Zamjena memorije

poruka: 9
|
čitano: 1.632
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zamjena memorije
pitanje

Evo kupio sam si dva dvogigabajtna modula Buffalo i planiram si ih staviti u matičnu ploču na mijesto starog jednogigabajtnog modula.

Zanima me hoću li morati podizati napon memorije i mijenjati bilo kakve postavke u BIOS-u.

"Carpe diem..." www.tutorialized.com Master of Disaster
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena memorije
prihvaćeno rješenje

Ne trebaš ništa raditi u BIOSU, samo izvadi stari RAM i zamijeni ga novim.

Area-51 m15x

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamjena memorije
autorov komentar

U redu. Hvala!

"Carpe diem..." www.tutorialized.com Master of Disaster
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zamjena memorije

Nema na čemu i drugi put.

Area-51 m15x
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 8:12 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamjena memorije
autorov komentar

I da napomenem. Ovaj  modul od 1GB radi na 667MHz, a Buffalo moduli rade na 800MHz(ploča podržava), hoću li tu što morati mijenjati?

"Carpe diem..." "Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao..." www.tutorialized.com Master of Disaster
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Zamjena memorije
Moljac kaže...

I da napomenem. Ovaj  modul od 1GB radi na 667MHz, a Buffalo moduli rade na 800MHz(ploča podržava), hoću li tu što morati mijenjati?

Pa ako ti jedna plocica rama radi na 667 mhz, a druga na 800 mhz onda ce se frekvencija ove brze biti ne 800 nego 667 mhz.
EDIT: ovo sam napisao ako kombiniras stare plocice sa novima
Q6600 OC @ 3.0Ghz, 4GB 1066Mhz Corsair, HD4870 512MB OC 790 1000, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6Ghz, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 18:49 (BORG).
16 godina
neaktivan
Zamjena memorije
autorov komentar

ZAMIJENITI ĆU 1GB modul za 2 x 2GB Buffalo modula. Pa pitam hoću li morati mijenjati neke postavke u BIOS-u

"Carpe diem..." "Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao..." www.tutorialized.com Master of Disaster
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zamjena memorije
Moljac kaže...

ZAMIJENITI ĆU 1GB modul za 2 x 2GB Buffalo modula. Pa pitam hoću li morati mijenjati neke postavke u BIOS-u

Ne moraš ništa mijenjati u BIOS-u ako ploča podržava 800MHz memoriju onda samo zamijeni i to je to.
Area-51 m15x
16 godina
neaktivan
Zamjena memorije
autorov komentar

Ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice