Koliko rama?

poruka: 5
|
čitano: 3.125
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koliko rama?

Znam da je pitanje glupo ali što da kažem kad sam glupak Sramim se

Uglavnom, postoji li način da provjerim koliko imam RAM-a bez otvaranja kompa/gledanja računa itd.?

E, i - postoje različite vrste RAM-a, jel (ddr2,3...)? Jel mogu ja sad uzet npr. gb ddr 2 il nešto, a u kompiću imam neku drugu vrstu i da oni kohabitiraju i djeluju bez problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koliko rama?

Pretpostavljam da imas ProzoriXP instaliranog, pa ides: Desni klik na My Computer > Properties -> i dolje ti pise kolicina RAM-a.

Ne mozes imati na istoj ploci vise vrsta RAM-a.

A ako hoces Dual-channel moras imati memorije istog takta (recimo 2x1GB DDR2 800MHz).

iMac 20" - C2D 2.4GHz/2GB/320GB Mac OS X Leopard 10.5.5 ... Laborare non amo!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2008 23:01 (lampa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Koliko rama?
minko kaže...

Znam da je pitanje glupo ali što da kažem kad sam glupak Sramim se

Uglavnom, postoji li način da provjerim koliko imam RAM-a bez otvaranja kompa/gledanja računa itd.?

E, i - postoje različite vrste RAM-a, jel (ddr2,3...)? Jel mogu ja sad uzet npr. gb ddr 2 il nešto, a u kompiću imam neku drugu vrstu i da oni kohabitiraju i djeluju bez problema?

Sa CPU-Z pogledaj RAM-e... Piše ti i vrsta i količina i frekvencija, to ne piše u system properties... Kad to provjeriš stavi vamo pa ćemo ti nešto već nać... I napiši do kolko para hoćeš/možeš...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan
Koliko rama?

E, odličan programčić! Ma nisam ovo stavio za sad upgradeat, jer (kao što mi je cpu-z sad potvrdio) nema u mojoj konfi ništa vrijednog spasa, već samo za provjerit.

Al eto, evo vam cijela konfa da se možete suosjećati samnom :)

RAM 1gb, ddr 200 Mhz

MBO ASUS A8N SLI Deluxe

GRAFIČKA ASUS EAH2600XT

PROC Athlon 64 3500+

NAPAJANJE neko od 400W

jedino što sam mijenjao od kupnje (a to je bilo prije ohoho vremena) je grafička (radi kvarova) i napajanje (također), al dok god goni CoD4 glatko (niski detalji i 1024x768) ja se ne žalim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koliko rama?
minko kaže...

minko kaže...

RAM 1gb, ddr 200 Mhz

MBO ASUS A8N SLI Deluxe

Samo da dodatno razjasnim, ti imaš DDR memoriju, ovo gore što pitaš ti neće raditi, DDR2(i 3) ne ide na DDR matičnu ploču.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice