pozzz forumaši.imam mat.ploču Gigabyte GA-P31-DS3L sa 2gb RAM-a(2x po 1gb).htio sam dograditi još 2 gb.može li mala pomoć kako to napraviti.ja sam već nešto probao i ne ide svih 4 gb.pokrenem računar i sem onog bipa i početnog screena dalje ne ide.1 gb+ovih 2gb hoće al svih 4 gb neće.hvala unaprijed.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam istu plocu i 2x2GB.
stvar je u tome sto ako imas popunjena sva 4 utora onda memorija mora biti jednostrana odnosno ne smije imati chipove sa obje strane.
Ta ploca podrzava do 4GB ukupno.
Evo izvoda iz manuala ploce:
EDIT:
sad sam skuzio da imas 3 modula. Svejedno vrijedi da moraju biti jednostrani ili dva jednostrana i jedan dvostrani s tim sto dvostrani onda mora biti u prvom slotu a ostala dva jednostrana u trecem i cetvrtom ili jedna od onih kombinacija kako je u drugoj tablici na slici.
hvala prijatelju al može li se to pojednostaviti?dakle,trenutno ja imam ubačen jedan od 1 gb i jedan od 2gb u žute utore.ovaj drugi od 1 gb je vani jer nisam uspio da i njemu nađem mjesto.oba crvena utora su slobodna.šta i kako dalje?tačno ova mat.ploča podržava 4gb,provjerio sam
do sada su bila 2x 1gb DDRII Kingston.eh sad bih ja da i ovaj od 2gb Kingston "nabacim"pa da imam 4 gb mem jer sam prešao na 64 bitni OS. uh,možda sam se zapetljao al jednostavnije ne znam....
ako ti sve memorije imaju chipove sa obje strane onda ih neces moci staviti.
pogledaj kakve memorije imas, koliko ih ima chipove samo sa jedne strane plocice
eh sad sam vidio,i ova dva po 1 gb i ovaj od 2 gb su DVOSTRANI.samo sad mi nije jasno trenutno su oba dvostrana( od 1 gb i od 2 gb)u utorima i kako su do sad amogla biti ova dva po 1 gb dvostrana i da sve šljaka.kad ih ubacim sve sistem se podiže normalno do logiranja.e onda monitor pocrni i ništa se ne događa pa ide plavi ekran o nekim errorima itd.ne znam dal pomaže da vidim ima li oav od 2gb al da je jednostrani..(ovo laički lupam)
zato sto se svaki dvostrani racuna kao dva modula.
Znaci 2 dvostrana su ukupno 4 modula. zato ti ne radi jer je treca plocica kao peti modul. To je ogranicenje P31 chipseta.
Najjednostavnije ti je prodati ova dva od 1gb i kupiti jedan od 2gb, onda ce sve ok raditi
baš sam tako i uradio.u servisu sam napravio deal, uz nadoplatu za 2x1 gb dobio drugi od 2gb.sada imam 4 gb RAM-a.može lock...