hey svima... evo nova sam tu, ovo mi je prvi post i cak nisam sig da sam otvorila temu na pravom mjestu..molim admina da prebaci na pravo mjesto ukoliko treba,.... stvar je ovakva.. imam memorijsku karticu nekakva 2 u 1, mala ide u mob, a veca mislim da u digitalni moze stati, ugl, mala se ubaci u veliku.. ja to gurnem u laptop, ali mi laptop uopce ne javlja da je nadjen novi hardware ni nista.... imam 32-bitnu vistu.. na memorijskoj pise SanDisk, TransFlash Adapter.... od 1 gb je.. pliz nemojte se smijati, ali ne kuzim foru zasto ju ne pronadje.. nisam totalna specijalka sto se kompa tice, trazila sam i na netu po drugim forumima dal treba neki software il driver za to il sta vec, ali nisam nista nasla... pomagajte! ;) hvala!!
Jesi sigurna da si dobro stavila i okrenula, malu u eliku i onda veliku u laptop? Da li ti laptop sigurno može prepoznati tu vrstu mem. kartica? O kojem laptopu je riječ?
jesam, dobro sam sve stavila, nisam tolika spec.. ;) laptop je toshiba satellite a200-14d..
probala sam je staviti i u frendicin laptop, ona ima hp s xp-om, slabiji je laptop, njoj javi da ju je nasao, al ju isto ne otvori... ne treba driver ili software neki?
Nmoj se odmah ljutiti, nisam mislio ništa loše :)
Htio sam ti na toshibinim stranicama pogledati da li ti laptop uopće može čitati taj tip mem. kartice, ali ne mogu otovoriti toshibine stranice.
Da li ti je kartica uopće radila na mobu? Jesi ju formatirala prije upotrebe, i ako jesi, u koji format?
ma ko se ljuti, hehe? ;) nije moja memorijska, vec je frendova..i sad mi ju je on dao da mu pobacam pjesama itd na nju, imao je 3 pjesme na njoj.. za formatiranje, e nemam pojma ;)
Puno bi nam pomoglo da nađeš tip kartice (SD, MMC, XD, MiniSD, MicroSD, Memory stick, Memoriy stick duo, M2...). Ili jednostavno je slikaš i sliku staviš na forum.
EDIT: Sad vidim. Vjerojatno se radi o ovome sa slike.
Jel ti instaliran čitač kartica?
pa prvi put sam ovakvu karticu stavila u laptop, pa pretpostavljam da.. nije?! ;) hehe....
pa prvi put sam ovakvu karticu stavila u laptop, pa pretpostavljam da.. nije?! ;) hehe....
ja na faxu 400km od kuce, nisam taj cd nosila.... ima to na netu? ;)
pitanjce... jel ti čitač na laptopu baš izričito treba ovaj adapter za kraticu? il imaš peh pa ti je čitač krepo? kolko je kartica stara i korištena? jer ko i usb stickovi, isto imaju ograničen broj čitanja/pisanja pa je moguće da je na izdisaju
inače, čitači kartica NE trebaju drivere na xp/vista osim ak nisu obogaćeni još nekim dodacima.
Molim vas koji tvrdite da driveri nisu potrebni da mi objasnite zašto ih Toshiba na svojim stranicama nudi za Vistu?
Pogledao sam tvoju sliku. Mislim da znam što je .
Sa lijeve strane kartice imaš prekidač. On mora stajati gore inače je kartica zaključana. Pogledaj sliku.
pitanjce... jel ti čitač na laptopu baš izričito treba ovaj adapter za kraticu? il imaš peh pa ti je čitač krepo? kolko je kartica stara i korištena? jer ko i usb stickovi, isto imaju ograničen broj čitanja/pisanja pa je moguće da je na izdisaju
inače, čitači kartica NE trebaju drivere na xp/vista osim ak nisu obogaćeni još nekim dodacima.
kako imam s citacem kad na 2 laptopa ne valja?
čini se da je do kartice, odvedi je u servis
a necu je ja vodit, frendova je, ali svejedno, pa nova je, sta ce tamo... a jbg...
Molim vas koji tvrdite da driveri nisu potrebni da mi objasnite zašto ih Toshiba na svojim stranicama nudi za Vistu?
nasla sam na laptopu SD MEMORY CARD FORMAT.. ima to veze s tim?
EDIT: ma svejedno mi ju ne prikaze da nju mogu formatirat.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! :'(
btw kakav adapter????
btw kakav adapter????