Pozdrav svima.Znam da je ovo jedna u nizu tema "Koji PSU za moju konfigraciju"ali stvar je u tome da sada više ni ja ne znam šta da radim.
Imao sam jednu stariju konfiguraciju (athlon 2 2,0 i 7600gs)i ovo napajanje koje je radilo ok.Prije par mjeseci sam odlučio kupiti novu grafičku.
Ok,odlučio sam se za HD5770 1 GB i koga god sam pitao rekao mi je da mi to napajanje neće biti dovoljno,da mi treba barem od 500W.Budući da sam ispuco pare za grafu nisam imao puno novaca jos i za
PSU pa sam kupio ovo napajanje za 190kn.Radilo je ok,no tada sam odlučio kupiti i novi prcessor (quad mi je trebo)a to je povuklo i novu matičnu tako da mi je ovo trenutna konfiguracija:
Maticna:Asrock 770DE+
Proc:Phenom II X4 925 2.8 GHz
RAM:2X DDR2 1GB (667MHz)
Graficka:ATI Radeon Asus EAH5770 1GB
Hard:200 GB i 500GB oba na 7200RPM
Optički pogon:DVD+RW/-RW/RAM LG H42NRBB
Na toj sam konfiguraciji koristio ovo drugo 500W napajanje iako sam znao da je preslabo jer je tvrtka neka šmrklj, sve je radilo ok do nedavno kada se računalo samo ugasilo dok sam igrao.Cim se to dogodilo ja sam odmah znao da je otislo
napajanje ali sam ipak odlucio odnijeti komp u servis jer sam mislio da oni ipak nešto znaju kad se s tim bave, dok sam ja noob sto se tice hardwarea.I tako nazovu me iz servisa i kažu da je pregorilo napajanje i nude mi neko napajanje za 350 kn i kazu da to napajanje ima PRAVIH 400W za razliku od ovog mog od 500W koji ima prema njima oko 350W PRAVE snage.Ja razmisljam kako moze biti 350 kn 400W prave snage,al ok kazem ja njima ovako:Vi odaberite neko napajanje koje ce potpuno zadovoljiti potrebe moje konfiguracije.I oni kazu da ce to neko njihovo napajanje za 350kn biti ok.Danas sam isao na servis po kompjuter i reko ponijet cu svoje staro napajnje (onaj 1. link)jer me bas zanima sto oni kazu.
Kad sam došao tamo i pokazao im to svoje staro napajanje kaze meni tip:Pa to je potpuno isto to napajanje koje sam ja tebi nudio za 350 kn i vec mi je htio ugradit.Koja muljaža mislim si ja,nema teorije da to 400W napajanje sto oni napisu na kutiji moze raditi sa 400W prave snage.Odmah sam skuzio da oni nemaju pojma i odnio komp iz servisa.E sada me zanima odgovor na ovo pitanje.Jeli to moje staro 400W napajnje dovoljno za ovu moju sadasnju konfiguraciju(prema njima je jer su mi to htjeli ugraditi) i jeli ono bolje od ovog drugog 500W?Jesu li ovi iz servisa krivo rekli da je to 400W dovoljno ili su bili upravu svi ostali koji su mi rekli da mi treba jace napajnje.Sad stvarno vise ne znam.Citao sam malo tu na forumu temu "Za sve koje zanimaju napajanja"ali nisam bas skuzio sve a neda mi se to detaljno studirat tako da molim sve vas experte ovdje da mi pomognete i ako treba predložite koje su kvalitetne marke napajanja i koje su loše i koliko mi Watta treba.(max 500kn)Hvala!