Kvar PSU-a,novi PSU i problemi u servisu

poruka: 14
|
čitano: 2.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima.Znam da je ovo jedna u nizu tema "Koji PSU za moju konfigraciju"ali stvar je u tome da sada više ni ja ne znam šta da radim.

Imao sam jednu stariju konfiguraciju (athlon 2 2,0 i 7600gs)i ovo napajanje koje je radilo ok.Prije par mjeseci sam odlučio kupiti novu grafičku.

Ok,odlučio sam se za HD5770 1 GB i koga god sam pitao rekao mi je da mi to napajanje neće biti dovoljno,da mi treba barem od 500W.Budući da sam ispuco pare za grafu nisam imao puno novaca jos i za

PSU pa sam kupio ovo napajanje za 190kn.Radilo je ok,no tada sam odlučio kupiti i novi prcessor (quad mi je trebo)a to je povuklo i novu matičnu tako da mi je ovo trenutna konfiguracija:

Maticna:Asrock 770DE+

Proc:Phenom II X4 925 2.8 GHz

RAM:2X DDR2 1GB (667MHz)

Graficka:ATI Radeon Asus EAH5770 1GB

Hard:200 GB i   500GB oba na 7200RPM

Optički pogon:DVD+RW/-RW/RAM LG H42NRBB

Na toj sam konfiguraciji koristio ovo drugo 500W napajanje iako sam znao da je preslabo jer je tvrtka neka šmrklj, sve je radilo ok do nedavno kada se računalo samo ugasilo dok sam igrao.Cim se to dogodilo ja sam odmah znao da je otislo

napajanje ali sam ipak odlucio odnijeti komp u servis jer sam mislio da oni ipak nešto znaju kad se s tim bave, dok sam ja noob sto se tice hardwarea.I tako nazovu me iz servisa i kažu da je pregorilo napajanje i nude mi neko napajanje za 350 kn i kazu da to napajanje ima PRAVIH 400W za razliku od ovog mog od 500W koji ima prema njima oko 350W PRAVE snage.Ja razmisljam kako moze biti 350 kn 400W prave snage,al ok kazem ja njima ovako:Vi odaberite neko napajanje koje ce potpuno zadovoljiti potrebe moje konfiguracije.I oni kazu da ce to neko njihovo napajanje za 350kn biti ok.Danas sam isao na servis po kompjuter i reko ponijet cu svoje staro napajnje (onaj 1. link)jer me bas zanima sto oni kazu.

Kad sam došao tamo i pokazao im to svoje staro napajanje kaze meni tip:Pa to je potpuno isto to napajanje koje sam ja tebi nudio za 350 kn i vec mi je htio ugradit.Koja muljaža mislim si ja,nema teorije da to 400W napajanje sto oni napisu na kutiji moze raditi sa 400W prave snage.Odmah sam skuzio da oni nemaju pojma i odnio komp iz servisa.E sada me zanima odgovor na ovo pitanje.Jeli to moje staro 400W napajnje dovoljno za ovu moju sadasnju konfiguraciju(prema njima je jer su mi to htjeli ugraditi) i jeli ono bolje od ovog drugog 500W?Jesu li ovi iz servisa krivo rekli da je to 400W dovoljno ili su bili upravu svi ostali koji su mi rekli da mi treba jace napajnje.Sad stvarno vise ne znam.Citao sam malo tu na forumu temu "Za sve koje zanimaju napajanja"ali nisam bas skuzio sve a neda mi se to detaljno studirat tako da molim sve vas experte ovdje da mi pomognete i ako treba predložite koje su kvalitetne marke napajanja i koje su loše i koliko mi Watta treba.(max 500kn)Hvala!

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kvar PSU-a,novi PSU i problemi u servisu

kupi si ovo i miran si

16 godina
odjavljen

Meni se čini da ti nisi te likove dobro shvatio. Oni su tebi htjeli ugraditi bolje napajanje od 400 W(po cijeni bi se moglo zaključiti da je Corsair Cx400) i kad si im pokazao to svoje, rekli su ti da je isto po snazi koju daje. Meni se tako čini. Probaj ih nazvat i pitat za model napajanja koje su ti htjeli ugraditi.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moguce je da sam krivo shvatio ali necu ih nazvati,odlucio sam kupiti novi PSU i sam to rijesiti.

Zanima me je li 400W dovoljno za moju konfiguraciju ili treba više, jer mi ovdje http://www.coolermaster.com/support/psu_calculator.php pokazuje da mi treba

minimalno 352W a sad još pod opterećenjem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Bi' će.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

CX400 definitivno,nemaš problema 100% s tom konfom,a i jačima. 360kn protis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A sto mislite o VX450

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
NFSPredator0010 kaže...

A sto mislite o VX450

Još i bolje, imat češ rezervu u slučaju nadogradnje.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
15 godina
neaktivan

Najvjerojatnije cu uzeti to corsairovo a sto mislite o ovom http://www.hgspot.hr/56019/napajanje-560w

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

To je najsnažniji model GP3 serije,

ali mislim da snažnije od 460W GP3 ne treba,

jer drži i 

4870x2 bez muke.

Ali da je super kupnja, svakako.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

To je najsnažniji model GP3 serije,

ali mislim da snažnije od 460W GP3 ne treba,

jer drži i 

4870x2 bez muke.

Ali da je super kupnja, svakako.

Ima i 650 model.

http://www.lc-power.de/index.php?id=197

Zakon napajanje ispod 500kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 19:08 (thedream).
15 godina
protjeran

650W radije Ozeanus....

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan

Naručio sam iz ADM-a Corsair VX450.Mislim da je to pravi odabir.Hvala na svjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NFSPredator0010 kaže...

Naručio sam iz ADM-a Corsair VX450.Mislim da je to pravi odabir.Hvala na svjetima.

nisi pogrijesio i ja ga imam

Žac
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice