DDR3 overclock na FX sistemu

poruka: 10
|
čitano: 2.938
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam G.Skill F3 4 GB DDR3(2x2GB) memoriju koju ću uparit sa AMD FX 4100 procesorom.

Ta memorija tvornički radi na taktu od 1333 Mhz i 9-9-9-24 latencijama, a koliko znam ovi novi procesori iz FX serije(Bulldozer) podržavaju memoriju do 1866 Mhz.

Mene zanima dali ću moći ovu svoju memoriju overclockirati na 1866 Mhz ili barem na 1600 Mhz, pošto sa 1333 Mhz mislim da je to premalen takt za Bulldozera?

Dali ću uopće skužiti razliku između 1333 i 1866 Mhz?

I najvažnije pitanje: pošto FX 4100 ima otključan množitelj, memoriju mogu overclockirati neovisno o drugim komponentama, znači sve šta moram napravit da bi overclockirao memoriju je izabrati 1866 umjesto 1333 u BIOS-u, dali sam u pravu?

Kakva je procedura overclockiranja memorije kada se netreba mijenjati FSB zbog toga što je množitelj procesora otključan?

Gaming is Life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Procesor overclockas preko CPU mnozitelja.Memoriju preko njenoga mnozitelja.Nema tu velike mudrolije.Sto se tice frekvi ne ocekuj bas 1866 za 24/7.Imaju bolji IMC od Phenoma II i Thubana ali ne idu previsoko.Sto da ti kazem,testiraj.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: DDR3 overclock na FX sistemu
Šta znači ono da FX procesori imaju IMC od 2000 Mhz, a memoriju koju podržavaju je do 1866 Mhz?

To je manje puno...
Gaming is Life!
14 godina
neaktivan
Imam jedno pitanje, naime zanima me dali je bolje kupiti kit od 1x4 GB ili 2x2 GB za FX procesore?

Znači, da mi bude popunjen samo jedan DIMM slot ili dva?

Gaming is Life!
14 godina

2 puta po X GB radi dual chanella.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Procesor overclockas preko CPU mnozitelja.Memoriju preko njenoga mnozitelja.Nema tu velike mudrolije.Sto se tice frekvi ne ocekuj bas 1866 za 24/7.Imaju bolji IMC od Phenoma II i Thubana ali ne idu previsoko.Sto da ti kazem,testiraj.

ne idu previsoko???upravo na BD-ovima je napravljen svjetski rekord u OC-u rama

http://hwbot.org/submission/2223406_planet_memory_clock_ddr3_sdram_1733.8_mhz

btw,za 24/7 mogu preko 2200 mhz na ramu,a sta reci,sigurno imas Intela pa zato neznas...

Nemam potpis jer sam nepismen...
14 godina
Snakepriest kaže...
zoharbizo kaže...

ne idu previsoko???upravo na BD-ovima je napravljen svjetski rekord u OC-u rama

http://hwbot.org/submission/2223406_planet_memory_clock_ddr3_sdram_1733.8_mhz

btw,za 24/7 mogu preko 2200 mhz na ramu,a sta reci,sigurno imas Intela pa zato neznas...

Daj link sa memorijom na 2200 mhz za 24/7.

15 godina
neaktivan

za pocetak evo:

http://www.overclock.net/t/1213342/return-of-the-return-of-amd-fx-my-ocd-amd-fx-8150-review-with-ocd-6990-daily-results

za ostalo odi na extreme systems ili overclock.net pa ces vidjeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imas neki konkretan link?Dao si mi rewiew od 60 stranica.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Imas neki konkretan link?Dao si mi rewiew od 60 stranica.

vidio sam jedan thread kako drzi stabilno memoriju na 2200 mhz na xtreme systemsu,to je bilo prije negdje mjesec dana i sad mi se bas neda traziti po temama -,-

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice