4 GB premalo - savjet potreban !

poruka: 39
|
čitano: 13.534
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dakle sad imam 4GB memorije u PC-u. 2x2 GB Kingston HyperX blu. Jednostavno mi je to premalo postalo ! Dakle surfam(Opera koja ždere RAM-e), slušam mjuzu i imam još par programa pokrenutih i eto ga na 2-2.5 gige odu samo tako, a ponekad i više. Pošto imam otvoreno dosta tabova u Operi ne volim je gasit dok radim nešto drugo. Dakle pokrenem neku igru koja zahtjeva dosta memorije(vjerovali ili ne npr. COD MW3 ždere dosta) i onda mi se javlja "kašljucanje" sistema  {#} e sad trebam vaš savjet. Da li kupit isti kit od 2x2 GB ili novi od 2x4 GB? Više bi me koštala 2x4 solucija ali znam da bi bila bolja opcija(veća stabilnost pri OC-u,manje zagrijavanje i potrošnja-ajd potrošnja i nije neki velik problem)

E sad za oko mi upala ovo   Corsair Vengeance LP cijena je bila 485 kn dok nije nestala ili Genesis ! a npr. moj kit svega 211 kn što smatram da je jako povoljno !

Jel imate kakvih pametnih prijedloga ? Napominjem da trebam RAM sa niskim heatsinkom jer mi inače nestane pod NINJU 3   !

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

ja sam si u laptop prošli tjedan ubacio 2×4GB i preporodio se! imao sam 1×2GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

8Gb nije loše ali gotovo sigurno mogu rec da ti komp ne šteka zbog memorije nego je softwerski problem, kao prvo obriši operu i pređi na Crome jer je jednostavno bolji brži i troši najmanje resursa, pregledaj spyware/viruse, defragmentiraj disk itd..

Moj PC  
1 7 hvala 0
15 godina

kojim čudom ti je premalo 4GB. tebi nekaj drugo jede ram. Imam 3 gige u svom sistemu, i još nisam naišal na problem zbog manjka memorije. U normalnom radu, surfanje, pokoji program, igra, ne prelazi mi više od 50-60% iako mi nekad torent pojede više dok se ne učitaju svi torenti. Poslje sve normalno.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: 4 GB premalo - savjet potreban !

ne šteka(općenito ne "šteka") on zbog software-a,spyware/virusa - često provjeravam,defragmentiram, ne želim drugi browser jer mi je Opera prirasla srcu :) jednostavno imam manjak RAM-a(task manager sve govori :P) ! ajmo sad neki konstruktivni odgovoria a ne tipa: "ja sam nadogradio laptop sa 2x4 memorije, softwerski je problem...itd."(NHF dečki iznad). I koristim   Win 7 Ultimate x64 koji u startu guta cca. 1 GB   {#}

Evo: radi Opera, utorrent,MSN i još par sitnih programa koji jedu mrvicu memorije Evo: radi Opera, utorrent,MSN i još par sitnih programa koji jedu mrvicu memorije
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 21:40 (Master Z).
14 godina
Nije do rama 100%

0 2 hvala 0
17 godina
Master Z kaže...

ne šteka(općenito ne "šteka") on zbog software-a,spyware/virusa - često provjeravam,defragmentiram, ne želim drugi browser jer mi je Opera prirasla srcu :) jednostavno imam manjak RAM-a(task manager sve govori :P) ! ajmo sad neki konstruktivni odgovoria a ne tipa: "ja sam nadogradio laptop sa 2x4 memorije, softwerski je problem...itd."(NHF dečki iznad). I koristim   Win 7 Ultimate x64 koji u startu guta cca. 1 GB  {#}

Čovjece dobio si najkonstruktivniji odgovor moguc, preko 4 gige napredni korisnik ne može iskoristit i da potroši (jer ne zna iskorištavat resurse svog kompa nego je zatrpan junk-sopftwerom) postoji page file na hdd-u koje je također brz i ne bi ti moglo ni malo zaštekat bar kako si ti opisao tvoj problem.

Sad baš gledam svoj task maneger , imam 75 upaljenih procesa, torrenta, tabova,  antirus, hw monitoring, gpu monitorig, gadgeti, sve moguce i troši 1.6GB.

Stavi sliku sa Processes tabom pa ce bit jasnije gdje ti curi memorija

14 godina
Ako ti komp šteka u igrama, sigurno je zbog slabije grafe ako imaš sve postavke u igrama na max...

Nije do memorije.
Gaming is Life!
14 godina
neaktivan
Nije do rama. I ja znam svoj komp opteretit(igra, chrome, utorrent, skype, tunngle) i pocne kasljucat od nedostatka procesorske moci, a ne rama kojeg mi ostane slobodno. Ontopic: Vengeance ti je jako dobar izbor
Me gusta....
17 godina

Procesi. Ništa sumnjivih(zločudnih) procesa po meni. Jedino Opera malo više guta. 70% zauzeća ram-a ! Dakle meni je 4 GB malo. A sad to što vi ne iskorištavate više od 2 GB to je sasvim ok :) Meni očito treba više !

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 4:34 (Master Z).
14 godina
neaktivan
Master Z kaže...

Procesi. Ništa sumnjivih(zločudnih) procesa po meni. Jedino Opera malo više guta. 70% zauzeća ram-a ! Dakle meni je 4 GB malo. A sad to što vi ne iskorištavate više od 2 GB to je sasvim ok :) Meni očito treba više !

Pa opera ti guta skoro gigu i pol rama.

14 godina
bik kaže...
Master Z kaže...

ne šteka(općenito ne "šteka") on zbog software-a,spyware/virusa - često provjeravam,defragmentiram, ne želim drugi browser jer mi je Opera prirasla srcu :) jednostavno imam manjak RAM-a(task manager sve govori :P) ! ajmo sad neki konstruktivni odgovoria a ne tipa: "ja sam nadogradio laptop sa 2x4 memorije, softwerski je problem...itd."(NHF dečki iznad). I koristim   Win 7 Ultimate x64 koji u startu guta cca. 1 GB  {#}

Čovjece dobio si najkonstruktivniji odgovor moguc, preko 4 gige napredni korisnik ne može iskoristit i da potroši (jer ne zna iskorištavat resurse svog kompa nego je zatrpan junk-sopftwerom) postoji page file na hdd-u koje je također brz i ne bi ti moglo ni malo zaštekat bar kako si ti opisao tvoj problem.

Sad baš gledam svoj task maneger , imam 75 upaljenih procesa, torrenta, tabova,  antirus, hw monitoring, gpu monitorig, gadgeti, sve moguce i troši 1.6GB.

Stavi sliku sa Processes tabom pa ce bit jasnije gdje ti curi memorija

Isto i kod mene,sidebar,ff 5 tabova,steam,bit comet,xfire,skype,msn i razno razne gluposti 80 procesa 1.68gb rama.

sve što me trebate javite se na evilmage007@gmail.com PM mi nešto šteka. HVALA na razumijevanju
15 godina
Master Z kaže...

ako ces kupit, onda kupi... ne znan zasto trazis savjet kad si odlucia vec. NHF ofc ;)

btw corsair vengance nije los izbor

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 8:09 (adikt).
15 godina
neaktivan

Opera ti ne radi kako spada ( 1.3 GB ???? ) i onda se žališ da ti šteka....malo previše ( uvjetno rečeno ''malo''). I odmah kupit još rama...Nije rješenje kupit još rama, riješi tu operu , probaj je reinstalirat... i čemu 50 processa?? neš ti tu nevalja, a sigurno nije količina rama

Primam donacije u ectima i zkeyevima...
14 godina

Naravno, uzeti 2x4GB cim kvalitetnije memorije pogodne za overclock (nece nesto donjeti overclock memorije, al covjeka veseli).

A starih 4GB prodati.

I odma si spreman za 16 GB jer vjerojatno imas jos 2 slota slobodna.

Pedo medo, Pedo medo, vabi te sa sladoledom
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Potrošnja memorije je sasvim u redu - na računalu s 4 GB radne memorije, Windowsi + antivirus + sistemski programčići (npr. Catalyst, panel zvučne kartice i slično) zauzmu cca 1,3-1,4 GB memorije. Dodamo li tome 1,3 GB koje troši Opera i ostale progame (uTorrent ...), 2,8 GB je sasvim normalno. Kašljucanje nakon pokretanja igre javlja se zato što Windowsi prebacuju Operu u swap memoriju na disku kako im ponestane memorije za igru (prema stavki Commit imaš oko 4 GB swap memorije uz 4 GB radne memorije)

Rješenje - isljuči Operu prije pokretanja igre (mislim da ima opciju da ponovno otvori iste tabove koji su bili otvoreni (restore session ili slično)). Drugo rješenje, ako ne želiš gasiti Operu, je podešavanje Opere - isključivanje cachea u radnoj memoriji, prikaza thumbnailova, integriranog BitTorrent klijenta, Synca, Unitea, Favicona, gadgeta, pluginova (QuickTime, Java), korištenje Native skina, ... Treće rješenje je korištenje "memorijskih optimizatora" koji će forsirati prebacivanje podataka iz radne memorije u swap memoriju na disku - minimiziraš Operu, pokreneš "čišćenje" i nakon završetka procesa pokreneš igru. Četvrto rješenje je Firefox - sedmica se pokazala kao najučinkovitija po pitanju potrošnje memorije kod intenzivne upotrebe (ispod su slike sa testova na Tom's Hardwareu i Lifehackeru koje sam nabrzinu našao - kod THa testirani su Firefox 7, Opera 11.51, IE 9, Chrome 14 i Safari 5.1). Peto rješenje je prelazak na Linux - Fedora 16 u idleu troši 340 MB memorije, a s uključenim Deluge torrent klijentom i 20-tak tabova otvorenih u Firefoxu (Bug, Phoronix, WebUpd8, od njih 5-6 imaju Flash video, većina oglase u flashu), zauzeće ne prelazi 1 GB memorije - ali nekako mi se čini da ti to nije privlačno rješenje :) .

Smatram da je bolje promijeniti način na koji koristiš memoriju nego trošiti novac i ugrađivati više memorije, ali je odluka na tebi.

sa Tom's Hardwarea sa Tom's Hardwarea
sa LifeHackera sa LifeHackera
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 10:40 (hrx).

4 0 hvala 1
18 godina

Sa cime se ti opterecujes?! Pa 8 GB rama je 370 kn.Kupi 16 gb i cao djaci.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Master Z kaže...

za tebe je 8 GB premalo očito

naruči si ovo{#}

14 godina
protjeran
Master Z kaže...

zašto si zamutio neke stavke sa task managera????

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
15 godina
neaktivan
smirnoff kaže...
Master Z kaže...

zašto si zamutio neke stavke sa task managera????

da se pretpostavljam ne vidi ime usera?

Primam donacije u ectima i zkeyevima...
14 godina
protjeran

..samo da upozorim: previše memorije zna ponekad više štetit nego koristit u radu!

Moj PC  
0 6 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može pojašnjenje? Pogotovo ako ugasi page file tj. virtualnu skroz..

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
epos kaže...

..samo da upozorim: previše memorije zna ponekad više štetit nego koristit u radu!

Nemoj pričat gluposti, samo znaš trollat... Ako si toliko siguran u svoju glupost, dokaži.

16 godina
protjeran
epos kaže...
Jakovp kaže...
epos kaže...

Nemoj pričat gluposti, samo znaš trollat... Ako si toliko siguran u svoju glupost, dokaži.

...tebi ni objašnjenje ne bi pomoglo :p

U pravu si Epos, tip ne zna kako je koristiti Windows 98 sa 4GB RAM-a...

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mentalist kaže...
epos kaže...
Jakovp kaže...
epos kaže...

Nikako pošto ne mogu iskoristiti 4GB rama {#}

15 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
epos kaže...
Jakovp kaže...
epos kaže...

{#}{#}{#} A tek 3.11

Cemetary gates
14 godina
protjeran

Uostalom ako već "morate" imat što više RAM-a, stavite si RAMDISK i u njega cache od browsera i TEMP direktorij pa ćete vidjet osjetno poboljšanje u radu.

Bez obzira koju inačicu windowsa koristili (32/64 bit), mišljenja sam da se iznad 4 Gb ne mora ići,osim ako se ne koriste namjenski i specijalni programi, koji će taj RAM,kao uostalom i više jezgri na procu,znati iskoristiti (A-CAD,Nuendo i sl.)

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
epos kaže...

Uostalom ako već "morate" imat što više RAM-a, stavite si RAMDISK i u njega cache od browsera i TEMP direktorij pa ćete vidjet osjetno poboljšanje u radu.

Bez obzira koju inačicu windowsa koristili (32/64 bit), mišljenja sam da se iznad 4 Gb ne mora ići,osim ako se ne koriste namjenski i specijalni programi, koji će taj RAM,kao uostalom i više jezgri na procu,znati iskoristiti (A-CAD,Nuendo i sl.)

- nakon hrpe beskorisnih postova (osim Mentalistovog), barem jedan približno točan...

Windowsi već keširaju (superfetch) upravo zato 'troše' u startu cca 1GB, tako da petljanje s RAMdiskom za većinu korisnika nije ni potrebno ni korsino (još manje jednostavno).

Spomenuti TEMP i browser, skoro zanemarivo, jer s tom količinom ako krene swapati mora doći do zastoja od koje sekunde, za swap bi morao imati 4+GB dakle skoro beskorisno... (morao bi imati daleko više RAMa da može odvojiti par GB za swap, ostatak je nedovoljan). Upravo u trenutku swapanja (paljenja igre, aplikacije koja može iskoristiti RAM) njemu dolazi do 'zastoja', ne u normalnom radu. (mada je sam kriv za postavke i besmisleno trošenje resursa).

Inače bi RamDisk bio (starinsko) rješenje za navedene slučajeve, ali..

Konkretan user (autor posta) nije takav user, pa mu RAMdisk nije namjenjen. On već ima svoj stav (odluku), mišljenje... samo je temu otvorio nepotrebno.

Pokušaj da se takvom korisniku objasni razlika između manje-više-dovoljno-puno ili previše (kao nepotrebno ili ne može biti rješenje) RAMa, možda ovako.:

-Fićo ima mali gepek, da mu se ugradi veliki gepek (npr kao Oktavija) i dalje bi bio fićo, mali spori auto, koji ako je gepek pun može biti samo sporiji. Ram = Gepek. Potrebno je onoliko koliko se koristi, višak je višak. Bolje imati više nego manje (upravo zato jer windowsi sad keširaju agresivno..).

-Dodatni utilsi, kao CC, naprave upravo suprotno od očekivanog (ubrzanje) jer počiste i taj keš-podatke, tad windowsi ponovo moraju učiti, keširati.. provjerite nakon čišćenja CCom prvo paljenje OSa, =sporije jer OS rebuilda.. sve, pa i ikone. Ono što je potrebno počistiti su tempovi, recycle, ... za to nije potreban CC, običan delete. Jedan program manje, jedan proces manje.. = više resursa za brži rad. Može i CC, ali to je samo alat, za korištenje svakog alata je potrebno neko znanje. Ako nema znanja, tad je više štete.

Dali će autor dodati 2-4-8GB? Dali će Opera / igra biti brža? ... Nek proba i nek da rezultate. Vjerojatno će rezultat biti jednak, tad možemo nastaviti s temom... (možda tad počne prihvaćati savjete).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
odjavljen
Master Z kaže...

Dakle sad imam 4GB memorije u PC-u. 2x2 GB Kingston HyperX blu. Jednostavno mi je to premalo postalo ! Dakle surfam(Opera koja ždere RAM-e), slušam mjuzu i imam još par programa pokrenutih i eto ga na 2-2.5 gige odu samo tako, a ponekad i više. Pošto imam otvoreno dosta tabova u Operi ne volim je gasit dok radim nešto drugo. Dakle pokrenem neku igru koja zahtjeva dosta memorije(vjerovali ili ne npr. COD MW3 ždere dosta) i onda mi se javlja "kašljucanje" sistema {#} e sad trebam vaš savjet. Da li kupit isti kit od 2x2 GB ili novi od 2x4 GB? Više bi me koštala 2x4 solucija ali znam da bi bila bolja opcija(veća stabilnost pri OC-u,manje zagrijavanje i potrošnja-ajd potrošnja i nije neki velik problem)

E sad za oko mi upala ovo  Corsair Vengeance LP cijena je bila 485 kn dok nije nestala ili Genesis ! a npr. moj kit svega 211 kn što smatram da je jako povoljno !

Jel imate kakvih pametnih prijedloga ? Napominjem da trebam RAM sa niskim heatsinkom jer mi inače nestane pod NINJU 3   !

4GB rama imam i ja, meni nikad ne ždere toliko, non stop, Opera-VCL media player,converter, torrent... sve živo upaljeno, milijun tabova, nikad preko 1.8-1.9GB rama, a kada pokrenem igru sve normalno ide.

Master Z kaže...

čudno.. nije manjak rama sigurno.

18 godina
epos kaže...

Tako je.Najbolje je imati premalo memorije jer onda radi najoptimalnije. Fucking retard

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice