Huawei Y300

poruka: 1.538
|
čitano: 535.906
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
Re: Huawei Y300

Pa onda čekaj...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
neaktivan
Huawei Y300

Ukoliko se i vama dogadja da vam je npr. jacina zvona na max., i odjednom se sam od sebe, nicim izazvan stisa, iskljucite, odnosno onemogucite aplikaciju MusicFX koja i ionako nepotrebno guta RAM memoriju, a ne sluzi nicemu osim da ocito stvara bug koji sam naveo. iskljucio sam tu aplikaciju i od tada mi se jacina zvona ne stisava nikad, tako da mislim da je problem bio u njoj.

Dakle, postavke-aplikacije-sve-MusicFX-onemoguci.

500 MB Dropbox for free - get it now: https://db.tt/OvQp9qou **[Huawei Y300] [Android 4.1. Jelly Bean]**

0 0 hvala 2
13 godina
Huawei Y300

da li je netko uspio rijesiti bez servisa probleme sa razgovorima i pozivima .... {#}

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
medoplavi kaže...

da li je netko uspio rijesiti bez servisa probleme sa razgovorima i pozivima .... {#}

Ja nisam nikakvih problema ni imao :)

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
neaktivan
medoplavi kaže...

Huawei se oglasio u vezi ovog problema. Problem je vezan za aplikaciju VIBER, najnoviju verziju s marketa. Ukoliko koristite spomenutu verziju, potrebno je slijedece:

1.deinstalirajte viber

2.napravite backup fotografija, kontakata, svega sto imate u telefonu

3. Hard reset u postavkama

4. Skinite i instalirajte Viber 2.2.2.2 verziju koja radi ok i nece vam stvarati probleme. Link za download: 

https://www.dropbox.com/s/t7cs1dri6zfdmpe/Viber_2.2.2.22.apk

5. Iskljucite automatski update Vibera kako vam se nebi update-ao na najnoviju verziju pa ce opet biti problema.

I huawei i viber je kontaktiran, huawei radi navodno na nadogradnji na android 4.1.2. koji je vec pusten u Kini za Y300 a koji ispravlja tu gresku sa viberom. Viber nije dao konkretan odgovor osim da se trude ispraviti sve prijavljene bugove, pa tako i ovaj vezan za nas model.

500 MB Dropbox for free - get it now: https://db.tt/OvQp9qou **[Huawei Y300] [Android 4.1. Jelly Bean]**
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2013 9:50 (djdino0402).
15 godina
Huawei Y300

ne kuzim ovaj hebeni mobitel. sve su mi aplikacije bile prebacene na sd karticu i sad usteko usb-e kabel i izvadio ga za 10 sekudni jer sam skuzio da mi netreba i sad nijedna aplikacija vise nije instalirana !! pa užas
vratile se aplikacije nakon 10-ak minuta... prejak mi je ovaj mobitel ali ove povremene mušice koje ima su stvarno iritantne

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2013 10:54 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Huawei Y300

Pomagajte, što nakon Galaxy Ace:

1 Samsung Galaxy Fame
14 Huawei Ascend Y300
Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Pomagajte, što nakon Galaxy Ace:

Huawei G510.
To je realno Y300 sa vecim ekranom i brzim procesorom + HD video, sve ostalo je isto a cijena je +7-8% veca a isplati se. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 16:44 (chaselol).
17 godina
Huawei Y300

Nema ga u ponudi T-Mobilea na bonove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Nema ga u ponudi T-Mobilea na bonove.

Steta, kod nas (M:tel BiH) je nedavno ubacen i raja ga masivno kupuje, jer telefon rastura. Y300 je odlican telefon, zaista koristio sam ga i bio sam prezadovoljan. Odlicna baterija, odlican ekran, vrhunska kamera i blic koji odlican posao radi. Jedino sto je malo negativno je 512MB RAM sto je minimum za 4.1 android jer sve aplikacije za 4.x+ androide vuku rama ko blesave, optimizacija je nepostojeca.

Nemoj biti skeptican prema Huawei proizvodima jer su stvarno vrhunski, svi koji su koristili ce ovako odgovoriti. Moj stari U8650 (preteca Y300) i dan danas radi :) 

17 godina
Huawei Y300

Ne znam, čitajući ovu temu od prvog dana stekao sam dojam da ih se jako puno kvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Ne znam, čitajući ovu temu od prvog dana stekao sam dojam da ih se jako puno kvari.

Ljudi isto tako instaliraju 234872347892 aplikacija na telefon, drze kartice od 16-32GB pretrpane, pokrenu 234894723 widgeta i na kraju kazu da im se kvari da im se telefon uspori da ne znaju sta je problem :)

y300 je dual core telefon, sa super ekranom i povoljnom cijenom.

Ako ce dobro odnosis prema njemu, sluzice te.
A Boze moj, ako se sta desi/pokvari imas garanciju od 24 mjeseca, sto je realno rok trajanja vecine android uredjaja danas. 

17 godina
Huawei Y300

Pa, moj Ace ima nešto preko dvije i pol godine i sad polako kreću problemi.

Wifi nekad neće uplait (pa restart treba), nekada neće pisati slova/znakove u porukama (iako registrira pritisak i da zvuk), nekad se sam kao "restarta", sve teže kuži aplikacije s kartice, zvuk u videomaterijalima zna zastati, a generalna mana mu je - premalo memorije (158MB za aplikacije, dakle ne valja puniti preko 135MB).

Možda mu opet napravim hard-reset, produžim mu vijek za koji dan...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Huawei Y300

Sa zadnjom nadogradnjom vibera mi se pojavio problem da me sugovornik ne čuje kod poziva.

Dakle verzija 4.0.0.1707 radi probleme.

Verzije 2.3.2.61 i 3.1.1.15 ne uzrokuju nikakve probleme kod mene.

Pripazite na to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 17:32 (XXX-Man).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Huawei Y300

nakon 6 mjeseci korištenja, imam ga dakle od prvog dana otkad je stigao u prodaju u tmobile, mogu samo reci da je best buy of the year!!!! za tu lovu, brandirani uredjaj ovako odličnih performansi nigdje nećete naći.

Za malo love nudi jako puno:

1. odličan 4" ekran

2. izdržljiva baterija

3. procesor koji ždere sve što mu ubacim

4. dovoljno RAM memorije (idealno bi bilo 1 GB, al i ovih 512 MB je sasvim dovoljno, osim ako nisi teški gameboy :))

5. kvaliteta izrade kompletnog telefona je na zavidnoj razini u odnosu na neke "jace" igrace u android svijetu u istom cjenovnom rangu

6. kamera za fotografije odlična, pogotovo u mrklom mraku blic odlično odrađuje posao

7. sustav odlično optimiziran (zanemarimo li Emotion UI koji sam zamjenio Nova Launcherom)

da ne bi bilo da svaki jahač svog konja hvali.... eto i minusa....

Mali nedostaci:

1. vanjski zvučnik mrvicu je tiši nego na drugim telefonima ostalih proizvođača, ali opet dovoljno glasan da ne mozes reci da ne cujes kad zvoni

(navodno je to software-ski bug kojeg bi huawei sa nekom nadogradnjom u bližoj budućnosti trebao ispraviti)

2. zvuk na priključenim slušalicama također je tiši nego kod ostalih proizvođača pametnih telefona, ali opet dovoljno glasan da ti lagano razara uši ako je na max

(navodno je to software-ski bug kojeg bi huawei sa nekom nadogradnjom u bližoj budućnosti trebao ispraviti)

3. problemi s Viberom novije verzije, koji se da ispraviti privremeno starijom verzijom (vidi par postova iznad, opisano je sve)

(meni osobno ne smeta, jer, ono, tko se jos sa tim viberom bori pored beskonacno tarifa sa neogranicenim internetom, pozivima i porukama koje ti nude operateri)

4. ograničena interna memorija na samo 1 GB

(staviš da ti glavna memorija za pohranu bude microSD kartica i u trenu telefon sam prebacuje podatke i rijesava situaciju)

6. kamera ne snima video u HD rezoluciji (barem 720p, s tim da je i to riješivo sa drugom app za kameru pa možete koliko toliko dobiti spomenutu rezoluciju)

Eto, nadam se da sam pomogao svima koji su u nedoumici, kupiti ili ne ovaj uredjaj.

ZAKLJUCAK:

U ovom cjenovnom rangu bolji uredjaj necete naci, vjerujte mi. Svi ostali proizvodaci osiromasili su svoje modele u ovom cjenovnom rangu i ne mogu uopce konkurirati ovom stroju.

Dakle, ovo nije Samsung Galaxy S3 ili S4, ali bogami, ruši sve pred sobom svojim hardware-om i mogućnostima u svom cjenovnom rangu do cca 1200 kn. (npr. Sony Xperia E, Xperia J, Galaxy Ace, LG L5 II, ZTE Blade 3, Galaxy Fame, Trend i sl.)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2013 22:30 (djdino0402).

4 0 hvala 0
15 godina
Huawei Y300

Updateo sam hangouts i sada imam i SMS na njemu i čini se ok ovako... jedini problem mi je taj sto npr. kad mi je zakljucan mob i dode mi poruka nema mi onog crvenog broja kod ikone poruke na lockscreenu.. sad jel se moze kako to namjestiti, da kad pri otkljucavanju povucem desno da me prebaci u hangouts a ne u ovu defualtnu aplikaciju za poruke

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Huawei Y300

Koliko je Galaxy SIII mini bolji od Huaweia Ascenda Y300? Isplati li se uzeti s3 mini za toliku razliku u cijeni?

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne isplati se placat galaxy s3 mini. Nekoliko postova prije, kad ih nisam usporedjivao uzivo tvrdio sam drugacije. No, koristio sam ih paralelno punih 7 dana. Razlika je samo u snimanju videa, s3 mini snima 720p, y300 480p. Usprkos tome sto s3 mini ima 1GB RAMa, to se uopce ne osjeca u radu, hajvan je daleko fluidniji i izdrzljiviji od s3mini jer imaju skoro pa isto slobodnog RAMa na raspolaganju, y300 ima 150-180 MB, s3 mini ima 160-220 MB, ali se to uopce ne osjeti.

17 godina
Huawei Y300

Koji je najnoviji službeni softver za Y300 i kako ga instalirate (ima li Huawei neki svoj softver kao što Samsung ima Kies ili nekako drugačije)?

Jesu li još uvijek prisutni ovi problemi:

- fokusiranje kamere (koliko vidim neki su dobili neispravne uređaje u startu)

- mikrofon (prekidanje prijenosa, tj druga strana ne čuje)

- nakon prekida poziva poziv prikazan kao aktivan

- stišavanje zvuka samo od sebe

- problemi s "Tko me zove"

- grijanje uređaja, ponajviše baterije

- Viber problematika

- gubljenje veze na 2G ili 3G

- zapeli pixeli, prodiranje prašine ispod ekrana i slično

- Bluetooth problemi (ne želi upaliti)

- divljanje touchscreena

- sporo rotiranje ekrana

- prekidanje aplikacija, npr gašenje budilice

- problemi s uspostavom poziva (poziv nije uspio il islično)

To su problemi koej sam pronašao čitajući ovu temu.

???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
191x7 kaže...

Koji je najnoviji službeni softver za Y300 i kako ga instalirate (ima li Huawei neki svoj softver kao što Samsung ima Kies ili nekako drugačije)?

Jesu li još uvijek prisutni ovi problemi:

1- fokusiranje kamere (koliko vidim neki su dobili neispravne uređaje u startu)

2- mikrofon (prekidanje prijenosa, tj druga strana ne čuje)

3- nakon prekida poziva poziv prikazan kao aktivan

4- stišavanje zvuka samo od sebe

5- problemi s "Tko me zove"

6- grijanje uređaja, ponajviše baterije

7- Viber problematika

8- gubljenje veze na 2G ili 3G

9- zapeli pixeli, prodiranje prašine ispod ekrana i slično

10- Bluetooth problemi (ne želi upaliti)

11- divljanje touchscreena

12- sporo rotiranje ekrana

13- prekidanje aplikacija, npr gašenje budilice

14- problemi s uspostavom poziva (poziv nije uspio il islično)

To su problemi koej sam pronašao čitajući ovu temu.

???

Ako je uređaj iz T-coma onda je velika kemija instalirati "službeni" rom. Neki su imali problema oko toga pa ne preporučujem probavati. U t-comu je B171 koliko znam.

Ako nije onda je zadnji B197. Među aplikacijama na mobitelu imaš app ažuriranje sustava, pokreneš ga i pratiš upute.

Dodao sam ti brojeve u citat da lakše odgovorim moje iskustvo

1- nikakvih problema, možda je problem u neznanju korisnika. "tipku" za slikanje držati dok se na ekranu ne pojavi zeleni kvadrat i onda pustiti, uvijek radi kako treba.

2- bez problema, to uzrokuju neke verzije vibera...uz odabir prave verzije sve je ok. Pisao sam već o tome: http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/huawei-y300/3961071.aspx

3- nije mi se dogodilo

4- nije mi se dogodilo

5- nema problema

6- temperatura baterije mi je najviše bila 35°C kod punjenja, ja to ne smatram problemom

7- pogledaj pod 2

8- nisam primjetio

9- ne

10- ne

11- ne

12- ne

13- ne

14- ne

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
1- nikakvih problema, možda je problem u neznanju korisnika. "tipku" za slikanje držati dok se na ekranu ne pojavi zeleni kvadrat i onda pustiti, uvijek radi kako treba.

sorry, bilo je problema sa kamerom i agram servis mi je potvrdio, kamera je bila s greskom, nisam mutav pa da ne znam fokusirati, imam fotoaparat za 6000 kn doma i kuzim se u fotografiju, profesionalno se bavim njome, nije neznanje korisnika, no hard feelings :)

uglavnom, ako bilo kakvog problema bude bilo, agram servis ti osigurava ili popravak ili zamjenu uredjaja za novi! Ja sam imao dosada 3 zamjene i sa trecim je treca sreca, sve tip-top.

16 godina
moderator
djdino0402 kaže...

sorry, bilo je problema sa kamerom i agram servis mi je potvrdio, kamera je bila s greskom, nisam mutav pa da ne znam fokusirati, imam fotoaparat za 6000 kn doma i kuzim se u fotografiju, profesionalno se bavim njome, nije neznanje korisnika, no hard feelings :)

uglavnom, ako bilo kakvog problema bude bilo, agram servis ti osigurava ili popravak ili zamjenu uredjaja za novi! Ja sam imao dosada 3 zamjene i sa trecim je treca sreca, sve tip-top.

Ja sam rekao "možda". Tvornička greška je tvornička greška i sasvim je razumljivo da je tako bilo kod tebe. {#}

Znam da na 5 mobitela koje sam imao u rukama nije bilo nikakvih problema.

Isto tako znam za dvoje ljudi kojima sam prilično dugo objašnjavao kako odraditi autofokus...pa me više ništa ne čudi :)

Danas me "frend" pitao kako na iPhone instalirati "android đelbrek", tako da...ništa mi nije nevjerojatno {#}

Mislim da je problem bio s prvim primjercima, ovi što su kasnije došli su izgleda bolji.

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
djdino0402 kaže...

Ja sam rekao "možda". Tvornička greška je tvornička greška i sasvim je razumljivo da je tako bilo kod tebe. {#}

Znam da na 5 mobitela koje sam imao u rukama nije bilo nikakvih problema.

Isto tako znam za dvoje ljudi kojima sam prilično dugo objašnjavao kako odraditi autofokus...pa me više ništa ne čudi :)

Danas me "frend" pitao kako na iPhone instalirati "android đelbrek", tako da...ništa mi nije nevjerojatno {#}

Mislim da je problem bio s prvim primjercima, ovi što su kasnije došli su izgleda bolji.

Android đelbrek hahahahahahaha

Da, prvi su imali neke djecje bolesti, cak mi je i tipkovnica otkazala na drugom primjerku, agram servis je fer i korektno priznao sve i svaki put sam dobio ganc novi uredjaj, cak su mi i produzili garanciju, druzim se s hajvanom od 04.06., a garancija mi tece od 13.09.otkako sam dobio taj treci primjerak i hvala dragom Bogu s njim je sve u redu.

17 godina
Huawei Y300

Ima li kakvih vidljivih razlika između tih što si imao prije i tog što imaš najnovijeg?

Mislim da sam u temi pročitao da neki imaju šesterokeute ili osmerokute oko kamere a neki kružnicu, po tome se možda razlikuje novija serija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Nisam vidio nijednog sa šesterokutima/osmerokutima

17 godina
Huawei Y300

Kakav je ovo softver s Huawei stranice, jel takav na uređaju ili?

http://www.huaweidevice.com/worldwide/technicaIndex.do?method=gotoProductSupport&productId=4178&tb=0);

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
191x7 kaže...

Kakav je ovo softver s Huawei stranice, jel takav na uređaju ili?

http://www.huaweidevice.com/worldwide/technicaIndex.do?method=gotoProductSupport&productId=4178&tb=0);

Ne. Brandiran je na T-com.

17 godina
Huawei Y300

Ma znam da je brandirani, zanima me je li stariji (mušićaviji).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Verzija B171

Na stranici je B175

Dakle stariji, ali to ne znači da je lošiji.

17 godina
Huawei Y300

Nešto mi još nije jasno. 1GB je dostupan korisniku, ali isto tako pročitao sam i da ima nekakav "1GB na kartici" koji nije na kartici kao i da se može cijela kartica koristiti za aplikacije.

Pa onda šeme da App2SD odnosno AppMgr III ne radi. Koja je fora s time? I jel isto treba dugo nakon paljenja da se učitaju aplikacije s kartice?

Isto tako da nekima 720p MKV ne radi glatko preko MX Playera, ali da drugima radi glatko. Gledam ponekad anime preko mobitela, na Ace-u mi zna i 800x480 mkv video štekati.

To mi je također bitno.

Kod Acea me najviše nervira kroničan nedostatak memorije. Iako sam pobrisao i T-Wisepilot i Google Maps, sve igre i još hrpu toga, ne mogu imati gore ni pola aplikacija koje bih trebao.

A one što su mi na SD kartici, pa treba cijelu vjećnost da ih sustav skuži (da uopće postoje) kad npr ugasim pa upalim mob ili nakon što npr nešto prebacim na SD karticu.

Imam Class10 Adata 8GB karticu, nije do nje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice