PSU, hoće li izdržat?

poruka: 14
|
čitano: 2.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PSU, hoće li izdržat?

Zanima jeli Corsair CX 430W dovoljan za ovu konfu. +koje su posljedice slabog napajanja na komponente unutar računala, tipa da sprži grafu, proc itd.

Ne znam koliko je PSU kalkulator pouzdan, kaže 306W. Molim isključivo odgovore ljudi koji se vrlo dobro razumiju u napajanja, a ne tipa napajanje ne valja, čuo sam od tog i tog itd. ili ja bi radije uzeo ovog; Obrazložite.

Navedeno kupujem unutar par dana u ADM-u.

Komponente su:

1. Procesor AMD Phenom ll X2 555 BE
  2. Grafička MSI GTX460 768MB ili HD 6850
  3. HDD WD 500GB, 5000AAKX
  4. 4GB DDR3 (2x2GB)  Kingston HyperX Genesis 1600MHz, Cl 9
  5. Matična Asrock 770 EXTREME3
  6. Napajanje Corsair CX 430W (hoće li izdržat napajanje sa otključanim procesorom ako bude sreće tj. sveukupno)

Hvala i pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 21:21 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: PSU, hoće li izdržat?
Hoce, a za przenje ovisi o sreci (ili nesreci) ;).
17 godina
neaktivan
PSU, hoće li izdržat?

Drzi bez frke.

Za przenje se nebrini.

Ako je napajanje preslabo imat ces rusenje sistema.

Samo ona kineska noname napajanja prze komponente.

Napajanja koja su od poznatih proizvodaca imaju ugradenu zastitu.

Uglavnom nemas frke. Napajanje je cist dovoljno

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran

A da uzmeš Silverstone Strider 500W ili nešto slično?

Tipa LC Power GP3 460/560W?

Seasonic 4xxW?

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
PSU, hoće li izdržat?

Još samo jedna stvar malo je offtopic, a tiče se grafe, šta preporučujete od gore dvije navedene?

Komp će se koristi za CAD i Inventor, igre i ostalo.

Malo naginjem na Nvidiu zbog Cuda i Physix-sa, ali po testovim vidim da HD je marginalno brža od GTX 460.

Još jedanput Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PSU, hoće li izdržat?

uzmi 6850

ova 460-etka sa 700mb rama je spora.

fiziku nebi bas reko da trebas.

Nije to bas toliko rasprostranjeno da bi se moglo rec da ti je bas potrebno.

6850 je bolja i brza grafa

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
PSU, hoće li izdržat?

Do sada sam ima ATI pa sam planirao promjenu da vidim razliku, PHYSICS me zaintrigirao kada sam vidio video od strane nvidie sa 200 000 particles u rendiranju i bench od Mafie 2. 

Jel možeš reći koliko gubi GTX performanse u odnosu na HD?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 21:50 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...

Do sada sam ima ATI pa sam planirao promjenu da vidim razliku, PHYSICS me zaintrigirao kada sam vidio video od strane nvidie sa 200 000 particles u rendiranju i bench od Mafie 2. 

Jel možeš reći koliko gubi GTX performanse u odnosu na HD?

ako mislis koristit fiziku u igrama nemoj ni razmisljat o tome ispod nivoa GTX480.

Tada tek imas dovoljno snage za fiziku+igranje.

Sve ostalo je propaganda+premalo igara sa fizikom.

Benchat moze svako.

Ali iskreno gledano: jel ti igrad 3d mark 06/11 ili neku igru?

16 godina
neaktivan
PSU, hoće li izdržat?

Dobio si 98% odgovora u OVOJ temi i opet trollaš s istim pitanjima u 3 topica {#}

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767

0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
Wuk19 kaže...

Zanima jeli Corsair CX 430W dovoljan za ovu konfu. +koje su posljedice slabog napajanja na komponente unutar računala, tipa da sprži grafu, proc itd.

Vise nego dovoljno, iako sto se tice przenja mogu ce je jer nema OCP :) Uzmi nesto drugo ili bas mora biti crno spofarbano :)

Kao sto ti je kolega dolje rekao ako je preslabo u 90% slucajeva se ocituje u prethodnom rusenju grafickih drajvera i moras resetirat komp.

Ipak ako mislis uzimati GTX460 onda se ispruzi do nekog 500W napajanja, 600W jos i bolje. A jos bolje ako ne zelis placati corsairu truli brend u obliku CX napajanja.

LUXX kaže...

Za przenje se nebrini. Ako je napajanje preslabo imat ces rusenje sistema.

Samo ona kineska noname napajanja prze komponente.

Napajanja koja su od poznatih proizvodaca imaju ugradenu zastitu.

LOL. Napajanja od pozbnatijih proizvodjaca su Made in Germany :) pa su stoga pouzdana, mozda cak i vise nego Mercedes S klase.

I napajanja manje poznatih proizvodjaca koriste iste/slicne smps regulatore i zastita iovisi o kineskom fusheru hoce on to napraviti kako treba ili ne. CX nema OCP prema datasheetu a recimo vecina MSindastrijal shroteksa je ima i nikad ne kuri komponente samo sto su "ocajno slaba" za danasnje potrebe i 500W u kanti

Don Kihoty kaže...

A da uzmeš Silverstone Strider 500W ili nešto slično?

Tipa LC Power GP3 460/560W?

Seasonic 4xxW?

Potpis za LCGP i sisonik, a kakva je platforma u strajderu obzirom da 500W kosta samo 600kn.

Wuk19 kaže...

Komp će se koristi za CAD i Inventor, igre i ostalo. Malo naginjem na Nvidiu zbog Cuda i Physix-sa, ali po testovim vidim da HD je marginalno brža od GTX 460.

CUDA i Physix jedno s drugim nemaju previse veze osim sto ih envydia drzi pod svojom sapom. Ako ti je CUDa potrebna poradi necega onda naravno uzmi nVidiju i pokusaj barem GTX460 1GB

Wuk19 kaže...

A ti bi gledao razlike. Kakvih particles, koji bench? Tebi znaci primarno treba Physix zbog Mafije koju si odlucio prijeci, ako je tako znaj da je Physix envydia's selling point i da je traljavo omogucen za izvodjenje na procesorima kakao bi envy povecao prodaju kartica. I najvaznije Physix je moguc i sa ATi grafickom karticom i kakvom GT220 kao Physix procesorom (zapravo bilo kojom karticom od envy serije 8 nadalje znaci i na 8600GT) samo sto onda ne dobivas support out-of-the-box kao kupnjom GTX460. Ako ti je physix bitan obavezno uzmi 1GB verziju a mozda bi ti bolje ulaganje bio GTX560 Titanijjum.

15 godina
neaktivan
PSU, hoće li izdržat?
Promijenio sam napajanje na:

Corsair VX 450W

Još uvijek se dvoumim između Sapphireove i XFX-ove HD 6850, znate li razlike u pogledu buke, kvalitete hlađenja, oc-a itd.

Nekako mi estetski bolje izgleda XFX, veća pokrivna povšina hladnjaka(plastika samo, djeluje kvalitetnije).

Brzo odgovorite i Hvala vam
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wuk19 oces ti copy paste tu poruku u svaku temu??? Ostavi je tamo di si zapoceo s pitanjima i cekaj odgovor. Ovako ce se netko mucit odgovarat, a vec ti je odgovoreno u drugoj temi...
15 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...
Promijenio sam napajanje na:

Corsair VX 450W

Još uvijek se dvoumim između Sapphireove i XFX-ove HD 6850, znate li razlike u pogledu buke, kvalitete hlađenja, oc-a itd.

Nekako mi estetski bolje izgleda XFX, veća pokrivna povšina hladnjaka(plastika samo, djeluje kvalitetnije).

Brzo odgovorite i Hvala vam

Ako ti je bitno da je hladna i tiha onda uzmi Gigabyteovu HD6850,ja ju imam i prezadovoljan sam...

a što se tiče Sapphire ili XFX uzmi koja je jeftinija....i koja ima veči bundle...

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
15 godina
neaktivan
N3N0 kaže...
Wuk19 oces ti copy paste tu poruku u svaku temu??? Ostavi je tamo di si zapoceo s pitanjima i cekaj odgovor. Ovako ce se netko mucit odgovarat, a vec ti je odgovoreno u drugoj temi...

Slažem se, ali trebao sam hitan odgovor.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice