Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 729.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Znaci mene zanima da li da si kupim 8gb ddr3 kingston hyper x ili 16gb (treba mi za gaming) pa ako mi tko moze preporuciti koju bih memoriju uzeo i zasto jel mi dosta 8 gb i dal 16 gb poboljsava gaming puno.

Hvala!!!

ggg
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nadogradnja RAM memorije
Razlika ti je do cca 10%. Znaci 2 plocice u dual channelu nesto brze rade. Problem je u tome da ti realno gledano za gaming 16 gb trenutno ne treba. Ali ako imas viska novaca,udri.
12 godina
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav

Kupio sam na ebayu par od 2x 8gb rama za HP probook 4730s.

http://www.ebay.com/itm/350487631310?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Izvadio sam stari par rama 2x 4gb i ubacio novi par 2x 8 gb i odtad mi se neće windows bootat (prikaz logotipa i vrtenja točkica ispod logotipa (windows 8.1)

i nakon nekog vremena nestane slika i laptop se ugasi, na dodir je vruć).

Rame sam pojedinačno isprobao i rade odlično, ali u paru nemaju šanse.

Mogu ući u BIOS dok su 2x 8 gb rami u laptopu i očitava mi ga kao 16 gb, ali kad izađem, opet isto.

Znam da se spominje max kapacitet od 8 gb (2x 4gb ili 1x 8gb) na ovom modelu, ali vjerovao sam da ću uspjet više ubaciti.

Guglao sam i nisam našao riješenje.

Na puno mjesta piše da može primit 16 gb rama.

Zna li netko razlog?

Specifikacije laptopa su:

HP Probook 4730s

CPU: Intel i3 2330M (u planu nadogradnja na i7 2630QM ili 2670QM)

SSD: SAMSUNG 850 EVO 256 gb (nadograđeno, izvađen stari hard)

Window: 8.1 Enterprise

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 0:42 (LaziusZG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware-and-Upgrade-Questions/ProBook-4730s-RAM-Upgrade/td-p/1627407

Prvo nadogradi bios pa onda probaj ubaciti ram. Koliko vidim cijeli system mu je sporije radio sa 16gb rama.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Patrick_cro kaže...
h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware-and-Upgrade-Questions/ProBook-4730s-RAM-Upgrade/td-p/1627407

Prvo nadogradi bios pa onda probaj ubaciti ram. Koliko vidim cijeli system mu je sporije radio sa 16gb rama.

Vidio sam to, nadogradio sam BIOS na zadnju verziju, i resetirao prije i poslije toga postavke BIOS-a, i ništa.

Kontaktirao sam prodavača, vidjet ćemo, bar da mi da pola para nazad ili nek mi pošalje 2x 4 gb. (2x 4 je brži zbog dual channel arhitekture memorije), iako mi i jedna pločica od 8gb fino radi.

Ak neće ić, onda stavit na njuškalo, ili si ostavit drugu pločicu kao neku rezervu i nju probat. Skupo mi je slat nazad u Njemačku.

9 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Hoce li mi ddr3 133mhz RAM podrzavat Gtx 970

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
JanPula kaže...

Hoce li mi ddr3 133mhz RAM podrzavat Gtx 970

Grafička karta nije ovisna o memoriji.  Nemaš brige.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
9 godina
neaktivan

Hvala

17 godina
protjeran
Nadogradnja RAM memorije

Mislim uzet ovaj RAM a imam ovu matičnu. Tog RAMa nema na popisu podržanih. Jel to problem?

Inače imam ovaj RAM ali takvog nemam gdje kupiti u RH trenutno. Oba su Kingstonova, oba rade na 1600MHz pa ne bi trebalo bit problema?

Ili da uzmem ovaj RAM koji radi na 1866MHz (matična podržava DDR3 do 1600MHz što znači da će ga automatski sniziti) a jeftiniji je 50kn. Nije mi gproblem dat više para a da preformanse ne pate.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 15:48 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nadogradnja RAM memorije

Haj, da kupim ovo

Nema garancije al sumnjam da je i potrebna. 

Čovjek je pouzdan, tako kažu tu na forumu a 

izvana bi najeftiniji koštali 85€ sa amazon.de. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
13 godina

Pa imaš u trgovini iste takve sa 10 godina jamstva za 600 i kusur kuna KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 11:27 (ibme74).
12 godina
ibme74 kaže...

Pa imaš u trgovini iste takve sa 10 godina jamstva za 600 i kusur kuna KLIK

Hvala!!

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
12 godina
Nadogradnja RAM memorije

Dal vrijedi razlika od 37kn između HyperX Savage 1866 i HyperX FURY Red 1866

Uzet ću dva komada. Supernet mi je najbliži najpovoljniji di mogu sam to pokupit da ne plaćam dostavu.

Pa pred par mjeseci ih nije bilo ispod 800-900kn kod nas za kupit zato nisam nit gledao  

0 0 hvala 0
12 godina
Nadogradnja RAM memorije

Evo, naručene dvije pločice Hyperx Savage 1866, po svuda čitam da najbolje da budu CL9 što i jesu. 

Dal će ta memorija odgovarati za moju konfu ili sam mogao naručiti CL10 1600 za manje love?

Mogu još otkazati i uzet druge.

4790K, 

GTX970, 

MSI Gaming 5

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 23:04 (gocc01).

0 0 hvala 0
14 godina
gocc01 kaže...

Evo, naručene dvije pločice Hyperx Savage 1866, po svuda čitam da najbolje da budu CL9 što i jesu. 

Dal će ta memorija odgovarati za moju konfu ili sam mogao naručiti CL10 1600 za manje love?

Mogu još otkazati i uzet druge.

4790K, 

GTX970, 

MSI Gaming 5

Ok je, samo u biosu budeš trebao staviti ram na 1866 MHz jer će na auto postavkama vjerojatno očitati 1600MHz, provjeri si s CPUz.

14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Memorija 1600mhz a pc(CPU-Z/Speccy) je ocitava kao 800mhz.

MBO: Asrock Z77 Extreme 4-M

RAM: Kingston DDR3 8GB 1600mhz u jednom slotu (puni naziv: Kingston HyperX Blu 8GB (1x8 GB Module) 1600MHz 240-pin DDR3 Non-ECC CL10 Desktop Memory KHX1600C10D3B1/8G )

Provjerio sam bios i tamo ga prepoznaje kao 1600mhz.

Koji je razlog? 

Meni neznalici pada na pamet da je razlog sto je u jednom slotu ili mozda nije kompatibilna sa maticnom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Lykos kaže...

Memorija 1600mhz a pc(CPU-Z/Speccy) je ocitava kao 800mhz.

MBO: Asrock Z77 Extreme 4-M

RAM: Kingston DDR3 8GB 1600mhz u jednom slotu (puni naziv: Kingston HyperX Blu 8GB (1x8 GB Module) 1600MHz 240-pin DDR3 Non-ECC CL10 Desktop Memory KHX1600C10D3B1/8G )

Provjerio sam bios i tamo ga prepoznaje kao 1600mhz.

Koji je razlog? 

Meni neznalici pada na pamet da je razlog sto je u jednom slotu ili mozda nije kompatibilna sa maticnom...

Tako i treba biti

800x2=1600 mhz

933x2=1866 mhz

1066x2=2133 mhz

1200x2=2400 mhz

Znaci pogodio sam :)

Uboscu jos jednu onda, drugi keks stavlja u treci slot ili? 

Znam da je najbolje da je isti model ali ako ne uspijem pronaci sta da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Pročitaj korisnički priručnik matične ploče. U njemu piše u koji slot treba da ubodeš module RAM-a kada ih imaš dva u kombinaciji. Za kompatibilan RAM sa tvojom pločom provjeri QVL listu koju možeš pronaći na web stranici tvoje matične ploče.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Molim Vas možete li mi pomoći?

Imam OVAJ model laptopa i zanima me mogu li OVU memoriju kupiti i zamijeniti postojeći ram?

Memorija koju imam je DDR3, jedna pločica od 4 GB, 665 mHz.

0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Najbolje da ga odneseš direktno u prodavnicu hardvera gdje budeš kupio RAM. Ukoliko bude problema isti će odmah biti uklonjeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Napravio sam FAIL kod kupnje PC-a prije 3-4 godine, ubo sam jedan keks u memoriju i dobio manju brzinu, bila je kompenzacija, sve na brzinu, malo vremena..........

Na MBO Asrock Z77 Extreme 4-M  imam u jednom slotu  8GB HyperX Blu KHX1600C10D3B1/8G.

Ubacio bih jos jedan da dobijem duplo rama i veču brzinu ali ga ne mogu nabaviti, novih nema u prodaji a na ebay, amazon.... polovni su 90-100USD + shipping.

Ima novih u web šopovima po Poljskoj, Rumuniji i jos nekim zemljama ali nemaju dostavu za RH.

Sta da radim?

Što i kako bih mogao upariti da radi sa mojim RAM-om jer nisam u mogučnosti nabaviti isti?

Ako naletim na RAM kao moj ali 4gb i uparim ih hoću li dobiti duplu brzinu u odnosu na sada i hoče li to raditi na 8+4=12GB?

I jedno pitanje iz znatiželje, čitam po recenzijama i forumima kako neke memorije "navodno" rade na matičnim pločama bez obzira što u specifikacijama matične nisu upisane pa me zanima jel to istina ili ?

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Lykos kaže...

Napravio sam FAIL kod kupnje PC-a prije 3-4 godine, ubo sam jedan keks u memoriju i dobio manju brzinu, bila je kompenzacija, sve na brzinu, malo vremena..........

Na MBO Asrock Z77 Extreme 4-M  imam u jednom slotu  8GB HyperX Blu KHX1600C10D3B1/8G.

Ubacio bih jos jedan da dobijem duplo rama i veču brzinu ali ga ne mogu nabaviti, novih nema u prodaji a na ebay, amazon.... polovni su 90-100USD + shipping.

Ima novih u web šopovima po Poljskoj, Rumuniji i jos nekim zemljama ali nemaju dostavu za RH.

Sta da radim?

Što i kako bih mogao upariti da radi sa mojim RAM-om jer nisam u mogučnosti nabaviti isti?

Ako naletim na RAM kao moj ali 4gb i uparim ih hoću li dobiti duplu brzinu u odnosu na sada i hoče li to raditi na 8+4=12GB?

I jedno pitanje iz znatiželje, čitam po recenzijama i forumima kako neke memorije "navodno" rade na matičnim pločama bez obzira što u specifikacijama matične nisu upisane pa me zanima jel to istina ili ?

lp

Samo ti uzmi još jedan keks memorije.

Ja bih uzeo još jedan od 8Gb ali ako nisi u mogućnosti uzmi od 4Gb.

Radit će bez problema.

Memorija ako nije upisana na stranicama od matične, ne znači da neće raditi, već da samo nije testirana na toj matičnoj ploči.

Da uzmem bilo koji keks 8GB? Pa jel ne mora biti "ista" da bi radila zajedno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav!

Imam sljedeci problem,nadogradio bih Dell Optiplex 380 sa radnom memorijom.

Trenutno su unutra 2 modula od 1 gb,ja bih stavio 4 gb.probao sam staviti jednu plocicu od 4 gb i ne podrzava ju ocito moraju biti 2x2gb.

E sad pitanje je sljedece,ram koji se nelazi unutra je ddr3 na 1066 mhz,mene zanima dali ce raditi ram od.1333 mhz?cipset je intel g41 i pise da podrzava ddr2 800 mhz i ddr3 1066 mhz.

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Prvo nadogradi bios na najnoviju verziju pa onda stavi samo plocicu od 4gb. Koja je tocno plocica u pitanju i koliki je napon plocice, znam da su na dell optiplex najbolje radile 1.5v plocice dok je s drugima bilo problema.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Prvo nadogradi bios na najnoviju verziju pa onda stavi samo plocicu od 4gb. Koja je tocno plocica u pitanju i koliki je napon plocice, znam da su na dell optiplex najbolje radile 1.5v plocice dok je s drugima bilo problema.

http://www.va.com.hr/Katalog/tabid/63/CategoryID/27/List/1/Level/a/ProductID/31341/Default.aspx?SortField=Free2+DESC%2cUnitCost

Ova pločica sa linka po opisu, vraćena je nazad tako da nisam 100% siguran da je ista, nemam uzorak pored sebe.

Ali mislim da bi svakako trebao 2x2 gb jer piše u specifikacijama da svaki slot podržava max 2 gb, sveukupno oba 4 gb.

Kako da znam koji točno bios update trebam skinuti za matičnu, da ne bih skinuo krivi?

17 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Problem još uvijek nije riješen. Bios nadograđen na zadnju verziju, ploča i dalje ne podržava rame, znači stavljena pločica od 4 gb i od 2 gb, frekvencije 1333 mhz i 1,5 V,trenutno su untra 2x1 gb ma 1066 mhz. Dali mu problem stvara frekvencija ili možda proizvođač rama?

Ma da je stavljena pločica od 2 gb marke Kingston ista kao i trenuti ram.

0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja RAM memorije

Kupio sam jedan keks DDR3 memorije od 4GB i jednostavno mi se PC ne želi bootati kad je keks (2 modula od 2GB u dual channelu i ovaj jedan od 4GB u trećem utoru) umetnut, sve se upali ali na monitoru nema slike. Čim izvadim taj keks, PC se upali bez problema. Konfiguracija je pod "Moj PC"

Probao sam tisuće stvari, loadati defaultne postavke BIOS-a, reset CMOS-a, vadio bateriju od BIOS-a i vraćao je nazad, imate još kakvu ideju prije nego vratim module nazad u Links?

EDIT: Koliko sam skužio sa stranice od Asrocka i nekog PDF-a vezanog za memorije, uspio sam kupiti modul koji nije podržan.

Koristite blage riječi i jake argumente
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2016 17:01 (Dodinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dodinho kaže...

Kupio sam jedan keks DDR3 memorije od 4GB i jednostavno mi se PC ne želi bootati kad je keks (2 modula od 2GB u dual channelu i ovaj jedan od 4GB u trećem utoru) umetnut, sve se upali ali na monitoru nema slike. Čim izvadim taj keks, PC se upali bez problema. Konfiguracija je pod "Moj PC"

Probao sam tisuće stvari, loadati defaultne postavke BIOS-a, reset CMOS-a, vadio bateriju od BIOS-a i vraćao je nazad, imate još kakvu ideju prije nego vratim module nazad u Links?

EDIT: Koliko sam skužio sa stranice od Asrocka i nekog PDF-a vezanog za memorije, uspio sam kupiti modul koji nije podržan.

U posljednje vrijeme sve češće nailazim na slučajeve gdje RAM koji nije naveden u tehničkim specifikacijama matične ploče. Tako je i kod tebe slučaj. Znači, zamijeni RAM onim koji je naveden kao podržan od strane proizvođača tvoje matične ploče.

17 godina
phoenix2003 kaže...
Dodinho kaže...

U posljednje vrijeme sve češće nailazim na slučajeve gdje RAM koji nije naveden u tehničkim specifikacijama matične ploče. Tako je i kod tebe slučaj. Znači, zamijeni RAM onim koji je naveden kao podržan od strane proizvođača tvoje matične ploče.

Šta misliš hoće mi Links raditi probleme ako im vratim RAM i zatražim drugi (čak skuplji 20kn) koji bi mi bio kompatibilan? Sve je uredno nazad zapakirano i imam garanciju i račun.

Da budem iskren, ne znam baš svoja prava kao kupac pa ako netko zna neka odgovori.

Koristite blage riječi i jake argumente
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Mislim da neće. RAM "ide kao halva" a i prilično je jeftin. Pogledaj da ga nisi oštetio slučajno i provjeri koji ti RAM u stvari treba. Ako si pratio forum u posljednje vrijeme vidio si da svima savjetujem da za nadogradnju RAM odnesu računar direktno u prodavnicu baš iz razloga nekompatibilnosti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice