Prevaren pri kupnji iPhonea preko njuskala zaključana tema

poruka: 305
|
čitano: 151.216
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Prevaren pri kupnji iPhonea preko njuskala
Deus ex machina kaže...

Bila bi fora da pronadje adresu tipa, ode u Osijek, a ono tip ispadne lokalni tabator, tezak koliko i kamion i nakrcan steroidima, okruzen prijateljima koji izgledaju slicno :-P

Bas bi vidio kako bi ga 'naucio pameti'.

"Gospodine, poslali ste mi ostecen mobitel, ako nije neki veliki problem, mogu li dobiti ispravan? Ah, ne? Nema veze, sta cete popit?"

Točno...Ne treba sada taj tip biti ono, 165, 60kg... Možda je pripadnik balkanskog podzemlja, naoružan do zuba...{#}{#}

14 godina
neaktivan
Prevaren pri kupnji iPhonea preko njuskala

Prvo da kažem da mi je žao da nekoga ovako prevare, bilo koga, to je stvarno katastrofa.

No međutim, mislim da nije kriv ni oglasnik, ni njuškalo ni e-bay ni paypal nego samo kupac.

Prodao sam prvi 3GS iPhone donesen iz amerike dok se još nije ni mogao otključati za 700 eura preko njuškala,

mislim da sam ga slao u Pulu iz Zagreba, plaćanje pouzećem.

Platio poštarinu 170 kn sa osiguranjem na iznos od 5000 kn.

Na taj način sam ja kao prodavač osiguran da se neznam šta dogodi, ja lovu dobivam natrag.

No, kupac koji dobije paket u vrijednosti od 2500 kn i više i plati poštaru a da niti ne otvori paket, neću upotrijebiti izraz da ne vrijeđam.

Vidio sam isto tako da komentiraju ljudi ne sigurnost kupovine preko e-baya.

Po mom mišljenju samo kupac može prevariti prodavača, nikako obrnuto jer je kupac zaštićen kao lički medvjed od e-baya i paypala u slučaju da nešto krene krivo.

To sve vrijedi, naravno, ako je kupac prije kupovine uključio minimum moždanih stanica potrebnih za preživljavanje i kupuje od sellera sa

minimalno 100 feedbackova i minimalno 98% pozitivnih (govorim za vrednije stvari). Tad ste sigurni. Imam trenutno na ebayu preko 50 kupovina i niti jedan jedini promašaj.

A to što će neko platiti novi Macbook Pro 200 eura selleru sa 10 feedbackova i onda se čuditi kad krenu problemi mislim da govori više o kupcu samom.

Osobno sam prije mjesec dana prodao 3 iPhonea 4 preko njuškala, istina sve u Zagrebu ali svejedno.

Ako sam ih ja prodavao, i prodao za 3500 kn sva tri, 200 drugih ljudi istovremeno traži na njuškalu 3300kn-3700kn za iPhone 4, onda mislim da bi onaj koji kupuje

isti telefon po 2500 kn već zbog same razlike u cijeni trebao malo obratiti pažnju.

A onda kad na to sve još nadodamo i slanje poštom i mogućnost cigle u paketu, mislim, stari bez uvrede, frend ti može biti sretan da je uopće dobio i to što je dobio

pa nek proda ako ima išta pod dijelove.

Kao što su i drugi rekli, nitko mu nažalost neće vjerovat da je to stvarno i bilo u paketu, ja prvi ne bih vjerovao, i definitivno probajte zaboraviti i biti pametniji drugi put. 

14 0 hvala 0
17 godina

Ja sam kupio grafu s njuškala i evo radi sve ok bez problema. A razmišljao sam o mogućnosti da može biti spržena. Što se tiće ovog iphone-a žalosno ali događa se. I kad vam netko prodaje tj na ruke ne kupujte dok se ne uvjerite 100% da radi. A takve ljude koji su spremni nekog prevariti trebalo bi naučiti pameti.

Sometime the best defense is to attack!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pogledaj večeras ovaj film na Novoj TV i sutra pravac Osijek {#}

MMA is not game , MMA is life!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ljudi dosta više o Osijeku, sramota me kad ovo čitam {#}.

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac

4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
velejaj kaže...

No, kupac koji dobije paket u vrijednosti od 2500 kn i više i plati poštaru a da niti ne otvori paket, neću upotrijebiti izraz da ne vrijeđam.

Hmm, pitanje je da li će ti poštar dati da otvoriš paket. Meni npr. ne da paket dok ne dam pare.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
14 godina
protjeran
cuspajz kaže...

Mene je sramota u kakvom gradu živim,a i nije samo os takav,svi su manje više isti,sve je to zbog ovake loše države,nitko nevodi računa.

nema beda dok ima meda
16 godina
neaktivan
Gmailovac kaže...
cuspajz kaže...

Mene je sramota u kakvom gradu živim,a i nije samo os takav,svi su manje više isti,sve je to zbog ovake loše države,nitko nevodi računa.

Ajde, ajde, barem imate podno grijanje na trgu{#}

aka ReaverTVZ
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
velejaj kaže...

Hmm, pitanje je da li će ti poštar dati da otvoriš paket. Meni npr. ne da paket dok ne dam pare.

Pa onda lijepo ne platiš nego nek ti da onaj papirić, pa tamo mozes slobodno traziti tetu da ti otvori pred tobom... A vjeruj to će napraviti...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Kao da ne možeš reći poštaru da pričeka minutu dok ga ne otvoriš.

Možda je to teže u većim gradovima ali na "selu" gdje poznaješ i poštarevu tetku sigurno nije problem.

Još ga pozoveš na rakijicu...

Ak vidite i ti i poštar da ti je prodao drot četku umjesto Inox 18/10 posuđa sumjnjam da će poštar uzeti lovu.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
16 godina
odjavljen
EnlightenedPhoenix kaže...

Pa onda lijepo ne platiš nego nek ti da onaj papirić, pa tamo mozes slobodno traziti tetu da ti otvori pred tobom... A vjeruj to će napraviti...

To se može?! Da sam to znao uštedjelo bi mi puno vremena i novaca.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
16 godina
neaktivan
dedaa kaže...
Gmailovac kaže...
cuspajz kaže...

Ajde, ajde, barem imate podno grijanje na trgu{#}

{#}

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
15 godina
Gmailovac kaže...
cuspajz kaže...

e sad bi ste vi za sve krivili državu što ga nije legalno prodao uz sva davanja pa ne bi bilo prevare

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
protjeran
wyks kaže...
vexx5555 kaže...

Kao da ne možeš reći poštaru da pričeka minutu dok ga ne otvoriš.

Možda je to teže u većim gradovima ali na "selu" gdje poznaješ i poštarevu tetku sigurno nije problem.

Još ga pozoveš na rakijicu...

Ak vidite i ti i poštar da ti je prodao drot četku umjesto Inox 18/10 posuđa sumjnjam da će poštar uzeti lovu.

Da,meni postar kaze da nema ni minutu vremena a kamoli da idem ovarat paket {#}

16 godina
odjavljen

Da ova priča ne bi imala tužan kraj, tvom frendu nudim besplatan popravak onog skršenog iPhonea 2g koji je dobio. Imam nešto dijelova koji su mi ostali pa da se iskoriste. Da čovjek bar nešto dobije. Za uzvrat ne tražim ama baš ništa. Samo mi se javi na PM.

Moj PC  
46 0 hvala 24
15 godina
protjeran

A sad šta je bilo bilo je... Šimun (prevareni prijatelj) mi je ka brat cili yebeni život. Ja ću mu pomoći koliko budem moga bili to legalno ili na koji drugi način, uopće me nije briga...

I šta je ironija da ja od svoje 11 godine treniram kickboxing a sad imam 23 i nikad se nisam potukao niti sam bio za ikakvo glupo balkansko nasilje, ali dođem li do ovog tipa i ne bude li ovo htio riješiti mirnim putem po prvi put u životu bit ću i ja yebeni BALKANAC...

I eto Šimun je naučija lekciju na težak način i ispao budala šta je uopće kupovao bez da je pogledao za šta daje pare

Puno hvala svima na savjetima i pomoći

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vexx5555 kaže...

Da ova priča ne bi imala tužan kraj, tvom frendu nudim besplatan popravak onog skršenog iPhonea 2g koji je dobio. Imam nešto dijelova koji su mi ostali pa da se iskoriste. Da čovjek bar nešto dobije. Za uzvrat ne tražim ama baš ništa. Samo mi se javi na PM.

vexx hvala ali to ćemo ostaviti kao dokaz ako uspijemo šta preko policije, a ako ne onda ti se javim ako još budeš dobre volje

16 godina
odjavljen
0000 kaže...
vexx hvala ali to ćemo ostaviti kao dokaz ako uspijemo šta preko policije, a ako ne onda ti se javim ako još budeš dobre volje

Nema frke. Samo javi. Rado ću pomoći. {#}

17 godina
neaktivan
velejaj kaže...

Prvo da kažem da mi je žao da nekoga ovako prevare, bilo koga, to je stvarno katastrofa.

Slazem se

velejaj kaže...

No međutim, mislim da nije kriv ni oglasnik, ni njuškalo ni e-bay ni paypal nego samo kupac.

Ma daj molim te! Ovo se da vrlo lako usporediti sa zenom koja je silovana. Nije nitko kriv vec ih je ona provocirala sa ponasanjem i stilom oblacenja i to sto je bila laka meta

velejaj kaže...

I sto ako je otvorio? Vratio bi nazad?

Kupac kriv! Ima svakakvih kupaca...od ultra naivnih (da ne kazem glupih) pa do prefriganih koji lazu. Nek tuzi gada privatno...on moze pricati sto hoce. Moze reci da je poslao iPhone4 ali i ovi mogu reci da su dobili ciglu...da! bas onu pravu..opeku. Svedoci su bitni, dakle...na otvoranju paketa su prisustvovali Pera, Hrvoje i Perin otac koji nisu u srodstvu sa zrtvom prevare. Ovo su svedoci i posto nisu u krvnom srodstvu   uvazavaju se kao svedoci   

A programmer is just a tool which converts caffeine into code
16 godina
neaktivan

Malo glupo pitanje, ali je li postoji ikakva šansa da vidiš "vlasnike" tog razbijenog Iphonea kojeg je dobio, ili da bar vidiš di je kupljen tj. na koje ime? :/

ŽIVILA HRVATSKA! :(

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Shody_1994 kaže...

Malo glupo pitanje, ali je li postoji ikakva šansa da vidiš "vlasnike" tog razbijenog Iphonea kojeg je dobio, ili da bar vidiš di je kupljen tj. na koje ime? :/

Ne. iPhone 2g se kod nas nije prodavao, a čak i da je moglo bi se do prvog vlasnika doći samo preko IMEI broja, i to samo ako je mob uzet na pretplatu.

14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
velejaj kaže...

Slazem se

velejaj kaže...

Ma daj molim te! Ovo se da vrlo lako usporediti sa zenom koja je silovana. Nije nitko kriv vec ih je ona provocirala sa ponasanjem i stilom oblacenja i to sto je bila laka meta

velejaj kaže...

I sto ako je otvorio? Vratio bi nazad?

Kupac kriv! Ima svakakvih kupaca...od ultra naivnih (da ne kazem glupih) pa do prefriganih koji lazu. Nek tuzi gada privatno...on moze pricati sto hoce. Moze reci da je poslao iPhone4 ali i ovi mogu reci da su dobili ciglu...da! bas onu pravu..opeku. Svedoci su bitni, dakle...na otvoranju paketa su prisustvovali Pera, Hrvoje i Perin otac koji nisu u srodstvu sa zrtvom prevare. Ovo su svedoci i posto nisu u krvnom srodstvu  uvazavaju se kao svedoci  

Neznam stari, ali misli da kupovinu preko bilo kojeg oglasnika ili online ama baš po ničemu ne možeš usporediti sa silovanjem.

Sama riječ ti govori da te netko na nešto silio što moram priznati da ne vidim gdje, na što i na koji način te netko sili da nešto kupiš

a onda naročito da to što si kupio platiš a da nisi ni pogledao.

Normalan čovjek bi, nakon što otvori paket i vidi da je kupio teglicu ajvara za 2500 kn umjesto telefona, odbio tu teglicu preuzeti i sačuvao 2500 kn u đepu.

Što se svjedoka tiče, ja gledam sve na način da stavim sebe u tu poziciju.

Ja da sam policija, da imam dva lika, od kojih jedan sa svojim ocem, punicom, sestrom ili ni ja neznam s kim, tvrdi da je 5 ili 20 minuta nakon što je poštar otišao

otvorio paket i tek onda vidio da je "prazan" ali je isti mirno platio, ja to ne bi vjerovao.

Uvijek bi išao gledati zdravim razumom, a u tom se slučaju kao prvo i najvažnije pitanje postavlja : majstore pa kud si gledao dok si plaćao?

Da li si primjetio da u svakoj financijskoj ustanovi imaš napisano velikim slovima da prebrojiš novac jer se naknadne reklamacije ne uvažavaju?

Što misliš zašto? Zato jer te svaki službenik hoće namjerno prevariti ili možda zato da se ovakove situacije rekla-kazala (govorim sa gledišta treće osobe-bez uvrede) izbjegnu?

Naravno da je prevarant stoka jer je uopće probao nekoga prevariti, ali o tome zašto je netko šljam nemam što pametno reći, valjda se takav rodio.

No, zato se ostatak poštenog i dobrog svijeta od takvog šljama može obraniti jedino upotrebom mozga.

Vjeruj mi da mi je stvarno žao čovijeka što su ga očigledno prevarili, ali mislim da bi ljudi trebali biti dovoljno realni i priznati da su si sami krivi.

Znam da je to teško kad se radi o 2500 kn.

Šibenčanin, ohladi se, nedaj se navuči na "balkanizam" jer vjeruj mi tim se ništa ne rješava. Pošto niste prvi put razmišljali na vrijeme mogli bi sada.

Ako je lik stvarno iz Osijeka, u što čisto sumnjam ali moguće, vodi računa da bi u Slavoniji (kao i bilo gdje drugdje u stvari) vrlo lako mogao popiti metak u birtiskoj svađi.

Odrasto sam u Novom Zagrebu gdje su se svađe po birtijama ne jednom rješavale utokama, a vjeruj mi zbog iPhonea i 2500 kn se ne isplati stavljati glavu u torbu.

Svaka čast borilačkim vještinama ali Bruce Lee metke lovi zubima samo na filmu.

Stari, svaka škola se nažalost plaća, zato pamet u glavu i pređite preko toga. 

17 godina

Ovdje dosta ljudi priča o tome kako su otvarali paket prije nego su ga zaprimili i platili.

Mene je to isto bilo mučilo i u par navrata sam pitao dostavljača od HP Exspressa, Overseas-a i Intereuropa dali smijem otvoriti paket prije potpisivanja i plaćanja, i svi koje sam pitao su me odbili.

Kao da paket kojeg oni predaju primatelju mora biti u identičnom stanju kao što su ga zaprimili i da se apsolutno nesmije otvarati prije nego se potpiše/plati i zaprimi.

Sada stvarno više neznam tko je ovdje lud?

EDIT:

Čak sam našao nešto o toj temi u zakonu:

Članak 8.

Otvaranje, pregledavanje i prepakiranje pošiljke prema članku 22. stavak 1. i stavak 2. točka 1.- 3. Zakona o poštanskim uslugama (Narodne novine Republike Hrvatske broj 88/2009) obavlja komisija od najmanje dva radnika davatelja usluge u skladištu davatelja usluge, prilikom čega obvezno sačinjava zapisnik o izvršenim radnjama, stanju i sadržaju pošiljke. Zapisnik se sačinjava u dva primjerka od kojih se jedan uručuje pošiljatelju odnosno primatelju pošiljke.

Što znači da se očito može zatražiti službena procedura otvaranja pošiljke, samo što je malo kompleksnija priča jer zahtjeva komisiju od barem dva radnika i popunjavanje zapisnika.

I rather like the restless nights
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 23:39 (Bladepu).
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Ovdje dosta ljudi priča o tome kako su otvarali paket prije nego su ga zaprimili i platili.

Što znači da se očito može zatražiti službena procedura otvaranja pošiljke, samo što je malo kompleksnija priča jer zahtjeva komisiju od barem dva radnika i popunjavanje zapisnika.

Na papiru djeluje kompleksnije a uopce nije. U realnim uvjetima komisju sacinjavaju dvojica radnika u posti i to je to. Jednostavno zatrazis da vidis sto je unutra a ovaj pozove buraza koji u cosku jede specijalnu salamu i pije pivo i otvore paket.

Kada vide da je unutra "nesto skupo" onda se uhvate za komad papira i ispisu sadrzaj paketa i cesto ne znajuci sto pisu...pogotovo kada se radi o internim komponentama za PC :)

Imao sam prilike u dva navrata uvjeriti se u to jednom je to bio SCSI kontroler (davno) pa sam morao da spelujem i slovo po slovo i jos jednom onako kako se izgovara sa opisom i jos jednom ...to je bio Promise PCI RAID kontoroler.

Enivej, to se trazi kada sumnjas u "dil" i kada vidis da je paket onako malo sutiran tokom transporta :) 

A programmer is just a tool which converts caffeine into code
16 godina
neaktivan

Ovde ima vise krivaca!

Prvo njuskalo jer je yebena pijaca a ne oglasnik.Fino prilikom prijave na njuskalo,svi tacni podaci,ime prezime,adresa....kako?Pa kao i ebay sto je napravio sa verifikacijom kreditne/debitne kartice.A zasto to?Zato jer STRANKE U POSLU MORAJU IMATI POSLOVNU SPOSOBNOST a jedan od uslova je punoljetstvo!!Svako ce uplatiti 3-5kn(a dobro dodje i njuskalu) za registraciju ako prodaje nekretnine,auta,PS,mobitele,laptop npr od 2500kn.......

Druga greka njuskala je neprikazivanje povjerenja i broja transakcija.

Drugi krivac je policija,oni moraju sastaviti zapisnik i navesti sve sto imaju kao dokaze te uputiti sudu ako sud odbije nalog ima zalba....A parnice rijecVSrijec postoje,zamislite komsija vam palicom razbije auto ispred vasih ociju i vi odete u policiju i oni kazu nema dokaza samo rijecVSrijec??????Ili kupite auto i date prodavcu novac a on u auto i na gas i prije nego ste otisli potpisati ugovor o prodaji?????

treci krivac je naivni kupac,zato jer je naivan!Nekupuje se skupa stvar na postenje,pogotovo ako je dosta jeftina...unajmanju ruku djeluje sumnjivo!

Probaj sa policijom,sudom a ako ne ide posluzi se starom poslovicom "Batina je iz raja izasla"!

2 0 hvala 0
16 godina

Do sada sam kupio nekoliko polovnih PC komponenti i jedan mobitel preko oglasa uz preuzimanje pouzećem i nikad nisam imao problema. Sve je bilo ispravno. Ali netko mora naletjeti na lopovskog majmuna jer je svijet takav. Neki i ubijaju za par kuna. Ne valja zato suditi o svim ljudima kao o nepoštenim jer to većina nije.

Zahvaljujem se autoru teme što je to podijelio s nama jer ću i ja sad biti oprezniji. Za skuplje stvari morat ću duže razgovarati s prodavateljem da barem pokušam procjeniti osobu. Kad predmet stigne na poštu platit ću ga i odmah otvoriti nakon preuzimanja da imam svjedoke. Normalno da se ne može provjeriti ispravnost komponente, ali barem da se vidi da li je to u paketu grafička ili piljevina.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja sam nedavno imao sreče,naručio iz ZG jednu grafičku poštom plačanje pouzećem,i sve 5 grafička još nije stigla u OS a čovjek zove dali ste ju podigli dali radi,i dok mu nisam odgovorio on nije imao strpljenja,kaže ako budete imali problema samo mi javite a ja ću dalje probat srediti.To su pošteni ljudi,i VEXXX svaka čast ljudino,to ti kažem zato što ćeš od čovjeka besplatno iPhone 2 popraviti.

nema beda dok ima meda
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Dobro je prošao u usporedbi s ovima  {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do

0 0 hvala 0
16 godina

jesi probao dali iphone možeš spojiti s itunesima, možda uspiješ doći do kontakata, slika i sl.

Volim jabuke :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Barem imas srece da ti je poslo iPhone 2 mogao ti je poslati praznu kutiju.Ovo slozis i koristis.Mob nije toliko los.Bolje ista nego nista, a sa novcima se mozes pozdravit.Ovo ti je lekcija za ubuduce.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice