Dvouma izmedju 2 PSU-a

poruka: 18
|
čitano: 2.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dvouma izmedju 2 PSU-a

Ovako kupio sam polovan komp i u njemu je bilo ugradjeno napajanje: "Codegen 480X" od 480W

E sad ja imam novo napajanje: CoolerMaster eXtreme Power Plus 400W

Zanima me koje je bolje? :/

Mislim da je bolje ovo 2.

Molim malu pomoć oko izbora.

Treba mi za sljedecu konfu: 

CPU: AMD Athlon 64 x2 4200

MBO: Gigabyte GA-M57sli-s4

RAM: 1GB DDR2

GPU: ATi Radeon X1600XT

HDD: 250GB

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dvouma izmedju 2 PSU-a

CoolerMaster.. Ne vjerujem Codegenu..

HipHop n' Dubstep
17 godina
Dvouma izmedju 2 PSU-a

CoolerMaster bez ikakvog razmišljanja. Iz njega vjerovatno i možeš dobiti blizu 400w koliko je deklarirano dok iz tog codegena ako izvučeš 300w budi sretan. Oba napajanja mogu bez problema pogoniti tvoju konfu samo što je kvaliteta defintivno na coolermasterovoj strani.

logic sense of no sense.

1 0 hvala 1
16 godina
Dvouma izmedju 2 PSU-a

A rekli smo ti da ne kupuješ -.-

Grafa ti je lošija neg prije.

Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dvouma izmedju 2 PSU-a

Jbg,ako bude trebalo budem prodao...

A grafu cu skupit pa kupit novu...

ATi Radeon HD4870 X2 npr?

I hvala svima na odgovorima. Definitivno ubacio CoolerMaster i zasada sve sljaka savrseno{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
xZero kaže...

I hvala svima na odgovorima. Definitivno ubacio CoolerMaster i zasada sve sljaka savrseno{#}

Prepre overkill. Nema šanse da ti taj komp iskoristi 4870 a kamo li 4870x2. Dapače i jedan HD 5670 je puno za taj procesor i toliko malo ram.

Uz to, s 4870x2 nikako ne može CM 400W, preslabo je.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
neaktivan

LOOOOOOOOL ovako se dugo nisam nasmijao opao sam sa stolca od smjeha,ati 4870x2 ......lol

AKO SAM TI POMOGAO STISNI HVALA ! ! !
17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
xZero kaže...

Prepre overkill. Nema šanse da ti taj komp iskoristi 4870 a kamo li 4870x2. Dapače i jedan HD 5670 je puno za taj procesor i toliko malo ram.

Ma napajanje ja lako nabavim neko jako... Od 600W

RAM-a cu dodat jos 3GB tako da cu imati 4GB i zasada sam proc OC-ao s 2.2GHz na 2.5GHz

A i planirao sam kupiti novi proc. Phenom x4... Pise da ga moja MBO podrzava :/

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 0:55 (xZero).
16 godina
protjeran

Ostani na CM-u za sada...

Codogen je kakica...

Novu 4870x2 nećeš više nigdje kupiti...

A ako bi kupovao recimo novu 5970, onda bi vjerovatno imap i za pošteno napajanje parsto kuna,

a ne recimo "neko jako 600W MS"...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
protjeran
191x7 kaže...
xZero kaže...

4870ka nije overkill za taj komp x2 4200 se uredno kloka zar ne, na 2.2GHz je HD4870 malo limitirana. Za 4870x2 bi ipak trebao imati jedan od ovih novijih athlona ii x2. Za 4870x2 ipak nije potreban quad-core da je kao limitirana brojem jezgri i sasma dovoljan bio opet bio nekak tuned aii x2 :D

Slazem se 4870x2 sama trosi preko 350W tako da za nju treba nekih 600-650W za donekle ugodan rad iako je bilo price da uz overkill 800-1000W napajanja grafa bolje radi sto je vjerojatno obzirom na 600W uz proc i sve komp poteze sigurno do 550W u FurMark (PV aka. "powervirus" kako ga odmilja AMD voli nazivat) i 450-500W u nekoj normalnoj igri

xZero kaže...

RAM-a cu dodat jos 3GB tako da cu imati 4GB i zasada sam proc OC-ao s 2.2GHz na 2.5GHz

A i planirao sam kupiti novi proc. Phenom x4... Pise da ga moja MBO podrzava :/

Kakvu su ti to kramu od proca uvalili, da niije stari CU/CS kad ide samo do 2.5GHz? GA-M57SLi je dobra stara ploca i podrzava Phenome (rev.2) no kad si vec stel upgrade na Phenoma mogao si ipak birati bolju plocu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 12:41 (gljinoliga).
16 godina
neaktivan
gljinoliga kaže...

4870ka nije overkill za taj komp x2 4200 se uredno kloka zar ne, na 2.2GHz je HD4870 malo limitirana. Za 4870x2 bi ipak trebao imati jedan od ovih novijih athlona ii x2. Za 4870x2 ipak nije potreban quad-core da je kao limitirana brojem jezgri i sasma dovoljan bio opet bio nekak tuned aii x2 :D

Slazem se 4870x2 sama trosi preko 350W tako da za nju treba nekih 600-650W za donekle ugodan rad iako je bilo price da uz overkill 800-1000W napajanja grafa bolje radi sto je vjerojatno obzirom na 600W uz proc i sve komp poteze sigurno do 550W u FurMark (PV aka. "powervirus" kako ga odmilja AMD voli nazivat) i 450-500W u nekoj normalnoj igri

Athlon 64 x2 ne može iskoristiti karticu poput 4870, barem neki Athlon II.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/utjecaj-cpu-igrama-review/79166.aspx

Evo ti primjera sa 5850, osobno sam testirao, Athlon II x2 podosta koči tu grafu.

4870x2 treba pak još više procesorke snage. Pošto je dual GPU, logično da će CPU biti zaposleniji

i tek bi s nekih quadom prodisala kako treba.

Što se tiče potrošnje, čini mi se da je Oly s VX550 bez problema gurao 4870 CF, čak

je ta kombinacija vukla mnogo manje nego bi se moglo očekivati.

16 godina
Dvouma izmedju 2 PSU-a

Čitam malo ovo o iskoristivosti CPU vs GPU.

Moram priznat da me to malo buni čitajuči ove sve postove.

Ako se ne varam cpu nema šta iskoristit tu grafu.

CPU šalje informacije grafičkoj koja te informacije potom obrađuje i šalje ih na monitor.

Zar ne bi bilo logičnije reč da je taj CPU usko grlo za taj GPU??!!

Jer taj GPU bi puno lakše disao uz neki jači CPU.

Po nekom mom razmišljanju, CPU ne bi mogao iskoristit neki GPU da je taj GPU uvelike slabiji od ovoga.

Znači, CPU bi poslao grafičkoj informacije koje taj GPU ne bi mogao obradit kao neki brži/jači GPU.

IMHO, u ovom slučaju nije kriv GPU, nego slab CPU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Čitam malo ovo o iskoristivosti CPU vs GPU.

Moram priznat da me to malo buni čitajuči ove sve postove.

Ako se ne varam cpu nema šta iskoristit tu grafu.

CPU šalje informacije grafičkoj koja te informacije potom obrađuje i šalje ih na monitor.

Zar ne bi bilo logičnije reč da je taj CPU usko grlo za taj GPU??!!

Jer taj GPU bi puno lakše disao uz neki jači CPU.

Po nekom mom razmišljanju, CPU ne bi mogao iskoristit neki GPU da je taj GPU uvelike slabiji od ovoga.

Znači, CPU bi poslao grafičkoj informacije koje taj GPU ne bi mogao obradit kao neki brži/jači GPU.

IMHO, u ovom slučaju nije kriv GPU, nego slab CPU.

CPU i GPU ovise jedno o drugome i sistem treba biti izbalansiran da bi sve radilo bez kočenja.

GPU opterećuje CPU i npr. neki dvojezgreni Athlon x2 neće moći pratiti 4870 jer će obje jezgre biti ulitizirane na 100%, dok na nekom quadu ulitizacija biti oko 40% i CPU će imati dosta soka za nahraniti GPU te će sistem puno lakše disati.

Gledaj ovo:

Athlon II X2 @ 2,8GHz

Athlon II X4 @ 3,6GHz

Dakle kao dual core, CPU je do kraja ulitiziran i ne može pratiti grafičku jer ona traži više procesorke snage. Kao OC-an i x4, proc puno lakše diše te ima dovoljno fizičke snage da u potpunosti zadovolji potrebe kartice poput 5850.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 15:40 (ATiGamer).
16 godina
ATiGamer kaže...
neki dvojezgreni Athlon x2 neće moći pratiti 4870

Znam da ovise jedno o drugom. Napisao sam da CPU šalje informacije GPU koja to obrađuje i šalje na monitor.

Ali, mislim da si sad puno logičnije rekao.

Ako malo promisliš, vidjet češ da se ovo podebljano razlikuje od ''navedeni CPU neče iskoristit navedeni GPU'' {#}.

Jer, da CPU koji se navodi ovdje, ne može iskoristit HD4870x2, radilo bi se o preslabom GPU koji ne može držat korak sa CPU.

Ovako je logičnije, i navodi na ono o čemu se radi. A to je, da ovaj CPU ne može pratit/držat korak sa HD4870x2.

Ukratko, procesor je usko grlo.

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Znam da ovise jedno o drugom. Napisao sam da CPU šalje informacije GPU koja to obrađuje i šalje na monitor.

Ali, mislim da si sad puno logičnije rekao.

Ako malo promisliš, vidjet češ da se ovo podebljano razlikuje od ''navedeni CPU neče iskoristit navedeni GPU'' {#}.

Jer, da CPU koji se navodi ovdje, ne može iskoristit HD4870x2, radilo bi se o preslabom GPU koji ne može držat korak sa CPU.

Ovako je logičnije, i navodi na ono o čemu se radi. A to je, da ovaj CPU ne može pratit/držat korak sa HD4870x2.

Ukratko, procesor je usko grlo.

Logičnije je da CPU ne može iz grafe izvući (iskoristiti) sav potencijal jer je prezagušen.

Dakle jednostavno ne može držati korak s jakom grafičkom.

No vjerujem da smo se sporazumjeli pa ne bih više išao u OT ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 16:05 (ATiGamer).
18 godina
Dvouma izmedju 2 PSU-a

Jednostavno je: Procesor ne može pripremiti i proslijediti grafičkoj onoliko podataka koliko ona može obraditi.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dvouma izmedju 2 PSU-a

Ma meni ja ova konfa odlicna s obzirom na prastari PIV koji sam prije imao na EPOX ploci koja ne podrzava ni k...

Koje komponente bi trebao nadodati da ova konfa radi optimalno?

Koja grafa s obziorm na ovaj proc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

Jednostavno je: Procesor ne može pripremiti i proslijediti grafičkoj onoliko podataka koliko ona može obraditi.

Dobro, ustvari svi mislimo na isto, samo se drugačije izražavamo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice