Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 729.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Nadogradnja RAM memorije

pa stavljao sam prema dole 8-8-8-23 ili 6-6-6... itd 

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Nadogradnja RAM memorije
MaciStyle kaže...

U tom slučaju radiš poglešno.

Ako ima problema, moraš povećati, ne smanjiti.

"With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."
10 godina
XXX-Man kaže...
MaciStyle kaže...

U tom slučaju radiš poglešno.

Ako ima problema, moraš povećati, ne smanjiti.

AHA, to stvarno nisam imao pojma jer kad su kolege rekle smanjit prepostavlja sam spustit dole haha uglavnom hvala pokusacu pa cu javiti sta prije :) i na koliko bi bilo pozeljno stavit onda?

16 godina
moderator

Trebalo bi raditi na onim koje pišu na pločicama, tj na najvećim od tih ako su različite pločice.

Probaj dignut sve za 1, ako ne radi probaj za 2.

Ako ni tad ne radi vrlo vjerojatno je nešto neispravno.

"With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."
10 godina
XXX-Man kaže...

Trebalo bi raditi na onim koje pišu na pločicama, tj na najvećim od tih ako su različite pločice.

Probaj dignut sve za 1, ako ne radi probaj za 2.

Ako ni tad ne radi vrlo vjerojatno je nešto neispravno.

u redu ali nije mi jasno kako mi je radilo 5 mjeseci onda odjednom problemi :P

15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Nije odjednom. Nadogradio si RAM koji ima latencije 9. To je recept za probleme. Postupi kako je moderator rekao pa javi rezultate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
phoenix2003 kaže...

Nije odjednom. Nadogradio si RAM koji ima latencije 9. To je recept za probleme. Postupi kako je moderator rekao pa javi rezultate.

a pokusao ali nema srece, kada stavim svaki zasebno sve radi ali kada stavim sva 4 sada se moze bootat ali dolazi uvijek do BSOD :P

15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Stavi jedan modul a zatim u BIOS-u ručno postavi vrijednosti na 9-9-9-24 i 1600 MHz. kada se uvjeriš da sve opet radi ispravno dodaj i ostale module.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
phoenix2003 kaže...

Stavi jedan modul a zatim u BIOS-u ručno postavi vrijednosti na 9-9-9-24 i 1600 MHz. kada se uvjeriš da sve opet radi ispravno dodaj i ostale module.

pa evo trenutno mi u kompjuteru stoje 2x4GB gSKILL Ripjaws i namjesteno je na 1600mhz i 9-9-9-24 i sve radi savrseno no medutim tako mi je isto i danas bilo kada sam prvi put pokusao ponovno dodat ova 2x2(pa su se desavali BSOD,, pisao sam :) ) , jedino ako sam te krivo razumio jeli mislis da stavim prvi ovaj jedan od 4gb pa tako jedan po jedan ili sto? 

15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Možda jeste najbolji način da dodaješ jedan po jedan, provjeravaš postavke u BIOS-u i testiraš stabilnost. Vidi, postoji i mogućnost da se moduli jednostavno ne vole i tu ne možeš ništa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
phoenix2003 kaže...

Možda jeste najbolji način da dodaješ jedan po jedan, provjeravaš postavke u BIOS-u i testiraš stabilnost. Vidi, postoji i mogućnost da se moduli jednostavno ne vole i tu ne možeš ništa.

a vjerovatno je to zadnje haha ali nije mi jasno kako mi je jedno vrijeme radilo normalno sve i onda sada zaj...je

I hvala na pomoci i savjetima ali jednostavno ne ide pokusat cu jos sutra ovo stavljati 1 po 1 ali nevjerujen da ce pomoci hvala ;)

15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Pogledaj sliku u prilogu. Dio je Memory QVL. Ako si klokao procesor vrati na default.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 21:31 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
phoenix2003 kaže...

Pogledaj sliku u prilogu. Dio je Memory QVL.

sto bi treba jos jedan ventilator ugraditi? da bi bilo stabilno barem koliko sam razumio jedino nisam skuzio ovo povise crveno i ako bi mi moga malo detaljnije objasnit sto si tio reci s ovom slikom posto nisam bas strucnjak neki za kompjutere i izvini na ometanju :P

EDIT: e sjetio sam se sto mislis da podignem napon mozda RAM-a za jednu stepenicu vise :P iako to uzrokuje kao neki "damage" za komp bar mi tako pise u BIOSU

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 21:34 (MaciStyle).
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Ne. Mislim da je uzrok tvog problema to što ti je procesor otključan (čime je i automatski klokan). Proizvođač matične ploče je naveo (na slici pod broj 4.) da sistem može biti nestabilan ukoliko je procesor klokan i ukoliko su popunjena sva 4 utora RAM-a. Najbolje da prodaš taj RAM koji sad imaš i kupiš nova dva modula željenog (podržanog) kapaciteta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nadogradnja RAM memorije

Trenutno imam Kingston 8GB (2 x 4GB) DDR3-2400Mhz i imam i5 4670k cpu , kingston radi na voltazi od 1.65V a proc podnosi 1.5V, do sad to nisam uopce skuzio i izgleda da mi radi ram na 1600Mhz. Htio bi si uzet 1x8gb(nemam prostora za 2x4), zanima me preporuke ako imate koji uzet ram, za sad imam na oku Kingston DDR3 HyperX Fury, 1866MHz, 8GB Black  i Kingston DDR3 HyperX Savage, 1866MHz, 8GB, CL9,XMP  kakve su razlike izmedu ovih?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Praktično nikakve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav svima, imam malo stariju matičnu ploču ASUS P7P55 LX na kojoj imam i5 procesor i 4gb rama na 1333MHz pa mi je žao davati novce za novu matičnu i procesor.

Htio napraviti upgrade RAM memorije na 8GB jer igram podosta novih open world igara (GTAV, Witcher 3, MGS5) na kojima bih htio poboljsati performanse. 

Na matičnoj ploči sam vidio da podržava najviše frequenciju 1600 MHz pa ako bi uzeo pločicu od 1866MHz da li mogu overclockat procesor da iskoristim visak i da li moram uzeti 2 pločice ili jednu da to postignem?

Htio bih uzeti iz jedne od ove dvije trgovine :

http://www.ishop.hr/

http://www.va.com.hr/

0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Tvoja matična ploča podržava RAM do 2200 Mhz tako da slobodno možeš kupiti 1866 MHz RAM. Na tvojoj platformi brzina RAM-a u MHz je gotovo pa nebitna tako da znaš da OC procesorma možeš dobiti nešto FPS a OC RAM-a nećeš dobiti ništa a najvjerojatnije ćeš izgubiti stabilnost računala. Kod RAM-a još uvijek važi pravilo da je kapacitet (GB) ispred brzine (MHz). Ako baš želiš ugraditi dobar RAM pokušaj pronaći 1600 MHz Corsair sa niskim latencijama C8 ili čak C7 (koji su još uvijek skupi). Tako ćeš najviše performansi izvući iz RAM-a.

http://www.ebay.com/itm/CORSAIR-2X4GB-DDR3-1600MHZ-240PIN-DIMM-CMZ8GX3M2A1600C8-/272007832521?hash=item3f54ee23c9

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2015 21:56 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
phoenix2003 kaže...

Ne. Mislim da je uzrok tvog problema to što ti je procesor otključan (čime je i automatski klokan). Proizvođač matične ploče je naveo (na slici pod broj 4.) da sistem može biti nestabilan ukoliko je procesor klokan i ukoliko su popunjena sva 4 utora RAM-a. Najbolje da prodaš taj RAM koji sad imaš i kupiš nova dva modula željenog (podržanog) kapaciteta.

evo malo sam cackao po BIOSU i iskljucio sam opciju Cool n Quiet i sada je sve u redu boota se i nema crasha :D samo nerazumijem za sto mi je sluzilo to dok je bilo ukljuceno 

15 godina
phoenix2003 kaže...

Najbolje da prodaš taj RAM koji sad imaš i kupiš nova dva modula željenog (podržanog) kapaciteta.

Potpis.

MaciStyle kaže...

iskljucio sam opciju Cool n Quiet

Po meni to nije riješenje, sada ti procesor stalno radi na maksimalnom taktu i sigurno se više zagrijava nego prije.

Sa uključenim C&Q takt i voltaža procesora se spuštaju kad za to nema potrebe, prednosti ovoga su manja potrošnja, zagrijavanje računala,

hladnjak mora raditi jače da to ohladi.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 12:50 (Valentin17).
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Trebam pomoć.

Nadokupio bih još 4gb ddr3 memorije. No tu nastaje nedoumica.
U kompu imam ovu memoriju

http://www.nivo.co.za/buy~kingmax.4gb.1333mhz.ddr3.desktop.memory.module.flff65f.bulk.~p24356

I Koliko sam upoznao se sa nabavkom memorije. Memorija druga mora imati istu latenciju kao i ona u matičnoj. marka toliko nije bitna.

Koji dio latencije moram gledat?

Jel dovoljan ovaj dio očitat kao što je na linku zapisan:

CAS Latency: CL9

Ili moram cijeli niz latencija od dotične memorije uskladit sa drugom memorijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ovako nabavio sam 2x2GB DDR2 RAM-a za moju staru kantu

radi se o Samsung DDR2-800MHz, a matična je GA-945GCM-S2L, proc je Core™ 2 Duo E8400 i OS je Win 10, 64 bitni

u specifikacijama ploče piše da podržava - up to 4 GB of system memory, ali vidim da sustav koristi samo 3GB

gdje je nestao 1GB?

U speckama ploče piše i ovo * Due to standard PC architecture, a certain amount of memory is reserved for system usage and therefore the actual memory size is less than the stated amount.

Može li se nekako namjestiti da OS koristi svih 4GB RAMA?

0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Potrudi se malo pa sam potraži rješenje na forumu. Savjetujem ti da koristiš tražilicu a kao ključne riječi upiši usable RAM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tompinjo kaže...

..

Može li se nekako namjestiti da OS koristi svih 4GB RAMA?

- podesi/resetiraj BIOS, npr dali piše nešto XP.. 3GB?

- kad BIOS omogući 4GB, treba i OS to prepoznati, msconfig ..

- može biti alocirano za VGA (bezveze, podesi) ili neki drugi soft kao ramdisk ...

- bootaj neki live kao hirens/linux i provjeri memtest+ što on vidi.. tad znaš dal je BIOS ili OS..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Zamolio  bih samo za pomoć.

Prije koji post sam napisao da imam 4gb ddr3 1333 mhz CL9 od kingstona i da gledam da nadogradim sa još 4 gb.

Našao sam Apacer 4 gb 1333mhz CL9.

Jel bi se te dve mogle uparit da rade skupa bez problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Najbolje da prodaš svoj RAM i kupiš novi u kompletu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Nadokupio sam na kingstone ddr3 još apacer ddr3 i radi ko urica.

Hvala na pomoći, evo malo riskirao ali isplatilo se. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tonik kaže...

..

.., evo malo riskirao .

-nije to rizik, zapravo samo postoji statistička mogućnost da od bezbroj kombinacija neka ne radi ili ima problema, sve što je tehnički kompatibilno mora biti kompatibilno, mora raditi.. (osim kad ne radi.. a to je onaj izuzetak).

-obrnuto od šanse na lotu, na ćoravo uzmeš broj i nije jackpot, tako je s komponentama kao RAM (npr HDD? VGA.. DVD ... koji dio ne radi na svim računalima ako zadovoljava teh.specifikacije generacije?).

-drugo pitanje je dali će dva ne-identična modula RAMa (ako nisu istih-identičnih teh.specifikacija) raditi optimalno ili u dualchanelu i sl.. to je jedini razlog zašto se preporuča identičan RAM. To znači baš identičan, ne sličan (jer brand ne znači ništa, mora biti identičan chip..).. i naravno, osnovni preduvijet, da je sve 100% ispravno. Tad radi. Sve ostalo 'možda' .. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Koliko sam ušao u detalje same memorije vidio sam da imaju istu latenciju oba dve. Po speecy-ju se razlikuju samo po nekoj frekvenciji ali ne zametno uvrh glave 10%. Ovo sve ostalo je identično.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nova memorija (isti modul, isto sve - Patriot Signature, 8GB, DDR3, 1333MHz) nabavljena i 2x8GB uredno rade na ovoj Asusovoj ploči.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 8:42 (Angel_003).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice