Kakva je Kingston memorija?

poruka: 40
|
čitano: 9.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo ovako. Imam Twin(The sranje)Mos RAM memoriju 2GB  667mhz. Neda se nikako clockati, koliko god ja digao napon i povećao latencije. Zanima me (pošto besplatno mogu zamijeniti) kakva je Kingston memorija 667mhz i clocka li se barem imalo bolje od TwinMos?

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kakva je Kingston memorija?

Ovisi koji model.

Sumnjam da je HyperX, tako da bi prosjek takvih value memorija bio nekih 950-1000MHz @CL5, max.

► Intel Core 2 Duo E6750 (L719A782) || abit iX38 QuadGT || 2x1GB Crucial Ballistix PC5300 || XFX GF8800GT 512MB DDR3 || Western Digital Caviar 320GB AAKS || LG GSA-H66N || Corsair VX450W || Antec SLK3000B-EU ||
17 godina
neaktivan

twinmos? nikad cuo, ako uzmes nesto drugo moze biti samo bolje...Osmijeh

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

uzmi ti kingston memoriju ali na 800 mhz ddr2.sigurno je bolja od te.

0 0 hvala 0
17 godina
Pudge kaže...

twinmos? nikad cuo, ako uzmes nesto drugo moze biti samo bolje...Osmijeh

Živiš ispod kamena, ako nisi čuo za TwinMOS.

► Intel Core 2 Duo E6750 (L719A782) || abit iX38 QuadGT || 2x1GB Crucial Ballistix PC5300 || XFX GF8800GT 512MB DDR3 || Western Digital Caviar 320GB AAKS || LG GSA-H66N || Corsair VX450W || Antec SLK3000B-EU ||
17 godina
neaktivan

Kingstonova memorija je najbolja memorija. Najkvalitetnija al se neda baš dobro ocat.

0 0 hvala 0
17 godina
Ajde molim te bez takvih neargumentiranih izjava,
17 godina

Kingston na svoje keksiće stavlja čipove poznatih i provjerenih proizvođača, a performanse su u skladu s drugim memorijama koje koriste iste čipove. Dakle, ovisi koji je model. Detalje potraži na njihovom sajtu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 16:12 (LittleNicky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

najbolje uzmi 800Mhz 2gb ddr2 kingston. Nije skupa , a dobra i za novije igre ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne bih se složio sa izmethoro-em.

Najkvalitetnija memorija je iz OCZ-a,
Malo manje kvalitetna od OCZ-a je GEIL(preporučam)

A memorija za koju morate izdvojiti najmanje kuna jest Kingmax.

--
Pozdrav :-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2008 13:34 (PCMaster).
17 godina
neaktivan
PCMaster kaže...
Ne bih se složio sa izmethoro-em.

Najkvalitetnija memorija je iz OCZ-a,
memorija koja kosta malo:) je Kingmax,
a memorija koja je "srednja" je GEIL(zadovoljan sam)
--
Pozdrav :-)
 GEIL je srednja???
Onda nisi imao pravog.
Molim te nemoj takve stvari govorit.

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
17 godina
neaktivan

Ja ne znam da li vi znate što je google, ali uz jednostavnu upotrebu istog se da saznati sve što vas zanima. Tako ne da su ovi komentari o najboljem proizvođaču memorija u najmanju ruku glupi...jer koliko moraš biti pametan da bi goglao? Nije isto da li su chipovi na memi D9GKX ili Nanya jel, a 99% prizvođaca u ponudi imaju od low end nanya ili Elpida pa do D9 GMH/GKX u high end klasi.

Evga 680i SLI, E6700, 2x2 GB OCZ 800MHz 5-5-5-15, Club3D 8800GT, barica 320GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nema smisla, ja odustao...

Mislim kad vidis provalu tipa da je Kinston dobar za novije igre, padne ti mrak na oci...
17 godina

ja imam dva modula kingstona od 512 mb ddr2 na 667 mhz i jedan modul od 1 gb isto na 667 mhz i memorija je cisto ok

nikakvih problema nikad nisam imao

"Whenever my Boss pisses me off, I secretly change the password to his e-mail account.
When he can't log on, he'll piss and moan for 5 minutes, cursing the computer. Then he'll come groveling to me for my help. Once he's groveled enough, I re-enter the right password from my office, go to his and watch him look like a dummy while I log-on easily.
I just love it. Heh, heh, heh."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

cek,pa sto tebi nije jasno u tome da je kingston dobar za novije igre,memorija je dobra nije sad high end ali nije ni za baciti

ja sam igrao na njoj crysis i ide normalno i nikad nisam imao nikakvih problema,mozes imati i ddr na 400 mhz i igrati crysis samo ako ga imas dovoljno

"Whenever my Boss pisses me off, I secretly change the password to his e-mail account.
When he can't log on, he'll piss and moan for 5 minutes, cursing the computer. Then he'll come groveling to me for my help. Once he's groveled enough, I re-enter the right password from my office, go to his and watch him look like a dummy while I log-on easily.
17 godina
neaktivan
crozoki kaže...

cek,pa sto tebi nije jasno u tome da je kingston dobar za novije igre,memorija je dobra nije sad high end ali nije ni za baciti

ja sam igrao na njoj crysis i ide normalno i nikad nisam imao nikakvih problema,mozes imati i ddr na 400 mhz i igrati crysis samo ako ga imas dovoljno

Ovo nisi smija reć, slijedi lekcija od Gilberta i Razera.
Igre više profitiraju od količine nego od same frekvencije i niskih latencija, razlika je max 2-3 fpsa više sa high-end memon ( koju inače uzimaju clockeri, a ne gameri )
17 godina
neaktivan
crozoki kaže...

Ne kužiš kaj on misli.
Marka memorije nema veze sa igrama.
Baš nikakve.
Čak ni brzina memorije tolko koliko količina
To je on mislio.
Dali imaš najjeftiniju memoriju 2 gb ili najskuplju nečeš primjetit u igri

EDIT:mmmmh!

Funkenstein je bio brži

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 23:41 (LUXX).
17 godina

da to sam mislio

najvise utjece kolicina memorije a ne brzina ili tamo neki proizvodjaci

na bilo kojem ddr-u mozes vrtiti bilo koju igru pod uvjetom da je imas dovoljno,a kingston je sasvim dobra memorija i ne moze nitko govoriti protiv nje nista

a pogotovo ova nova hyperx memorija

http://www.kingston.com/hyperx/products/khx_ddr2.asp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

a evo i link usporedbe sa ocz-om

ocz je naravno na kraju pobjedio jer se bolje clocka ,ali tko ne zeli clockati kingstnon je izbor jer je neusporedivo jeftinija

http://www.hardcoreware.net/reviews/review-189-3.htm

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Isuse Boze, ti zbilja nisi jos uvijek shvatio.

Ovdje nitko ne prica o tome da neka memorija nije dobra...da bude...memorija..

To se prica o OC potencijalu.

17 godina
neaktivan
Razer kaže...

Isuse Boze, ti zbilja nisi jos uvijek shvatio.

Ovdje nitko ne prica o tome da neka memorija nije dobra...da bude...memorija..

To se prica o OC potencijalu.

Točno. Mene zanima kako se clocka ova memorija. jeli bar malo bolje od TwinMos, tj. da nemoram odmah dizati napon cim dignem fsb za 10mhz, a ni to mi bas puno ne pomogne. retpostavite da je koingston o kojem pričam neki low end jer stvarno nemam pojma koji je model u pitanju.

2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina
Čini se da si potrefio nekako dosta loš primjerak tog TwinMOS-a.

Inače prosječna value memorija kao što je nekakav Kingmax poteze solidnih 950-1000MHz @ CL5, 2.2-2.3v u prosjeku.

Isto tako vjerujem da bi nesto slicno pokazivao i doticni value Kingston, no opet, sve ovisi kakav te primjerak potrefi.
17 godina
neaktivan

Ako nekome pomaže, twinmos twister PC6400 kojeg imam, ide na 1060MHz i košta od 144 kn na više za 1GB :)

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=twister+&x=0&y=0

Evga 680i SLI, E6700, 2x2 GB OCZ 800MHz 5-5-5-15, Club3D 8800GT, barica 320GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo me još nešto zanima. Ove memorije rade na defaultnom naponu od 1.8V? Ili ne? Usudio sam se bio podizati napon do +0.400 tj na 2.2V (pod pretpostavkom da je moja prva tvrdnja točna). Bi li smio ići na +0.500 s obzirom da nemam baš neko kvalitetno napajanje(?), ali mi i ne treba jače napajanje jer nemam neke energetski gladne komponente.

2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Da, 1.8v je def.

+0,4/0,5v (2.2v-2,3v) je ok.

Napajanje tu nebi trebalo predstavljati neki problem, osim ako nije neka koma od 300-400w :)
17 godina
neaktivan
ak se smijem malo ubacit glede voltaža, jel može memoriji (crucial) "štetit" ako radi ispod def. voltaže? npr na 1.9V? Hvala
17 godina
Neće štetiti, dapače.
17 godina
neaktivan
Razer kaže...
Da, 1.8v je def.

+0,4/0,5v (2.2v-2,3v) je ok.

Napajanje tu nebi trebalo predstavljati neki problem, osim ako nije neka koma od 300-400w :)
 Nažalost koma je. Došlo je zajedno s Foxconn kućištem. Ima 350W. S obirom na ostale komponente, misliš li da će izdražati na 2.3V?

2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina
Memorija baš i nije neki potrošač, tako da mislim da ne bi trebalo biti problema.

Da je u pitanju procesor to bi bila druga priča.

No svejedno, preporučam da si razmisliš o ulaganju u bolji PSU.

Već za 200kn imaš jako dobrog Fortrona 350W ONF.
17 godina
neaktivan
Razer kaže...
Memorija baš i nije neki potrošač, tako da mislim da ne bi trebalo biti problema.

Da je u pitanju procesor to bi bila druga priča.

No svejedno, preporučam da si razmisliš o ulaganju u bolji PSU.

Već za 200kn imaš jako dobrog Fortrona 350W ONF.
 Trebam prvo skupit novacOsmijeh. Hvala na informacijama.

2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice