Pitanje oko ram memorije - hitno

poruka: 39
|
čitano: 20.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

HITNO TREBAM POMOĆ

Ovako kupio sam novu Ram memoriju:

Kingmax Mars DIMM 2 GB DDR-2 800Mhz 240-pin (KLDE8)

Danas sam primjetio da sam trebao pogledati na internetu "Listu podržanih memorija". Nakon što sam pogledao vidio sam da nema te memorije na listi. Sada me zanima da li ja mogu staviti tu memoriju na matičnu ploču.

Matična ploča:

Gigabyte
S-series
GA-EP45-DS3L

Na njoj imam 2 GB memorije samo neznam točno kakvne. Ja mislim da je 800 Mhz.

Molio bih još da mi kažete kako da je stavim odnosno podesim, naravno ako je moguće. Nešto sam vidio da moram podešavati neki Dual Channel DDR2.

HVALA UNAPRIJED.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ta dva modula od 2GB stavi u žute utore i radit će bez problema. I automatski će ti radit u Dual Chanellu. 2x2GB

Po mogućnosti vidi koju memoriju imaš u računalu. Meni je jednom Kingmax i Kingston skupa radilo bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 12:13 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pitanje oko ram memorije - hitno
autorov komentar

Možeš li mi malo više laički objasniti?

Što znači dva modula?

Koja je razlika između žutog i naranđastog?

U naranđastom imam već 2 Gb.

17 godina

Modul = dva "keksa", "pločice" od memorije! Ovaj prvi ti je vjerovatno postavljen u prvom žutom utoru. Drugi staviš u drugi žuti utor i automatski će ti prepoznat još 2 GM RAM-a, odnosno imat ćeš sve skupa 4 GB. No 32-bitni Windowsi prepoznaju samo 3.25-3.50 GB od mogućih 4GB. Ako želiš iskroistit i preostalih pola gigabajta razmisli o stavljanju 64 bitnog OS-a (Windowsa). Uglavnom oba dvije pločice moraju biti u istobojnim utorima.

I druga dva utora ti ostaju za mogućnost nadogradnje recimo još 4 GB ram čime biš imao 8 GB, ali o tome ne moraš niti razmišljat jer je nepotrebno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 12:23 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Dobro hvala!

Ovo nema veze što nije na listi podržanih memorija koja je na službenoj stranici Gigabyta?

17 godina

Ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

E puno ti hvala. Nadam se da bude sve radilo kako treba.

17 godina
neaktivan

Ako imaš 4 slota za memoriju, tj. 2 žuta i 2 narandžasta onda moraš staviti u žute slotove memoriju istog kapaciteta, frekvencije i proizvođača. Isto vrijedi i za narandžaste slotove. Na taj način uključuješ Dual Chanel mode što u teoriji znači udvostručavanje propusnosti podataka od memorije do mem.kontrolera.

17 godina

Da, jer ako ti ova prva radi na 667MHz (šta sumnjam) i ova druga će raditi na toj frekvenciji, a ne na 800MHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ako je sve isto osim proizvođača, bi trebala raditi?

16 godina
protjeran
mihael_h kaže...

Ako je sve isto osim proizvođača, bi trebala raditi?

Kad si kupio komp dobio si sa njim cdove i papire neke,,tu ti triba bit knjiga o tvojoj matičnoj ploči i tu ti piše šta sve podržave ,,proizvođaći matičnih ploča preporučuju da
u sva 4 ram slota instaliraš potpuno iste ram kartice(za početak ako imaš dvi kartice onda ih moraš instalirat u slot istih boja),,moglo bi dođi do pogreške i moga bi uništit matičnu ploču ako staviš stvari koje ne podržava..
npr..nemožeš stavit ram od gige sa 1000 i nešto mhz ako ti matična podržaje do 800mhz ddr2
sada; -Athlon 1.81Ghz 3000+ -Radeon X1300/X1550 -2x1 Ram DDR2 Future; -Athlon x2 5600+ 2,9Ghz -Radeon 3850 512 DDR3 -4x1 Ram DDR2
16 godina
neaktivan
mihael_h kaže...

HITNO TREBAM POMOĆ

Ovako kupio sam novu Ram memoriju:

Kingmax Mars DIMM 2 GB DDR-2 800Mhz 240-pin (KLDE8)

Danas sam primjetio da sam trebao pogledati na internetu "Listu podržanih memorija". Nakon što sam pogledao vidio sam da nema te memorije na listi. Sada me zanima da li ja mogu staviti tu memoriju na matičnu ploču.

Matična ploča:

Gigabyte
S-series
GA-EP45-DS3L

Na njoj imam 2 GB memorije samo neznam točno kakvne. Ja mislim da je 800 Mhz.

Molio bih još da mi kažete kako da je stavim odnosno podesim, naravno ako je moguće. Nešto sam vidio da moram podešavati neki Dual Channel DDR2.

HVALA UNAPRIJED.

Radit će dobro na toj matičnoj ploči :)
17 godina

Čovjek, ova tema ima već skoro mjesec dana, nepotreban komentar, kada smo to prije već zaključili!!

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju http://doktor1.blog.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A znam ,doktore Sramim se

15 godina
neaktivan

pozdrav svima...ovako.ja sam kupio novu ram memoriju od 2gb ddr2 i stvaio u komp.stavio sam i jednu svoju od 512 mb isto zajeno sa ovom od 2gb...i kad upalim racunalo i pogledam status memorije pise da imam samo 1,50gb.ljudi molim vas pomozite...hvalaOsmijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koji OS imaš

15 godina
neaktivan

pls pojednostavi pitanje..hehe ne razumijem????

15 godina
neaktivan
Suomy kaže...

pls pojednostavi pitanje..hehe ne razumijem????

pita te koji operativni sistem koristis, koje windowse,........Cool

Google is your friend
15 godina
neaktivan

aha.koristim windows 7...

15 godina
neaktivan

E mozel mi netko reci kako mogu provjeriti koja mi je ram memorija (mislim ddr2 ili ddr3) bez da otvaram laptop ako je moguce

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Nightcomer kaže...

E mozel mi netko reci kako mogu provjeriti koja mi je ram memorija (mislim ddr2 ili ddr3) bez da otvaram laptop ako je moguce

everest ili hwinfo

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) -->believe...wake up, and drive<--
16 godina
14 godina
neaktivan

da li mi neko moze pomoci vezano ram?racunar mi je radio na 256MB davno nekad kad sam ga kupila,da bi ubrzo zatim ubacila jos 256MB!i nedavno sam zbog autocada koji mi treba instalirala Everest da vidim konfiguraciju racunara,tamo pise 256 MB,a kada kliknem desni klik na my com,proprties,tamo pise 512,interesuje me u cemu je fazon???jer od silnih informacija sa everestovog izvjestaja,prosto ne znam vise ni sta mi treba!I da li mogu da instaliram autocad 2009,inace mi je windows xp,service pack 3!!!

hvala unaprijed!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Autocad na 512 MB rama? Heheheheh

Ako i instaliras to ce se vuci ko krepana kokos.

:)
15 godina
neaktivan

Za taj ram je AutoCAD 2000 (i tetris).

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
tanja_ze kaže...

da li mi neko moze pomoci vezano ram?racunar mi je radio na 256MB davno nekad kad sam ga kupila,da bi ubrzo zatim ubacila jos 256MB!i nedavno sam zbog autocada koji mi treba instalirala Everest da vidim konfiguraciju racunara,tamo pise 256 MB,a kada kliknem desni klik na my com,proprties,tamo pise 512,interesuje me u cemu je fazon???jer od silnih informacija sa everestovog izvjestaja,prosto ne znam vise ni sta mi treba!I da li mogu da instaliram autocad 2009,inace mi je windows xp,service pack 3!!!

hvala unaprijed!!!

Vjerojatno si u Everestu gledala podatke od samo jedne pločice. Imaš 512 MB RAM-a ako tako piše u System Properties-u. Svejedno, to ti nije dovoljno. Za autocad moraš imati minimalno 1 GB RAM-a.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan

I racunar koji nije kupljen davno nekad ;)

:)
17 godina

imam potpuno isti problem....Vec prije sam kupio Kingston HyperX memoriju DDR2 800Mhz (4x1GB  KHX6400D2/1GB )...posto trenutno imam preslabu ploču za CPU (Gigabyte M52L-S3 rev.1 AM2 ) a cpu je amd athlon 7850BE 2.8 (AM2+ ) sa HT 3.0 mi je smanjio vrijednost na HT 1.0 ........a memorija radi veoma nestabilno na toj ploči, u CPUz-u piče da mi je smanjena  brzina na " PC2-5300 ( 333 Mhz ).....i sad odlucim se ja za kupnju nove ploče ( Asrock K10N78D AM2+/AM3 ) i vidim da ta ploča ne podrzava moju memoriju...piše KHX6400D2/1GB - N/A......sta sad uciniti?? dali da svejedno kupim tu ploču ili sta?  PLZZ HELP jer drugi tjedan planiram kupiti ploču

AMD Athlon X2 7850 BE 2.8Ghz / Glacial Tech Igloo 5750 / 4x1GB Kingston HyperX 800Mhz / Powercolor HD 4670 512MB GDDR3 / Win 7 Ultimate x64
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ibari91 kaže...

imam potpuno isti problem....Vec prije sam kupio Kingston HyperX memoriju DDR2 800Mhz (4x1GB  KHX6400D2/1GB )...posto trenutno imam preslabu ploču za CPU (Gigabyte M52L-S3 rev.1 AM2 ) a cpu je amd athlon 7850BE 2.8 (AM2+ ) sa HT 3.0 mi je smanjio vrijednost na HT 1.0 ........a memorija radi veoma nestabilno na toj ploči, u CPUz-u piče da mi je smanjena  brzina na " PC2-5300 ( 333 Mhz ).....i sad odlucim se ja za kupnju nove ploče ( Asrock K10N78D AM2+/AM3 ) i vidim da ta ploča ne podrzava moju memoriju...piše KHX6400D2/1GB - N/A......sta sad uciniti?? dali da svejedno kupim tu ploču ili sta?  PLZZ HELP jer drugi tjedan planiram kupiti ploču

Ploča ako prima ddr2 onda pašu rami.

17 godina

dakle nema veze sto pise na Asrock sajtu....bitno da je ddr2 ?

AMD Athlon X2 7850 BE 2.8Ghz / Glacial Tech Igloo 5750 / 4x1GB Kingston HyperX 800Mhz / Powercolor HD 4670 512MB GDDR3 / Win 7 Ultimate x64
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice