Help!! vista mi ne prepoznaje memorijsku....

poruka: 39
|
čitano: 12.863
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

hey svima... evo nova sam tu, ovo mi je prvi post i cak nisam sig da sam otvorila temu na pravom mjestu..molim admina da prebaci na pravo mjesto ukoliko treba,.... stvar je ovakva.. imam memorijsku karticu nekakva 2 u 1, mala ide u mob, a veca mislim da u digitalni moze stati, ugl, mala se ubaci u veliku.. ja to gurnem u laptop, ali mi laptop uopce ne javlja da je nadjen novi hardware ni nista.... imam 32-bitnu vistu.. na memorijskoj pise SanDisk, TransFlash Adapter.... od 1 gb je.. pliz nemojte se smijati, ali ne kuzim foru zasto ju ne pronadje.. nisam totalna specijalka sto se kompa tice, trazila sam i na netu po drugim forumima dal treba neki software il driver za to il sta vec, ali nisam nista nasla... pomagajte! ;) hvala!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi sigurna da si dobro stavila i okrenula, malu u eliku i onda veliku u laptop? Da li ti laptop sigurno može prepoznati tu vrstu mem. kartica? O kojem laptopu je riječ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Help!! vista mi ne prepoznaje memorijsku....
autorov komentar

jesam, dobro sam sve stavila, nisam tolika spec.. ;) laptop je toshiba satellite a200-14d..

probala sam je staviti i u frendicin laptop, ona ima hp s xp-om, slabiji je laptop, njoj javi da ju je nasao, al ju isto ne otvori... ne treba driver ili software neki?

17 godina
neaktivan

Nmoj se odmah ljutiti, nisam mislio ništa loše :)

Htio sam ti na toshibinim stranicama pogledati da li ti laptop uopće može čitati taj tip mem. kartice, ali ne mogu otovoriti toshibine stranice.

Da li ti je kartica uopće radila na mobu? Jesi ju formatirala prije  upotrebe,  i ako jesi, u koji format?

17 godina
neaktivan
autorov komentar

ma ko se ljuti, hehe? ;) nije moja memorijska, vec je frendova..i sad mi ju je on dao da mu pobacam pjesama itd na nju, imao je 3 pjesme na njoj.. za formatiranje, e nemam pojma ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 14:02 (janna).
17 godina

Puno bi nam pomoglo da nađeš tip kartice (SD, MMC, XD, MiniSD, MicroSD, Memory stick, Memoriy stick duo, M2...). Ili jednostavno je slikaš i sliku staviš na forum.

EDIT: Sad vidim. Vjerojatno se radi o ovome sa slike.

Kublach
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 16:16 (Kublach).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

evo je

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 16:21 (janna).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Kublach kaže...

Puno bi nam pomoglo da nađeš tip kartice (SD, MMC, XD, MiniSD, MicroSD, Memory stick, Memoriy stick duo, M2...). Ili jednostavno je slikaš i sliku staviš na forum.

EDIT: Sad vidim. Vjerojatno se radi o ovome sa slike.

svaka cast, brzi si od mene... je, ta je..
17 godina
neaktivan

Jel ti instaliran čitač kartica?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

pa prvi put sam ovakvu karticu stavila u laptop, pa pretpostavljam da.. nije?! ;) hehe....

17 godina
neaktivan
janna kaže...

pa prvi put sam ovakvu karticu stavila u laptop, pa pretpostavljam da.. nije?! ;) hehe....

E, onda uzeti CD koji si dobila uz laptop i instalirati Card Reader Controller.
17 godina
macak kaže...

Instalacija čitača kartica ????? Imam doma 5-6 vrsta čitača kartica, ni za jednog netreba instalacija (dobiju se driveri za Win 98) pogotovo na Visti. 

EDIT: Također imam i laptop HP... na kojem čitač kartica radi bez da sam išta vezano za kartice instaliravao.
Kublach
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 16:46 (Kublach).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

ja na faxu 400km od kuce, nisam taj cd nosila.... ima to na netu? ;)

17 godina
neaktivan

pitanjce... jel ti čitač na laptopu baš izričito treba ovaj adapter za kraticu? il imaš peh pa ti je čitač krepo? kolko je kartica stara i korištena? jer ko i usb stickovi, isto imaju ograničen broj čitanja/pisanja pa je moguće da je na izdisaju

inače, čitači kartica NE trebaju drivere na xp/vista osim ak nisu obogaćeni još nekim dodacima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pogledao sam tvoju sliku. Mislim da znam što je Cool.

Sa lijeve strane kartice imaš prekidač. On mora stajati gore inače je kartica zaključana. Pogledaj sliku.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
janna kaže...

Nađi svoj model i skini Flash Media Driver.
17 godina
neaktivan

Molim vas koji tvrdite da driveri nisu potrebni da mi objasnite zašto ih Toshiba na svojim stranicama nudi za Vistu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Kublach kaže...

Pogledao sam tvoju sliku. Mislim da znam što je Cool.

Sa lijeve strane kartice imaš prekidač. On mora stajati gore inače je kartica zaključana. Pogledaj sliku.

probala sam i zakljucano i otkljucano.... nije to
17 godina
neaktivan
autorov komentar
TripperNX kaže...

pitanjce... jel ti čitač na laptopu baš izričito treba ovaj adapter za kraticu? il imaš peh pa ti je čitač krepo? kolko je kartica stara i korištena? jer ko i usb stickovi, isto imaju ograničen broj čitanja/pisanja pa je moguće da je na izdisaju

inače, čitači kartica NE trebaju drivere na xp/vista osim ak nisu obogaćeni još nekim dodacima.

kartica je nova.... nije jos ni koristena, stavio je frend tek 3 pj na nju... nema ju ni tj dana...
17 godina
neaktivan
autorov komentar
macak kaže...
janna kaže...

Nađi svoj model i skini Flash Media Driver.
  skinula to, al ocigledno mi je vec instalirano posto kad pokrenem instalaciju pita me da li zelim uninstallirati.. onda nije ni to.. :'(
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Kublach kaže...
macak kaže...

Instalacija čitača kartica ????? Imam doma 5-6 vrsta čitača kartica, ni za jednog netreba instalacija (dobiju se driveri za Win 98) pogotovo na Visti. 

EDIT: Također imam i laptop HP... na kojem čitač kartica radi bez da sam išta vezano za kartice instaliravao.
  na frendicinom hp-u ga pokaze, al kad ga idem otvoriti, kaze da ubacim dick u pogon g: .. ma po*izdila kartica mozda?
17 godina
janna kaže...
Kublach kaže...
macak kaže...

na frendicinom hp-u ga pokaze, al kad ga idem otvoriti, kaze da ubacim dick u pogon g: .. ma po*izdila kartica mozda?
 Probaj na HPu otključano, zaključano.

Imam rješenje koje će te neće koštati živaca, nego novaca. Kupi običan USB čitač SD kartica. Ti očigledno imaš problema s čitačem kartica, ne s karticom.
Kublach
17 godina
neaktivan
autorov komentar

kako imam s citacem kad na 2 laptopa ne valja?

17 godina

čini se da je do kartice, odvedi je u servis

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
17 godina
neaktivan
autorov komentar

a necu je ja vodit, frendova je, ali svejedno, pa nova je, sta ce tamo... a jbg...

17 godina
Ako imas mobitel stavi ju u mobitel pa onda na komp ili ju u fotoaparat pa onda na komp.
I will first use google,before asking stupid questions.
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Molim vas koji tvrdite da driveri nisu potrebni da mi objasnite zašto ih Toshiba na svojim stranicama nudi za Vistu?

a valjda su generički na visti zakinuti za prevelik broj dodatnih mogućnosti, kaj ti ja znam... i to sam tvrdil na temelju dosadašnjeg iskustva a i u uputstvima svih čitača u slobodnoj prodaji (pa i onih koje kupiš za gajbu pive) stoji da su driveri nepotrebni, i nekim čudom, u pravu su...

unknown, slažem se sa idejom, al bi je nadopunil. nek pukne karticu u mob il fotić, pa je proba formatirat na njima. janna, u pravu si, da je do čitača, mala je vjerojatnost da je isti krepal na oba laptopa. da budeš ziher, možeš negdje kupit eksterni čitač, nisu preskupi. jel moguće da ti čitač na laptopu ipak ne treba adapter za tu karticu?
17 godina
neaktivan
autorov komentar

nasla sam na laptopu SD MEMORY CARD FORMAT.. ima to veze s tim?

EDIT: ma svejedno mi ju ne prikaze da nju mogu formatirat.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! :'(

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 19:30 (janna).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

btw kakav adapter????

17 godina
neaktivan
janna kaže...

btw kakav adapter????

pa karticu umetneš u adapter pa onda u čitač na laptopu... a SD bi možda taj čitač trebal moć čitat bez tog adaptera
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice