Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.917
|
čitano: 20.426.057
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
DangerousB kaže...
eXodia93 kaže...
DangerousB kaže...
eXodia93 kaže...
DangerousB kaže...

Gledam evo da kupim novi 75inch tv.. tcl c855 je prvi pik i sad naletim na c7k koji je i jeftinij od c855 za nekih 300 maraka! Sta mi je sad bolje uzeti? Po specifikacijama su tu negdje koliko sam mogao naci! I da je ovaj c7k 2025 godina a c855 2024 godina

Nezz kakve su cijene u BIH ali c855 je bolji tv od c7k jer je iz jače serije iako je proslogodisnji  ..eh sad razlikau cijeni je tu ..i pitanje je li opravdana ako iskljucivo gledas streaming servise poput netflixa i tv kanala onda radije uzmi c7k 

Koristio bi se za netflix, ps5, iptv eto to je jedino za sta bi se kotistio! Razlika je u oko 500km izmedju c855 i c7k

a koliko je onda c8k ? jer je dosta bolji od c855 a sumnjam da je skuplji puno ...kod nas u hr je 300 eura skuplji od c7k 
mislim c7k i c8k ce u netflixu performati isto u 99% situacija .jer rijetko kad ce biti scena sa preko 3000 nita pogotovo putem netflixa . 

Trenutno u bosni ne mogu da nadjem u 75inch verziji c8k... 85inch je 4000 maraka! Tako i ako se pojavi 75inch nece biti ispod 3500km

Ja bih onda radije isao na c7k , mislim c855 je mozda mrvicu bolji u nekim scenama ali gotovo neprimjetno ali  ja ne bih dao toliko za  godinu i pol star televizor ..on bi realno treabo biti iste cijene kao c7k danas ...kod nas je bio tako oko 1200-300 eura prije pola godine na raspordaji 

12 godina
eXodia93 kaže...

a koliko je onda c8k ? jer je dosta bolji od c855 a sumnjam da je skuplji puno ...kod nas u hr je 300 eura skuplji od c7k 
mislim c7k i c8k ce u netflixu performati isto u 99% situacija .jer rijetko kad ce biti scena sa preko 3000 nita pogotovo putem netflixa . 

Misliš da tako ide, pitam ozbiljno ako ima netko full stručan da pojasni?

Vjerujem da pogoto preko streaminga to i je slučaj ali općenito nekako sumnjam u te velike brojke u realnim slučajevima i to se vidi po RTINGs testovima na realnim scenama di je C8K DUPLO svjetliji od C7K iako oba idu preko 800 nita u detaljima u scenama poput eksplozija i slično....i to čak na sustained modu znači da stoji takva slika na ekranu duže vremena.

Nije mi jasno zašto je problem da nebo u nekoj sceni od 700 nita svjetli na oba u istoj svjetlini ako oba idu preko tih 700 nita na većem dijelu ekrana i to na duže vremena.

Tako da vjerujem da C8K prikaže osjetno svjetlinu kompletnu sliku u realnoj primjeni, a ove brojke 2200-2600-3300 koje se primjete samo kod ekstremnih scena nebi gledao kao toliko bitne.

Baziram to na svojoj usporedbi LG B1 vs TCL Q9B/C765 gdje sam očekivao da će ga TCL pojest u svjetlini sa 2200 nita kad na kraju u općenitim scenama ništa vau i daleko od 2200 brojke makar i na 20% ekrana.

7 godina
gelon kaže...
eXodia93 kaže...

Misliš da tako ide, pitam ozbiljno ako ima netko full stručan da pojasni?

Vjerujem da pogoto preko streaminga to i je slučaj ali općenito nekako sumnjam u te velike brojke u realnim slučajevima i to se vidi po RTINGs testovima na realnim scenama di je C8K DUPLO svjetliji od C7K iako oba idu preko 800 nita u detaljima u scenama poput eksplozija i slično....i to čak na sustained modu znači da stoji takva slika na ekranu duže vremena.

Nije mi jasno zašto je problem da nebo u nekoj sceni od 700 nita svjetli na oba u istoj svjetlini ako oba idu preko tih 700 nita na većem dijelu ekrana i to na duže vremena.

Tako da vjerujem da C8K prikaže osjetno svjetlinu kompletnu sliku u realnoj primjeni, a ove brojke 2200-2600-3300 koje se primjete samo kod ekstremnih scena nebi gledao kao toliko bitne.

Baziram to na svojoj usporedbi LG B1 vs TCL Q9B/C765 gdje sam očekivao da će ga TCL pojest u svjetlini sa 2200 nita kad na kraju u općenitim scenama ništa vau i daleko od 2200 brojke makar i na 20% ekrana.

Pa zavisi od puno stvari , brojevi sami po sebi nemaju puno znacenja jer ima puno faktora ..od npr kontrasta/specular highlights itd  .Oled koji nema veliki peek brightness svejedno ima wow HDR efekat bas zbog tog sjajnog kontrasta i čiste crne .
konkretno kod c8k on je genralno jedan od najsvijetilih tv-ova na trzistu i u sdr modu i u hdr modu ..tako da ce uvijek biti svjetliji od c7k ali cesto to nije potrebno ako tv ne gledas u jako svjetloj prostoriji .
naravno kad ih stavis jedan pored drugog vidjet ce se mala razlika ali c7k vec ima iznad prosjecan brightness za vecinu kirisnika pogoto ako ljudi kupuju novi tv . bit ce im wow u usporedbi sa nekim starim 4-5 god starim  televizorima .
znaci c7k je sposoban da prikaze pravi hdr i to lakocom i dovoljan je da se lakocom gleda u skoro svim uvjetima . nesto sto prije par godina nije bilo moguce u tom cjenovnom rangu 

11 mjeseci
Znate li što dali je konkrentan onaj novi Šaomi mini led, cijena mu je u rangu OLED LG?
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 mjeseci
Sirotanovic kaže...
Znate li što dali je konkrentan onaj novi Šaomi mini led, cijena mu je u rangu OLED LG?

Koji njihov model je u rangu cijena LG oled-a?

11 mjeseci
Ovaj novi cca 1000 eura.
11 mjeseci
Sirotanovic kaže...
Ovaj novi cca 1000 eura.

Ali ne vidim niti jedan od 55'' u toj cijeni? A ako misliš na veće dijagonale onda nisu slične cijene oled-a s obzirom da je oled skuplji od 1000 UER u većim dijagonalama.

11 mjeseci
Eno pročitaj članak od neki dan na bubi.hr predstavljanje novih. Ako se sjećam od 55" ima .
7 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav svima, trazim smart Tv za koji film i tekme, 43 incha jer ne stane mi vise u stan. 

Za sad sam pronasao ovo:

https://www.alza.at/43-lg-43qned86a3c-d12950522.htm

https://www.mediamarkt.at/de/product/_philips-43pus9000-2025-43-zoll-4k-ambilight-tv-2028938.html

https://geizhals.at/lg-oled-evo-c4-c43la-v178349.html

Nisam neki prejerani gledatelj tv-a al bi htio dobru sliku, a budzet mi je oko 700-800 eura.
Gledam vecinom samsung, lg i philips.

Hvala na prijedlozima jer stvarno nisam u tv-ima.

0 0 hvala 0
11 mjeseci
Ima ali nisu 55 inča za 1000 eura
11 mjeseci
Equi od ta tri definitivno C4 LG ipak je oled.
Osim ako ti je baš jako blještavo u dnevnom , odsjaj prozora iza leđa , možda da potražiš neki sa više niti (cdm2). Tj. svjetliji ekran, neki miniLED ili samsung oled.
No ako je umjereno onda C4 ili samsung oled (ako ima 43").

I tu bih izabrao ipak LG radi softvera i magic remote daljinskog.
17 godina

Što preporučujete za video edit, fotografiju, i točnije boje., ujedno da je tv., a ponekad i igram. 

Dugo sam gledao LG C4 seriju oleda (Koliko vas C4 ili neki drugi oled koristi kod višesatnog rada video edita, fotografije ili sličnog - znači monitor use?). Iako oled koliko vidim ako su mini led tehnologije dobre u prikazu nije presudan. Danas gledao TCL 55c79 700€ , Samsung qe55qn90c 900€ ili Samsung S90D. Znači do nekih 1000€ maksimalno. Preporuke (jel bi uzeli izložbeni primjerak?), ili ako imate navedene kako ste zadovoljni. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2025 14:21 (Goran).

2 0 hvala 0
6 godina

Bok,

Kupio sam TCL 75C6K i za sad sam prezadovoljan. Okačio sam ga na zid i jedino mi je problem što ne mogu do USB utora. Kupio bi neki produžni kabel za usb da ga mogu jednostavnije spajati i sad me zanima kakav kabel i usb stick moram imati da mogu sa usb-a gledat 4K filmove sa Dolby Atmosom, DTS-HD...

Da li takvi kablovi prenose te formate ili usb ipak mora biti direktno spojen u TV?

0 0 hvala 0
4 godine

Ima itko iskustva sa jeftinim 85" i 98" televizorima? U odnosu na srednje kvalitetne 65" ili 75".

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2025 19:39 (Ribnjak2048).

0 0 hvala 0
11 mjeseci
Usb štapić mora biti skup i imati veliku keš memoriju, inače ovi drek stikovi što se prodaju možeš na njima gledati filmove bez problema, no kopiranje na stapić će trajati vječno , ipak se radi o velikim zapisima. Kupio sam usb pny 3.0 od 1TB, neka akcija u Pevecu, smeće sporo i korumpira zapise te je neupotrebljiv.

Tako da gledaj da ima što više keš memorije za USB ili možda SSD stick ili običan PHD .
13 godina
Nakatomi kaže...

Bok,

Kupio sam TCL 75C6K i za sad sam prezadovoljan. Okačio sam ga na zid i jedino mi je problem što ne mogu do USB utora. Kupio bi neki produžni kabel za usb da ga mogu jednostavnije spajati i sad me zanima kakav kabel i usb stick moram imati da mogu sa usb-a gledat 4K filmove sa Dolby Atmosom, DTS-HD...

Da li takvi kablovi prenose te formate ili usb ipak mora biti direktno spojen u TV?

kabel mora biti usb 3 ili jaci standard da moze prenijeti kolicinu podatakai gledaš neke kvalitetne kablove, po mogućnosti ako postoje benchevi propusnosti

šta se stickova tiće morat ćeš uzeti skuplje i bolje stickove koji mogu učitati bandwith jednog takvog filma, a opet želiš i dobru brzinu zapisa. 

tako da kad ti se spontano javi zelja da bi nešto gledao, ne čekaš 30-60 minuta da ti film prebaci na stick nego da to odradi za 2-3-5 minuta.

stickovi koje i sam koristim:

Sandisk Extreme 32gb usb flash - kupljen 2013, jos uvijek radi, proslo ne znam koliko tb kroz njega.. write speed 110,read speed 200

SanDisk USB Extreme PRO 128 GB USB 3.1 - kupljen 2021, radi odlicno.. 350mb write speed, 450mb read speed

SanDisk Extreme Go USB Drive 64gb - kupljen 2022, nešto sporiji no radi dobro. 80mb write speed, 120mb read speed

Samsung Bar Plus USB stick, 128GB, titan grey - friško uzeo, fino radi, nešto sporiji write speed,odlična kvaliteta izrade, vrlo jeftin (amazon,17 eura) - read speed 420mb, write speed 80mb

Moj favorit je ovaj drugi po redu koji sam napisao, jer se ponaša kao SSD. Imam 2 komada, oba odlično rade već 4 godine. 

6 godina
GrimReaperKC kaže...
Nakatomi kaže...

Bok,

kabel mora biti usb 3 ili jaci standard da moze prenijeti kolicinu podatakai gledaš neke kvalitetne kablove, po mogućnosti ako postoje benchevi propusnosti

šta se stickova tiće morat ćeš uzeti skuplje i bolje stickove koji mogu učitati bandwith jednog takvog filma, a opet želiš i dobru brzinu zapisa. 

tako da kad ti se spontano javi zelja da bi nešto gledao, ne čekaš 30-60 minuta da ti film prebaci na stick nego da to odradi za 2-3-5 minuta.

stickovi koje i sam koristim:

Sandisk Extreme 32gb usb flash - kupljen 2013, jos uvijek radi, proslo ne znam koliko tb kroz njega.. write speed 110,read speed 200

SanDisk USB Extreme PRO 128 GB USB 3.1 - kupljen 2021, radi odlicno.. 350mb write speed, 450mb read speed

SanDisk Extreme Go USB Drive 64gb - kupljen 2022, nešto sporiji no radi dobro. 80mb write speed, 120mb read speed

Samsung Bar Plus USB stick, 128GB, titan grey - friško uzeo, fino radi, nešto sporiji write speed,odlična kvaliteta izrade, vrlo jeftin (amazon,17 eura) - read speed 420mb, write speed 80mb

Moj favorit je ovaj drugi po redu koji sam napisao, jer se ponaša kao SSD. Imam 2 komada, oba odlično rade već 4 godine. 

Ne mora citati za 2 ili 3 minute da bi gledao takav film vec koliko traje film a to valjda moze maltene bilo koji....Brzina zapisivanja je druga stvar ali to zavisi koliko imas zivaca....

17 godina

Dal tko od vas koristi OLED TV svakodnevno "8h za video montažu - znači ne kao preview display, već kao primarni i jedini display - sa dosta statičnim UIom montaže?  

0 0 hvala 0
17 godina
Nakatomi kaže...

Bok,

A da probaš USB-SSD disk kao ovaj. link

12 godina
zvir12 kaže...

A da probaš USB-SSD disk kao ovaj. link

radije sandisk extreme pro, ti picukni ssd-ovi su potencijalno sranje

razvikani kingston x2000 je u praksi govno ako zapisuješ išta veće od sto giga, jer dok to slc keš pokriva imaš ok brzinu, kasnije pada na 200mbps... a kao ssd koji piše i čita brzinama skoro 2gbps

Our 1 TB sample wrote roughly 103GB of data at 1,890 MBps before its write performance degraded to an average rate of 214 MBps for the remainder of the test.

i to 1tb model, ovi manji imaju daleko manji slc keš, imao sam neki pny mali eksterni ssd od 500gb i to je bilo još gore, nakon 30-40gb zapisa brzina bi mu pala na brzine upola manje od prosječnog hdd-a, taj od 128gb vjerojatno ima keš od 8-12gb, nakon toga čupaš kosu

prijedlog je provjeriti ima li recenzija sa sustained brzinama pisanja bilo za ssd, bilo za usb stick, da se vidi kakav je u praksi, a ne oni beskorisni benčevi kakve radi 90% recenzenata i onda dobiješ drek od memorije

samsungov t7 shield eksterni ssd kompletni kapacitet od 1 ili 2 ili 4tb piše brzinom koja je najniža 800mbps i to je dobra kupnja eksternog ssd-a

sandisk extreme pro usb stick piše i čta brzinama od cca 400/300mbps isto tako cijelim kapacitetom i to je dobra kupnja, sve ostalo je rizik

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2025 19:21 (picajzla0707).
7 godina

Pozdrav ekipa, pomogli ste mi ovdje mnogo puta i evo preselio se u daleku SWE i crkava mi trenutni TV, a na netu ludi popusti od 40-50% poceli haha Koji od ovih bi preporucili ili zaobisli? Potreban mi je 65", imam okej svjetline u stanu (tijekom ljeta), koristio bi se 90% za Netflix. Suzio sam izbor na prva 2 i naisao na jos par dodatnih. Privukli su me jedino popusti, ne kuzim se skoro nista osim LG QNED MiniLED i Samsung Neo QLED bi trebali biti bolji od ostalih navedenih?

Prva dva:

LG 65" - 65QNED85A6C - sa 1600€ na 1000€

Samsung TQ65QN1EFAUXXC - sa 2150€ na 1000€

Ostatak:

Samsung TQ65Q7F3BUXXC - sa 1700€ na 720€

Samsung TQ65Q7FAAUXXC - sa 1700€ na 800€

Samsung TQ65Q6FAAUXXC sa 1600€ na 700€    - vidim da su ovima i popusti i sifre modela skoro pa identicne?

Ako se kome da baciti oko i ustedjeti mi lovu i povecati zadovoljstvo gledanja telke, hvala svima unaprijed na pomoci!

0 0 hvala 0
17 godina
picajzla0707 kaže...
 radije sandisk extreme pro, ti picukni ssd-ovi su potencijalno sranje

razvikani kingston x2000 je u praksi govno ako zapisuješ išta veće od sto giga, jer dok to slc keš pokriva imaš ok brzinu, kasnije pada na 200mbps... a kao ssd koji piše i čita brzinama skoro 2gbps

Our 1 TB sample wrote roughly 103GB of data at 1,890 MBps before its write performance degraded to an average rate of 214 MBps for the remainder of the test.

i to 1tb model, ovi manji imaju daleko manji slc keš, imao sam neki pny mali eksterni ssd od 500gb i to je bilo još gore, nakon 30-40gb zapisa brzina bi mu pala na brzine upola manje od prosječnog hdd-a, taj od 128gb vjerojatno ima keš od 8-12gb, nakon toga čupaš kosu

prijedlog je provjeriti ima li recenzija sa sustained brzinama pisanja bilo za ssd, bilo za usb stick, da se vidi kakav je u praksi, a ne oni beskorisni benčevi kakve radi 90% recenzenata i onda dobiješ drek od memorije

samsungov t7 shield eksterni ssd kompletni kapacitet od 1 ili 2 ili 4tb piše brzinom koja je najniža 800mbps i to je dobra kupnja eksternog ssd-a

sandisk extreme pro usb stick piše i čta brzinama od cca 400/300mbps isto tako cijelim kapacitetom i to je dobra kupnja, sve ostalo je rizik

Evo link na Youtube recenziju navedenog USB-SSD diska. 

12 godina
Tvkreten kaže...

Pozdrav ekipa, pomogli ste mi ovdje mnogo puta i evo preselio se u daleku SWE i crkava mi trenutni TV, a na netu ludi popusti od 40-50% poceli haha Koji od ovih bi preporucili ili zaobisli? Potreban mi je 65", imam okej svjetline u stanu (tijekom ljeta), koristio bi se 90% za Netflix. Suzio sam izbor na prva 2 i naisao na jos par dodatnih. Privukli su me jedino popusti, ne kuzim se skoro nista osim LG QNED MiniLED i Samsung Neo QLED bi trebali biti bolji od ostalih navedenih?

Prva dva:

LG 65" - 65QNED85A6C - sa 1600€ na 1000€

Samsung TQ65QN1EFAUXXC - sa 2150€ na 1000€

Ostatak:

Samsung TQ65Q7F3BUXXC - sa 1700€ na 720€

Samsung TQ65Q7FAAUXXC - sa 1700€ na 800€

Samsung TQ65Q6FAAUXXC sa 1600€ na 700€    - vidim da su ovima i popusti i sifre modela skoro pa identicne?

Ako se kome da baciti oko i ustedjeti mi lovu i povecati zadovoljstvo gledanja telke, hvala svima unaprijed na pomoci!

Ovaj LG je baš novi model i nema puno info o njemu, pogotovo recenzija.

Čini se kao da će biti ok miniLED sa vjerojatno nešto lošijom svjetlinom/bloomingom od TCL/Hisense konkurencije ali zato nudi webOS sučelje, solidan daljinski i dobar procesor za upscaleing slike.

Ovi svi Samsung modeli su daleko ispod tog LG ili bilo kojeg drugog miniLED-a u tom rangu 800-1000e.

Sve u svemu, kod nas, za oko 900-1000e najbolji su Hisense 65U8Q, nešto slabiji C7K (ili C8K ako je 1250e ok) ali ima i jeftinijih solidnih verzija za 700-800 (Hisense U7Q pro ili U7Q obični, Philips 65MLED820).

Možda pričekati recenzije za LG jer je prošlogodišnji model te serije bio poprilično loš iako su najave za ovu seriju dosta dobre.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2025 9:02 (gelon).
12 godina
zvir12 kaže...

Evo link na Youtube recenziju navedenog USB-SSD diska. 

to nije loše, ali opet je trebao koristiti file veći od pseudo slc keša, jer taman je max veličina takvog keša na modelu od 256gb negdje oko 60-80gb, a nakon toga slijedi drastični pad brzine

ono što je najgore, taj pseudo keš nije stalne veličine, nego ovisi o popunjenosti ssd-a, pa kad je ssd popunjen do pola, keš se smanjuje na 30-40gb

svakako je taj model premija u odnosu na onaj pny eksterni ssd od 500gb koji sam imao, a kojem bi brzina pala na 40mbps nakon 20gb zapisa

ali opet treba vidjeti kako se ponaša kad istekne pseudo slc keš, pogotovo kod 128gb verzije gdje je upola manji, dakle nekih 30-40gb kad je full prazan

11 godina

Ekipa imam situaciju. Imam 55 LG CX kupljen 2021 kojem je riknula matična, zamjena u ovlaštenom 350€ i to sam odradio. Drugi TV je Samsung 55 MU8000 kupljen 2018. 

Koliko mogu tražit za koji? Opcija je prodat Samsung i namirit dio para za LG jer je 350€ pun kurac s obzirom da se C4 nađe za 900€. Ili prodat oba pod uvjetom da za LG mogu dobit bar 350€ pa uzet C4 ili C5. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
11 mjeseci
gocc01 kaže...

Ekipa imam situaciju. Imam 55 LG CX kupljen 2021 kojem je riknula matična, zamjena u ovlaštenom 350€ i to sam odradio. Drugi TV je Samsung 55 MU8000 kupljen 2018. 

Koliko mogu tražit za koji? Opcija je prodat Samsung i namirit dio para za LG jer je 350€ pun kurac s obzirom da se C4 nađe za 900€. Ili prodat oba pod uvjetom da za LG mogu dobit bar 350€ pa uzet C4 ili C5. 

Prodaj obvezno, sutra ti može crknuti nešto drugo pa si nigdje

2 godine
Novice kaže...
gocc01 kaže...

ne mora značiti, ja sam u svom LGu sam zamijenio ploču, našao je kod nekog amerikanca za 40-50$, platio poštarinu 20$. Evo prošle 3 godine od tada i TV radi bez greške.

11 mjeseci
millennial kaže...
Novice kaže...
gocc01 kaže...

ne mora značiti, ja sam u svom LGu sam zamijenio ploču, našao je kod nekog amerikanca za 40-50$, platio poštarinu 20$. Evo prošle 3 godine od tada i TV radi bez greške.

Ne mora, ali što vrijeme ide veća je šansa.. rizik se povećava

6 godina

Pozdrav

Kolega bi uzeo TV 55" hoce neki Samsung QLED. Koji bi bio best buy za nekih 600-700 EUR? Hisense i TCL ne zeli

0 0 hvala 0
11 mjeseci
djhuby kaže...

Pozdrav

Kolega bi uzeo TV 55" hoce neki Samsung QLED. Koji bi bio best buy za nekih 600-700 EUR? Hisense i TCL ne zeli

Sve ispod Neo QLED-a je smeće ako želi iole kvalitetniju sliku.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice