Nadogradnja DDR3 rama na AMD platformu

poruka: 18
|
čitano: 3.806
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

dvoumim se izmedu ovih rama

http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-16000%2C+4+GB+CORSAIR+CMZ4GX3M2A2000C10+Vengeance%2C+DDR3+2000MHz%2C+kit+2x2+GB&option=artikl&id_kategorija=05121005&id_artikl=051.210.170                2000MHz i dodu 500kn 2x2= 4GB

http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-12800%2C+4+GB%2C+CORSAIR+CMZ4GX3M1A1600C9+Vengeance%2C+DDR3+1600MHz&option=artikl&id_kategorija=05121005&id_artikl=051.210.169                                1600MHz i dodu 300kn 1x4=4 GB

http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-12800%2C+4+GB%2C+CORSAIR+CMZ4GX3M2A1600C9B+Vengeance%2C+DDR3+1600MHz%2C+kit+2x2+GB&option=artikl&id_kategorija=05121005&id_artikl=051.210.168

1600MHz i 400kn 2x2= 4GB

razlika je sto imaju 400MHz vise, dal se isplati davat 200kn vise za 400MHz? i dal moja ploca ASUS M4A79XTD EVO podrzava 2000MHz? jer na kutiji pise 1800+ i dal moj AMD Phenom II x6 podrzava te rame tj dal su ti rami kompatibilni i radeni za AMD platformu?

molim savjet od neke strucne osobe i ko je imal iskustva s time.

unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 14:42 (Stolnik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

2x2 na 1600 uzmi. Tako ces imati dual channel dok sa 1x4GB nemas. Sto se radne brzine tice ako neces overclockirati nema ti smisla ici na 2000MHz jer ce ti memorija u svakom slucaju raditi na 1333MHz. Ako ces overclockirati ova memorija od 1600 bez problema bi trebala ici na 1866Mhz bez mijenjanja napona i latencija.

Moja preporuka ti je da kupis ovo:

http://www.protis.hr/products/details/memorija-corsair-4gb-2x2gb-ddr3-1600mhz-4gb-2x240-dimm-unbuffered-99924-cmz4gx3m2a1600c9/41977

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 15:03 (BlueMax).

3 0 hvala 1
14 godina
Re: Nadogradnja DDR3 rama na AMD platformu
BlueMax kaže...

2x2 na 1600 uzmi. Tako ces imati dual channel dok sa 1x4GB nemas. Sto se radne brzine tice ako neces overclockirati nema ti smisla ici na 2000MHz jer ce ti memorija u svakom slucaju raditi na 1333MHz. Ako ces overclockirati ova memorija od 1600 bez problema bi trebala ici na 1866Mhz bez mijenjanja napona i latencija.

Moja preporuka ti je da kupis ovo:

http://www.protis.hr/products/details/memorija-corsair-4gb-2x2gb-ddr3-1600mhz-4gb-2x240-dimm-unbuffered-99924-cmz4gx3m2a1600c9/41977

ok, clockat cu ja svoj proc koliko ide i naravno da je full stabilan.

oke uzet cu onda te rame {#}

btw maticna podrzava rame jelda? tj da idu na 1866MHz

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2011 16:28 (Stolnik).
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisu isti. Ovi koje si ti stavio u specifikacijama navode da su za intel 1155 platformu, iako mislim da bi i oni radili bez ikakvih problema.

1 0 hvala 1
14 godina
BlueMax kaže...

Nisu isti. Ovi koje si ti stavio u specifikacijama navode da su za intel 1155 platformu, iako mislim da bi i oni radili bez ikakvih problema.

aha oke onda te necu kupit, al u linksu nemaju 2x2 samo 1x4, btw u cemu je razlika? bolje radi ako imam 2x2 negi 1x4?

14 godina
neaktivan

Da, dosta bolje radi kad imas 2 plocice od 2 GB nego s jednom od 4GB jer sa 2 plocice imas dual channel mod rada koji je dosta brzi od single chanela.

To sto ne zivis u ZG ne bi trebao biti razlog da nesto placas 100kn skuplje kolika je razlika u cijeni izmedju Linksa i Protisa ili MagazinRS.

Ali ako si vec odlucio kupo0vati u Linksa pogledaj i ovaj RAM:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-12800%2C+4+GB%2C+G.SKILL+Ripjaws+X+series%2C+F3-12800CL9D-4GBXL%2C+DDR3+1600MHz%2C+kit+2x2GB&option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.146

jeftinija je a po mnogima i bolji od Vengeance. Bez obzira sto pise da je za Intel P67 chipset provjereno radi i na AM3 maticnima koje imaju mogucnost spustanja voltaze na 1.5V, a tvoja to ima (tj. njen BIOS) iako bi bez problema radila i na 1.65V.

Ako osobno ides u ducan posavjetuj se i sa trgovcem.

1 0 hvala 0
14 godina

aha oke onda te kupujem puno hvala  {#}

17 godina
BlueMax kaže...

Da, dosta bolje radi kad imas 2 plocice od 2 GB nego s jednom od 4GB jer sa 2 plocice imas dual channel mod rada koji je dosta brzi od single chanela.

iznenadio bi se kolika je mizerna razlika single i dual channela

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 8:16 (igy).
14 godina
neaktivan
igy kaže...
BlueMax kaže...

Nije bas mizerna. Mizerna je ona izmedju dual i triple. To je razlika od par posto i kad vec ima mogucnost zasto je ne iskoristiti.

Sama razlika najvise zavisi o kojoj aplikaciji, igri ili benchu je rijec. Ljudi se sokiraju kad shvate da u nekima dual daje bolje rezultate od triplea a single od duala, ali to su rijetki slucajevi. "dosta brzi" sam napisao da pokretac teme ipak ode na 2x2 jer je bolje tako.

17 godina
BlueMax kaže...
igy kaže...
BlueMax kaže...

Nije bas mizerna. Mizerna je ona izmedju dual i triple. To je razlika od par posto i kad vec ima mogucnost zasto je ne iskoristiti.

Sama razlika najvise zavisi o kojoj aplikaciji, igri ili benchu je rijec. Ljudi se sokiraju kad shvate da u nekima dual daje bolje rezultate od triplea a single od duala, ali to su rijetki slucajevi. "dosta brzi" sam napisao da pokretac teme ipak ode na 2x2 jer je bolje tako.

mizerna je u aplikacijama i igrama, jedino nije mizerna u testovima memorije što zapravo nije nikakav pokazatelj, jer u biti korisnik ni ne primjeti

evo ti pa prouči http://www.tomshardware.com/reviews/PARALLEL-PROCESSING,1705.html

14 godina
neaktivan

nemam razloga proucavati nesto sto vec znam. pitanje je koliki pomak u performansama ti smatras bitnim a koliki ja. po meni je 2-3% sasvim dovoljan razlog za kupiti 2x2 GB kit. jedino ako ima maticnu (a nema) sa 2 RAM slota onda bi uzeo 1x4 zbog mogucnosti nadogradnje.

0 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

nemam razloga proucavati nesto sto vec znam. pitanje je koliki pomak u performansama ti smatras bitnim a koliki ja. po meni je 2-3% sasvim dovoljan razlog za kupiti 2x2 GB kit. jedino ako ima maticnu (a nema) sa 2 RAM slota onda bi uzeo 1x4 zbog mogucnosti nadogradnje.

imaš razloga jer si spominjao "dosta brži" rad

performanse dva kanala nisu razlog za kupnju dva keksa rama osim ako je jeftinije, a ta 3 posto (što je zapravo vrlo rijetko) može dobiti kupnjom jednog keksa brže memorije

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 11:48 (igy).
14 godina
neaktivan
igy kaže...
BlueMax kaže...

imaš razloga jer si spominjao "dosta brži" rad

performanse dva kanala nisu razlog za kupnju dva keksa rama osim ako je jeftinije, a ta 3 posto (što je zapravo vrlo rijetko) može dobiti kupnjom jednog keksa brže memorije

sad se ti malo informiraj koliko performansi donosi brza memorija, npr. 1866 u odnosu na 1600 pa ces shvatiti da je onih 3% u biti velika cifra. memorija koju sam mu preporucio bez ikakvih problema na istim latencijama ide do 1866. Bitno mu je samo zbog stabilnosti overclocka da ne mora spustati memorijski mnozitel. Porast performansi ce mu biti 0%.

17 godina
BlueMax kaže...

sad se ti malo informiraj koliko performansi donosi brza memorija, npr. 1866 u odnosu na 1600 pa ces shvatiti da je onih 3% u biti velika cifra. memorija koju sam mu preporucio bez ikakvih problema na istim latencijama ide do 1866. Bitno mu je samo zbog stabilnosti overclocka da ne mora spustati memorijski mnozitel. Porast performansi ce mu biti 0%.

ne donosi ništa bitno kao što ne donosi ni dual channel, ja sam mislio da ce ti 0-1% po tvom tumacenju biti vec solidna performansa ako je 3% dosta brža

ja tebi nisam nista rekao na izbor memorije, samo sam rekao da covjeku bezveze govoris o performansama. s obzirom na cijenu mu je bolje uzeti onih 2x2, a s obzirom na performanse mu nije bitno

edit: ako planira koristiti konfiguraciju duže vrijeme i ima plan na nadogradnju onda ce mu tri ili više keksova više opterečivati kontroler a da ne govorim na će gubiti na overclokiranju jer je poznato da je kod više keksova veća mogućnost lošijeg dizanja takta

edit2: uostalom, mijenjanje Kingston Value RAM 1333Mhz 4GB s bilo kojim ramom, osim dodavanja istog za nekakvu budućnost, je bacanje novaca

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 13:01 (igy).
14 godina
igy kaže...
BlueMax kaže...

ne donosi ništa bitno kao što ne donosi ni dual channel, ja sam mislio da ce ti 0-1% po tvom tumacenju biti vec solidna performansa ako je 3% dosta brža

ja tebi nisam nista rekao na izbor memorije, samo sam rekao da covjeku bezveze govoris o performansama. s obzirom na cijenu mu je bolje uzeti onih 2x2, a s obzirom na performanse mu nije bitno

edit: ako planira koristiti konfiguraciju duže vrijeme i ima plan na nadogradnju onda ce mu tri ili više keksova više opterečivati kontroler a da ne govorim na će gubiti na overclokiranju jer je poznato da je kod više keksova veća mogućnost lošijeg dizanja takta

edit2: uostalom, mijenjanje Kingston Value RAM 1333Mhz 4GB s bilo kojim ramom, osim dodavanja istog za nekakvu budućnost, je bacanje novaca

hvala majstore {#}

znaci moji rami cu i vise nego dobri {#} netrebam nove?

14 godina
neaktivan
igy kaže...
BlueMax kaže...

U potpunosti se slazem ako se ovaj RAM kupuje da bi se zamijenio Kingston koji radi. Nije to napisano u uvodnom postu. Ako vec imas DDR3 koji radi kupovina novog ti nece donijeti skoro nista a odnijeti ce dosta love.

14 godina
BlueMax kaže...
igy kaže...
BlueMax kaže...

U potpunosti se slazem ako se ovaj RAM kupuje da bi se zamijenio Kingston koji radi. Nije to napisano u uvodnom postu. Ako vec imas DDR3 koji radi kupovina novog ti nece donijeti skoro nista a odnijeti ce dosta love.

aha ok, moji rami su ispravni 100% {#} onda necu kupovat nove, tnx majstore {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice