otvorio sam ovu temu jer sam pretregom po našim dučanima ustanovio da nitko nema u ponudi napajanja od 1200 wati pa na više,,,
htio bih pitati kako da netko tko želi neko napajanje od 1500 w da dođe do njega,,,,
otvorio sam ovu temu jer sam pretregom po našim dučanima ustanovio da nitko nema u ponudi napajanja od 1200 wati pa na više,,,
htio bih pitati kako da netko tko želi neko napajanje od 1500 w da dođe do njega,,,,
Ispala mi zlica od jogurta iz usta kad sam vidio cijenu.Ali ipak to Corsair.probaj malo po E-bayu ili tak' slicno pogledat.
Šta će ti 1.5kW?
Tvoja konfa ne treba bolje napajanje od recimo VX550W ili MAX TX650W.
Planira Crossfire zato ti je dovoljan corsais hx od 800w ;)
a 500w mu triba za konp a onaj kilovat če varit auspuhe al 1299kn ma daj
Bolan covik oce stavit frizider u pc i gotovo!
Sad u temu kako osvojit curu?
Ispala mi zlica od jogurta iz usta kad sam vidio cijenu.Ali ipak to Corsair.probaj malo po E-bayu ili tak' slicno pogledat.
To napajanje ima 80+ gold certifikat i jos je to 1.2kW tako da je cijena jos ok.
Po mome mišljenju sve iznad 1000w je nepotrebno,vjerujem da corsair od 1000w pokreće gotovo sve,a neznam,ako je nekome stvarno potrebna tolika snaga,neka modda kućište i strpa dva napajanja po 650/700w i ima više od 1200w na raspolaganju
Šta će ti 1.5kW?
Spojit ce bojler i termoakumulacionu na njega.
O AX1200W treba samo razmišljati samo ako se ide na Tri GTX480(četvrtu nebi držao) i i7 980x. Dakle uopšte se ne treba razmišljati o toj skupocijenoj stvarčici, koja je igračka naspram 1200W Enermax-a(kad več gledamo extremno)
Šta će ti 1.5kW?
možda si u pravu Don Kihoty, da moja konfa netreba toliku snagu ali ali,gle namjeravam u dogledno vrijeme dodat još jednu 5970
ali to nema veze nego ti je fora u tome što ja nemam mjere ni u čemu tako da ču prodat ovaj svoj tx 750 i ubost corsair 1200w,
i onda če mi srce bit na mjestu,,,,,,ali trenutno imam jedan problem sa fan controlerom nzxt sentury lx ili neki opaki aerocool,,,,nemre mi ga nitko nabavit u ovim našim shopovima,,
a one za 100 kn ne želim metat,,,ali to nije ova tema
napajanje od 1200w=e kita povecana= misija uspjesna
napajanje od 1200w=e kita povecana= misija uspjesna
potpisujem, ako treba i dvaput 
Šta će ti 1.5kW?
možda si u pravu Don Kihoty, da moja konfa netreba toliku snagu ali ali,gle namjeravam u dogledno vrijeme dodat još jednu 5970
ali to nema veze nego ti je fora u tome što ja nemam mjere ni u čemu tako da ču prodat ovaj svoj tx 750 i ubost corsair 1200w,
i onda če mi srce bit na mjestu,,,,,,ali trenutno imam jedan problem sa fan controlerom nzxt sentury lx ili neki opaki aerocool,,,,nemre mi ga nitko nabavit u ovim našim shopovima,,
a one za 100 kn ne želim metat,,,ali to nije ova tema
Gle, možeš ti staviti i 3x 5970HD,
nećeš profitirati od toga.
Kao prvo, dvije 5970HD ne skaliraju tako dobro.
Kao drugo, nemaš ni DDR3 ploču,
a kamoli da ti memorija radi u dual chanelu (6GB, dakle 3x 2GB, jedino
možda imaš 2x 2GB + 2x 1GB DDR2 800MHz).
Kao treće, ajde mi reci, dali ti koja igra šteka?
Mislim, na šta patiš? 10.000 sličica u COD2,
pa da si nečujni i najbrži super junak u svemiru?
Radije si kupi poštenu DDR3 ploču, Thubana,
2/4/8GB DDR3 (makar više od 4GB ne trebaš),
i nekakvu GTX460 1GB za PissX/Cuda, pa nek ti onda PC ima muda...
A ako voliš bacati novce, samo naprijed, makar se daju bolje iskoristiti,
ali na taj način koji ti planiraš, neisplativo i nepotrebno.
Lol, dvije HD5970 na BE965 i DDR2 ram (i to 2x 1gb i 2x2gb)
prvo kupi ram, pa malo zesce hladenje i OC-aj proc na nekih 4.2ghz/4.4ghz i onda po grafu (ovako neces dobiti na performansama vec izgubiti, a onako ces dobiti 5-15% ubrzanja.
Ajd odvrti 3D mark i javi koliki imas score sa procom na tih 3.8ghz i grafom na stock (ako imas ispod 25000 za gpu znaci da te i ovako koci procesor)
Edit, prestigao me Don.
Lol, dvije HD5970 na BE965 i DDR2 ram (i to 2x 1gb i 2x2gb)
prvo kupi ram, pa malo zesce hladenje i OC-aj proc na nekih 4.2ghz/4.4ghz i onda po grafu (ovako neces dobiti na performansama vec izgubiti, a onako ces dobiti 5-15% ubrzanja.
Ajd odvrti 3D mark i javi koliki imas score sa procom na tih 3.8ghz i grafom na stock (ako imas ispod 25000 za gpu znaci da te i ovako koci procesor)
Edit, prestigao me Don.
Bio je nedavno review ovdje na forumu o OC-u proca te koliko on utječe na framerate u igrama. Zaključak je da između 3,0 i 3,6GHz nema gotovo nikakve razlike u broju sličica u sekudi. 3D čmark je druga priča. Tamo se previše forsira proc za moj ukus jer to bi usvari trebao biti 3D benchmark gdje grafa ima glavnu riječ no OC-anjem proca dobiješ više nego OC-anjem grafe. I svi ti bijesni scorovi sa i7 od 25k vrijede pišljivog boba kad moj Athlon sa 11k ništa ne zaostaje za njime kod igranja na Full HD. Jedino u čemu bi znatno profitirao sa i7 jesu performanse u multi GPU sustavima gdje se i7 zaista mnogo bolje snalazi zbog visoke propusnosti te komunikacije dvostrukim sabirnicama. Uglavnom slažem se s Kihotom, 5970 CF nema smisla em zbog lošeg skaliranja em zbog problema s quad GPU-om. Da ne govorim o potrošnji i zagrijavanju. I plus toga imaš grafu koja sve današnje igre tjera na max detaljima.
Da, ali to je Quad Gpu, ako oce izvuci pol posto iz njega mora dobrano nafrljiti 965, preko svake granice (vodeno hladenje mi pada na pamet)
i vjeruj mi kod mene na OC-u grafe pod potpisom sa procom na 3.3ghz i 3.8ghz razlika je nebo i zemlja, igre prema in-game benchevima se vrte par fps-a vise, ali nema tolikih frame dropova( recimo u Gta4 na 3.3ghz fps zna pasti na 30 Fps-a, dok na 3.8ghz ne pada ispod 45fps-a, makar je Avg. na 55-60Fps-a u oba slucaja)
GTA4 PC nije igra nego propali abortus PS3 igre...
Potpisujem ono što je Don Kihoty rekao!
Za cjenu HD5970 i tog ekitaša od 1200w dobijes sasvim jaku maticnu s 890fx chipsetom,H50 vodeno hladnjenje te jednu GTX460 za pissitx
I izade te jeftinije :D
EDIT:Za cjenu napajanja od 1200w donijes plocu i 4Gb rama
ASRock 890GX Extreme 3 905 kn
Corsais XMS3 4Gb 2x2 1600Mhz CL9 750kn
1.655kn ADM eto ti napajanje ;)
Da, ali to je Quad Gpu, ako oce izvuci pol posto iz njega mora dobrano nafrljiti 965, preko svake granice (vodeno hladenje mi pada na pamet)
i vjeruj mi kod mene na OC-u grafe pod potpisom sa procom na 3.3ghz i 3.8ghz razlika je nebo i zemlja, igre prema in-game benchevima se vrte par fps-a vise, ali nema tolikih frame dropova( recimo u Gta4 na 3.3ghz fps zna pasti na 30 Fps-a, dok na 3.8ghz ne pada ispod 45fps-a, makar je Avg. na 55-60Fps-a u oba slucaja)
A čuj ne znam kako i7 skaliraju u igrama kod OC-a no sa sigurnošću ti mogu potvrditi da sa 965BE ne bi dobio ni jedan FPS više. Moguće da je do dual GPU-a no čisto sumnjam.
EDIT: Ako imaš vremena mogao bi malo izbenchati taj i7 na stocku i 3,6GHz recimo pa da vidimo taj famozni rast FPS-a. Ako imaš volje i vremena naravno. I zaboravih spomenuti da je GTA IV jedina igra koja je donekle profitirala OC-om proca s mojim setupom. Ali ne znam koliko se to može uzeti kao usporedba pošto je GTA IV užasno loše optimizirana igra. Bez patcheva je ne možeš pokrenuti kako spada.
A čuj ne znam kako i7 skaliraju u igrama kod OC-a no sa sigurnošću ti mogu potvrditi da sa 965BE ne bi dobio ni jedan FPS više. Moguće da je do dual GPU-a no čisto sumnjam.
Za QuadGPU sustave CPU je jako bitan. Ovdje je definitivno rijec o bottlenecku i bilo koji PhenomIIX4 ili S775 Intel ne bi bio dovoljan da nahrani toliko kartica.
Je, ali je opet igra, i to igra uz koju provodim monogo vremena, i u svim igrama se primjecuje isto (barem prema frapsu), ali sve drugo radi na 60+ fps-a na HD5970, osim mocnog Crysis-a i metro-a koji se vrte na 50-fps-a
Sve za cjenu jedne pišljive HD5970:
2xCorsair XMS3 1600Mhz CL9 2x2gb kit
8Gb dual channel memorije na 1600Mhz
Jaka matična ;D
Slaba grafa za pissx (sala)
Vodeno hlađenje :DDD
Je, ali je opet igra, i to igra uz koju provodim monogo vremena, i u svim igrama se primjecuje isto (barem prema frapsu), ali sve drugo radi na 60+ fps-a na HD5970, osim mocnog Crysis-a i metro-a koji se vrte na 50-fps-a
Kupi PS3.
ma ljudi potpuno se slažem sa vama ,ali drugi tjedan mi dolazi asus crosshair formula IV,
zanimala su me samo napajanja od 1200 W naviše.
A što se skaliranja tiče to me nezanima cilj mi je dvije 5970,
Huh, sto ce ti 2x HD5970 ako te briga sto neces imati pol posto poboljsanja u igrama?
Osim naravno za e-kurcenje.
PS3 necu kupiti jer nevolim bas gamepad-e, a igra mi ionako radi cisto dobro max-ed i na kompu.
Za QuadGPU sustave CPU je jako bitan. Ovdje je definitivno rijec o bottlenecku i bilo koji PhenomIIX4 ili S775 Intel ne bi bio dovoljan da nahrani toliko kartica.
Da, tu se slažemo. Phenomi u multi GPU sustavima nemaju šta tražiti pored Intelovih i7 9xx riješenja.