Lock mobilne mreze

poruka: 8
|
čitano: 2.718
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Lock mobilne mreze

Znaci zanima me dali se moze na androidu lockat mobilna mreza da stoji samo na toj mreži.

Znaci kao na starim mobitelima di si odabrao rucno Tocno odredenu mrezu i on bi stao uvik na njoj i kada bi je nestalo pitao bi te odabrati mrežu.

Znam da ima za disejblovat mobilni roaming to mi je ok i onda udem u pretrazivanje mreze rucno je odaberem ali isto se sam pribaci na drugu mrezu cak i ako ima odabrane mreze samo zato jer je jaci signal druge mreze iz roaminga.

Pitam zato sta uopce ne primjetim da se je pribacio a dosta ljudi me zove i bespotrebno mi nabija troskove kao da sam u roamingu. Primjetim R na signalu al aj se ti nemoj javit kad šef zove a ovako bi radije da nisam dostupan i nikom ništa.

Ako vec nemoze tako jeli ima koja aplikacija koja ce to odraditi.

Mozeli mobilni operater recimo moju sim karticu lockat samo da koristi njegov signal i to je to?

Ako nista morat cu pocet nosat stari mobitel cisto radi toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Lock mobilne mreze

Kojeg operatera koristiš? Na koju mrežu ti se mobitel spaja u roaming?

Ne znam za druge operatere, ali kod Tele2 možeš nazvati službu za korisnike i pitati ih da ti stave zabranu roaminga ili tako nešto. 

Na mobitelu možeš jedino otići na ručni traženje mreže i odabrati mrežu koju koristiš, ništa više.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.4.2017 15:42 (Marko :D).
14 godina

Kolega pita kako se moze namjestiti da rucno odaberes mrezu. I da ako nema signala ne prebacuje na drugu(roaming takoder). Ja na staroj xperiji e4g sam imao mogucnost narediti rucno mrezu. Dok na Mi5 ne vidim da ima bas rucno. Koji mobitel koristis?

15 godina
neaktivan

Znam što je pitao, ali kolega je napisao i to da kada ručno odabere mrežu, da ga opet prebaci u roaming jer je signal jači. Ako ne želi koristiti roaming uopće, može zatražiti službu za korisnike da ga onemogući.

17 godina
neaktivan
Lock mobilne mreze

Koristim Samsung S5 i koliko vidim nijedan noviji nema bas rucno da se odabere mreza i da opet sam ne skače.

Jesam u tele2 sam i taman sam se raspitao na štandu i predao zahtjev da se ne koriste roaming usluge i to je to.

Ali stvarno iritanta cinjenica platis mobitel masno i da nema tu opciju koja je vrlo vrijedna po meni i obavezna zalosno odnosno ima ali opet radi kako on oce.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.4.2017 19:57 (Duje00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čekaj malo, je li taj roaming možda bio prijelaz na HT HR? Ako da, to je nacionalni roaming i ništa se ne naplaćuje. Tele2 ima ugovor s Hrvatskim Telekomom da se njihovi korisnici bez ikakve dodatne naknade mogu spojiti na njihovu mrežu ukoliko ostanu bez Tele2 signala. Znači ukoliko putuješ negdje, a tamo Tele2 nema signala, mobitel ti se spaja automatski na HT HR i omogućuje ti korištenje Tele2 usluga kao da si i na Tele2 signalu (broje ti se minute/SMS-ovi i MB iz tarifa) bez ikakve naknade.

Druga stvar je ako ti se mobitel automatski spaja na mrežu iz inozemstva, to je pravi roaming, ali ovo drugo se zove nacionalni roaming i ništa se ne naplaćuje.

17 godina
neaktivan
Lock mobilne mreze

Ma znam za taj nacionalni roaming nego spaja se na Mtel na bosansku mrezu a ja granice ni vidio. 

Ma uglavnom sam rijesio sad nemoram strepit. Ma uvik dode nekih 20kn vise nije nesto al ono uvik strepis nikako na zelenu granu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aha, dobro onda. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice