Nadogradnja RAM-a na ASRock pluču??

poruka: 19
|
čitano: 3.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam asrock Conroe plocu sa 1gb memorije(jedna plocica),i zelim nadograditi jos jedan GB,

ali u "knjizici"   od   maticne pise da ram moduli mooraju bit potpuno indenticni; ista brzina, ista kolicina memorije, isti proizvodac itd itd..

Zanima me moze li se stavit jos jedna ploca ali s tim da je druga ploca nije indenticna prvoj, osim sto  imaju istu kolicinu memorije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja RAM-a na ASRock pluču??

Možeš bez problema stavit drugu pločicu, pa da čak nije ni istog kapaciteta. Ne vjerujem da u knjižici piše da baš moraju bit iste pločice, vjerovatno se preporuča da budu zbog dual chanella, kompatibilnosti ...

Do not pilati
15 godina
neaktivan

ne bih se htio zaje... pa odma pitam ima li itko kakvih iskustva s ovim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam imao prije na ASrock ploci 1 GB i 512 MB plocice i sve je uredno radilo.

Koliko se sjecam, razliciti proizvodaci su bili.

Human after all PSN: vuksa1234321 STEAM: http://steamcommunity.com/id/vuki/ http://mrfancyden.blogspot.com/ NOVI ANIME PORTAL hhtp://www.animehr.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

ma mozes stavit od bilo kojeg proizvodjaca, bitno je da je isti tip memorije...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
martanbj kaže...

Imam asrock Conroe plocu sa 1gb memorije(jedna plocica),i zelim nadograditi jos jedan GB,

ali u "knjizici"   od   maticne pise da ram moduli mooraju bit potpuno indenticni; ista brzina, ista kolicina memorije, isti proizvodac itd itd..

Zanima me moze li se stavit jos jedna ploca ali s tim da je druga ploca nije indenticna prvoj, osim sto  imaju istu kolicinu memorije

To nije točno! Ukoliko imas, recimo, 1Gb 667Mhz od kingstona, mozes bez problema staviti jos jednu pločicu od 2Gb 800Mhz recimo od corsaira. sad govorim opcenito. Ono što je bitno je to da moras provjerit koji tip memorije ima maticna (ddr, ddr2 ili ddr3), i koje sve module podrzava. dakle ti imas sljedecu maticnu: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoe1333-D667%20R1.0

i sad, vidis i sam da ti podrzava ddr2 module , i to od 533 i 667 mhz, pločice mogu biti max. kapaciteta 2 Gb. e i sad ti imas gigu i mozes bez problema dodat jos 2 gige, bitno samo da se radi o jednoj plocici, nebitno koji proizvodac,   ali mora! imat 533 ili 667 mhz frekvenciju.

Drugim riječima, ak imas sad npr. (govorim napamet, primjera radi) kingmax 1gb 533 mhz, mozes stavit slobodno neki geil 2gb 667, recimo.

I sve ce biti ok, tako da nemoj nista brinuti, samo pazi da uzmes ddr2 , 512/1024/2048 mb to ti sam odluci i da bude 533/667 stock frekv. {#}

16 godina
moderator
Caesar et Brutus kaže...

I sve ce biti ok, tako da nemoj nista brinuti, samo pazi da uzmes ddr2 , 512/1024/2048 mb to ti sam odluci i da bude 533/667 stock frekv. {#}

to je točno...

ali može bez brige uzet i 800 MHz jer će radit na manjoj frekvenciji

15 godina
neaktivan

Ispričavam se, znam da je Off Topic, ali da ne otvaram novu temu, pa da pitam ovdje - da li je bolje uzeti 2x2 memorijski modul ili 1x4? Uzela bih ukupno 4GB memorije...

Hvala na odgovoru... {#}

P.S. Odgovorit mi možete i u PP...

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

neznam kakvu konfiguraciju imaš...

ako ne misliš kasnije uzimat više od 4gb (vjerojatno ti nije ni potrebno) bolje je uzet 2x2gb zbog dual channel rada memorije (opet pretpostavka da ti matična i procesor podržavaju takav rad)...

15 godina
MusicWoman kaže...

Ispričavam se, znam da je Off Topic, ali da ne otvaram novu temu, pa da pitam ovdje - da li je bolje uzeti 2x2 memorijski modul ili 1x4? Uzela bih ukupno 4GB memorije...

Hvala na odgovoru... {#}

P.S. Odgovorit mi možete i u PP...

Na tvom mjestu ja bih rađe uzeo 2x 2Gb memorijske module, jer oni imaju dual-channel radnu arhitekturu. To ti je moja preporuka, a i, što se nadogradnji tiče, kasnije mozes uzeti lako 2x 4Gb, naravno, također u D-Ch, ili mozes vec sada ukoliko imas novaca, iako ti to nije potrebno jer je jos uvijek 4Gb za sve aplikacije uvrh glave dovoljno. Naravno, samo je preduvjet da uzmes plocu koja to podrzava. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2011 21:10 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

neznam kakvu konfiguraciju imaš...

ako ne misliš kasnije uzimat više od 4gb (vjerojatno ti nije ni potrebno) bolje je uzet 2x2gb zbog dual channel rada memorije (opet pretpostavka da ti matična i procesor podržavaju takav rad)...

Nemam još ništa... Pričekala bih dok izađe Bulldozer i AM3+ matičnu, a ako ne nju uzela bih ASrock 890GX Extreme 3 ili Extreme 4... A kasnije vjerojatno ne bih uzimala više od 4GB...

Hvala! {#}

Garfield - Život je kao Ferrari, prolazi prebrzo... Ali to je u redu, jer ionako nemaš dovoljno novaca za njega...
16 godina
moderator

onda je najbolje rješenje 2x2 definitivno :)

15 godina

1x4 vam je isto dual chanel zar ne!? :-)

ali naravno bolje je 2x2

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
16 godina
moderator
CroVandal kaže...

1x4 vam je isto dual chanel zar ne!? :-)

a kako bi bio dual channel sa jednim modulom??

svašta...

15 godina

ma krivo sam napisao mislio sam 4modula od 1gb :-)

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
15 godina
neaktivan

O.K. Hvala svima - naručeno 2x2 G. Skill Ripjaws serija! {#}

3 0 hvala 0
16 godina
moderator
MusicWoman kaže...

O.K. Hvala svima - naručeno 2x2 G. Skill Ripjaws serija! {#}

odličan izbor :)

15 godina
neaktivan

@XXX-Man:

Hvala! {#}

Čitala sam recenzije o toj memoriji, kažu da je dosta dobra, uz Mushkin, jedna od boljih... A ja inače volim malo egzotičnije stvari, s obzirom da je u HR jako malo zastupljena ili gotovo uopće nije...

15 godina
neaktivan
MusicWoman kaže...

@XXX-Man:

Hvala! {#}

Čitala sam recenzije o toj memoriji, kažu da je dosta dobra, uz Mushkin, jedna od boljih... A ja inače volim malo egzotičnije stvari, s obzirom da je u HR jako malo zastupljena ili gotovo uopće nije...

Odlična je memorija ja je imam, sve pohvale.

Kruger
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice