Napajanje za konfu

poruka: 27
|
čitano: 3.284
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Napajanje za konfu

Pozz planiram uzeti ove komponente:

Matična ploča Asrock 870 Extreme3

Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2 GHz

Memorija Corsair 8 GB DDR3 1333 MHz

Hard disk Samsung SpinPoint F3 1 TB

Zanima me koje bi napajanje bilo dovoljno za ove komponente, i ako bi mi mogli preporučiti neku grafičku od 1 GB do 800 kuna za tu konfu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Napajanje za konfu
mate213 kaže...

Pozz planiram uzeti ove komponente:

Matična ploča Asrock 870 Extreme3

Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2 GHz

Memorija Corsair 8 GB DDR3 1333 MHz

Hard disk Samsung SpinPoint F3 1 TB

Zanima me koje bi napajanje bilo dovoljno za ove komponente, i ako bi mi mogli preporučiti neku grafičku od 1 GB do 800 kuna za tu konfu.

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-palit-gts4501gb/39923

(grafička kartica)

http://www.magazinrs.hr/product.asp?product=psu-xfx-core-edition-80-450w-psu-easyrail-technology&code=XFX-P1-450S-XXB9

(napajanje)

Moja preporuka! 

Sapienti sat.
16 godina
neaktivan

Za stabi koristio konfu? ako je za gaming, stavi 4gb rama i neku bolju grafu.. {#}

al evo ovako:

MSI Radeon HD 6770 1GB GDDR5

XFX Core Edition 450w

napajanje ce drzat bez ikakvih problema {#}

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
14 godina
Napajanje za konfu

e hvala, ako bi mogao da mi kažeš grafu iz linksa jer ću tamo kupovat konfu, i sad vidim da si predložio napajanje od 450 w, a ja sada imam lc power od 460w, dali bi to napajanje moglo držati tu konfu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Za stabi koristio konfu? ako je za gaming, stavi 4gb rama i neku bolju grafu.. {#}

al evo ovako:

MSI Radeon HD 6770 1GB GDDR5

XFX Core Edition 450w

napajanje ce drzat bez ikakvih problema {#}

MSI  6770 se inače ne isplati pored npr. XFX-ove 5770 u ADM-u jer je nešto sporija, a čak malo skuplja: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7623.

Sapienti sat.
15 godina
neaktivan
mate213 kaže...

e hvala, ako bi mogao da mi kažeš grafu iz linksa jer ću tamo kupovat konfu, i sad vidim da si predložio napajanje od 450 w, a ja sada imam lc power od 460w, dali bi to napajanje moglo držati tu konfu?

Napajanje koje trenutno imaš je LC Power Silent Giant Green Power 460 i držat će bez ikakvih problema tu konfu, to je veoma kvalitetno napajanje.

Evo, izvoli grafičku: http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%E8ka+kartica+PCI-E+XFX+ATI+RADEON+HD+5770%2C+Single+Slot%2C+1GB+DDR5%2C+DualDVI%2C+DP&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.628.

Sapienti sat.
14 godina
Caesar et Brutus kaže...
mate213 kaže...

Napajanje koje trenutno imaš je LC Power Silent Giant Green Power 460 i držat će bez ikakvih problema tu konfu, to je veoma kvalitetno napajanje.

Evo, izvoli grafičku: http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%E8ka+kartica+PCI-E+XFX+ATI+RADEON+HD+5770%2C+Single+Slot%2C+1GB+DDR5%2C+DualDVI%2C+DP&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.628.

E hvala, puno si mi pomogao, za ovu grafu sam gledao pa ju nisam našao u linksu, ali sad ću ju naručit iz adm-a a ostalo ću iz linksa.

14 godina
Napajanje za konfu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bi.

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
15 godina

Green giant koji imas je u rangu onog xfx 450,drzat ce bez problema.

Errare humanum est.Errando discimus.
14 godina
Napajanje za konfu

Evo opet mene, pošto mi se buđet povečao odlučio sam se za ovu novu konfu:

Matična - Gigabyte GA-990XA-UD3

Procesor - AMD Phenom II X4 975 Black Edition 3.6 GHz

Rami - Corsair Vengeance 8 gb DDR3 1600 MHz, kit 2x4

Grafička - PCI-E Sapphire amd radeon hd6790,1gb DDR5

Hard - Samsung F3 1 TB

I sad mi treba jače napajanje jer pretpostavljam da ono od 460w nije dosta, i watage calculaor mi je izračunao oko 630w što mislim da je previše, ipak nije to toliko zahtjevna konfa, pa bi opet htio da mi date neki prijedlog za napajanje i po mogučnosti iz linksa. 

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Napajanje za konfu

Znači ipak ne treba 630 w po onome, tnx.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Znači ipak ne treba 630 w po onome, tnx.

Onaj LC Power Green Power od 460W bi držao tu konfu bez ikakvih problema...

Audi, vide, tace si vis vivere in pace.
14 godina
Napajanje za konfu

Misliš da bi? Jer gledao sam na netu da grafa vuče u loadu oko 280w i plus ostalo. Al bilo bi to tu negdje knap, jel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Misliš da bi? Jer gledao sam na netu da grafa vuče u loadu oko 280w i plus ostalo. Al bilo bi to tu negdje knap, jel?

HD6790 vuče cca 280W u Loadu? Ti se šališ{#}.

Ne bi bilo na knap, bilo bi upravo taman napajanje za tu konfu, s tim da ćeš moći i OC-ati proc te grafu koliko te volja. {#} 

Radi se o ovom napajanju: http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+460W%2C+LC+POWER+Silent+Giant+GREEN+POWER+LC6460GP3+V2.3%2C+140mm+vent.+&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.030.

Držat će tu konfu bez pol beda.

14 godina
Napajanje za konfu

Da, to je napajanje. Ja sam gledao na netu neki test grafe kao i prikazano 280w samo to je izgleda samo trik za neiskusne da kupe jače i skuplje napajanje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Da, to je napajanje. Ja sam gledao na netu neki test grafe kao i prikazano 280w samo to je izgleda samo trik za neiskusne da kupe jače i skuplje napajanje..

Upravo to.

16 godina
280 je ukupna potrosnja kompa.

btw uzimas neisplativ procesor i slabu graficku.
Neaktivan.
15 godina
mate213 kaže...

Evo opet mene, pošto mi se buđet povečao odlučio sam se za ovu novu konfu:

Matična - Gigabyte GA-990XA-UD3

Procesor - AMD Phenom II X4 975 Black Edition 3.6 GHz

Rami - Corsair Vengeance 8 gb DDR3 1600 MHz, kit 2x4

Grafička - PCI-E Sapphire amd radeon hd6790,1gb DDR5

Hard - Samsung F3 1 TB

I sad mi treba jače napajanje jer pretpostavljam da ono od 460w nije dosta, i watage calculaor mi je izračunao oko 630w što mislim da je previše, ipak nije to toliko zahtjevna konfa, pa bi opet htio da mi date neki prijedlog za napajanje i po mogučnosti iz linksa. 

Hvala

Ako ti se budžet povećao ostani na AMD 955 BE te novce koje si dobio uloži u grafičku tipa AMD 6850. Definitivno se ne isplati prijelaz sa 955 na 975 - čisto bacanje novaca ako znamo da možeš 955 BE za dvije minute pretvorit u 975 (tj. overklokat procesor). Ali jedan AMD 955 ima sasvim dovoljan takt za sve aktualne igre.

BF:BC2 ingame: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
14 godina
Napajanje za konfu

Ok, onda uzimam Phenoma 955BE. A može link od grafe ak nije problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Napajanje za konfu
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Napajanje za konfu

Ok, mislim da ću uzet tu MSI GTX 560 jer ukupna cijena ne prelazi 5000, i znači bit će mi dovoljno ovo 460w napajanje i ak uzmem tu grafičku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Napajanje za konfu

Pa ja smatram da bi trebalo biti sasvim dosta (imaš LC- 460W?)

Ako smijem primjetit što će ti 8GB RAM-a, 4 GB je sasvim dovoljno. 

Ostalo je odlično složeno.

BF:BC2 ingame: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Napajanje za konfu

Da, imam lc power 460w. Ma promjenio sam u 4 gige jer sam skužio da mi netreba 8 giga rama. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ne treba ti ništa bolje od tog napajanja.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Ok, mislim da ću uzet tu MSI GTX 560 jer ukupna cijena ne prelazi 5000, i znači bit će mi dovoljno ovo 460w napajanje i ak uzmem tu grafičku.

Uzmi rađe ovu grafu: http://www.magazinrs.hr/product.asp?product=vga-ati-xfx-hd6870-950m-1gb-ddr5-displayport-x2-v12&code=XFX-HD-687A-ZNBC.

Tvornički OC-ana HD6870, nešto brža od te GTX560.

Napajanje će biti dovoljno i za GTX560, kao i za ovu.

14 godina
Napajanje za konfu

Ma može samo da ovo napajanje može držat da mi nije dodatni trošak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice