Razlika - RAM - 3 GB vs 4 GB

poruka: 18
|
čitano: 4.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Radi se o DDR3 SDRAM, koja je razlika između 3 i 4 GB?

Dakle, bi li mi mogli pojasniti koja bi bila razlika u performansama? Tijekom igranja, tijekom rada, mogućnost rada više programa istovremeno, ...?

(Core i3 Mobile 330M,  ATI Mobility Radeon HD5730 1GB, 320 ili 500 GB hard)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm, ja mislim da ne bi trebalo. Mene zanima jedna druga stvar. Imam 4 GB DDR3 (2+2 GB) i rade u dual channelu. Kad bih uzeo jos jedan modul od 2 GB dal bi onda radili u triple channelu? Dal bi mi to donijelo vece performanse?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Razlika - RAM - 3 GB vs 4 GB

Ovisi dali ploca podraza triple, a sa druge strane mislim da nebi dobio bas puno jer ne vidim igru koja jede toliko rama, nemaju ljudi novaca da masovno kupuju takva racunala. ni tu ni Vani, meni je frend imo 12 gb rama na 2000 mhz i maknuo ih 6 i banchmark score na 3d mark Ventage mi je bio manji za 6 samo 6 pišljivih bodova na kraju. Što znači da se u praxi taj ram nije niti koristio jer nije bilo potrebe.

15 godina
protjeran
alen29 kaže...

Hm, ja mislim da ne bi trebalo. Mene zanima jedna druga stvar. Imam 4 GB DDR3 (2+2 GB) i rade u dual channelu. Kad bih uzeo jos jedan modul od 2 GB dal bi onda radili u triple channelu? Dal bi mi to donijelo vece performanse?

svi od forumaša trebaju već jednom shvatiti..da i7 9xx serija da samo ona podržava triplechannel i ništa više !

ako nemaš neki proc iz i7 900 serije neće ti ram moći raditi...stavi onda još 4gb pa če raditi u dual channelu...

Triple Channel-2GB,3GB,6GB,9GB,12GB,24GB,48GB

Dual Channel-2GB,4GB,8GB,16GB

15 godina

a može odgovor na moje pitanje? Netko iz osobnog iskustva?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ministar kaže...

pahh postojala bi razlika..ali neviđena..

15 godina
obožavam_slagati_konfe kaže...
ministar kaže...

pahh postojala bi razlika..ali neviđena..

znači, ne isplati se kupovati skuplji model zbog toga?

samo uzmem 32-bitni Windows 7, i to je to

17 godina
neaktivan

Photoshop i Lightroom zderu RAM kao blesavi. Editori zvuka isto tako. Sto se tice navedenih programa vise RAMa znaci i fluidniji rad u programu bez stekanja i rostiljanje diska zbog upotrebe paginga.

██████████████████████
15 godina
neaktivan

Ovisi o OS-u,XP radi sa 2gb brzinom za koju kod Viste treba 4gb,to je kod mene pogotovo izraženo,jer čak i kad ništa ne radim,7-8 stvari u trayu i pokoja još pzdrija u pozadini povučena iz startupa pojede 1.25gb. I tako non-stop,sa novom instalacijom manje,ali s vremenom (prošlo je 2g gotovo od format C: kod mene)ždere sve više.

Sad srećom eto,W7 je nešto između XP-a,tj. bliži XP-u nego Visti po žderanju RAM-a u svojim osnovnim funkcijama,tako da će biti vrlo ugodno raditi sa 3,i ne bi se smjela uopće osjetiti razlika prelaskom na 4,čitaj i obrnuto - vraćanjem sa 4 na 3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thedream kaže...

Ovisi o OS-u,XP radi sa 2gb brzinom za koju kod Viste treba 4gb,to je kod mene pogotovo izraženo,jer čak i kad ništa ne radim,7-8 stvari u trayu i pokoja još pzdrija u pozadini povučena iz startupa pojede 1.25gb. I tako non-stop,sa novom instalacijom manje,ali s vremenom (prošlo je 2g gotovo od format C: kod mene)ždere sve više.

Sad srećom eto,W7 je nešto između XP-a,tj. bliži XP-u nego Visti po žderanju RAM-a u svojim osnovnim funkcijama,tako da će biti vrlo ugodno raditi sa 3,i ne bi se smjela uopće osjetiti razlika prelaskom na 4,čitaj i obrnuto - vraćanjem sa 4 na 3.

ma i planiram koristiti W7 ... XP je star, a Vista nije baš nešto

17 godina

koji w7 planiraš, 64 bitni ili 32bitni?

www.gricni.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sokre kaže...

koji w7 planiraš, 64 bitni ili 32bitni?

uz 3GB, 32bitni

15 godina
neaktivan
64bitni, ako kupuješ original u dućanu koštaju jednako, a ovako imaš licencu za buduće vrijeme ako ti padne na pamet mjenjat konfiguraciju...
15 godina
odjavljen
obožavam_slagati_konfe kaže...

svi od forumaša trebaju već jednom shvatiti..da i7 9xx serija da samo ona podržava triplechannel i ništa više !

ako nemaš neki proc iz i7 900 serije neće ti ram moći raditi...stavi onda još 4gb pa če raditi u dual channelu...

Triple Channel-2GB,3GB,6GB,9GB,12GB,24GB,48GB

Dual Channel-2GB,4GB,8GB,16GB

Hrpetina glupost. Ovaj forumaš bi trebao vec jedno shvatiti da pojma nema.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
15 godina
neaktivan

Ne kužim,zašto ne bi radili 2x2 keksi DDR3 rama sa X58 pločama i i7 920?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
thedream kaže...

Ma vjerovatno je jeo lude gljive.

Radilo bi samo nebi u triple chanelu - Nemam osobna iskustva sa i7, pa neznam dali bi se prebacio u dual ili single channel (ako rami nisu triple chanel kompatibilni).

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 12:20 (Weky).
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
thedream kaže...

Ma vjerovatno je jeo lude gljive.

Radilo bi samo nebi u triple chanelu - Nemam osobna iskustva sa i7, pa neznam dali bi se prebacio u dual ili single channel (ako rami nisu triple chanel kompatibilni).

Trebao sam pitati baš usere i7-ica,šta nema on i Dual i Triple channel DDR3 kontroler u sebi,pa bi se zaista prebacilo u Dual bez greške,jasno ukoliko se rasporedi tako na matičnoj pravilno,kao za triple,samo 2 keksa. Moralo bi šljakati.

15 godina
neaktivan

Da, radilo bi u dual channel modu, iako je x58 platforma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice