Kućište, ventilatori i pitanje zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 1.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kućište, ventilatori i pitanje

Dakle kao što naslov kaže vrijeme je da si uzmem novo kućište jer mi je temperatura zbog lošeg protoka zraka katastrofalna (kućište je neko žnj).To znači da bih trebao preporuku nekog kućišta do 600kn. S obzirom da uz kućište imam namjeru uzeti još par 120 mm ventilatora za bolje hlađenje može preporuka za njih isto. Pitanje glasi pošto mislim uzeti još 4 12cm ventilatora a nemam dovoljno utora na matičnoj za sve ih napajati što mi je činiti? Uzeti neki regulator ili nešto drugo? I drugo pitanje; da li je najbolje staviti ventilator odiza da baca zrak van, a odispred da ga usisava?

Ukratko:

- preporuka kućišta do 600kn

- preporuka 120mm ventilatora do 50kn

- što mi je činiti ako nemam dovoljno sysfan utora na matičnoj za ventilatore?

- kako najbolje posložiti ventilatora za najefikasniji protok zraka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kućište, ventilatori i pitanje
Camalus kaže...

Dakle kao što naslov kaže vrijeme je da si uzmem novo kućište jer mi je temperatura zbog lošeg protoka zraka katastrofalna (kućište je neko žnj).To znači da bih trebao preporuku nekog kućišta do 600kn. S obzirom da uz kućište imam namjeru uzeti još par 120 mm ventilatora za bolje hlađenje može preporuka za njih isto. Pitanje glasi pošto mislim uzeti još 4 12cm ventilatora a nemam dovoljno utora na matičnoj za sve ih napajati što mi je činiti? Uzeti neki regulator ili nešto drugo? I drugo pitanje; da li je najbolje staviti ventilator odiza da baca zrak van, a odispred da ga usisava?

Ukratko:

- preporuka kućišta do 600kn

- preporuka 120mm ventilatora do 50kn

- što mi je činiti ako nemam dovoljno sysfan utora na matičnoj za ventilatore?

- kako najbolje posložiti ventilatora za najefikasniji protok zraka?

Evo ja bi ti preporučio jedan od Carbide serije case 

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Corsair+carbide

ja imam 400R i prezadovoljan sam evo tu su ti sviježe današnje fotke http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=222&jumpto=3049648&sort=asc&view=flat

15 godina
Kućište, ventilatori i pitanje

Vodič za odabir kućišta !

Kuciste do 600kn : CM Haf 912+

Zalmanj Z11+

Sharkoon Tauron

Fractal Design Core 3000

Osobno bih se umjesto dodatnih ventova protegnuo do Corsair Carbide 500R ! Prilicno jeftino i odlicno u odnosu na konkurenciju u tom cijenovnom rangu !

Sistem airflowa imas u gore linkanoj temi !

Ako nemas dosta utora na maticnoj za ventove , uzmes ovakav konektor !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice