OCZ Platinum XTC pravi probleme s GA P35-DS4

poruka: 13
|
čitano: 3.739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Kupio sam Gigabyte P35-DS4 i u nju ubacio 2x2GB OCZ PC8000 memorije (OCZ10004GK). I tu otprilike nastaju problemi i česta rušenja OS-a. Probam odvrtiti test memorije koji nađe hrpu grešaka. Malo proguglam i vidim da bi trebao podići napon za 0.3V, što i napravim, ali to nije popravilo problem. Već očajan stavim 2x1GB Kingmax module i sve odjednom prodati kako spada. Opet vratim OCZ i s OCZ-om se vrate i problemi.

E sad, prije P35-DS4 sam imao GA-945GCMX-S2 ploču s kojom je OCZ memorija radila savršeno i sad se pitam jeli moguće da je problem u nekompatibilnosti na relaciji memorija - ploča ili sam jednostavno imao sreće što mi je OCZ radio u staroj ploči.

Procesor je E4500 defaultni takt, napajanje Chieftec 400W.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ocz jednostvno ne radi sa gigabyte pločama ovu prodaj i kupi neku drugu

intel quad q6600 2.4,Gigabyte P35-DS3P,4gb kingmax,gigabyte 8800 gts 512 ,tagan 580w,samsung 160 +250 Western digital caviar

0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje

Hm ja imam Gigabytovu  P35C DS3 plocu i OCZ platinum memoriju i sve radi kako treba... Vjerovatno je stvar u tome da nisi imo sreceNeodlučan

Intel Core 2 Duo E6750@2.66GHz, Gigabyte P35C-DS3, s775, iP35, DDR2 2X1GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC, Leadtek 7900 GS 256 MB, Thermaltake VE7000BNS mid tower Soprano DX, CHIEFTEC, CFT-650-14C 650 W, LOGITECH, MX Revolution Cordless Laser Mouse, Samsung SyncMaster 225BW
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2008 11:55 (Dermentor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: OCZ Platinum XTC pravi probleme s GA P35-DS4
autorov komentar

Kontaktirao sam ove u OCZ-u, ali oni tvrde da problem nije u memoriji. Sad sam poslao mail tehničkoj službi u Gigabytu, pa me baš zanima šta će oni reći.

Glupo je da memorija kojia košta više od prosjeka radi lošije od jeftinije memorije :(

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Javili su se iz OCZ ovog supporta i rekli da im pošaljem memoriju u eurospo sjedište firme i da će mi zamijeniti ovu memoriju za noviku koju će testirati na mojoj ploči.

Kad dobijem memoriju nazad javim ovdje rezultate.

17 godina
protjeran

Pokušaj nadograditi BIOS na najnoviju službenu verziju.Mani je pomogli u vrlo sličnoj situacij.Imaš tutorijal u ribrici Procesori i MBO - Kako nadograditi BIOS

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imao sam isti problem, riješen je novom verzijom biosa. Gigabyte to ima sjajno softwerski riješeno-ako si instalirao programčić @bios, pokreni ga ,update bios, odaberi server i skini. Nakon toga nećeš imati problema sa memorijom, no bržu nemožeš staviti na tu ploču (gornja granica je 1066 Mhz). Pozz!

Tužan, ružan i dužan
17 godina
neaktivan

Imam P35C-DSR3 gigabyte ploču i OCZ Platinum XTC 1000MHz 5-5-5 dualchanel 4GB kit i sve radi super od prvog dana,

prije toga sam imao OCZ Platinum XTC 800MHz dualchanel 2GB kit i taj je isto radio bez problema

uvjek imam najnoviji bios

17 godina
neaktivan
autorov komentar
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Pokušaj nadograditi BIOS na najnoviju službenu verziju.Mani je pomogli u vrlo sličnoj situacij.Imaš tutorijal u ribrici Procesori i MBO - Kako nadograditi BIOS

Jesam, nadogradio sam na zadnju F12 verziju i nije pomoglo. Poslao sam i mail Gigabyte supportu, ali njihov odgovor je bio da ta memorija izlazi van JEDEC standarda koji oni podržavaju, te ako memorija ne radi nakon dizanja napona, oni ne mogu ništa pomoći.

Sad čekam da mi se memorija vrati iz Eoropske podružnice OCZ-a u Nizozemskoj.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Kao što sam napisao - poslao sam OCZ-u ovu "neispravnu" memoriju i danas mi je stigla nova, 2x2GB OCZ2RPR1066GK znači za klasu bolja memorija od ove koju sam imao. Sve radi kako spada.

Svaka čast OCZ-ovom dijelu za odnose s kupcima.

16 godina
neaktivan
svakak kaže...

Kupio sam Gigabyte P35-DS4 i u nju ubacio 2x2GB OCZ PC8000 memorije (OCZ10004GK). I tu otprilike nastaju problemi i česta rušenja OS-a. Probam odvrtiti test memorije koji nađe hrpu grešaka. Malo proguglam i vidim da bi trebao podići napon za 0.3V, što i napravim, ali to nije popravilo problem. Već očajan stavim 2x1GB Kingmax module i sve odjednom prodati kako spada. Opet vratim OCZ i s OCZ-om se vrate i problemi.

E sad, prije P35-DS4 sam imao GA-945GCMX-S2 ploču s kojom je OCZ memorija radila savršeno i sad se pitam jeli moguće da je problem u nekompatibilnosti na relaciji memorija - ploča ili sam jednostavno imao sreće što mi je OCZ radio u staroj ploči.

Procesor je E4500 defaultni takt, napajanje Chieftec 400W.

U pm lol...kupio sam jucer komp u ve-milu i danas ga podigao pustio doma i dosao na posao..nisam ga niti stigao upaliti...imam istu tvoju maticnu i memoriju 2x2 fo sto imas ti :P
Jos sam u vemilu dvoumio se izmedu reaper serije i ocz-a...rekao mi tip da rade jednako a i da imaju samo ocz..nadam se da necu imati ikakvih problema :(
16 godina
neaktivan

testirao sam memoriju...nije radila nikakve probleme..ali sam za svaki slucaj updejtao biose i sve radi savrseno..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja kupujem OCZ VISTA PERFORMANCE GOLD 4 gb ddr2.Oni nebi trebali stvarati probleme kod matične mb gigabyte EP43-DS3L??

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice