- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pogledaj pod Memory specifikaciju i biće ti sve jasno.
hoće raditi na mojoj ploči kako treba piše na linku da ne podržava moj chip
http://www.gskill.com/products.php?index=321
meni sada memorija radi na 1.50 Volti a ova na 1.35. Hoće ju moj chipset P45 spržit ili?
Pogledaj pod Memory specifikaciju i biće ti sve jasno.
hoće raditi na mojoj ploči kako treba piše na linku da ne podržava moj chip
http://www.gskill.com/products.php?index=321
meni sada memorija radi na 1.50 Volti a ova na 1.35. Hoće ju moj chipset P45 spržit ili?
Ta memorija će raditi na tvojoj ploči na 1.35v bez problema.
Ovako, ja imam računar 2002. godište, i zanima me da li bi mogao ja kupiti 2gb rama i staviti u njega. Prescott 400 ddr je.
http://img237.imageshack.us/img237/7098/ddr400bl1.jpg - imam ovakve dvije po 256 mb, ako bi moglo što brže da odgovorite na ovu temu.
Ovako, ja imam računar 2002. godište, i zanima me da li bi mogao ja kupiti 2gb rama i staviti u njega. Prescott 400 ddr je.
http://img237.imageshack.us/img237/7098/ddr400bl1.jpg - imam ovakve dvije po 256 mb, ako bi moglo što brže da odgovorite na ovu temu.
Koju matičnu ploču imaš?
Pozdrav, vidim neki pričaju da Trintyu paše čim veća brzina memorije iznad 1600, dal bi kaj dobil općenito na performansama (igre) dok bi uzel 1866 ili 2100?
Pozdrav, vidim neki pričaju da Trintyu paše čim veća brzina memorije iznad 1600, dal bi kaj dobil općenito na performansama (igre) dok bi uzel 1866 ili 2100?
APU procesori koriste sistemsku memoriju za svoju integriranu grafu, zato jer grafa nema svoju memoriju. Zbog te činjenice je najbolje uzeti što bržu memoriju da bi grafa davala više FPS-a u igrama.
Razlika između 1333MHz i 2133MHz memorije u nekim igrama iznosi i do 40% povećenja FPS-a. Najbolje rezultate ćeš dobiti sa što bržom memorijom i overclockom intergrirane grafe. Ako si možeš priuštiti, onda uzmi 2133MHz memoriju sa što nižim latencijama i overclockaj grafu.
Kod nas baš i nema nekog izbora tako da ti mogu preporučiti trenutno najbolje kod nas: 1866MHz 2133MHz
evo nabavio sam G.Skill memoriju i na kojoj ne piše da radi za socket 775. Kada sam je stavio komp mi se restartao par puta pa sam u biosu smanjio voltažu na 1.47 to je najmanje što mogu inače piše da radi na 1.35. Pitanje, bih ja trebao zamijeniti za neku koja radi na 1.5 i drugo pitanje morao sam ručno podešavati latencije jer moja matična je očito prestara za ove moderne memorije i sada glasi ovako 7-7-7-21-2T. Koja je razlika od moje stare memorije koja je radila na 9-9-9-24-2T primječujem da je brža
Upravo to što si primjetio - brža je. Zašto bi ju mjenjao ako radi.
Sad kad ti je već dignut napon na njoj, onda joj diži MHz i testiraj pa će biti još brža.
OK puno hvala na preporuci za memoriju. Vjerujem da će biti ok. Pokrenuo sam AIDA64 Stress Test na memoriji i zasad je dobro sve već 10 minuta. Koliko dugo treba ići taj stress test da bih mogao zaključiti da je sistem stabilan.
Ma 20min ako izdrži onda si 90% siguran i clockaš dalje. kad dostigneš željeni clock ili dalje ne ide, onda ju testiraj par sati.
Inače overclock procesora i memorije testiram OCCT Limpack testom, a samo memoriju možeš testirati sa Memtest86+.
APU procesori koriste sistemsku memoriju za svoju integriranu grafu, zato jer grafa nema svoju memoriju. Zbog te činjenice je najbolje uzeti što bržu memoriju da bi grafa davala više FPS-a u igrama.
Razlika između 1333MHz i 2133MHz memorije u nekim igrama iznosi i do 40% povećenja FPS-a. Najbolje rezultate ćeš dobiti sa što bržom memorijom i overclockom intergrirane grafe. Ako si možeš priuštiti, onda uzmi 2133MHz memoriju sa što nižim latencijama i overclockaj grafu.
Kod nas baš i nema nekog izbora tako da ti mogu preporučiti trenutno najbolje kod nas: 1866MHz 2133MHz
A ok onda, znači u biti to mi dobro dojde jedino ak mislim koristit grafu od proca, onda tu dolazi do izražaja brzina..
Ma gle, muči me kompatibilnost, a one kaj si mi ti preporučil, čak nije na listi od ploče, da su te memorije istestirane, tak da mi je i to isto sumnjivo, ne velim da nebu delalo, al ak nije kompatibilno s mojom pločom, onda banana...
Da, brzina memorije dolazi do izražaja ako koristiš grafu od proca ili dual grafichs, dakle procesorska grafa + HD6670.
Ako koristiš samo jaču diskretnu grafu, onda će i 1600MHz biti sasvim dovoljno.
Memorija koja se nalazi na službenoj stranici od tvoje matične ploče je memorija koju je proizvođač MBO testirao, ali to neznači da memorije koje se ne nalaze na listi neće raditi, već znači samo da ih MBO proizvođač nije testirao.
Uvjek je moguće da neka memorija neće raditi na nekoj ploči, ali to je rijetkost.
Hmmm, bolje da čopim onda 7770 grafu.. Ovak moram kupovat memoriju+grafu (6670).
Pošto sam maknul hladnjake sa memorije, zanima me dal opće postoje ove brže memorije (1866-2133) bez hladnjaka?
Skinul sam ih radi Zalmanovog coolera na procu, a hladnjaci su mi smetali, ne vjerujem da se griju, pošto nisam OC-al memoriju, nit ne namjeravam, tak da nit ne vidim svrhu tome..
Preko 1600MHz mislim da ne postoje RAM-i bez hladnjajka. I to sa razlogom, jer svim RAM memorijama koje idu preko 1600MHz su "base" clockovi min. 16000MHz, a sve preko toga je overclock memorije (overclock memorije=povišenje temperature), koji naravno zahtjeva i dobre heat sinkove (hlađenje).
Tako da je normalno postalo da proizvođači reklamiraju npr. memorijiu 2133MHz CL9, a u stvarnosti to znači da ona (memorija) može raditi na latencijama 9-9-9--24 ali na 1600MHz dok na 2133MHz u stvarnosti radi na 11-11-11-27 (manje-više) latencijama. Većina proizvođača (bar ovi najveći) se manje-više drže prave vrijednosti latencija kod deklarirane brzine u MHz-cima, ali najbolje je pročitati bar 2-3 reviewa da bi se stekao pravi uvid u mogućnosti te memorije.
Ok znam di nisu bezveze hladnjaci na ramovima, al mišljenja sam da je ipak potrebno ak se radi neki ekstremni OC dotičnih.. Il eventualno stavit neki vent, tek tolko da puše po njima..
Bi li meni ovaj RAM moga na matičnu ploču? I imali koje razlike između SODIMM-a i "običnog" RAM-a osim u veličini? KLIK I jel mi se isplati kupovat išta snažnije ili bi ovo bilo dosta?
moze preporuka nekog keksa od 2gb da radi na dual channel s ovom mojom(moj pc)..da je sto jeftinija po mogucnosti iz portia
Cpu- amd phenom X4 965 3.4
Gpu- Hd6850
Ram- hyperx blu cl9 9-9-9-9-24 tako nest nisam siguran

U programu CPU Z možeš vidjeti dali ti memorija radi u dual chennelu, ali vjerojatno trebaš počistiti komp sa CCleanerom, nekim antivirusnim/malware programom, napraviti defregmentaciju HDD-a, skeniraj i pogledaj helth status HDD-a sa HDD Tunom.
Ako ti je i dalje spor onda stavi windowse ponovo.

Vidi u task manageru koliko ti komp troši memorije. Moguće je da nisi dobro priključio memoriju ili da ti ne može očitat pa ti onda troši samo dio tvojeg rama.
Koliko imaš slobodnog prostora na HDD-u? Preporuča se da imaš nekih 20% prostora slobodno, da bi ti kompjuter radio bez smetnji...
imam nekih 100gb na primarnom hdd a na sek imam jos nekih 50gb
Skini Everest ultimate edition i provjeri temperature rama, procesora itd. Provjeri da su ti sve temperature u granicama normale i probaj još eventualno malo očistit prašinu iz kućišta ako je bude bilo...
A stvarno ne znam što bi više mogao učinit.
EDIT: Jedno pitanje za forumaše... Trenutno imam 1GB rama DDR2 800mhz. Sad bi mislio sebi kupit malo tog rama i jel mi bolje kupit 2GB ili 4GB, odnosno oće li se osjetit neka velika razlika između 3GB i 5GB rama?
EDIT: Jedno pitanje za forumaše... Trenutno imam 1GB rama DDR2 800mhz. Sad bi mislio sebi kupit malo tog rama i jel mi bolje kupit 2GB ili 4GB, odnosno oće li se osjetit neka velika razlika između 3GB i 5GB rama?
Bit će ti dosta još 2GB memorije da ubrzaš komp.
Činjenica je da ti je komp dosta star, te bi bilo bolje da skupljaš novce za novi CPU, MBO i RAM, nego da sad uzmeš još 4GB RAM-a koje realno procesor nemože iskoristiti. Tek sa novim x4 procesorom komp bi prodisao sa 5-8GB RAM-a.