Napajanje???

poruka: 13
|
čitano: 2.995
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Napajanje???

Moze li mi ko reci koje je od ova 3 napajanja najbolja?

-LC POWER 420 W

-Tagan 420 W

-Be quiet 540w ili 520 W (nisam siguran)

Cijenu nisam spominjao jer jednu od ovih napajanja dobivam u razmjeni :) !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Napajanje???
BeQuiet, naravno.
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
15 godina
Napajanje???

Ovdje je najbolji be quiet, iako je i tagan dobar, posebno ako je jos k tome i modularac.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imam pitanje vezano za buku koju radi kiler na napajanju.

kako ga utišati?

svi sustavi su super, temperaturu drži na 43 stupnja, radi ok, lagano ali kad je procesor napregnut na 60ak posto ili više onda krene baš jako zujanje.

napajanje je neko integrirano 500w... ono nikakva posebna marka. imam slično takvo na starijem kompu ... također integrirano 440w ali je za 40% tiše kad je sustav napregnut i ono opet zuji stalno jednako. ovome oscilira snaga zujanja a kad zuji jako onda brate baš zuji..... nekad ozbiljno iritira.

kako to riješiti a da ga ne rastavljam jer je računalo novo..

16 godina
hondo kaže...

imam pitanje vezano za buku koju radi kiler na napajanju.

kako ga utišati?

svi sustavi su super, temperaturu drži na 43 stupnja, radi ok, lagano ali kad je procesor napregnut na 60ak posto ili više onda krene baš jako zujanje.

napajanje je neko integrirano 500w... ono nikakva posebna marka. imam slično takvo na starijem kompu ... također integrirano 440w ali je za 40% tiše kad je sustav napregnut i ono opet zuji stalno jednako. ovome oscilira snaga zujanja a kad zuji jako onda brate baš zuji..... nekad ozbiljno iritira.

kako to riješiti a da ga ne rastavljam jer je računalo novo..

Q:Kako popraviti alternator na autu, ali bez otvaranja haube i samog alternatora?

A: Nikako. {#}

Baš ti zuji ili cvri? Ako zuji, najvjerojatniji je uzrok šugavi vent, ako cvrči, onda su uzrok kondenzatori/zavojnice u samom (šugavom) napajanju. Siguran si da zvuk dolazi baš iz napajanja?

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
17 godina
neaktivan

eh.... teško je točno odgovoriti odakle dolazi zvuk. ja pretpostavljam da je napajanje.

radi se baš o zujanju. ono čist zvuk ventilatora koji je u početku baš ugodan... inače sam navikao na zujanje stolnih računala pokraj uha i kada ga upalim i malo surfam baš lagano šapće kao na laptopu... ali kad se procesor zaigra zujanje se digne na malo višu frekvenciju i pojača glasnoća za 100% i onda je to problem..... onda kad prestane opterećenje procesora zujanje još ostane pa se malo smanji pa opet nastavi. pa onda na momente pili čuje se izvan sobe 3-4 metra.

ne znam fakat od čega bi moglo biti. grafičku odmah isključujem iz konkurencije jer ne igram igre i nemam ju gdje opteretit. Procesorski ventić.... moguće jer pojača se zvuk kada se pojača i iskorištenje procesora. radi se o AMD phenom-u

kaj da radim? Odnijeti u Vemil gdje sam ga kupio da vide kako to utišat ili?

nisam se susretao još s vodenim hlađenjima. Jel bi mi takav jeddan sustav riješio problem zujanja ventilatora? al pretpostavljam tu opet ide neka pumpa koja mora tjerat vodu ili što se već sipa u takav sustav.... znači opet automatski zujanje....

možda jedino doskočit problemu pa oko kućišta srediti malu zvučno izoliranu kutiju (kao u radio postajama) {#} pa onda nek zuji koliko ga volja {#} 

16 godina
Napajanje???

Bez otvaranja kućišta nećeš znati odakle točno zvuk dopire. A ako time gubiš garanciju...ne znam, vidi. Možda najbolje da to prepustiš serviserima, objasniš im na lijep način u čemu je stvar i pustiš im da vide u čemu je stvar.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da, morat ću očito tako. možda mi pod garanciju promjene ventilator ili komplet napajanje.... (lijepa riječ sva vrata otvara)

hvala u svakom slučaju na savjetu. 

15 godina
hondo kaže...

da, morat ću očito tako. možda mi pod garanciju promjene ventilator ili komplet napajanje.... (lijepa riječ sva vrata otvara)

hvala u svakom slučaju na savjetu. 

Pa to da, baš čitam, i pišeš gore u postu da je računalo novo, pretpostavljam da onda ima manje od godine dana. Ako se išta na tom računalu koje je još pod garancijom čuje 3-4 metra još izvan sobe ( a da to nisu zvučnici) onda definitivno nešto ne valja, nosi to di si kupio i neki ti to srede.

A kad kažeš ventilator ili komplet napajanj da će možda promjenit nadamse da ne misliš da će ti promjenit vent od napajanj, jer to ne smiju radit, moraju zamijenit cijelo napajanje.

17 godina
neaktivan

da, staro je svega par mjeseci. možda najbolje tako. neka ga pregledaju pa bumo videli.

15 godina
neaktivan

Bogu hvala da može taj sisa ti je odlično napajanje!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
15 godina

Naravno da može, samo ja bih ti rađe preporučio ovo: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9848

To je u biti zamaskirani SeaSonic, pa možeš malo uštedjeti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice