Neobičan problem s dizanjem sustava

poruka: 11
|
čitano: 1.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znači instalirao sam novo napajanje, sve 100% točno spojio, upalim ga, sve komponente rade, imaju struje(ventilatori, lampice), međutim nema nikakvog video outputa, sustav se ne diže(kao kada se nepovezani monitor upali). Spojio opet staro  napajanje, također se ne diže. Svi kablovi 100% točno spojeni( dva power conectora na matičnoj itd).

Pokušao sam spojiti monitor na dvije grafičke i direktno na matičnu(ima onboard grafiku također), no nema svejedno nikakvog Vga outputa. Spojio monitor na drugi komp, radi, sve u redu sa monitorom.

Izvadio bateriju na matičnoj, vratio, opet isto. Možda je riknula matična ili hard ili proc? Malo čudno da je nešto riknulo jer je sve dobro radilo prije prvog micanja napajanja. No sve je sigurno dobro spojeno kako je i bilo, komponente imaju struje. Ram i proc nisam uopče dirao na matičnoj. Ima li tko ideju što bi mogo biti problem?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uspio sam ipak, prčkajući po bateriji i biosu na matičnoj pokrenuti sustav sa novim napajanjem i starom vga.

Međutim,kad sam pokušao staviti novu 550ti, opet mi je sve podivljalo i sustav se ne boota.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zašto si mjenjao napajanje?

O kojem se napajanju radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao sam loše napajanje 400 w a htio sam staviti 550ti karticu, pa sam uzeo chicony 480w koje bi trebalo biti dovoljno za istu.

Napajanje je proradilo sa starom grafičkom. Matična je DG33 buc sa core2 duo 4500 na njoj, trebala bi se moći staviti 550 ti. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi spojio dodatan kabel od napajanja na grafičku karticu? 6-pinski vjerojatno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesam, sve kablove i kabel na grafičku, svi ventilatori zuje i komponente imaju struje, samo se sustav ne boota i nema vga outputa, slike(monitor dobar, radi na ovom drugom kompu).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znaš objasniti. Ako sam dobro shvatio, mjenjao si napajanje I grafičku karticu(a ne samo napajanje), i nakon toga nemaš slike na monitoru. Nakon toga probavaš staro napajanje i staru(ili novu grafičku ?!), opet neće, i onda vraćaš na staro pa onda radi?!?!?!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mijenjao sam napajanje i grafičku, pa nije radilo.

Pa sam uz novo napajanje stavio staru grafičku i proradilo je, uz vađenje baterije na matičnoj.

Pa sam opet  uz novo napajanje pokušao staviti novu grafičku i ne radi.I opet sam vadio bateriju na matičnoj i dalje ne radi sa novom.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čestitamo!!!

Uspješno je lociran problem----u novoj grafičkoj kartici!

Za početak, probaj grafičku u nekom drugom kompjuteru ako si u mogučnosti.

Jesi ju kupio skroz novu u dućanu ili polovnu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skroz novu, u adm-u. Ne mogu ju probat na drugom, ovaj mi je neki prastari celeron.

Nosit ću im sutra komp, ako ništa drugo, pa nek oni vide.

Mislim da bi se morala moći staviti na moju matičnu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Neobičan problem s dizanjem sustava

Ma čisto radi testa odspoji sve komponente: hdd-ove, cd-dvd romove, izvadi ramove malo propuši i obriši spojeve (kontakte) i naravno vrati na mjesto. Za hdd i dvd odnosi se i na podatkovne kablovinje. Makar vjerujem da ladica od dvd-a izlazi van

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice