što je optimalna opcija? (haswell platforma)
na prvu bih rekao sredina - cl10 1866
no, ovdje ima osoba sa malo više znanja od mene
pa eto pitam
hv
što je optimalna opcija? (haswell platforma)
na prvu bih rekao sredina - cl10 1866
no, ovdje ima osoba sa malo više znanja od mene
pa eto pitam
hv
očito je latencija memorije i njena brzina nevažna stvar
zahvaljujem
Veličina više ni kod žena nije bitna! Nemoj da te brojke varaju. Kod izbora RAM-a moraš voditi računa o čipsetu na tvojoj matičnoj ploči a zatim o latencijama a na kraju o radnoj frekvenciji (namjerno neću reći brzini). Ja sam imao Corsair 1600 C9 koji sam stabilno klokao na 1800 C8
.
Veličina više ni kod žena nije bitna! Nemoj da te brojke varaju. Kod izbora RAM-a moraš voditi računa o čipsetu na tvojoj matičnoj ploči a zatim o latencijama a na kraju o radnoj frekvenciji (namjerno neću reći brzini). Ja sam imao Corsair 1600 C9 koji sam stabilno klokao na 1800 C8
.
ako sam razumio, po tvojem bolje niža latencija a takt najviši sa tom latencijom
a kaj ovaj čipset , napisao sam da je za haswela pa onda valjda sve memorije koje su proizvođači naveli da podržavaju intel/haswel odgovaraju ako si na to mislio
ako sam razumio, po tvojem bolje niža latencija a takt najviši sa tom latencijom
a kaj ovaj čipset , napisao sam da je za haswela pa onda valjda sve memorije koje su proizvođači naveli da podržavaju intel/haswel odgovaraju ako si na to mislio
Da, dobro si razumio. Ne znam kako stoje stvari sa haswell čipsetom (Z87,H87.....) ali veći kapacitet, veća brzina i niže latencije dovode čipset do svojih granica. Doduše to se može dovesti u red otpuštanjem (povećanjem) latencija i smanjenjem radne frekvencije RAM-a, što dovodi naravno i do ( praktično neznatnog) smanjenja performansi. Bilo kako bilo, recept za dobar RAM jesu niske latencije i visoka radna frekvencija.
Ne znam kako stoje stvari sa haswell čipsetom (Z87,H87.....) ali veći kapacitet, veća brzina i niže latencije dovode čipset do svojih granica. Doduše to se može dovesti u red otpuštanjem (povećanjem) latencija i smanjenjem radne frekvencije RAM-a, što dovodi naravno i do ( praktično neznatnog) smanjenja performansi. Bilo kako bilo, recept za dobar RAM jesu niske latencije i visoka radna frekvencija.
zato koliko vidim nitko nema 32gb visokih brzina i niskih latencija jer bi recimo 32GB na 2133MHz i cl8
preopteretile čipset i na kraju bi takva memorija bila kontraproduktivna
zato se svi drže 8GB na 1600 i cl10 - sam dobro shvatio
gledao sam ovo i samo je pitanje koji da uzmem
Patriot Viper 3 Black Mamba 16GB DDR3-2133 CL11 2x8GB Kit
Patriot Viper 3 Black Mamba 16GB DDR3-1866 CL10 2x8GB Kit
Patriot Viper 3 Black Mamba 16GB DDR3-1600 CL10 2x8GB Kit
Patriot Viper 3 Black Mamba 16GB DDR3-1600 CL9 2x8GB Kit
Pošto nije neka razlika u ceni, slobodno uzmi ovu sa najvećom frekvencijom. Kod ovih kitova, latencija izražena u nanosekundama zapravo opada kako ideš na veće brzine, tako da taj komplet zapravo ima i najveću frekvenciju i najkraću latenciju.
zato koliko vidim nitko nema 32gb visokih brzina i niskih latencija jer bi recimo 32GB na 2133MHz i cl8
preopteretile čipset i na kraju bi takva memorija bila kontraproduktivna
zato se svi drže 8GB na 1600 i cl10 - sam dobro shvatio
Ko prvo, mislim da 2133 C8 ne postoji ili je ja bar nisam vidio. Drugo, kako je razlika u cijeni mala najbolje uzmi najjeftiniju. Ja bih uzeo 1600 C8 (ako je možeš naći) ili 1600 C9. Sve drugo je mrtvo slovo na papiru.