"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.762.224
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
anelko kaže...
MarioVk kaže...

A ko voli nek izvoli, meni se izbor sveo na note 3, meziu metal i 1s.. Na kraju presudio 1s i mislim da je to definitivno najbolja odluka. Sestra ima xiaomi-i pa znam sta i kako sve funkcionira a isto tako i vrijedi za letv, podrska na svim forumima je odlicna a uredaj kao uredaj top kvaliteta i performans al et kao sto rekoh svako ima svoje afinitete prema necemu.

Za one sto se jos uvijek dvoume izmedju ovih mobitela evo odlicna usporedba ta tri telefona.

Usporedba je nikakva, tekst nije nista pametno rekao a one specifikacije od sva tri uredaja su samo podaci na papiru i nista vise od toga.

Stolnik kaže...

Nije kineski mobitel, al je zato smartwatch. Pošto nisam nikad kupovao s tih kineskih stranica, ni toliko skupu, a opet jeftinu elektroniku, zanima me jel budem morao platit kakav porez na ovaj smartwatch? Ili plačam čistih 80 dolara ( cijena proizvoda ). 

Goophone je poznat po kopiranju apple i drugih poznatih brandova al nije poznat po kvaliteti pa ne znam dal bi se usudio dat te pare za tako sta. Al et ako imas zelju mozes, al da platit ces pdv i vjerovatno carinu jer to spada pod satove koliko znam a na njih imas jos par posto vise ako ne grijesim.

14 godina
Stolnik kaže...

Nije kineski mobitel, al je zato smartwatch. Pošto nisam nikad kupovao s tih kineskih stranica, ni toliko skupu, a opet jeftinu elektroniku, zanima me jel budem morao platit kakav porez na ovaj smartwatch? Ili plačam čistih 80 dolara ( cijena proizvoda ). 

Goophone je poznat po kopiranju apple i drugih poznatih brandova al nije poznat po kvaliteti pa ne znam dal bi se usudio dat te pare za tako sta. Al et ako imas zelju mozes, al da platit ces pdv i vjerovatno carinu jer to spada pod satove koliko znam a na njih imas jos par posto vise ako ne grijesim.

Pogledao sam nekoliko reviewa na YT i svi ga hvale da je najbolja replika Apple watcha, u izgledu nema razlike i sasvim pristojno radi. Ako te zanima, evo 

, iskreno začuđen sam proizvodom ( u dobrom smislu ). Jel možda znaš koliko će me ispast poštarina + pdv? Tnx

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
17 godina
Stolnik kaže...

Pogledao sam nekoliko reviewa na YT i svi ga hvale da je najbolja replika Apple watcha, u izgledu nema razlike i sasvim pristojno radi. Ako te zanima, evo 

, iskreno začuđen sam proizvodom ( u dobrom smislu ). Jel možda znaš koliko će me ispast poštarina + pdv? Tnx

A mene to osobno ne privlaci al kao sto kazes ako si sam gledao komentare i review-e trebao bi onda biti zadovoljan na kraju krajeva.

Ako uzmes slanje kao "free shipping" onda ti ide znaci tih 80$ koliko kosta plus jos 35% carina+pdv ja bi reko. Znaci 1.35*80=104$ .. Znaj da je ovih mojih procjenjenih 35% na cjenu okvirno, jer ide samo pdv sigurnih 25% i onda imas jos par sitnih posto jer je sat a i jos troskove same carine par kn, pa je to tu negdje. (eventualno te moze ispast jeftinije ako carine kao smartphone to mobilni uredaj onda ti ide samo pdv 25% i nemas nista vise, mozda i smartwatch spada u tu kategoriju kao i mobitel al stvarno nisam siguran, mozda neki kolega zna pa nek komentira jos)

14 godina
MarioVk kaže...
Stolnik kaže...

A mene to osobno ne privlaci al kao sto kazes ako si sam gledao komentare i review-e trebao bi onda biti zadovoljan na kraju krajeva.

Ako uzmes slanje kao "free shipping" onda ti ide znaci tih 80$ koliko kosta plus jos 35% carina+pdv ja bi reko. Znaci 1.35*80=104$ .. Znaj da je ovih mojih procjenjenih 35% na cjenu okvirno, jer ide samo pdv sigurnih 25% i onda imas jos par sitnih posto jer je sat a i jos troskove same carine par kn, pa je to tu negdje. (eventualno te moze ispast jeftinije ako carine kao smartphone to mobilni uredaj onda ti ide samo pdv 25% i nemas nista vise, mozda i smartwatch spada u tu kategoriju kao i mobitel al stvarno nisam siguran, mozda neki kolega zna pa nek komentira jos)

Malo sam gledao te smartwatcheve, orginal Apple pošto imam 6S-a, al to jednostavno ne vrijedi 4+ soma za ono što nudi, debelo su precijenjeni ( osobno mišljenje ), al ono, zgodna stvarčica, pa sam išao malo njuškat te replike i našao navedeni Goophone. Je skupo dat i tih 500kn, al uzevši u obzir build quality i sasvim pristojan software, not bad, pa reko, aj da probam i onda se sjetih carina i gluposti...

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
12 godina
Je li TDD verzija namjenjena za evropsko trziste ?
Moze li neko pogledati link http://www.everbuying.net/product1120444.html i reci da li ce ovo funkcionisati na nasim mrezama ?
http://www.itrevolucija.org/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Letv Le1s je vrhunski uređaj. Mana mu je, doduše, što dolazi s nedovoljno razvijenim softverom, ali nadogradnje izlaze jednom tjedno i velike su 1GB, barem za sada, tako da to ne bi trebao biti downside dulje vrijeme. Na primjer, s najnovijim updateom kamera se astronomski poboljšala, kao i mnoge druge stvari, uključujući optimizaciju i bugove. Što se tiče podrške, ima je...aktivan im je službeni forum, a Le1s tema je vrlo aktivna i na našoj Telekinezi, a support se uvijek može dobiti i na stranici prodavača - ako imaju. Vickmall, gdje sam ja kupio, ima support koji mi je pomogao.

2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Kad upalim mobitel (xiaomi redmi 2) svaki put mi dolazi obavijest da se mreža nadzire od nepoznate strane...

Što bi to trebalo značiti?
This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boixus Nois PS kaže...
Kad upalim mobitel (xiaomi redmi 2) svaki put mi dolazi obavijest da se mreža nadzire od nepoznate strane...

Što bi to trebalo značiti?

Koju verziju ROM-a imaš ?

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band - MIUI Device Team
11 godina
neaktivan
Može netko pomoći?
11 godina
neaktivan
Pozdrav. Imam Lenovo A806 i do sad je godinu dana odlično radio.sad je počeo zajebavat...kad me netko zove,ne mogu se javit, ekran se zamrznu.a dok dozvoli,onda normalno radim s njim.Šta bi bio problem? hvala

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Probaj factory reset ali si napravi backup prvo (Kontakti slike i sl.)..

11 godina
neaktivan

Pozdrav, brat mi planira uzeti kineski mobitel. Ja sam vec poslusao vas savjet i zadovoljan sam sa odabirom. Ugl. on se misli između 3 uređaja. Odma da kazem cijena mu nije bitna (znaci spreman je platiti par desetaka dolara vise)

ali naglasava da mu treba uređaj koji je samo za surfanje internetom, sa soldinom kamerom (ne za selfie). Znaci ne radi se o korištenju nekih aplikacija ili karti, osnovne stvari.

Uređaj 1   http://www.banggood.com/UMI-ROME-5_5-inch-3GB-RAM-MTK6753-Octa-Core-64Bit-4G-Smartphone-p-1015506.html  UMI ROME 3 GB rama Octa core 16GB memorije cijena oko 115$

Uređaj 2   http://www.banggood.com/UMI-ROME-X-5_5-inch-2_5D-Screen-MTK6580-1_3GHz-Quad-Core-Smartphone-p-1026453.html  UMI ROME X sve isto kao i na prvom ali ima "samo" 1GB rama Quad core i 8GB interne.

Uređaj 3   http://en.efox-shop.com/elephone-ivory-mtk6753-13ghz-octa-core-50-zoll-25d-hd-bildschirm-android-51-4g-lte-smartphone-g-304730 oko 85 eura sa solidnom performansama (2GB ram Octa i 16GB) (ali efox shop)

Jeli UMI rome X s 1 GB rama loš za navedene zahtjeve, i jeli ovaj elephone uredu uređaj kao i navedeni shop?

Jos nesto ovaj elephone na istoj stranici isti uređaj košta 85 eura a drugi 105 eura vidi link, ne kuzim   http://en.efox-shop.com/elephone-ivory-mtk6753-13ghz-octa-core-50-zoll-25d-hd-bildschirm-android-51-4g-lte-smartphone-g-304484

Molim savjet.

Unaprijed havala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 14:07 (Likkkk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovisi jel gleda 5.5" ili 5". Ako je 5" onda za te iste pare (cca 900 kn) kao ovaj zadnji Elephone neka radije pogleda Meizu M2 Mini ili Umi Emax Mini. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
frulex kaže...

Ovisi jel gleda 5.5" ili 5". Ako je 5" onda za te iste pare (cca 900 kn) kao ovaj zadnji Elephone neka radije pogleda Meizu M2 Mini ili Umi Emax Mini. 

Ja sam kupio meizu m2 mini i prezadovoljan sam. On ne zeli isti uređaj. Nije mu bitno jeli 5 ili 5.5. BTW zar nije UMI Rome bolji od ovog UMI Emax mini a cijena mu je niza?

18 godina

@Likkk

Uzmi Umi Rome X (ovaj jeftiniji od 75$), 1Gb rama će ti biti dovoljno a ovaj mobitel je dosta povoljan

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina

A zavisi što smatraš pod bolje - različiti su procesori, Rome ima lošiju rezoluciju ekrana (emax je FHD), ali i 3GB RAM-a. Neka vidi koje su mu karakteristike bitnije... 

I BTW, Efox, Coolicool i Antelife su ti sve jedan te isti dućan pa si pogledaj i cijene iz EU skladišta povrat PDV-a ako iz Kine uzimaš itd. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 15:55 (frulex).
14 godina
neaktivan
Stolnik kaže...
MarioVk kaže...
Stolnik kaže...

Malo sam gledao te smartwatcheve, orginal Apple pošto imam 6S-a, al to jednostavno ne vrijedi 4+ soma za ono što nudi, debelo su precijenjeni ( osobno mišljenje ), al ono, zgodna stvarčica, pa sam išao malo njuškat te replike i našao navedeni Goophone. Je skupo dat i tih 500kn, al uzevši u obzir build quality i sasvim pristojan software, not bad, pa reko, aj da probam i onda se sjetih carina i gluposti...

ja naručio ovo

10 godina
neaktivan
Ima li netko iskustva/preporuku za (kineski) mobitel za starije osobe (senior citizen, elderly)?

Mora imati/podrzavati:
- GSM za VIPnet
- velike gumbe
- hrvatski ili eventualno njemacki
- tzv SOS tipku (direktno nazivanje jednog zadanog broja)
- glasan i dobar zvucnik
- sto jednostavnije sucelje

Ne treba imati (bolje da nije/nema, tj sto jednostavnije to bolje):
- smartphone OS, touch screen, kameru
- mobilni Internet, 4g, dual SIM
- WiFi, BT, GPS
- Web, mail, aplikacije za drustvene mreze

Mislim da bi razumna cijena (s postarinom, PDVom ili iz EU skladista) bila do max 400 Kn.

Nalazim nekakve senior citizens mobitele na Aliexpressu ali nikad nisam cuo za te marke, Vkworld, Vogue, Yepen i sl

0 0 hvala 0
14 godina

Ne bih znao nista o tim mobitelima al sam se sjetio ovog posta na kojeg sam naletio u jednoj drugoj temi, pa mozda pomogne

dudekzg kaže...
VeNN kaže...

Bok ekipa, može preporuka za jeftini android mobitel za 600-800kn? Treba mi za stariju osobu, mislim gore staviti neki big/senior phone launcher; naglasak bi bio na bateriji i po mogućnosti veći ekran, ostalo je manje bitno. Hvala.

ako nemora biti android onda svakako baci pogled na http://www.gsmarena.com/alcatel_2001-5960.php

dakle, taj mobitel sam kupio baki i starom i oduševljeni su (baka 75 god, stari 55). Veliko je sve, kad stisneš tipku glas ti kaže koji broj si stisnuo, baterija traje. Internet postavke sam im odma pobrisao da nebi slučajno bilo i šljaka ko podmazan. Mob je napravljen za starije osobe - imaš na pozadini srce gumb koji se da narihtat da ili šalje poruku ili zove "sos" kontakt (tipa strese te srčani, stisneš gum i on automatski zove hitnu). I ima i flashligh.

Ako netreba android odite ga bar pogledat

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Kakva je razlika izmedju Hong Kong i Kina warehouse? vjerovatno iz kong konga duze dolazi ?

http://www.itrevolucija.org/

0 0 hvala 0
15 godina

Ja bih čak rekao da iz Hong Konga brže dođe, HK pošta je uvijek bila nešto brža od kineske. 

15 godina
Da je bar samo nešto,uglavnom je dosta brža.
robimarko@gmail.com
16 godina

zna li netko ime hrvatske web stranice koja prodaje kineze?

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Ghost777

Wowshop.hr

0 0 hvala 1
18 godina

Samo te stranice većinom funkcioniraju po načinu cijena izvana+pdv+ marža pa te ispadne skuplje nego da kupuješ izvana.

A i jamstva su upitna, čitao sam baš ovdje da neki nisu imali najbolja iskustva.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Nakon mjesec dana svakodnevnog čitanja ovog foruma i posebno ove teme odlučio sam se na kupovinu "kineza" pa bih prije same kupnje ipak htio cuti vaše mišljenje ZA i PROTIV mobitela koje razmatram za kupovinu ili ofc neki Vas prijedlog koji ja nisam naveo.

Bio bih zahvalan ako koji kolega forumas sa navedenim mobitelom moze dati info o istom. (pogledao sam valjda 10-15 reviewa na youtube o svakom modelu ali ipak...)

Mobitel bih koristio za sve zato trazim best buy do 200 EUR +10/20.

http://www.honorbuy.com/635-letv-le-1s-3gb-ram-32gb-rom-smartphone-sliver.html

Mobitel koji se meni nekako najvise dopada ali koliko sam imao prilike citati ima dosta bloat aplikacija i losu podrsku?

http://www.tinydeal.com/letv-one-55-fhd-mtk6795-octa-core-android-50-4g-lte-phone-p-156803.html

Cisto kao alternativa za gornji model.

http://www.giztop.com/phones/xiaomi-redmi-note3.html

Nekako najsafe buy koliko imam prilike citati sa dosta cistim androidom gore. Odbija me to sto nema Gorilla glass.

http://www.giztop.com/phones/xiaomi-mi4.html

Ovo je bio lanjski flagship pa me zanima dali makar 1g stariji model isplati kupiti u odnosu na ove gore.

Zahvaljujem na komentarim i ispricavam se ak sam napisao neku glupost nisam bas 100% doma sa svim pojmovima i specifikacijama.

0 0 hvala 0
17 godina
Mi4 je siguran. Note3 i letv su slabiji. Eventualno note3 sko zelus usparati.
Black Mist (520) || Dark Mist (925) || Midnight Mist (735)

0 0 hvala 0
17 godina
Note3 i 1s su jaci od mi4.

Moj glas ide za 1s jer ga imam i prezadovoljan sam. Podrske ima i velika je, a bloat je najmanji problem makniti ako ti smeta.

Kad sam se ja dvoumio između note3 i 1s presudilo mi je kvalitetnija izrada 1s i tanji uredaj, osoba sam kojoj je dizajn dosta bitan, a sad s druge strane dobijes na n3 jacu bateriju sto mi nije bio presudujuci faktor jer na 1s ddobijem sasvim dovoljan sot i baterija se puni ~1h15min sto je prakticno.
12 godina
neaktivan

Sve su jako dobri uređaji, a razlika je u nijansama. Ja sam imao prilike čačkati po LeTv 1s i mogu reći da je vrlo dobar uređaj. Podrška uopće nije loša, upravo suprotno. Moram, doduše, naglasiti da sam s njim naišao na problem pri servisiranju. Naime, kao što me upozorio serviser, pri svakom otvaranju, jer se otvara od naprijed, postoji opasnost od pucanja displaya i glassa, a ni dijelove nije baš lako nabaviti u RH za njega. Bloatware te ne mora zamarati, postoji puno mogućnosti za micanje bloata čak i bez rootanja. Hardverski, uređaj ima stvarno velik potencijal.

Ovisi šta ti je bitno, po meni je ovo najljepši od svih uređaja, ali kad bih sebi uzimao, uzeo bih Xiaomi zbog MIUI službenog ROMa koji je nenadmašiv. Iako, MIUI se može staviti i na LeTv iako postoji šansa da neke od funkcija na njemu neće raditi. Također, nemoj misliti da je Mi4 bez bloatwarea, jer je isto krcat. Zapravo svi Kinezi jesu.

LeTv je, također, provjereno lagan za rootanje i flashanje recoverya i romova.

0 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

pozdrav

da li ima netko ikakvih iskustva sa stranicom pompmall 

hvala 

*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice