces mu vijek za bar 2-3 godine.

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
14 godina
neaktivan

Cm installer je zakon stvar; samo ga staviš na mob i na komp, on sam i roota i stavi cwm i sve...plus sve radi savršeno. Bio sam skeptičan prema tome, al vrhunski je btw ni kamera nije toliko loša k oliko se priča... Jedino mi HDR fali kakav je bio na originalu...imat ćeš konačno osjećaj da imaš mob iz top segmenta,a ne neko smeće :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koristi li jos neko kakav launcher?

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Almin94 kaže...

vec duze vrjeme nova launcher

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 13:44 (SIII Deny).
16 godina
neaktivan
SIII Deny kaže...
Almin94 kaže...

vec duze vrjeme nova launcher

Ima li kakav nacin da se nabaci samsungov weather widget na nova launcher?

16 godina
neaktivan

Zna li neko kako da vratim stock recovery na S3? Rootao sam mob preko Kngo Roota i on mi je nabacio neki kineski recovery...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
najjednostavnije ti kernel promjeniti
15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Zna li neko kako da vratim stock recovery na S3? Rootao sam mob preko Kngo Roota i on mi je nabacio neki kineski recovery...

Zašto stock recovery kad već imaš root?

Na tvome mjestu ja bih nabacio philz recovery pa se možda odlučiš i na neki custom rom s vremena na vrijeme {#}

Ako baš želiš stock recovery onda imaš u ovoj temi objašnjeno. Imaš tamo odlomak "Flash Stock Recovery".

Nego, nije mi jasno zašto koristite te neke xyz programe za root? Ne možete to lijepo sa cf auto root odraditi? {#}

@hd22sb

Ukoliko promijeni kernel recovery mu i dalje ostaje taj koji ima.

A person who never made a mistake never tried anything new. - Albert Einstein
16 godina
neaktivan
Idealist kaže...

''Je li moguće da je sad to tako JEDNOSTAVNO?''

takodjer, pitam istu stvar.

Što se ovdje točno instalira/dogodi?

Preko winsa se stavlja kompletni ROM ili..?

Something witty.
16 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
najjednostavnije ti kernel promjeniti

paradoxxxx kaže...
Almin94 kaže...

Zašto stock recovery kad već imaš root?

Na tvome mjestu ja bih nabacio philz recovery pa se možda odlučiš i na neki custom rom s vremena na vrijeme {#}

Ako baš želiš stock recovery onda imaš u ovoj temi objašnjeno. Imaš tamo odlomak "Flash Stock Recovery".

Nego, nije mi jasno zašto koristite te neke xyz programe za root? Ne možete to lijepo sa cf auto root odraditi? {#}

@hd22sb

Ukoliko promijeni kernel recovery mu i dalje ostaje taj koji ima.

Preko kies-a sam sve vratio na stock. :)

16 godina
neaktivan

ajd riješio si na brzinu, ali to si mogao puno brže napraviti koristeći odin

@paradoxxxx

znam da svaki kernel ima svoj recovery, neki cwm, neki twrp

ili je to samo bilo na s2, ispravi me ako griješim

0 0 hvala 0
18 godina
Stavljas drugi (modificirani) andriod iliti custom rom. Cyanogenmod je jedan od najboljih i najstabilnijih, pogotovo ako je sluzbeno podrzan (a s3 je). Postupak je kamilica samo treba pratit korake i ne odstupati. Kaj sad to za normalne korisnike znaci? Dobijete najnoviju verziju androida, fluidniju, dodatne opcije koje u googleovoj inacici fale, maknute samsungove djidje badje koje opterecuju sistem, root (s time i neogranicene mogicnosti dodataka poput xposeda na aosp romu)... Uglavnom bolje iskustvo adroida od samsungovog (pa cak i googleovog posto dosta toga fali). Da bolje neki shvate ja cu samo ukratko opisat proces. Otkljucas bootloader, instaliras custom recovery na mob, skines custom rom i gapps i stavis na sd karticu, udjes u taj custom recovery, napravis backup sistema, wipe-as sve, instaliras skinuti custom i gappse i to je to. Iskusan covek to sve napravi za 10 minuta. To sve je ugrubo, ali s ovim cm instalerom... Kamilica :)
15 godina
neaktivan
hd22sb kaže...

@paradoxxxx

Tako je bilo na s2. Ovdje na s3 staviš recovery po želji i nakon toga mijenjaš kernele ili bilo što drugo, ali recovery ti i dalje ostaje netaknut.

Btw, Almin94, kako ti je kies prepoznao rootan mob i kako si s njime uspio vratiti sve na stock? {#}

Meni kies nije prepoznao mob kad je došao ravno iz dućana, pisalo da je nepodržan uređaj ili nešto u tom stilu. To je bio prvi i zadnji put da sam ga uopće pokrenuo.

{#}

A person who never made a mistake never tried anything new. - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 20:24 (paradoxxxx).
16 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...
hd22sb kaže...

@paradoxxxx

Tako je bilo na s2. Ovdje na s3 staviš recovery po želji i nakon toga mijenjaš kernele ili bilo što drugo, ali recovery ti i dalje ostaje netaknut.

Btw, Almin94, kako ti je kies prepoznao rootan mob i kako si s njime uspio vratiti sve na stock? {#}

Meni kies nije prepoznao mob kad je došao ravno iz dućana, pisalo da je nepodržan uređaj ili nešto u tom stilu. To je bio prvi i zadnji put da sam ga uopće pokrenuo.

{#}

Sad mi jos brze radi. Rootao sam ga da mogu sve fino wipe-at jer nije nikad wajpano. Zatim vrati osve na factory settings, onda full unroot, nakon toga spojio na kies i odradio to - Firmware Upgrade and Initialisation.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice