Idu li zajedno ddr2 i ddr3 ram

poruka: 9
|
čitano: 8.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav..

imam matičnu ploču sa DDR2 i DDR3 utorima i na njoj su spojeni RAM DDR2 (2GB) u jedan utor.

Zanima me ukliko bi se odlučio nadoraditi RAM-e dali mogu ugraditi DDR3 RAM ili oba RAM-a trebaju biti isti.

(DDR2 ili DDR3) ili ce računalo raditi normalno bez obzira na različitost RAM-a???{#}

Hvala...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

trebaju biti isti

0 0 hvala 0
17 godina

Na matičnim pločama koje podržavaju ddr2 i ddr3 može funkcionirati samo 1 tip memorije u isto vrijeme.

Nikako ne ide ddr2 i ddr3 istovremeno. Uz to i procesor (ako hoćeš staviti ddr3) mora imati ugrađen memorijski kontroler za ddr3, dakle neki Athlon II ili Phenom II...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Idu li zajedno ddr2 i ddr3 ram

Možeš koristiti ddr2 ILI ddr3, zajedno ne.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
12 godina
neaktivan

procesor je athlon64 x2

ima li on memorijski kontroler ddr3?

16 godina
moderator

Ne.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
12 godina
neaktivan

Sta ne?

Procesor je socket am2 athlon 64 X2 dual core.

16 godina

Mora biti jedno ili drugo..... ti si kupi ono sto ti je jeftinije jer razlike u praksi izmedu DDR2 i DDR3 memorije nema (ako se radi o istoj kolicini memorije).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fifa25 kaže...

Sta ne?

Procesor je socket am2 athlon 64 X2 dual core.

Pa odgovorio ti je na pitanje. Pitao si ima li taj procesor DDR3 memorijski kontroler i čovjek ti je rekao "ne" što si trebao protumačiti kao "nema".

U vrijeme Athlona x2 64 ddr3 nije postojao niti je bio u pripremi, Athlon x2 64 imaju DDR2 memorijski kontroler stoga funkcioniraju samo s ddr2 memorijom.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice